Προς το περιεχόμενο

Ι5 απτον στρατο και ευρεση εργασιας

santafanouris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...αρχίνα να ετοιμάζεις διαβατήριo, liopyr

ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι κακο κανεις οταν κλεβεις μια τραπεζα τα λεφτα ειναι ασφαλισμενα αρα θα τα παρουν πισω,οι τραπεζες μας ρουφαν το αιμα παιρνουν το σπιτακι του κυρ Πανου για 3.000 ευρο ενω εχει πληρωσει 100.000. Τους εδωσε το κρατος καμποσα δις για να αναθερμανουν την αγορα και αναθερμαναν την κοιλια τον golden boys.Σε ολες τις λαμογιες ειναι καπου χωμενη και μια τραπεζα.

Οποτε πες μου ενα λογο να μην ληστεψω μια τραπεζα?

Δεν μπορω να βρω ενα θετικο που να πρεπει να πας στρατο μπορω να σου βρω 3.000 αρνητικα για τον στρατο αλλα δεν θα συμφωνησω οτι πρεπει να παραβεις τον νομο.Νταξει θα μου πεις οτι ζω σε αλλη πραγματικοτητα κατα πασα πιθανοτητα εχεις δικιο .:-D:-D

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

...είσαι σίγουρος ότι γέλασες για τον σωστό λόγο, γιούζερ 12 ;

Οποτε πες μου ενα λογο να μην ληστεψω μια τραπεζα?

...ότι το πρώτο τηλέφωνο για ύποπτο για την επόμενη ληστεία τράπεζας που θα πέσει στην ασφάλεια, θα είναι για να σε καταγγείλουμε; :-)

και να φανταστείς ότι καν στον στρατό δεν έκανα στο Α2...

Δημοσ.

Ούτε θέλω να το flamιάσω - ούτε να το παίξω έξυπνος,

απλά δεν είδα πουθενά να αναρωτιέστε για το ποιός είναι ο "εκπαιδευτικός" ρόλος του στρατού, για το αν βοηθάει στην συνείδηση, του ότι, η ανυπακοή δεν είναι πολιτκή πράξη αλλά κάτι που κάνουν τα κακά παιδιά (βίωμα από τα μαθητικά μας χρόνια). Δεν είδα να αναρωτιέστε γιατί υπάρχουν οι ομοιόμορφες στολές (παλιότερα και στα σχολεία) και αν ο στρατός είναι ένα εργαλείο εξουσίας και διαμόρφωσης πολύ πιο σύνθετο και "χρήσιμο" από τα φαινομενικά αθώα κτηνοειδή που τον στελεχώνουν. Δεν είδα και να λέτε τίποτα και για την αξιοπρέπεια του ατόμου, και για το περίφημο "Εμένα δε θα με γαμήσετε... Να με σκοτώσετε, ναι..." του Κοροβέση...

Δεν "την λέω" σε κανένα - απλά μήπως σκεφτόμαστε λίγο επιφανειάκα;

Δημοσ.

βρε για να τελειώνει το θέμα:

όσοι υπηρετήσαμε, υπηρετήσαμε.

όσοι την έχουν ήδη σκαπουλάρει, την έχουν ήδη σκαπουλάρει.

όσοι θα υπηρετήσουν, ή θα την σκαπουλάρουν, καλώς να το πράξουν.

υπομνη υπομνή, και σε καμιά εικοσαριά χρόνια οι νέοι δε θα πηγαίνουν. κι αν πηγαίνουν θα είναι για κάνα τρίμηνο το πλυ. και θα είμαστε παγκοσμιοποιημένα ευρωπέη και σ' αυτόν τον τομέα.

VIVA.

caution, γιατί να κάτσει κάποιος να σκεφτεί τι βαθύ μπορεί να προσφέρει ένας στρατός. Τι; το αίσθημα του πατριωτισμού; Τσι περάσπισης τσι πατρίδος;

χεσμεντέν

άμα απειλούν τα κεκτημένα μου, θα τρέξω να το παλέψω (περίπτωση με παίρνει) ή θα τρέξω να πάρω πούλον (περίπτωση δε με παίρνει). είτε έχω πάει, είτε δεν έχω πάει, έχω κι ένα ένστικτο αυτοσυντήρησης, το οποίο δε θέλει να ακούει τίποτα για πατρίδες, αν δει ότι δεν το παίρνει να κάτσει.

