Land_Of_Banania Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Αλλες φασεις αυτες. Για ρωτα και κανεναν "μαυρο" η ειδικοδυναμητη να σου πει την "ιστορια" του. Μην είσαι τόσο απόλυτος. Ξέρω άτομα που έχουν πάει και πεζοναύτες και απλοί φαντάροι και μέχρι στιγμής αυτό που έχω καταλάβει από ιστορίες φίλων (μιας και δεν έχω πάει ακόμα εγώ) είναι ότι τα πάντα εξαρτόνται από τη διάθεση του φαντάρου και φυσικά την κατάσταση/κλίμα του στρατοπέδου που θα υπηρετήσει. Πάντως πιστεύω πως το πρώτο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν άτομα που ότι και να τους έβαζαν να κάνουν δε θα την πάλευαν επειδή απλά μπήκαν με αυτή τη διάθεση. Στην πλειοψηφία όμως μένει μια γλυκιά ανάμνηση ο στρατός. Κάτι σαν το σχολείο που μπορεί να μην σου άρεσε όταν πήγαινες αλλά τόσα χρόνια μετά τα πάντα τα θυμάσαι με νοσταλγία.
sugata Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 έχουν κι αυτοί τις δικές τους ιστορίες να σου πουν. δεν είναι πάντα όλα μαύρα... όσο κι αν θέλουμε να τα βλέπουμε έτσι.
tritonas00 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 στην τελικη αν εχεις ενστασεις για το ι5 ..βγαλε ι4 και υπηρετησε λιγο πιο χαλαρα απτο κανονικο..
random Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 ρώτησες και απάντησα. μαύροι, έχετε το λόγο.
ikaruga24 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Μην είσαι τόσο απόλυτος. Ξέρω άτομα που έχουν πάει και πεζοναύτες και απλοί φαντάροι και μέχρι στιγμής αυτό που έχω καταλάβει από ιστορίες φίλων (μιας και δεν έχω πάει ακόμα εγώ) είναι ότι τα πάντα εξαρτόνται από τη διάθεση του φαντάρου και φυσικά την κατάσταση/κλίμα του στρατοπέδου που θα υπηρετήσει. Πάντως πιστεύω πως το πρώτο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν άτομα που ότι και να τους έβαζαν να κάνουν δε θα την πάλευαν επειδή απλά μπήκαν με αυτή τη διάθεση. Στην πλειοψηφία όμως μένει μια γλυκιά ανάμνηση ο στρατός. Κάτι σαν το σχολείο που μπορεί να μην σου άρεσε όταν πήγαινες αλλά τόσα χρόνια μετά τα πάντα τα θυμάσαι με νοσταλγία. Δεν ειμαι απολυτος απλα βλεπεις την ολη κατασταση πως εχει. Δεν εχω σηναντησει κανεναν ως τωρα που να λεει "τωρα αν με παρουν φανταρο εφυγα" χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχουν. Και εγω τελειωσα πριν 9 χρονια το φανταρικο μου αλλα ακομα και στην λεξη "στρατος" ξερναω. Με πηραν και περυσι επιστρατο και για αλλη μια φορα ειδα την αηδια που αφησα (ευτυχως) πισω μου. Δεν ξερω με πια λογικη λες οτι ειναι "μια ωραια αναμνηση" λοιπον. Ισως πλεον ο στρατος να εχει πολυ πολιτικο προσωπικο και οι φανταροι να μην κανουν πολλα, ισως ο χρονος που καθονται μεσα να ειναι "λιγος", δεν ξερω. Αυτο που ξερω ειναι οτι ειναι κατι που ΜΠΟΡΕΙΣ να αποφυγεις ανετα χωρις φοβο μηπως και χασεις καποια εμπειρια απο τη ζωη σου με το να μην πας (αν εχεις τα μεσα φυσικα).
