washcloud Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Μαν, άλλο να θέτεις θέμα για τα κακώς κείμενα ολωνών μας, κι άλλο εμμέσως πλην σαφώς να δίνεται άφεση στην (κάθε είδους) εξουσία. Υπηρέτησα συνειδητά (ο μαλάκας) τους μήνες μου, απέναντι στην υπηρεσία και τους "συναδέρφους", και τίποτε δεν άλλαξε. Αυτό που διάβασα για το ότι ο πολιτικός αντιγράφει τον λαό και όχι το αντίθετο, το θεωρώ από αφελές και μεμψίμοιρο μέχρι επικίνδυνο (ακριβώς λόγω της αφέλειάς του). Καταλαβαίνω ναι μεν πως θέλετε να τονίσετε τις ευθύνες του καθ' ένα, και πως να μην τα ρίχνουμε σ' ένα απρόσωπο κράτος - από την άλλη αυτοί που φτιάχνουν/διαχειρίζονται το οτιδήποτε σε μια χώρα, και τελικά ποδηγετούν τους αποκάτω, δεν είμαστ' εγώ και 'σεις. Γι' αυτό καταντάει αποπροσανατολιστικό να λέει κανείς "δε σου φταίει η εξουσία, όταν είσαι 'συ ρεμάλι", διότι έτσι μένουν οι ευθύνες της εξουσίας απ' έξω, που μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, είναι μεγαλύτερες. Όταν τα πρόβατα πέφτουν στον γκρεμό, δεν φταιν' τα πρόβατα, φταίει ο τσοπάνης, και μη μου πείτε ότι δεν είμαστε πρόβατα. Το δε μόνο που μας παίρνει είναι να ψηφίσουμε καλύτερους τσοπάνηδες. Αλλά τσοπάνηδες πάντα θα υπάρχουν, όσο θα υπάρχουν πρόβατα. Κι έχουνε ευθύνες.
million_voices Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 δεν δινω καμια αφεση αμαρτιων στην εξουσια,δεν ασχολουμαι καν με αυτη,δεν περιμενω τπτ απο αυτους δειχνω τον πραγματικο υποκριτη ενοχο
million_voices Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 για 'μενα, παραμυθιάζεσαι, επικίνδυνα μηπως συμβαινει το αντιθετο?
washcloud Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 αντιθέτως, βλέπω καθαρά απ' όλες τις μεριές
million_voices Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 αντιθέτως, βλέπω καθαρά απ' όλες τις μεριές καλα ηξγηξγξηγξ
Blondeamon Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Όσο φταίει ο Μπερλουσκόνι για τα κακα της Ιταλίας τόσο φταίνε και οι δικοί μας. Οι καραγκιόζηδες που τους βγάζουνε είναι που φταίνε, λαμόγια για υποψήφιοι θα βρίσκονται πάντα.
washcloud Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 υπεραπλουστεύεις, διότι ο μηχανισμός της εξουσίας δεν είναι τόσο απλός = λαμόγια/βρίσκονται/ψηφίζονται/διοικούν
mitsikas Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 καλησπερα σε ολους.σκεφτομαι να παρω ι5 ατον στρατο(ψυχολογικο) αλλα φοβαμαι τις επιπτωσεις που μπορει να εχει οσον αφορα την ευρεση εργασιας.ξερει κανεις εμπεριστατωμενα τι ισχυει τοσο στον ιδιωτικο και στον δημοσιο τομεα οσον αφορα οχι τοσο την νομοθεσια αλλα τι γινεται στην πραξη? Δεν θα σου πω εγώ αν είσαι σωστός ή λάθος που δεν θέλεις να πας στο στρατό. Είναι δικαίωμα σου να πάρεις την απόφαση που θέλεις και πιστεύεις χωρίς να σε εμποδίσει κανείς. Καλό θα είναι όμως όταν παίρνουμε μια απόφαση ως ενήλικες, να αναλαμβάνουμε και την ευθύνη των πράξεων μας. Αν δεν έχεις κάποιο πραγματικό ψυχολογικό πρόβλημα και πιστεύεις ότι με την πράξη σου αυτή θα βελτιώσεις μια κατάσταση, να βγεις και να πεις ναι το έκανα διότι αυτό πιστεύω και προσπαθώ να αλλάξω κάτι που είναι λάθος και όχι να προσπαθείς να κρυφτείς και να φοβάσε μην το μάθει κάποιος. Νομίζω ότι καλό θα ήταν όλοι -- και ειδικά όσοι αρνούνται τη στράτευση -- να δουν το ντοκιμαντερ «Οι Άλλοι» της «Εμπόλεμης Ζώνης» και να καταλάβουν τι σημαίνει αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων μου. Ένα κορίτσι 20 ετών στο Ισραήλ, που μεγαλώνει σε ένα πόλεμο που ποτέ δεν πρόκειται να τελειώσει, με το θάρρος, την σταθερότητά της και την ανάληξη της ευθύνης των πράξεων της, πραγματικά βάζει τα γυαλιά σε πολλούς άντρες. Και εκεί η αποφυγή της στράτευσης δεν σημαίνει απλά παίρνω το Ι5 και τέλος, αλλά πραγματικός κοινωνικός αποκλεισμός από τους συμπατριώτες σου. http://www.megatv.com/warzone/pages.asp?catid=15378&subid=2&pubid=1360737 just my two cents
ikaruga24 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Μιλαμε για εμπολεμη κατασταση ομως και οχι για καταστασεις "παρανοικης παραδουλευτρας" που ο μονος λογος υπαρξης της στον ΕΣ εχει μοναδικο στοχο την προσθεση αλλης μιας σαρδελας-αστεριου-σπαθιων στη στολη "στελεχων" (και συνεπως μισθου). Μην συγκρινουμε λοιπον με εντελως ανομοια πραγματα.
