washcloud Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 εγώ πάντως δηλώνω προσέξας... no pro-sex-ass jokes pls............είπαμε : δεν είμαι σόι σήμερα...
Arcanaloth Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Το θέμα με τον στρατό είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και ως συνήθως και οι δύο πλευρές έχουν κάποιο δίκιο. Όντως, όπως είναι ο στρατός σήμερα, είναι απλά χάσιμο χρόνου και τσάμπα ταλαιπωρία. Δεν μαθαίνεις απολύτως τίποτα, ζεις μέσα στη βρώμα και για 2 φορές που θα πιεις και μια ρετσίνα με τις "σειρούλες" και θα 'χεις να θυμάσαι, δεν αξίζει να σπαταλήσεις τόσο χρόνο. Από την άλλη κάθε φορά που διαβάζω αυτά τα "πως μπορώ να πάρω Ι5 ρε παλικάρια,δεν πάνε στο διάλο με το στρατό τους" και από κάτω άλλους 4-5 να τα χώνουν και να λένε "προσπάθησε να λουφάρεις όσο μπορείς,μην πατήσεις το πόδι σου καλύτερα", κάτι μου κακοφαίνεται. Καλώς ή κακώς, ζούμε εδώ που ζούμε και να καταργηθεί τελείως ο στρατός ή να γίνει 100% μισθοφορικός δεν γίνεται. Επίσης, καλώς ή κακώς, υπάρχουν και τα παιδιά που δεν κάνουν τέτοιες σκέψεις, πάνε και κάνουν την θητεία τους, περνάνε όπως περνάνε και συνεχίζουν με τη ζωή τους. Αυτό μου φαίνεται και πιο έντιμο από το να προσπαθήσεις να αποφύγεις με 1002 κόλπα τη θητεία. Γενικά για τον κόσμο και για το επίπεδο του δεν έχω την καλύτερη των απόψεων, παρόλ΄αυτά πιστεύω πως έχουμε σαν λαός αυτό που λέγεται φιλότιμο και αν δούμε τον διπλανό μας να λιώνει στη δουλειά και να είναι σωστός, κάτι μας πιάνει και ντρεπόμαστε εμείς να γίνουμε η εξαίρεση και οι δακτυλοδεικτούμενοι τεμπέληδες. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν βλέπεις ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους να ξύνονται. Εκεί άτομο που δεν θα του περνούσε από το μυαλό να λουφάρει, ξαφνικά κάθεται και σκέφτεται "για μια στιγμή, ΕΓΩ θα γίνω ο μ@λ@κας του στρατοπέδου;" Από τη στιγμή, όπως είναι αυτή τη στιγμή τα πράγματα, που όχι μόνο δεν εκτιμάει κανείς τον φιλότιμο φαντάρο, αλλά όλοι από τον διοικητή μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη τον θεωρούν κορόιδο, ποιός ο λόγος να αναλάβω εγώ αυτόν τον ρόλο; Όταν βλέπω τον διπλανό μου να τον πηγαίνει 1 μέσα-14 έξω και εμένα το αντίστροφο, ποιός ο λόγος να προσπαθήσω για το ο,τιδήποτε; Για όλα αυτά όμως, δεν φταίει ο κληρωτός, φταίει η ηγεσία. Κάντα όλα δίκαια και ίσα για όλους και δες για πότε αλλάζει ο στρατός. Δώσε στις λέξεις "τιμητική άδεια" το πραγματικό νόημα τους και δες για πότε ο άλλος ασχολείται ή όχι. Επιμόρφωσε τα μόνιμα στελέχη σου, βγάλε σοβαρούς αξιωματικούς από τις σχολές και παρατήρησε τις αλλαγές. Βγάλε σωστές υπηρεσίες και όχι για τα μάτια του κόσμου, κατάργησε άχρηστες σκοπιές, κλείσε άχρηστα στρατόπεδα που το μόνο που εξυπηρετούν είναι να συντηρείται η ντόπια οικονομία και δες. Όταν το 50% του κόσμου έχει από βυσματάκι έως βυσματάρα, γιατί πρέπει το υπόλοιπο 50% να τραβήξει κουπί; Και κόσμος αρκετός υπάρχει και τα πάντα γίνονται, αρκεί να υπάρχει σωστή τοποθέτηση και σωστή διαχείριση. Ένας κολλητός μου, πολύ καλό παιδί, έλιωσε κανονικά. Στου διαόλου το κέρατο μετάθεση, 1-12 να τον πηγαίνει και να δίνει και τις εξόδους του σε συναδέλφους γιατί την τελευταία στιγμή ήρθε η γκόμενα του άλλου και θέλει να τη δει και "αν γίνεται να αλλάξουμε..." κτλ. Τί κατάλαβε; Άκουσε κανένα ευχαριστώ; Μόνο που δε σάλταρε από την κούραση και την πίεση. Μεθαύριο θα πάει ο αδερφός μου, τί συμβουλή πρέπει να του δώσω; Φίδιασε όσο μπορείς, γείωσε τα πάντα; Ή να του πω γίνε ο μ@λάκας της μονάδας; Η λύση όπως είναι τώρα τα πράγματα, είναι όντως φίδιασε, αρκεί να μην χώνεις κάποιον άλλο. Εκεί είναι αλητεία. Αλλά να μου πουν κάνε το ένα, κάνε το άλλο...