Δημοσ.

Τώρα μάλιστα, τελείωσε το θέμα. :P

~~~~~~~

caution, θα φτάσουμε κι εκεί.

Προς το παρών είμαστε στο:

"Oι αντιρρησίες συνείδησης δεν είναι φοροφυγάδες, είναι αντιρρησίες συνείδησης".

Δημοσ.

caution, γιατί να κάτσει κάποιος να σκεφτεί τι βαθύ μπορεί να προσφέρει ένας στρατός. Τι; το αίσθημα του πατριωτισμού; Τσι περάσπισης τσι πατρίδος;

χεσμεντέν...

Επικοινωνιακού χάσματος το ανάγνωσμα, ειρήνη πάσι...

Δημοσ.

για οικονομια της κουβεντας θα καταθεσω κατι προσωπικο.δεν προσπαθω να την κανω λαμογια.εχω περασει καταθλιψη και επερνα αντικαταθλιπτικα για χρονια.τον μαη μπηκα στρατο κανονικα αλλα δεν μπορουσα να κοιμηθω και μια δυο τρεις ζητησα αναβολη.τωρα ληγει η αναβολη μου και πρεπει να ξαναπαρουσιαστω και ειμαι σε μεγαλο διλημα ομως αν προκειται να μου στοιχισει ολη μου την ζωη αυτη η ιστορια θα παω και οτι ειναι να γινει ας γινει.ενδεικτικα αναφερω οτι επαθα καταθλιψη πριν 8 χρονια περιπου.απο τοτε ολα στην ζωη μου αρχισαν να καταρεουν και το μονο που νοιωθω απτην ιστορια του στρατου και τα οσα συνεπαγεται το ι5 ειναι οτι το κρατος με εκδικειται για κατι που επαθα χωρις να ηταν επιλογη μου.αν θελετε μπορουμε να ανοιξουμε ενα αλλο τοπικ σχετικα με τον ρατσισμο που βιωνουν τα ατομα με ψυχικες παθησεις και πως απο ταλαντουχος και πολλα υποσχομενος νεος μπορεις να μετατραπεις σε μιασμα και βαρος της κοινωνιας

Δημοσ.

Προσωπικά συμπεράσματα :

Όπως οι περισσότερες λειτουργίες στην Ελλάδα, ο πολίτης είναι on his own. Όσο τρέξει δηλαδή, ό,τι κάνει από μόνος του, κι όπως το δει το ζήτημα (όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, εργασία, οικονομία, δικαιοσύνη και λοιπά γνωστά). Κράτος μέριμνας από γιοκ έως λίγο. Στην πορεία "όπλα" του είναι η εξυπηρέτηση μέσω γνωριμιών, το λάδωμα, το χώσιμο, το ρουφιάνεμα ακόμα. Ελπίζω να μην αρνηθεί κανείς τα ανωτέρω ως την πραγματικότητα, γιατί τότε κοροϊδευόμαστε έχοντας στο μυαλό "να μη βλάψουμε το ίδιο μας στο κράτος" (πράγμα που αποτελεί από στρουθοκαμηλισμό έως απύθμενη βλακεία), και μου χρεώσει "αντι-ελληνικά συναισθήματα" ή "μικροψυχία".

Στο ίδιο μοτίβο, παίζει ο στρατός : ο μέσος Έλληνας κληρωτός που δε θα έχει γνωστό, καταλήγει είτε στις "χειρότερες μονάδες", είτε στις χειρότερες υπηρεσίες. Δε νομίζω να το θεωρεί κανείς αυτό, αστικό μύθο. Εντός της υπηρεσίας, το χώσιμο πάει σύννεφο, κυρίως εξ' αιτίας της μεταξύ τους αντιμετώπισης των κληρωτών. Και πως να μην πάει έτσι, αφού πριν ακόμη πάει στρατό ο οποιοσδήποτε, ακούει συνεχώς τα εξής : "κοιμήσου - υπηρετείς λιγότερο" "να λουφάρεις όσο μπορείς" "να μη δείχνεις προθυμία γιατί θα σε πιάνουνε κορόιδο" "κοίτα την πάρτη σου και άσε τους άλλους να κόψουν τον λαιμό τους - αφού