pournaras Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 ...Σωκρατικέ μου φίλε Πουρνάρας, καλά τα λες δε λέω, και προσωπικά έχω ένα κόλλημα επί της θητείας και μόνο. Συμφωνώ ότι η νομιμοφροσύνη σε όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όσα ανέφερες, και σε άλλα ακόμα που θα μπορούσες να είχες αναφέρει, χωρίς να σκεφτόμαστε "μα πέπον είμαι εγώ να κόβω αποδείξεις, τη στιγμή που ο γείτων δεν;" κτλ, όλα όμως αυτά έχουν τη βάση "τον κοινό καλό σκοπό", και τον αποδέχομαι. Και θα πω και "ε μα δε γίνεται να μην τηρούμε τις υποχρεώσεις μας". Στην περιπτωση της θητείας όμως, εκτός του ότι είμαι προσωπικά γενικώς εναντίον και της θητείας, και των όπλων, και των στρατών, και όλων των κακών που προκύπτουν, υπάρχει και το ζήτημα του ότι η περίφημη θητεία έχει πρακτικά ως άμεσο σκοπό την τζαμπέ εκδούλευση. Την συντήρηση των κώλων των γαλονάδων -ή αν θες των επαγγελματιών, και ουχί την εκπαίδευση ανθρώπινων πολεμικών μηχανών. Και μα την αλήθεια, αν όντως στο στρατό ο κληρωτός γινόταν φαντάρος, πήγαινε στο διάλο. Δε μ' αρέσουν τα μιλιταριστικά, ούτε τα δικά μας, ούτε των Τούρκων, ούτε των Νεοζηλανδών εν πάσει περιπτώσει, ΑΛΛΑ, αν εξυπηρετούσε, έστω, το σκοπό της η θητεία (αυτόν στον οποίον ορκιστήκαμε, ντε), θα χρυσωνόταν για 'μενα το χάπι. Κι αν ακόμα έφευγες πολεμιστής απο 'κει μέσα, πάλι πάαινε στο διάλο κι αν είχες καθαρίσει 1000 χέστρες, είχες κουρέψει, χτίσει, και τα λοιπά. ...Έλα που όμως αυτό που ΑΠΟΜΕΝΕΙ -σαν μέσος όρος- είναι οι αποπάνω "αγγαρείες", κι όχι η εκπαίδευση. Νταξ', τα δικά μου σκατά καθαρίζω, τη δικιά μου φασολάδα μαγειρεύω, το δικό μου δίσκο πλένω μαζί με των αλλονών, και εκτός των άλλων φαντάρος βεβαίως και σημαίνει και αυτοεξυπηρέτηση,,,αλλά όχι η αυτοϊκανοποίηση η οποία έχει καταντήσει να είναι, η τέλεση των αποπάνω και μόνο δηλαδή. Διότι το προηγούμενο bold παίρνει ΠΟΛΥ νερό. Αν σ' αυτά προσθέσεις και τη σκέψη της γνώσης ότι σε περίπτωση συρράξεως οι Τ/Φ είναι πρώτη γραμμή, το οποίο την ΣΗΜΕΡΟΝ ημέρα σημαίνει "να τους δώσουμε στόχο για να δούμε από πού θα βαρέσουν τα πυροβόλα τους", ξενερώνεις ακόμα περισότερο. Να την υπηρετήσω βρε παιδί την πατρίς, να πάω και στον πόλεμο άμα παραστεί ανάγκη, μέσα στα υπόλοιπα σπίτια και το δικό μου θα υπερασπιστώ,,,ΑΛΛΑ να πάω πρώτη γραμμή με τον γιο των Κωστογιωργάκηδων. "-Όχι. Να μην πας. -Μπα; -Ναι, να πας μόνο εσύ. -...κι οι Κωστογιωργάκηδες (υιοί); -Ε αυτοί επιτελικές θέσεις. -Μπα; -Ε ναι,είναι σημαντικοί, γι' αυτό. -Μπα; Κι εγώ γιατί δεν έγινα σημαντικός; -Ε δεν θα ήσουν άξιος μάλλον. Ή δε θα το ήθελες πολύ. -Α, ναι; Μήπως δεν έγινα σημαντικός, γιατί ο δικός μου μπαμπάς έπαιρνε 700 εβρό; Και δε μπορούσε να με σπουδάσει, φροντιστήρια, πανεπιστήμια κτλ; Κι έπρεπε και να δουλέψω από μικρός; Και γι' αυτό παίρνω κι εγώ 700 εβρό; Και παίρνουμε 700 εβρό επειδής οι Κωστογιωργάκηδες ήταν πολύ απασχολημένοι με τη Ζήμενς, με το ΧΑΑ, με τις επιχορηγήσεις από την ΕΕ η οποία τώρα μου λέει "πήρες...