Προς το περιεχόμενο

Στατικός ηλεκτρισμός

yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Φαντάζομαι πως εννοεί ότι η ροή του καυσίμου από την αντλία είναι one-way (;).

και οχι μονο,ετσι ειναι και οι ανεπιστροφες βαλβιδες στις αντλιες βενζινης στα αμαξια.το οτιδηποτε μπορει να βγει αλλα οχι να μπει.

Δημοσ.

Πραγματι αυτο ειναι ενα προβλημα το χειμωνα γινεται κυριως αλλα οχι το συχνα οσο του παιδιου του τοπικ και μου γινετε μονο οταν βγαινω,το ελυσα με το να πιανω την πορτα απο το μεταλικο μερος της βγαινοντας,ετσι ειμαι οκ,αμα δεν ακουμπησω τπτ και βγω ετσι μολις παω να κλεισω την πορτα τσουπ,και ειναι παντα οταν δεν το περιμενεις χαχαχα:lol:

Δημοσ.
Το μονο που μπορω να σου πω να σε βοηθησω ειναι βγαινοντας απο το αμαξι να πιανεις κατι σε τσιμεντο-πετρα- η ακομη και την ασφαλτο κατω. Μακρυα απο μεταλλα.

Το πλαστικο στο κλειδι δυτυχως δεν βοηθα αν εισαι πολυ ηλεκτρισμενος, πολλες φορες μου σκαει σπινθηρα που ειναι ορατος. Η αλλες φορες που τραβαω την πορτα απο την ασφαλεια που προεξεχει (πλαστικο μεν, αλλα καλυπτει μια σιδερενια βεργα απο μεσα, και παλι νιωθω χτυπημα.

Ειναι σπαστικο προβλημα, εγω αναγκαστηκα κι εβαλα συναγερμο στο Atos μονο για να κλειδωνω-ξεκλειδωνω απο μακρυα, και κλεινω την πορτα σπρωχνοντας το τζαμι (αμεσως μετα βεβαια, ψαχνω τοιχο να ακουμπησω).

Και αυτό αρκεί; Μεταφέρεται ο ηλεκτρισμός στο τσιμέντο, κάτι σαν γείωση δηλαδή, και αποφορτίζεσαι; Μπορείς να πιάσεις κάτι μεταλλικό άφοβα;

Δημοσ.
Και αυτό αρκεί; Μεταφέρεται ο ηλεκτρισμός στο τσιμέντο, κάτι σαν γείωση δηλαδή, και αποφορτίζεσαι; Μπορείς να πιάσεις κάτι μεταλλικό άφοβα;

Για άσφαλτο/τσιμέντο δεν ξέρω από πρώτο χέρι να σου πω (μιας και θα πρέπει να πέσω κάτω να προσκυνάω πριν κλείσω την πόρτα ελλείψει τοίχου σε απόσταση χεριού) αλλά μέσα στο σπίτι πότε δε μ έχει χτυπήσει στατικός ηλεκτρισμός μετά από αποφόρτιση στον τοίχο. Αν δεν το κάνω αυτό, κατά 90% θα δεχτώ επίθεση απ τη (μεταλλική) μπαλκονόπορτα.

Δημοσ.

Ναι, σε οτιδηποτε χωμα, πετρα, τσιμεντο γινεται ομαλη αποφορτιση, και μετα πιασε οτι θες :X.

Συνηθως πλεον κλεινω την πορτα απο το τζαμι, κλειδωνω με το remote, και αν δεν εχει τοιχο εκει κοντα, σκυβω και κανω πως δενω τα κορδονια, (ρομπα εχουμε γινει σε ολη την πολη, με τοσα λυμενα κορδονια). Παντως χειμωνα, δεν ακουμπαω τιποτε μετα την αποβιβαση αποτο αυτοκινητο, αν δεν πιασω τοιχο (κατι σαν αμπαριζα δηλαδη :lol: ).

Και αν με κοροιδεψει και κανενας, την επομενη φορα, φροντιζω να τον χαιρετησω δια χειραψιας (αλλα οχι στοιβαρη, ισα ισα να τον ακουμπησεις), εγω εχω ψιλοσυνηθισει, αυτος θα τα δει κωλυομενα :lol::lol::lol:.

Δημοσ.

Το να φταίνε τα παπούτσια που φοράτε το έχετε σκεφτεί;

Δεν είδα να αναφέρετε κάτι τέτοιο και είναι ο συνήθης ύποπτος για αυτή την κατάσταση του ηλεκτροσόκ και του στατικού ηλεκτρισμού.

Την έχω πατήσει και εγώ και έφταιγαν τα παπούτσια τα οποία έφυγαν δυστηχός την ίδια μέρα για τα σκουπίδια.

Δημοσ.
Το να φταίνε τα παπούτσια που φοράτε το έχετε σκεφτεί;

Δεν είδα να αναφέρετε κάτι τέτοιο και είναι ο συνήθης ύποπτος για αυτή την κατάσταση του ηλεκτροσόκ και του στατικού ηλεκτρισμού.

Την έχω πατήσει και εγώ και έφταιγαν τα παπούτσια τα οποία έφυγαν δυστηχός την ίδια μέρα για τα σκουπίδια.

Νέο στοιχείο :P

Για ανάλυσέ το λίγο αν μπορείς. Κάποια συγκεκριμένα τους χαρακτηριστικά δημιουργούν το πρόβλημα;

Αν και χειμώνα καλοκαίρι στη δουλειά φοράω δερμάτινα συνήθως...

Δημοσ.

Το φταιχτη τον ξερω, αλλα δυστυχως δε βρηκα λυση, τα αθλητικα δεν τα αλλαζω σαν ειδος παπουτσιου τη μερα για δουλεια, και οσο και να αλλαξα καποια ζευγαρια, ηταν μονο 1-2 αυτα που δεν μου δημιουργουσαν προβλημα. Αλλα εκει που ελεγα οτι ολα ηταν οκ, νασου μια μπλουζα η ενα μπουφανακι, να σου θυμιζει το γαμ@#$νο το κεχριμπαρι.

Επισης κατι που θυμηθηκα, παιζει και το ιδιο το σωμα ρολο, αναλογα την ψυχολογια (ποσο αγχωμενος εισαι ή ποσο χαλαρος), ωστε αλλαζει η εσωτερικη αντισταση του και γινεται η οχι καλυτερος αγωγος του ηλεκτρισμου, (καπου το εχω διαβασει, αλλα αυτος ο Γερμανος Αιζενχαουζερ... Μπεκενπαουντερ.... α οχι, Αλσχαϊμερ, τωρα τελευταια δεν με βοηθαει καθολου, αν το θυμηθω θα το γραψω).

Δημοσ.

Αχχχ..

Στις κυλιόμενες σκάλες του μετρό το χει πάθει κανείς??

Εγώ το παθαίνω σχεδόν καθημερινά..!

Η λύση είναι μία..

Πλαστικά γάντια.

Αυτά που καθαρίζουν τουαλέτες κλπ.

Θα μπούνε στη μόδα σύντομα και θα είναι διαθέσιμα σε όλα τα μεγέθη.;)

Δημοσ.

Πλάκα πλάκα, βλέπω πολύς κόσμος υποφέρει.

Ξεκίνησα αυτό με την άσφαλτο και βλέπω αποτελέσματα (μέχρι τώρα 0 ηλεκτροσοκ). Για να δούμε...

Θενξ για τις απαντήσεις!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...