θα το κάνω με το πάσο μου, ΕΙΔΙΚΑ αν βλέπω τρομερές αδικίες να γίνονται γύρω μου. Αν αλλάξει τρόπο σκέψης η ηγεσία, αν επικρατήσει η ισότητα για όλους, αν δημιουργηθούν ανθρώπινες συνθήκες μέσα στο στρατόπεδο και όχι κάτι 20μέσα-1έξω,τότε θα δείτε για πότε αλλάζει και ο τρόπος σκέψης του φαντάρου και ξεχνάμε και τα πονηρά "πείτε τρόπους να τη σκαπουλάρω". Παρόλ' αυτά, παρόλα τα κακά του στρατού, αν δεν είχα σοβαρό και πραγματικό πρόβλημα,δεν θα σκεφτόμουνα ΚΑΝ για Ι5 γιατί για μένα είναι ντροπή. Όχι το να πάρεις Ι5 για έναν πραγματικό λόγο (αλλίμονο), αλλά το να υποκριθείς και γενικά να σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο. Θα πάω, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και αν η κατάσταση είναι χάλια (που ΕΙΝΑΙ), δεν φταίω εγώ, εγώ το ΚΑΘΗΚΟΝ μου το έκανα. Ας κάνουν και οι υπόλοιποι το δικό τους.
slipknot Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Εντάξει, ο santafanouris σας λέει ότι έχει περάσει κατάθλιψη. Μάλλον θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει το κατά πόσο πρέπει να πάει στρατό και αν θα ασχοληθεί κανένας σοβαρά με την περίπτωση του ή θα τον αφήσουν δίχως να ασχοληθούν (όπως έχουν κάνει και με άλλους) και όχι το κατά πόσο ηθικό είναι να αποφύγεις το στρατό, το αν τελικά ο Παπαδόπουλος έκανε περισσότερο καλό απ' ότι κακό και το γιατί ο Περάκης δε βγάζει κι άλλο sequel του Λούφα και Παραλλαγή.
washcloud Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 ...εγώ πάντως αν ο Περράκης βγάλει κι ΑΛΛΗ Λούφα, την κάνω για Σουηδία.-
The_Judas Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Για όλα αυτά όμως, δεν φταίει ο κληρωτός, φταίει η ηγεσία. Κάντα όλα δίκαια και ίσα για όλους και δες για πότε αλλάζει ο στρατός. Δώσε στις λέξεις "τιμητική άδεια" το πραγματικό νόημα τους και δες για πότε ο άλλος ασχολείται ή όχι. Επιμόρφωσε τα μόνιμα στελέχη σου, βγάλε σοβαρούς αξιωματικούς από τις σχολές και παρατήρησε τις αλλαγές. Βγάλε σωστές υπηρεσίες και όχι για τα μάτια του κόσμου, κατάργησε άχρηστες σκοπιές, κλείσε άχρηστα στρατόπεδα που το μόνο που εξυπηρετούν είναι να συντηρείται η ντόπια οικονομία και δες. Όταν το 50% του κόσμου έχει από βυσματάκι έως βυσματάρα, γιατί πρέπει το υπόλοιπο 50% να τραβήξει κουπί; Και κόσμος αρκετός υπάρχει και τα πάντα γίνονται, αρκεί να υπάρχει σωστή τοποθέτηση και σωστή διαχείριση. Συμφωνώ στα περισσότερα αλλά να σταθώ λίγο σε αυτό το σημείο. Η ηγεσία δεν αλλάζει την κατάσταση γιατί όπως λες το 50% έχει το βύσμα και βολεύεται με τέτοιου είδους καταστάσεις. Δηλαδή με λίγα λόγια δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος όσον αφορά την ευθύνη. Το πρόβλημα είναι οτι δεν βγαίνουν με αδιαφανή μέσα οι μεταθέσεις. Οποιοσδήποτε βυσματούχος βάζει έναν γνωστό του και παίρνει ενα τηλέφωνο και τον βολεύει. Αν όμως υπήρχε φόβος κυρώσεων, οι υπάλληλοι που βγάζουν τις μεταθέσεις θα μπορούσαν να ρίχνουν άκυρο ακόμη και σε ταξίαρχο. Ας φτιάξουν ένα σύστημα στο στυλ του ΑΣΕΠ όπου θα μπορεί ο καθένας αναλόγως με τα μόρια που έχει να μπορεί να πάρει την μετάθεση που δικαιούται αλλά και την κατάλληλη ειδικότητα βάση προσόντων έτσι ώστε να αξιοποιείται κατάλληλα και να απολαμβάνει περισσότερο την θητεία του.