ώρα τώρα και να δώσεις", για ν' ασχοληθούν με την ανάπτυξη και μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου; ...Σα να μου φαίνεται πως ΚΑΠΟΙΟΙ πρέπει να είναι ΠΑΝΤΑ τα πρόβατα..........ε; -Ε έτσι ειν' η ζωή. Πόλεμος. Ζούγκλα. Ο καλύτερος κερδίζει. Πρέπει να πας μόνος σου λοιπόν, κι οι Κωστογιωργάκηδες στα επιτελικά, γιατί δεν είναι αναλώσιμοι. -Α είμαι κι αναλώσιμος. -Έτσι είναι η ζωή. -Ε άμα είναι έτσι η ζωή, τέτοιος φαύλος κύκλος που τον έχουν φτιαγμένο όποιος πέφτει μέσα να τον πίνει, θα κάνω τους δικούς μου νόμους και 'γω, αρχής γενομένης από τη θητεία. Θα τον βγάλω ψυχάκια τον γιό μου, κι άμα θέλουν να έχουν καθαρές τουαλέτες, να πάρουν καθαρίστριες. Βουλγάρες έχει μπόλικες. Το ξέρουνε ήδη άλλωστε το κόλπο και τις κουβαλάνε εδώ για 3+60 (€) την ώρα. -Ε, όχι, αυτό δεν είναι νόμιμο. -Α γαμήσου - και με το συμπάθειο κι όλας, αλλά έτσι είν' η ζωή" ...Δε γίνεται δουλειά έτσι μπορεί να πεις. Άμα σηκώσουμε όλοι τον αμανέ, θα σκορπίσουμε. Ε δώσε θα πω κι εγώ έναν καλό λόγο να μην σκορπίσουμε. Όχι όμως να με στέλνεις έμενα "εξορία" για δύο χρόνια, για 18 μήνες, για 14, για 12, για 9, να με έχεις τζάμπα για να ξεσκατιάζω ΜΟΝΟ. Ή τουλάχιστον βρ' αδεφέ, τί μου μιλάς για ήθη, προγόνους κι αξίες. Πες το μου καθαρά έστω : ΘΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΑΛΗΣ. Διότι ΔΕΝ μπορούμε να προσλάβουμε χαμάληδες για τους αξιωματικούς, είναι ακριβοί. Κι άμα λάχει θα πας και για βολή, αλλά μη τυχόν και ρίξεις, γιατί οι σφαίρες είναι ακριβές. Έτσι να μου το πεις. Κι όχι να με ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΦΤΑΝΩ ΣΤΟ ΑΜΗΝ. Κι άμα το κάνεις, να μη νιώθω και ο γιός του κανένα. Να πάω σκηνάκια ΜΑΖΙ με τον γιο του υπουργού γαμώτο. Ας κάνει κι αυτός τους μήνες του μαζί μου. Τόσο πολύ τον χρειάζεται πια η χώρα τον γιο; Αλλού κι αλλού τα ΚΡΑΤΑΣ τα προσχήματα. Ε κράτα τα κι εδώ, είναι vital, γιατί μου γαμιέται το πατριωτικό μου συναίσθημα, ανάθεμα... ....+ τρία εκατομμύρια, πεντακόσες ογδόντα-δύο χιλιάδες, και κάτι ψιλά..... Αγαπητε σεντονα (χρωστας δυο μαξιλαροθηκες), δεν θα διαφωνησω στο γενικο πλαισιο που θετεις το ολο θεμα. Οπως εγραψα και στο "παραλληρημα" μου, η θητεια καποια στιγμη θα γινει καθαρα επαγγελματικη και θα τελειωσει το θεμα. Απλα για μενα η λογικη ειναι η εξης: Μεχρι να γινει το παραπανω, καποιος θα ξεσκατισει, καποιος θα κανει φασινα, καποιος θα σκουπισει, καποιος θα κανει γοπινκγ, κλπ. Το οτι καποιοι αποφασισαν να λουφαρουν απο αυτο, δε σημαινει οτι ο στρατος παρελυσε και ολα τα παραπανω θα σταματησουν να γινονται. Απλα η γνωμη μου ειναι οτι αν ολοι πηγαιναν κανονικα, και απο λιγοτερα ξεσκατισματα θα επεφταν στον καθενα, και πιο γρηγορα θα μειωνοταν η θητεια, μιας και ειναι σταθερη η ποσοτητα των στρατευσιμων και των χωρων