mitsikas Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δεν το έβαλα για να συγκρίνω ανόμοια πράγματα. Το έβαλα για να τονίσω τί σημαίνει αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων μου χωρίς να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου. Και αν μια κοπέλα το κάνει εν καιρό πολέμου, τότε δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μην το κάνεις εσύ σε καιρό ειρήνης.
ikaruga24 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Και παλι δεν ειναι ιδιες καταστασεις. Εκει ο στρατος δεν ειναι "τζαμπα παραδουλευτρες" για να παιρνουμε εμεις βαθμους (και συνεπως μισθο) ενω γαμαμε τα φανταρια επειδη διαστρεβλοσαμε τα παντα και εχουμε ξεχασει τι σημαινει να εισαι στρατιωτης. Οταν υπηρετουσα στην K-FOR και ειδα και εζησα απο κοντα και αλλους στρατους δεν μπορουσα παρα να νοιωσω αηδια για τον δικο μας. Να αναλαβει την ευθυνη των πραξεων του για ποιο λογο? Για την υποτιθεμενη ηθικη? Για να το παιξει "μαγκας" εκει που δεν τον παιρνει και -σιγουρα- δεν υπαρχει τροπος "νικης"? Ασε τωρα. Για να κανεις κατι τετοιο θα πρεπει και ο αλλος να ειναι σωστος απεναντι σου πρωτα για να το δεις και λιγο "πατριωτικα" το θεμα.
million_voices Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 υπεραπλουστεύεις, διότι ο μηχανισμός της εξουσίας δεν είναι τόσο απλός = λαμόγια/βρίσκονται/ψηφίζονται/διοικούν ρε wash για explain λιγο πως το βλεπεις
washcloud Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 μιλιόνι μου, σόρι αλλά σήμερις δεν πολυέχω κέφια... anyway, τυχαία πήρε το μάτι μου ένα "παλιο-thread" πριν λίγο... για ρίχτε μια ματιά εντύπωση πάντως μου 'κανε που στην πρώτη (και μόνο) σελίδα που διάβασα, βλέπω συμπτώσεις απόψεων με τις δικές μου, περί θητείας (οκ, πείτε "ε όλοι το ίδιο κακομοίρηδες είστε, γι' αυτό" - πείτε ότι θέτε τεσπα, αλλά ρίχτε και μια ματιά...)
santafanouris Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 για οικονομια της κουβεντας θα καταθεσω κατι προσωπικο.δεν προσπαθω να την κανω λαμογια.εχω περασει καταθλιψη και επερνα αντικαταθλιπτικα για χρονια.τον μαη μπηκα στρατο κανονικα αλλα δεν μπορουσα να κοιμηθω και μια δυο τρεις ζητησα αναβολη.τωρα ληγει η αναβολη μου και πρεπει να ξαναπαρουσιαστω και ειμαι σε μεγαλο διλημα ομως αν προκειται να μου στοιχισει ολη μου την ζωη αυτη η ιστορια θα παω και οτι ειναι να γινει ας γινει.ενδεικτικα αναφερω οτι επαθα καταθλιψη πριν 8 χρονια περιπου.απο τοτε ολα στην ζωη μου αρχισαν να καταρεουν και το μονο που νοιωθω απτην ιστορια του στρατου και τα οσα συνεπαγεται το ι5 ειναι οτι το κρατος με εκδικειται για κατι που επαθα χωρις να ηταν επιλογη μου.αν θελετε μπορουμε να ανοιξουμε ενα αλλο τοπικ σχετικα με τον ρατσισμο που βιωνουν τα ατομα με ψυχικες παθησεις και πως απο ταλαντουχος και πολλα υποσχομενος νεος μπορεις να μετατραπεις σε μιασμα και βαρος της κοινωνιας αυτα τα εγραψα πιο πριν αλλα μαλλον δεν το προσεξε κανεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.