Προς το περιεχόμενο

Τελωνεία

Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αξια αυτων και μεταφορικα? Με τι θα σταλουν? Courier η με ταχυδρομειο?

από όσο γνωρίζω στέλνονται με DHL γιατί με ταχυδρομείο δεν στέλνουν HAZMAT προϊόντα... ξέρω περίπου πόσο είναι ο φόρος HAZAMT...Τα μεταφορικά δεν ξέρω, αλλά το τελωνείο είναι κυρίως αυτό που με αγχώνει... :confused:

Δημοσ.

Αφου θα σταλουν με courier ειναι σιγουρο πως θα πληρωσεις τελωνειο.. Περιπου 80 ευρω η πληρωμη του εκτελωνιστη και 30-50 ευρω ΦΠΑ δασμοι και κατι αλλες λαλακιες (αμοιβη αεροδρομιου πχ).. ΦΠΑ κλπ ανεβαινουν αναλογα με την τιμη της παραγγελιας.. 30-50 ειναι για μια παραγγελια των 200 δολαριων περιπου.. Ολα αυτα πολυ χοντρικα γιατι ουσιαστικα ο,τι θελουν χρεωνουν..

Δημοσ.
Αφου θα σταλουν με courier ειναι σιγουρο πως θα πληρωσεις τελωνειο.. Περιπου 80 ευρω η πληρωμη του εκτελωνιστη και 30-50 ευρω ΦΠΑ δασμοι και κατι αλλες λαλακιες (αμοιβη αεροδρομιου πχ).. ΦΠΑ κλπ ανεβαινουν αναλογα με την τιμη της παραγγελιας.. 30-50 ειναι για μια παραγγελια των 200 δολαριων περιπου.. Ολα αυτα πολυ χοντρικα γιατι ουσιαστικα ο,τι θελουν χρεωνουν..

γενικά λοιπόν δεν συμφέρει.... τα ίδια λεφτά θα έδινα αν τα ψώνιζα από εδώ λόγω της διαφοράς του ευρώ με το δολλάριο... οκ λοιπόν...σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!! :-)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

παιδια καλισπερα μου συνεβη κατι προτογνωρο παραγγελνω απο το ιντερνετ εδω και 3 χρονια τελευταια ψωνιζω απο κινα που λετε λοπον ψωνισα απο το taobao με εναν agent καποια ρουχα το δεμα ηταν 7 κιλα δηλωθηκε ως δωρο με καμια αποδεικση μεσα και τιμη 40δολλαρια το εστειλε με ems αλλα οταν εφτασε θεσσαλονικη ο τελωνιακος(δημοσιος υπαλληλος στα ελτα)μου ειπε οτι τα δεματα απο κινα ειναι υποπτα και μπορει το δεμα μ να παει δικαστικο(?)και να πληροσω προστιμο απο 1000 εως 7000 euros!!!!!! τον ροταω γιατι και μ λεει οτι υπαρχει αυτη η πιθανοτητα και μ προτεινε να το στειλω πισω

μου κανει εντυπωση ολα αυτο καθως με ems εχω λαβει απο κινα δεκαδες φορες δεματα απο 1 μεχρι 5 κιλα. και ροταο ισχυει κατι τετιο?

:devil:

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ρε παιδιά έχω ένα πρόβλημα...

Έκανα παραγγελία 2 ζευγάρια παπούτσια απο Αμερική. Ήρθε το δέμα, αλλα μέσα ήταν μόνο το ένα ζευγάρι, απο το site μου είπαν οτι το έστειλαν κανονικά και είχε και απόδειξη και για τα δύο μέσα στο πακέτο.

Απο το tracing code μου δείχνει οτι το πακέτο είναι κομπλέ και οτι το έχω παραλάβει, υπάρχει περίπτωση να χάθηκε στο τελωνείο το άλλο κουτί???

Τί προτείνεται να κάνω?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα σας αδέρφια...

Μία απορία κι από εμένα. Θέλω να στείλω σε μία ξαδέρφη μου ένα λάπτοπ (από Αμερική). Το να γράψω ότι είναι δώρο, είναι το μόνο εύκολο, αφού περί δώρου πρόκειται. Αλλά από την άλλη, δεν παίζει να το στείλω χωρίς ασφάλεια, μιας και ο υπολογιστής αξίζει $1200...

Τι προτείνετε γι' αυτή την περίπτωση; Από ό,τι κατάλαβα, σίγουρα δε θα προτιμήσω την FedEx, ή DHL, αλλά το ταχυδρομείο. Παίζει να βοηθήσει να βάλω κάποιο γράμμα μέσα για το τελωνείο; Τι πιθανότητα παίζει να την χρεώσουν στο τελωνείο;

Αλλά θα είναι μεγάλη μ@@@@ία να της το στείλω δώρο και ξαφνικά να χρειαστεί να πληρώσει για εκτελωνισμό...

