eski Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Και να μου το ελεγαν δε θα το πιστευα ωσπου το βιωσα ο ιδιος. Στη δουλεια μου εχω 2 υπολογιστες ο ενας P4 2.4G, 1.25GB Ram, nVidia 5200 με Win7 Ultimate 32bit (Final 7600 build 16385) οπου ετρεχα χωρις προβλημα ακομα και παλιες λογοστικες εφαρμογες (απ' αυτες τις ελεεινες του dos με set task, UMB, himem.sys κλπ) O αλλος πιο παλιος απο το 2002 με Win XP Pro SP3, ΑMD Athlon 1.67G, 1Gb Ram, ATI Randeon (καθαρη εγκατασταση πριν 1 μηνα). Καποια στιγμη χτες αυτος ο P4 με τα Win7 εμεινε απο Motherboard και μου ηρθε η φαεινη ιδεα να παρω τον δισκο οπως ειναι και να τον κοτσαρω στο παλιο συστημα με Amd (διφορετικη πλατφορμα, διαφορετικη γενια Motherboard). To λοιπον τα ειδε ολα (χρειαστηκε 2 επανεκινησεις μονο) και το αποτελεσμα απιστευτο!! στο ιδιο μηχανημα που ειχε XP τρεχει πολυ πιο γρηγορα με Win7!! με παρομοια χρηση και ιδιες εφαρμογες (ακομα και αυτες τις παλιες του dos) Και μιλαμε χωρις καν εγκατασταση απλα πηρα ετοιμο το δισκο (win7) απο ασχετο μηχανημα (P4) και ετρεξε το λειτουργικο πιο γρηγορα ακομα και απ' αυτο που ειχε ηδη απο καθαρη εγκατασταση! Και να φανταστεις οτι ο κοσμος νομιζει οτι τα XP ειναι πιο γρηγορα...
kage Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 ιδεα σου... αν πας στο task manager θα δεις οτι χρησιμοποιει την ram σε idle μορφη καπου 45-50%
eski Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Kαλα τραγουδα, εγω σου λεω τι βλεπω στην πραξη το feeling..
tolis_01 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 ιδεα σου...αν πας στο task manager θα δεις οτι χρησιμοποιει την ram σε idle μορφη καπου 45-50% Ε, ναι, γι'αυτό πάει και πιο γρήγορα. Σωστότερη διαχείρηση μνήμης. Εξάλλου δεν την έχουμε για να κάθεται
eski Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Η αληθεια ειναι οτι ειχα μια υποψια οτι πανε πιο γρηγορα απο τα XP γιατι εχω βαλει win7 σε αρκετα Netbooks που εχουν δυστυχως XP. Eβλεπα οτι το συστημα δεν ειχε καμια σχεση σαν ταχυτητα ευελιξια κλπ αλλα το απεδιδα στα σκουπιδια που φορτωνουν by default οι κατασκευαστες. Ασχετα με τη καταναλωση σημασια εχει η διαχειριση και με σχετικα λιγη μνημη (1GB). Για μενα που ειμαι ασχετος και μπαινω στον υπολογιστη για καμμια τσοντουλα, κανα chat, παιχνιδι, στοιχημα κλπ δε με νοιαζει τι γινεται στο backround progress αλλα η ΑΙΣΘΗΤΗ διαφορα στη ταχυτητα...
dazeman Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Κι εγώ θα συμφωνήσω. Μέχρι τώρα είχα xp. Δοκίμασα τα 7 και δεν επιστρέφω. Καμμιά σχέση με τα xp, προς το καλύτερο εννοείται! Ο υπολογιστής λειτουργεί αψεγάδιαστα χωρίς την παραμικρή δυστροπία. Άσε που έχει και ενσωματωμένους codecs και παίζουν τα πάντα (απο βιντεο εννοώ) χωρίς να χρειαστεί να προσθέσεις τίποτα !!
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Για παλια pc υπαρχει και η Light εκδοση που απαιτει μονο 256 μνημη !!!! Δεν ξερω αν κυκλοφορησει και επισημα....
tritonas00 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 παντως αυτο που εκανε εντυπωση ειναι οτι πηρε τον σκληρο με το OS και τον εβαλε σε εντελως αλλο hardware ..και δεν εφαγε καμια μπλε οθονη αλλα τα ειδε ολα..αρα εχει γινει καλη δουλεια στον kernel τελικα..
eski Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Οχι απλα δεν εφαγε BSoD αλλα παει και πολυ πιο γρηγορα απ' οτι τα XP που του ειχα φορεσει κουστουμι.. Ρε c Platane αυτο το mini dell που εχεις εκει παιρνει 2Gb Ram?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.