συγκεντρωσεως τους, και δεν γινεται να αυξηθει. Απο την αλλη, αν παραλληλησω λιγο τη συγκεκριμενη λουφα με ας πουμε αυτη της μη αποδοσης φορων, λεγοντας σαν δικαιολογια "γιατι να κοψω αποδειξεις; για να τα τρωνε οι καρεκλοκενταυροι δημοσιοι υπαλληλοι που ολοι μερα τα ξυνουν, και οι πολιτικοι να κανουν βιλες και να αγοραζουν λιμουζινες" δικιο δεν θα ειχα; Θα ειμαι ομως μαγκας να μην κοβω αποδειξεις; Καποιοι αλλοι δεν θα επιβαρυνθουν περισσοτερο ωστε να συγκεντρωθει το επιθυμητο χρημα; Εκει λοιπον ειναι η διαφωνια μου κι εκει βρισκεται το "παραλληρημα" μου για το λαμογιο τον ελληνα. Που νομιζει οτι αν δεν παει φανταρος, αν δεν κοψει αποδειξεις, αν δεν περιμενει στην ουρα, θα ειναι μαγκας, και παραλληλα πιστευει οτι κανεις αλλος δεν θα επιβαρυνθει, αυτα που αυτος λουφαρει. @Random, ακριβως τα ιδια (μα ακριβως ομως).
Höfdingadrapa Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 [ame]http://www.youtube.com/watch?v=0yn1XZXAnX0[/ame]
user12 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Ωραια τα λετε σε ενα αλλο thread ομως για τα stage ειχατε ξεσπαθωσει αρα καλα κανουν τα stage παιρνουν τα 500 τους δεν κανουν τιποτα θα γινουν μονιμοι και ειναι και μαγκες απο πανω ενω εσυ καθεσαι και δουλευει 9ωρο και πληρωνεσαι 8ωρο.Αρα μαγκες και οι τυπαδες που δεν πανε στρατο μαγκες και ο τυπας ο ληστεψε την τραπεζα και δεν το πιασανε μαγκας κι αυτος. Προσωπικα θεωρω οτι ο στρατος ειναι ανουσιο πραγμα που δεν πρεπει να το κανουμε αλλα ειναι υποχρεωτικο.Τωρα το κατα ποσο ειναι σωστο να προτρεπεις τον αλλο να παρανομισει ειναι στο ηθος του καθενα μας αλλωστε ελευθερια λογου εχουμε.
Toufas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 ναι αλλα καποτε πρεπει να αλλαξει να ειναι υποχρεωτικο. με το να μην εχουμε αντιρρηση και να πηγαινουμε σαν προβατα, δεν θα αλλαξει κατι.
pournaras Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 ναι αλλα καποτε πρεπει να αλλαξει να ειναι υποχρεωτικο. με το να μην εχουμε αντιρρηση και να πηγαινουμε σαν προβατα, δεν θα αλλαξει κατι. Αλλο ομως να δηλωσεις αντιρρηση ανοικτα, και αλλο να κανεις τον ψυχακια για να την κοπανησεις. Δε συμφωνεις;
tolkki Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Αλλο ομως να δηλωσεις αντιρρηση ανοικτα, και αλλο να κανεις τον ψυχακια για να την κοπανησεις. Δε συμφωνεις; Αν δηλωσεις αντιρρησιας υπηρετεις εναλλακτικη θητεια (κοινωνικη εργασια) για 18 μηνες
djskoufos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Αν δηλωσεις αντιρρησιας υπηρετεις εναλλακτικη θητεια (κοινωνικη εργασια) για 18 μηνες Ισχύει κάτι τέτοιο? Νομίζω ότι οι αντιρρησίες συνείδησης δεν έχουν και την καλύτερη τύχη στην ελλάδα, όσον αφορά την αντιμετώπισή τους από την πολιτεία. Έχω ακούσει ότι είναι κάτι σαν λιποτάκτες, αλλά δεν επιβεβαιώνω κάτι. Η αναβολή μου btw λήγει το 2014 λόγω σπουδών, και το σκέφτομαι σοβαρά για Ι5.