ξέρεις πως είναι" (το τελευταίο ΜΕΧΡΙ κι από διοικητή μου το είχα ακούσει πάντως) "κοίτα όσο μπορείς να κυνηγάς τιμητικές" (οι οποίες ΒΕΒΑΙΑ σημαίνει ότι για να τις πάρεις εσύ, θα μένουν μέσα κάποιοι άλλοι). Σε συνδυασμό με το ότι οι ανάγκες είναι πολλές, και το προσωπικό λίγο, εγώ για παράδειγμα έβγαλα μια θητεία με σύνολο σκοπιάς κοντά στις 3000 ώρες αν θυμάμαι καλά. Ενδιάμεσα οι άλλες γνωστές υπηρεσίες (καθαριότητες, σκαψίματα, χτισίματα, βαψίματα, ψώνια, στησίματα, κουβαλήματα και ό,τι άλλο νορμάλ ή μη νορμάλ μπορούσε να προκύψει). Οι χαρακτήρες με τους οποίους μοιράστηκα τα προηγούμενα, κατά μέσο όρο αχαρακτήριστοι. Κι ολ' αυτά με κράτησαν μακρυά απ' την προηγούμενη του στρατού ζωή, για 20 μήνες (ένα ποσό ΚΑΘΟΛΟΥ αστείο), λαμβάνοντας 980 δραχμές το μήνα (ένα ποσό ΠΟΛΥ αστείο), ΔΥΟ ρολά χαρτιού υγείας το μήνα (εκεί έμαθα ότι η λέξη κωλόχαρτο είναι μια φυσιολογική λέξη προς καθημερινή χρήση, ακόμα κι όταν την ανέφερες αιτούμενος σε αξιωματικό, περισσότερη ποσότητα από δαύτα), μια χούφτα ξυραφάκια, μία βαφή camel, σαπούνια, και ενίοτε -ω!- αφρό ξυρίσματος). Για τις υπόλοιπες ανάγκες, άμα δηλαδή για παράδειγμα ήθελα να χέσω περισσότερο, έπρεπε να κόψω το λαιμό μου και να τα εξασφαλίσω μόνος μου. Και κάπου εδώ βγαίνουν κάποιοι και μιλάνε για χρέος προς την πατρίδα, τη στιγμή που έβλεπα τους αξιωματικούς να παίρνουν doggy bag από τη λέσχη τους, τη στιγμή που από αυτούς που υπηρετούσαμε μαζί είχαν καβατζάρει πόστα όπως τηλεφωνικά κέντρα, βάρδιες στην επιτήρηση των ραντάρ, και οι οπλίτες-γιατροί της μονάδες, δυσανασχετούσαν και επαναστατούσαν εάν τους εζητούτο να κάνουν άλλη υπηρεσία πέραν της του εκάστοτε ιατρικού προσωπικού της μονάδος.

(αυτούς τους τελευταίους ειδικά, τους σιχάθηκε η ψυχή μου, αυτούς και τον ελιτισμό τους, από τότε)

...ολ' αυτά επίσης τη στιγμή που οι μισοί στη βουλή είχαν είτε εξαγοράσει τη στρατιωτική τους θητεία, είτε την είχαν υπηρετήσει μερικώς, είτε την είχαν υπηρετήσει σε επιτελικές θέσεις στα σύνορα του Πενταγώνου, και οι εφημερίδες το αποκαλύπτανε κατά καιρούς, και σπαταλούσαν χρήμα με ουρά σε προεκλογικούς αγώνες, δεξιώσεις κτλκτλτκλ - γενικώς περνούσαν ζωή και κότα.

Ε.

Κάπου εδώ θα βγούνε αυτοί που είχαν τον τρόπο τους και θα πούνε "εγώ έκανα αυτό, έκανα το άλλο, μου έκατσε και η απίστευτη ευκαιρία τάδε και την άρπαξα, και όλο ούζα και φυσαρμόνικες ήμασταν και παραγγελίες από τα σύρματα και τους είχαμε όλους γραμμένους στην πούτσα μας", και θα θεωρήσουν αυτονόητο το να αυτοσυντηρείσαι κατά τη θητεία, είτε έχοντας τ' αρχίδια να έχεις δουλέψει/μαζέψει χρήμα "για το στρατό" πριν ακόμα πας, είτε να συνδράμεσαι από τους γονείς.