Arcanaloth Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Συμφωνώ στα περισσότερα αλλά να σταθώ λίγο σε αυτό το σημείο. Η ηγεσία δεν αλλάζει την κατάσταση γιατί όπως λες το 50% έχει το βύσμα και βολεύεται με τέτοιου είδους καταστάσεις. Δηλαδή με λίγα λόγια δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος όσον αφορά την ευθύνη. Το πρόβλημα είναι οτι δεν βγαίνουν με αδιαφανή μέσα οι μεταθέσεις. Οποιοσδήποτε βυσματούχος βάζει έναν γνωστό του και παίρνει ενα τηλέφωνο και τον βολεύει. Αν όμως υπήρχε φόβος κυρώσεων, οι υπάλληλοι που βγάζουν τις μεταθέσεις θα μπορούσαν να ρίχνουν άκυρο ακόμη και σε ταξίαρχο. Ας φτιάξουν ένα σύστημα στο στυλ του ΑΣΕΠ όπου θα μπορεί ο καθένας αναλόγως με τα μόρια που έχει να μπορεί να πάρει την μετάθεση που δικαιούται αλλά και την κατάλληλη ειδικότητα βάση προσόντων έτσι ώστε να αξιοποιείται κατάλληλα και να απολαμβάνει περισσότερο την θητεία του. Δεν διαφωνώ. Εγώ δεν το πάω καν τόσο μακριά, κάτι τέτοιο καλό ακούγεται μεν, αλλά τελείως ουτοπικό. Εγώ θα ήμουν ευχαριστημένος αν καταρχήν υπηρετούσε όλος ο κόσμος (και δεν έβλεπες παιδά βουλευτών/δημοσιογράφων/διασήμων να μην πατάνε καν) ή ακόμα και αν ίσχυε για όλους π.χ. το 1 καλή μετάθεση και 1 σύνορα. (και όχι το σημερινό που κανείς δεν έχει ιδέα το τι πάει να πει παραμεθώριος και μπορεί να σημαίνει ακόμα και Κολωνάκι).
million_voices Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 μιλιόνι μου, σόρι αλλά σήμερις δεν πολυέχω κέφια... anyway, τυχαία πήρε το μάτι μου ένα "παλιο-thread" πριν λίγο... για ρίχτε μια ματιά εντύπωση πάντως μου 'κανε που στην πρώτη (και μόνο) σελίδα που διάβασα, βλέπω συμπτώσεις απόψεων με τις δικές μου, περί θητείας (οκ, πείτε "ε όλοι το ίδιο κακομοίρηδες είστε, γι' αυτό" - πείτε ότι θέτε τεσπα, αλλά ρίχτε και μια ματιά...) καλα ΙΙ ξηγξγξγ
Budweiser Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Το θέμα είναι αρκετά λεπτό και είναι καθαρά στην κρίση του καθενός το τι θα κάνει. Εγώ προσωπικά δε θα κατηγορούσα κάποιον αν έπαιρνε Ι5 για να τη γλιτώσει απο το στρατό και αν το θέμα είναι και ψυχολογικό δεν το συζητάω καν. Και αυτό επειδή λόγω κολλημένων μυαλών η εναλλακτική θητεία στην ελλάδα έχει γίνει σκόπιμα σκέτος μπελάς. Κανείς δε θέλει να πάει να χαλάσει 18 μήνες απο τη ζωή του και να πληρώνεται ψίχουλα οπότε λέει "Δε βαριέσαι..θα παω στρατό να τελειώνω". Όταν έρθει η ώρα να μπω στρατό θα πάω αντιρρησίας και ένας απο τους λόγους είναι και το παραπάνω. Οι περισσότεροι θα λέτε οτι δεν έχω να κερδίσω κάτι και οτι δεν αξίζει αλλά για μένα μπαίνει στη μέση ο αυτοσεβασμός και η συνείδηση.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Παντελώς ανούσια ανακοίνωση, διανθισμένη με ολίγον flame και μια δόση τρολαρίσματος. Μην το συνεχίζετε, παρακαλώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.