washcloud Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Στην Ελλάδα όλοι ψάχνουν για βύσμα οχι μόνο ο γιος του υπουργού. Ακόμη και ο γνωστός ενός φίλου του πέμπτου ξάδερφου ενός διοικητή λόχου θεωρείται βύσμα. Οπότε ποιος θα κατηγορήσει τον κάθε υπουργό για διαφθορά? Το αυτονόητο κάνει, αυτό που ζητάει ο λαός. Βόλεψε τα παιδιά μας στον στρατό ή στο δημόσιο και δεν μας νοιάζει αν κλέβεις απο siemens-χρηματιστήριο-δημόσιο. Επιστρέφοντας στο κυρίως θέμα. Για να πάρει κάποιος το Ι5 πρέπει να περάσει ολόκληρη διαδικασία. Δεν σου δίνουν άμεσα το Ι5. Αρχικά παίρνεις αναβολή για ορισμένους μήνες (3,6,9,12 κλπ) και μετά σε ξανακαλούν στον στρατό. Οταν συμπληρώσεις συνολικά τα 2 χρόνια αναβολών τότε εξετάζεται η υπόθεση σου. Δηλαδή πολύ ταλαιπωρία για μια 9μηνη πλέον θητεία. M' αρέσει που εξισώνεις αυτούς που φτιάχνουν το περιβάλλον γύρω μου, τις οικονομικές μου συνθήκες δηλαδή, και διαχειρίζονται άμεσα ή έμμεσα και την τσέπη μου με τον "λαό". ...Δηλαδή δεν μ' αρέσει. αυτό δε, Βόλεψε τα παιδιά μας στον στρατό ή στο δημόσιο και δεν μας νοιάζει αν κλέβεις απο siemens-χρηματιστήριο-δημόσιο. σκέψου σοβαρά να το διαγράψεις μέσω edit. Τεσπα ξανασκέψου το γενικώς. (φιλικά) Οσο παράλογος και ανούσιος και να είναι ο στρατός δεν δικαιολογεί την ανηθικότητα του ψευδώς αποκτούμενου Ι5. Είναι σαν να πολεμάμε την διαφθορά εγκαθιδρύοντας ένα νέο καθεστώς μεγαλύτερης διαφθοράς. ...το λάθος σου είναι που το θεωρείς ως μάχη προς παραδειγματισμό. Άμυνα είναι. Κι επιβίωση. Συν το ότι κάποτε είχες πρόβλημα αν δεν πήγαινες στρατό (μέσω μαϊμού Ι5). Αρχίζοντας από τον γέρο σου που σε αποκλήρωνε. Έχουν αλλάξει βέβαια μια ιδέα τα πράγματα, αυτό που παραμένει όμως είναι η ουσία : στο στρατό, ο μέσος κληρωτός, ΣΤΡΑΤΟ, ΔΕΝ κάνει. Αγγαρείες κάνει. Και αυτό μιας και μίλησες περί ηθικής, το θεωρώ ηθικά ξεφτιλισμένο (το ότι πας για να γίνεις άντρας, στο τονίζουν και στην ορκομωσία σου, και βγαίνεις καθαρίστρια). Προσωπικά μου κόστισε πολύ που υπήρξα πυροβολητής αντιαεροπορικού χωρίς να έχω κάνει ούτε μία πραγματική βολή ούτε πρίν από "τα Ίμια" που "έζησα" (εννοώ πως έκανα θητεία τότε), όπως ούτε και μετά, αλλά παρ' ολ' αυτά ήμουν το βράδυ εκείνο πάνω στο αντιαεροπορικό, έτοιμος και καλά να υπερασπιστώ το ραντάρ της μονάδας (Έβρος) σε περίπτωση