Εμένα πάλι δε μου φαίνεται και τόσο αυτονόητο, αλλά πάει στο διάλο : ας μην πέρναγε μια θητεία μέσα στην "ανωμαλία", μέσα στη ΦΟΥΛ αϋπνία, διότι ΔΕΝ γίνεται να κάνεις σχεδόν κάθε μέρα 3-4 ώρες σκοπιά το το μεσημέρι ή το βραδάκι, και να σηκώνεσαι ΚΑΙ για άλλες 3 χαράματα (2-5 πχ) και μετά από τις 8 να είσαι φρέσκος-φρέσκος για οτιδήποτε προβλέπει η "έναρξη εργασίας", για να ξανακάνεις τον κύκλο αργότερα, με πιθανές ενδιάμεσες απογευματινές υπηρεσίες όπως "μαγειρεία" κτλ, και μέσα σ' ολ' αυτά, η στρατιωτική εκπαίδευση να είναι ένα άσχημο αστείο. Κοντολογίς, στο στρατό "έμαθα", ότι αυτή ήταν μια συμπυκνωμένη εκδοχή της ζωής που με περιμένει αργότερα, "έξω". Φάε πριν σε φάνε, πήδα πριν σε πηδήξουν, κοίτα την πάρτη σου, κτλ. Αν αυτό είναι "το κρυφό" μήνυμα του στρατού, πάσο, αλλά να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας - κι ας μην μας δουλεύουν με λόγους στις ορκωμοσίες, στις γιορτές κτλ περί πατριωτικού φρονήματος.

Το είπα και πριν, δεν λέω ούτε ότι όλοι ζήσανε τις ίδιες φάσεις, ούτε ότι τώρα, 15 χρόνια μετά δεν είναι κάπως αλλιώς (νομίζω δλδ), και οκ έχει κατέβει η θητεία στους 9, καλά είναι κτλ, δεν παύει να παραμένει για μένα όμως το θέμα, ότι ευχαρίστως να την φάω έστω και για 9 μήνες, αλλά τουλάχιστον ρε παιδί μου να είναι καιρός ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ. Να πάω δηλαδή για να βγω στρατιώτης, κι όχι νευροπαθής καθαρίστρια. Κι ας είμαι και πάλι η τελευταία τρύπα του ζουρνά στην κοινωνία οικονομικο-κοινωνικά, κι ας καθαρίσω χέστρες, κι ας χτίσω, κι ας βάψω, κι ας φυλάξω, κι ας θεωρώ βλαχαδερό τον τύπο που με 2-3 σαρδέλες στο μανίκι ή και περισσότερες, μου γκαρίζει, με διατάζει κτλ. Δεν έχω πρόβλημα με αυτά, ΑΥΤΑ τα θεωρώ "μεσ' στο παιχνίδι". Να ΜΑΘΩ όμως να χειρίζομαι και το G3 καλύτερα απ' τη σφουγγαρίστρα, για να ΜΠΟΡΕΣΩ να υπερασπιστώ τη ρημαδοχώρα, όταν πες-πες κάποια στιγμή έρθουν οι Τούρκοι να βιάσουν την αδερφή (που δεν έχω). Και να κοιμάμαι και σαν άνθρωπος ενίοτε, κι όχι να τη βγάζω σα ζόμπι για μήνες ατελείωτους (χαριτωμενιά : έκανες πχ απογευματινό νούμερο κι έπεφτες ΜΠΑΣ και σε πάρει κανένας ύπνος με τα ζώα που συγκατοικούσες -οι ωτασπίδες ή το walkman τότε, πολύ προσφιλές εργαλείο για τον φαντάρο- ΑΛΛΑ έπρεπε να είσαι στο βραδυνό προσκλητήριο, ίσα-ίσα για να σου γαμηθεί ο ύπνος κι η ψυχή).

Το λοιπόν, μπορεί κάποιοι να το βλέπουν ως "οκ, πέρασα καλά", και μαγκιά τους - αλλά από όσους ξέρω εγώ, οι 9 στους 10 μάλλον δεν πέρασαν καλά (και φυσικά υπάρχουν και αυτοί που δουλεύουν εαυτόν και αλλήλους, είτε παρουσιάζοντας εξωραϊσμένες καταστάσεις, γιατί "έτσι πρέπει να κάνεις στην Ελλάδα", είτε γιατί και οι ίδιοι δεν αντέχουν να δουν κατάφατσα το πώς πέρασαν). Και ακόμα κι αν βλέπω το θέμα από προσωπική οπτική, κάτι μου λέει πως αυτή η οπτική είναι κοντά στον μέσο όρο.

