Panahs Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Πώς μπορούμε να μάθουμε τι τελωνειακούς δασμούς θα πληρώσουμε για ένα αντικείμενο που έρχεται από το εξωτερικό? Για παράδειγμα, σκέφτομαι να αγοράσω μια φωτογραφική μηχανή από Hong Kong μέσω ebay... υπάρχει κάποιος τρόπος να δω αν θα μου έρθει με δασμούς και πόσο θα είναι αυτοί ώστε να μη μου έρθει σε διπλάσια τιμή? Υπάρχει κάποιος κανονισμός που ρυθμίζει αυτές τις χρεώσεις?
sugata Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Θα πληρώσεις επί της τιμής το φπα 19% και επί της τιμής τους δασμούς, που από χονγκ κονγκ κυμαίνονται στο 3.2-4.2% (κατά πάσα πιθανότητα θα είναι 4.2%) Ο υπολογισμός των παραπάνω γίνεται (αν θυμάμαι καλά) μετά τη μετατροπή του δολαρίου σε ευρώ. Π.χ. έστω ότι κάνει 100 δολάρια: μετατροπή σε έουρος : 67.11 (σημερινή τιμή) φπα 19% : 12,75 δασμοί 4.2% : 2,81 Σύνολο: 82,67 Τι θα πληρώσεις στο τέλος: Τιμή + ΦΠΑ + Μεταφορικά + Δασμοί & Τέλη + Έξοδα εκτελωνισμού + Φύλακτρα Τα τρία στα είπα ήδη. Στα υπόλοιπα δεν έχω ακριβή γνώση για μικρά αντικείμενα. Υπολόγισε όμως ένα ποσό 50-60 ευρώ ακόμη (για να είσαι μέσα). Δεν περιλαμβάνω την αμοιβή εκτελωνιστή, υποθέτω ότι θα πας μόνος σου να το παραλάβεις, κι έτσι θα γλιτώσεις ένα σεβαστό ποσό. Ξέχασα: ο κανονισμός που ρυθμίζει τις χρεώσεις είναι το taric. (το δασμό που θα πληρώσεις)
tzotzo Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 αγορασαα κατι μεμβρανες martin fields αξιας 50 € απο χονγκ κονγκ δεν πληρωσα ουτε σεντ στο τελωνειο. Εχω την εντυπωση οτι το χονγκ κονγκ εχει ειδικο φορολογικο καθεστως
arxaggelos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 αγορασαα κατι μεμβρανες martin fields αξιας 50 € απο χονγκ κονγκ δεν πληρωσα ουτε σεντ στο τελωνειο.Εχω την εντυπωση οτι το χονγκ κονγκ εχει ειδικο φορολογικο καθεστως Μάλλον οι υπάλληλοι που είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο έχουν ειδικό εργασιακό καθεστώς.....:lol:
sugata Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 ή ότι το ποσό είναι πολύ χαμηλό, που κατά συνέπεια σε απήλλαξαν από την πληρωμή δασμών ή φπα. Ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξέρω πόσο είναι το όριο, και επίσης τι γλιτώνεις. και επίσης αυτό που είπε ο αρχάγγελος
Soulseeker Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 και ποτε μαθαίνουμε τι θα πληρώσουμε? Εννοώ θα μας ειδοποιήσει κάποιος όταν έρθει και ότι σκάσε τόσα ή όταν έρθει στην πόρτα θα μου που +τόσα?
velissarios1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 και ποτε μαθαίνουμε τι θα πληρώσουμε? Εννοώ θα μας ειδοποιήσει κάποιος όταν έρθει και ότι σκάσε τόσα ή όταν έρθει στην πόρτα θα μου που +τόσα?Δεν θα έρθει στην πόρτα σου.Αν σε σταματήσει το τελωνείο θα σου τηλεφωνήσουν(νομίζω έχεις δώσει τηλ επικοινωνίας) και θα σου πουν να περάσεις από εκεί. Στην περίπτωση βέβαια που σου τη φέρουν στην πόρτα σου ...συγχαρητηρια, την γλύτωσες.Απλά οι πιθανότητες να σε σταματήσουν είναι περισσότερες.Εύχομαι το καλύτερο.Αν δεν την έχεις αγοράσει προσπάθησε να πάρεις από ΗΠΑ που να την στέλνει με usps(αμερικάνικο ταχυδρομείο).Τι βρήκες να αγοράσεις και πόσο αν επιτρέπεται;
sheik Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Εγω παντως απο ebay εχω παρει για φιλους κανα 3-4 κινητα, πενακια, θηκες και δε συμμαζευεται και ποτε δεν πληρωσαμε κατι παραπανω. Τοσο κωλοφαρδοι ημασταν?
livadaki Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα, περιμένω από Κίνα (μάλλον αύριο) με DHL ένα δέμα. H πωλήτρια έγραψε πάνω gift και έβαλε μικρή αξία. Επειδή δεν έχω παρόμοια εμπειρία, έχει κανείς γνώμη για το αν θα περάσει τελωνείο; (σε περίπτωση που περάσει τελωνείο θα την σκίσω την κινέζα που το έστειλε με DHL γιατί είχα επιλέξει αποστολή με το ταχυδρομείο για να μην περάσει τελωνείο αλλά της ήταν πιο εύκαιρη η DHL )
velissarios1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δύσκολα τα πράγματα με dhl. Αν είχες επιλέξει ems (express mail service) θα είχες περισσότερες πιθανότητες να τη σκαπουλάρεις.Ενημέρωσέ μας αν μπορείς για την εξέλιξη της παραγγελίας σου.
livadaki Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δύσκολα τα πράγματα με dhl. Αν είχες επιλέξει ems (express mail service) θα είχες περισσότερες πιθανότητες να τη σκαπουλάρεις.Ενημέρωσέ μας αν μπορείς για την εξέλιξη της παραγγελίας σου. Εγώ EMS είχα επιλέξει αλλά αυτή το έστειλε με DHL γιατί την βόλεψε καλύτερα. Ευτυχώς η συναλλαγή έχει γίνει μέσω ενός site σαν το ebay και δεν θα τη γλιτώσει εύκολα.
livadaki Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Παρέλαβα το πακέτο από DHL χωρίς να πληρώσω τίποτα στο τελωνείο. Είχε δηλωθεί σαν δώρο και αξία 30$.
Soulseeker Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Και εγώ που είχα παραγγείλλει μέσω UPS (όχι USPS) περά από τα μεταφορικά τα οποία τα είχα προπληρώσει (+40$) δεν πλήρωσα τπτ άλλο και ήρθε στο σπίτι σε 3-4 μέρες (εργάσιμες) απο Αμέρικα
nikol12 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Παιδιά γεια σας...Αν μπορείτε βοηθήστε με κ εμένα λίγο....Λοιπόν εμένα η δουλειά μου είναι να φτιάχνω τεχνητά νυχια..Θέλω λοιπόν να παραγγείλω απο Καλιφόρνια συγκεκριμένα από μια εταιρεία, κάποια προϊόντα τα οποία όμως είναι ακρυλικά,gel, κλπ... δηλαδή είναι HAZMAT...Ξέρει κανείς πέρα από τα μεταφορικά και τον HAZMAΤ φόρο, πόσα θα χρειαστεί να σκάσω στο τελωνείο??? thanks...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.