εναέριας επίθεσης. Οι συνολικές βολές με Μ1 και G3 ("εκπαίδευση")που είχα κάνει δε, δε θυμάμαι να ξεπέρασαν τη ντουζίνα. Επίσης μου κόστισε όταν είχε πέσει στα χέρια μου αρχείο με υποτιθέμενες βολές που είχαμε πραγματοποιήσει, κι εγώ είχα μάλιστα κατά το αρχείο και καλό ποσοστό επιτυχίας στις βολές. Μόνο που τον καιρό της χ υποτιθέμενης βολής, εγώ ήμουν σε άδεια. Και κάπου εκεί κατάλαβα ότι δεν μπορεί να είχα πέσει στη χειρότερη φάση που θα μπορούσε, αλλά ότι αυτός ήταν ο μέσος όρος. Ο μέσος φαντάρος είναι αφημένος στη φαντασία του, σε περίπτωση πραγματικού επεισοδίου. Τέλος. Κι αυτό είναι το ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ενοχλητικό. Υπάρχει και η άποψη, πχ του random, που λέει κλάιν-μάιν. Σεβαστή, και χαίρομαι τους όποιους αντιμετωπίζουν τη ζωή γενικώς έτσι. Όχι όμως Judas να πεις για "ανηθικότητα του δήθεν ψυχολογικού". Προσωπικά δεν πέρασα καθόλου καλά, ούτε έχω να θυμάμαι αξιόλογα άτομα από 'κει - αλλά ούτε μου ταίριαζε να δοκιμάσω να την σκαπουλάρω. Δεν θα κράξω κι όλας όμως αυτόν που θα δοκιμάσει να το κάνει. Άλλωστε το fake I5, είναι (πλέον) ένας σχεδόν θεσμοθετημένος τρόπος για να απαλάσσονται όσοι "δε γουστάρουν". Κάτι στο στυλ "μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια". Κατά τ' άλλα, συμφωνώ με όσα είπες για το "οντόπικ του θέματος". pournaras, γέρο μου, το είπα και πριν, άλλο για μένα οι φόροι, κι άλλο η θητεία. Και σίγουρα δε μιλάω για τα λαμόγια γενικώς. Μιλάω γι' αυτόν που η θητεία θα τον γονατίσει. Δεν μπορώ να την συμψηφίσω με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις, και κάποιους λόγους είπα. Είναι κι ένα σπάσιμο να ξεσκατίζεις στον Έβρο, παρέα με ένα μάτσο κωλοπαίδια, απ' το να σε χουφτώνει η Εφορία σπίτι σου και το βράδυ να τα πίνεις με όποιον ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ. Άμα επίσης δεν πληρώσω φόρο, ε δε θα 'χω και δρόμο στην τελική και δωρεάν δημοτικά. Άμα δεν πάω στρατό όμως, στην καλύτερη δε θα 'χω τανκς στις 21 τ' Απρίλη. Στη χειρότερη θα πληρώσουν επαγγελματίες. Ας τους πληρώσουν λοιπόν. λεφτά έχουν. Από τις ζίμενς της Μizes. Από τα βατοπέδια κι απ' τα χρηματιστήρια. Kι άμα δε θέλουν να τα δώσουν, εγώ δε γουστάρω να με παίρνουν στο φιλότιμο με τις ιστορίες του Κολοκοτρώνη, του Αχιλλέα και του Τζίμη του Τίγρη.