Δημοσ.
Ρε παιδιά έχω ένα πρόβλημα...

Έκανα παραγγελία 2 ζευγάρια παπούτσια απο Αμερική. Ήρθε το δέμα, αλλα μέσα ήταν μόνο το ένα ζευγάρι, απο το site μου είπαν οτι το έστειλαν κανονικά και είχε και απόδειξη και για τα δύο μέσα στο πακέτο.

Απο το tracing code μου δείχνει οτι το πακέτο είναι κομπλέ και οτι το έχω παραλάβει, υπάρχει περίπτωση να χάθηκε στο τελωνείο το άλλο κουτί???

Τί προτείνεται να κάνω?

Τελωνείο πέρασε? Αν πέρασε (από ότι κατάλαβα όχι) υπάρχει πιθανότητα κλοπής. Τόσο γύφτοι δεν ήταν όταν είχα παρτίδες με τελωνειακούς (χτυπούσαν σε μεγαλύτερα φορτία). Τώρα τι να πω? Ίσως αλλάξαν τα πράγματα. Το να χάθηκε στο τελωνείο δεν παίζει σαν περίπτωση.

Δημοσ.
Τελωνείο πέρασε? Αν πέρασε (από ότι κατάλαβα όχι) υπάρχει πιθανότητα κλοπής. Τόσο γύφτοι δεν ήταν όταν είχα παρτίδες με τελωνειακούς (χτυπούσαν σε μεγαλύτερα φορτία). Τώρα τι να πω? Ίσως αλλάξαν τα πράγματα. Το να χάθηκε στο τελωνείο δεν παίζει σαν περίπτωση.

Εντάξει βρήκα τί είχε γίνει, απο το site είχαν ξεχάσει να βάλουν και το άλλο ζευγάρι επειδή είχε εξαντληθεί.

Δημοσ.
σε ενημέρωσαν πρώτη ?

Αν αναφέρεσαι σε μένα, εγώ τους έστειλα e-mail και μετά απο 2 μέρες μου είπαν οτι είχε γίνει αυτό το πρόβλημα. Προσφέρθηκαν να μου επιστρέψουν ατα χρήματα ή να μου τα κόψουν απο άλλη παραγγελία και να μου κάνουν δώρο τα έξοδα αποστολής.

Απλά εγώ νόμιζα οτι τα ανοίγουν όλα τα πακέτα στο τελωνείο και υπέθεσα οτι μπορεί να χάθηκε.

Δημοσ.

εννοούσα μετά το εμαιλ σου αν αυτοί στο είπαν κατευθείαν και δεν άρχισαν τα και καλά χάθηκε κτλ,αυτό είναι κατάστημα:-) (ευρωπαικό να υποθέσω)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα. Για προμηθεια ενδυμάτων απο Κίνα σαν ιδιώτης ποσού περίπου 400 € γνωρίζει κανείς τις επιβαρύνσεις?

Δημοσ.

γεια σας παιδια.παραγγελνω και εγω που και που απο αμερικη με usps ,μικρα πακετα κυριως,μικρη δηλωμενη αξια και εξπρες υπηρεσια..συνηθως σε 5 μερες μου ερχονταν..η τελευταια παραγγελια μου ειναι απο τις 18 στο τελωνειο και δεν εχει βγει ακομα.η αξια ειναι 50 δολλαρια και η περιγραφη refurbished hardware.συνηθως με τετοια πακετα το πολυ σε 12 ωριτσες εχουν βγει απο τελωνειο (η δεν εχουν περασει καν) .ξερει κανεις τι μπορει να παιζει? η μονη διαφορα που μπορω να βρω με τις αλλες φορες ειναι οτι το tracking number αυτην την φορα ξεκιναει απο EG ενω ολες τις αλλες φορες απο EC.υπαρχει περιπτωση να υπαρχει καποια διαφορα απο αυτο?ευχαριστω

Δημοσ.

σήμερα η DHL για δέμα (ούτε 1 κιλό, 4 t-shirt) αξιας 68$ μου είπε για να μου το εκτελωνίσουν 100+ euro.

ρώτησα να το εκτελωνίσω μόνος μου και μου είπε ότι ξεκινάς από 42 euro και βλέπουμε.

αρνήθηκα την χρέωση ζήτησα να επιστραφεί στον πωλητή και έστειλα και στον πωλητή να μου πει πόσα επιπλέον shipping θέλει για να μου το στείλει με USPS

αν δεν δεχτεί να γίνει έτσι θα ανοίξω στο paypal dispute και βλέπουμε :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...