Υπάρχει και η άποψη του "προ επικείμενου βιασμού κάτσε κι απόλαυσέ τον", κι όσον αφορά το θέμα "Ι5 κι εργασία", που ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ στο "Ι5 και προβλήματα", κατ' αρχάς δε θα κακολογήσω αυτόν που θα το κάνει, δοθέντος βέβαια ότι είναι της...γενιάς των 700, κι όχι γόνος της γενιάς των 7.000.

(σαν πρόταση πάντως, δε θα του πω και "κάνε ό,τι μπορείς να τον αποφύγεις". Όχι γιατί με ανατριχιάζουν έννοιες/λέξεις όπως "νόμος" "υποχρέωση" "καθήκον" κτλ - αλλά γιατί είναι πρακτικά μια περιπέτεια στην οποία αυτός που θα μπει, θα πρέπει να είναι α)σωστά ενήμερος για τις παραμέτρους β) σίγουρος για την απόφασή του γ) διατεθειμένος να το στηρίξει/τραβήξει όσο πάει, γιατί στην τελική μου φαίνεται ότι στην πορεία μπορεί και να αποκτήσει τα ψυχολογικά τα οποία εξ' αρχής διατείνεται για να πάρει την απαλλαγή. Άρα να το ψάξει, δική του είναι η απόφαση, κι από 'μενα ώρα καλή στην πρύμνη του)

Άρα ναι, ταξικό είναι το ζήτημα, όπως σχεδόν τα πάντα στην καθημερινότητα μας, γι' αυτό ας μείνουν στην άκρη ιστορίες όπως "ηθική" και "εθνικό χρέος".

Δημοσ.
M' αρέσει που εξισώνεις αυτούς που φτιάχνουν το περιβάλλον γύρω μου, τις οικονομικές μου συνθήκες δηλαδή, και διαχειρίζονται άμεσα ή έμμεσα και την τσέπη μου με τον "λαό".

...Δηλαδή δεν μ' αρέσει.

Δηλαδή εσύ πιστεύεις οτι ο ελληνικός λαός είναι ηθικός-αδιάφθορος-έντιμος-εργατικός?

Η πολιτική ζωή της χώρας είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας. Δεν αντιγράφει ο λαός τον πολιτικό... ο πολιτικός αντιγράφει τον λαό.

Δημοσ.

Η πολιτική ζωή της χώρας είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας. Δεν αντιγράφει ο λαός τον πολιτικό... ο πολιτικός αντιγράφει τον λαό.

Για 'μένα είναι τελείως ξεκάθαρη, η λειτουργία του ακριβώς αντίθετου.

Σα να μου λες πως οι μαθητές έχουν τους καθηγητές που τους αξίζουν.

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι λέει αυτό ο Ιούδας. Πιο πολύ για ''από τέτοιο λαό, τέτοιους πολιτικούς θα έχετε'' μου κάνει.

ΔΕΡ ΙΖ ΝΟ ΓΟΥΕΪ ΜΠΑΚ! Διορθώστε με βέβαια.

Δημοσ.
οπως τα λεει ο Judas ειναι

μην ψαχνουμε για αλλοθι,δειτε τον ενοχο στον καθρεφτη σας

Αν εννοείς ότι δεν έχουν καθρέφτες οι πολιτικοί, τί τους κρατάμε τότε;

Να κλείσει η Βουλή, να περισσέψουν έτσι και τα φράγκα για γίνει πλήρως μισθοφορικό το στράτευμα.

Δημοσ.

o Judas λεει οτι εχουμε οτι μας αξιζει απο πολιτικους απο στρατο απο τα παντα

για αυτο αφηστε τις γρινιες και μην περιμενετε σωτηρες

αν δεν αλλαξουμε συνολικα θα μας παρει και θα μας σηκωσει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...