liopyr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Αλλο ομως να δηλωσεις αντιρρηση ανοικτα, και αλλο να κανεις τον ψυχακια για να την κοπανησεις. Δε συμφωνεις; Συμφωνώ εγώ, και πιάνομαι από αυτό, μιας και είναι η πρώτη κουβέντα που βασίζεται σε κάποια λογική σε σχέση με τα υπόλοιπα που έχεις γράψει. Σόρρυ κιόλας, αλλά οι παραλληλισμοί (όπως τους αποκαλείς) του "κοπαναντζή" από τον στρατό με τον φοροφυγά, το λαμόγιο, τον τύπο που κλέβει στην ουρά είναι άτοποι. Όταν μάλιστα, η ίδια η νοοτροπία του στρατού σου μαθαίνει το γλείψε-ρουφιάνεψε-λούφαρε-σκάσε και θα πας μπροστά, καταντάει κωμικός ο όποιος συσχετισμός. Πιάνοντάς το από την βάση, τίθενται 2 ζητήματα. α. Υπάρχει λόγος να πάω στρατό; (αν θεωρήσουμε αρνητική εδώ την απάντηση- μην ακούσω "θα έρουν να σου πάρουν το σπίτι" -θα εκραγεί η καφεϊνη από τις φλέβες μου) ερχόμαστε στo: β. Και (πέρα από τις όποιες πολιτικές απόψεις) γιατί είναι υποχρεωτική αυτή η παραφροσύνη εν καιρώ ειρήνης; Τι πρέπει να κάνω ώστε να μη πάω; To σωστό σε μία καλύτερη (δε λέω ιδανική) κοινωνία που θα σεβόταν τους πολίτες της, θα ήταν να πεις "συγνώμη, αλλά θεωρώ εντελώς παρανοϊκή την υποχρεωτική στράτευση για τον α&β&γ λόγο, αν μπορείτε να με πείσετε με χειροπιαστά επιχειρήματα για το αντίθετο παώ να πάρω το όπλο μου τώρα, αν δεν -θα σας παρακαλούσα να μη με ενοχλήσετε ξανά, έχω σοβαρότερα θέματα να ασχολήθώ". 'ΟΟΟΟχι. Το ίδιο κράτος, ξέρεις αυτό που του πληρώνουμε τους φόρους μας, που μας έχει να δουλεύουμε για ένα βασικό της εκμετάλευσης, και που όταν κατεβαινεις στους δρόμους να διαμαρτυρηθείς γι'αυτό σε πνίγει με ληγμένα χημικά που εσύ πληρώνεις κλπκλπκλπ, έχει άλλη άποψη. Πιστεύει πως του χρωστάς..(!) Έχεις χρέος στην πατρίδα, και πρέπει να το εκπληρώσεις. Δε θες να πας φαντάρος; Πρέπει να προσφέρεις με διαφορετικό τρόπο, κάνοντας ας πούμε εναλλακτική θητεία 18 εξοντωτικούς μηνες επειδή έχεις το θράσος να διαφωνείς, και αν φυσικά εγκρίνουν τους λόγους που δεν θες να υπηρετήσεις από την εντελώς "αντικειμενική" σκοπιά τους. Και κάπου εδώ αποκαθιστώ την ηθική πλευρά του θέματος. Δεν θεωρώ πως χρωστάω τίποτα στην πατρίδα και το κράτος που φροντίζει να με εκμεταλεύεται από την μέρα που γεννήθηκα. Αντίθετα, πιστεύω πως μου χρωστάει πολλά περισσότερα απ'όσα μου δίνει. Δεν έχω κανένα ηθικό ενδοιασμό στο να μη πάω φαντάρος, αντίθετα θεωρώ αυτονόητο το να μην πάω. Δεν θεωρώ μάγκα τον ευατό μου, ούτε μαλάκα αυτόν που αποφασίζει να πάει. Μάγκα θεωρώ τον Λάζαρο Πετρομελίδη, που είπε "όχι ρε καργιόληδες, δε θα σας περάσει". Τον έχουν τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί, αναμενόμεννο. Νίκη γι'αυτούς το γεγονός πως εγώ φοβήθηκα αυτή την κόλλα όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Πες με δειλό άμα γουστάρεις, δεν έχω τα άντερα να το τραβήξω ως εκεί, και την έκανα πλαγίως. Αλλά όχι λαμόγιο και λουφαδόρο my friend, επειδή δεν αποδέχομαι να μου προσβάλλει την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά μου σε καθημερινή βάση ένας επινοημένος "ανώτερος" υπηρετώντας έναν εντελώς παρασιτικό μηχανισμό με την πρόφαση του "χρέους εις την ένδοξο πατρίδαν" ! Thanx but no thanx. (ορίστε δεύτερο σεντόνι, τι καταλάβατε τώρα)...
washcloud Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 ...αρχίνα να ετοιμάζεις διαβατήριo, liopyr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.