palamosteliaro Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ. Θα χρειαστώ τα φώτα σας γιατί έχω φτάσει σε αδιέξοδο και έχω τρελαθεί. Αποφάσισα να αναβαθμίσω το κουτάκι μου σε κάτι καλύτερο και να βάλω έναν καλύτερο ανεμιστήρα στον επεξεργαστή. Αφού έφτασαν σήμερα (Thermaltake Element S + ASUS Triton 81) έβαλα μπρός. Αφού τα σύνδεσα έβαλα μπρος το μηχάνημα αλλά τζίφος. Δεν έδινε σήμα στην οθόνη. Επειδή το έχω ξαναδεί το έργο άρχισα τα γνωστα: Χωρίς σκληρούς, με μια μνήμη, βάλε βγάλε την κάρτα γραφικών, reset του bios απο το κουμπί. Τπτ. Σκέφτηκα ότι μπορεί να μην έχει μπει καλά η ψύκτρα και δοκίμασα με την παλιά. Τπτ πάλι. Γενικώς έχω κάποια πείρα απο υπολογιστές και μου φαίνεται πολύ περίεργο. Η μητρική έχει διαγνωστικά ledakia πάνω τα οποία δείχνουν ότι όλα δουλεύουν κανονικά. Δίπλα απο τον επεξεργαστή έχει 5 λαμπάκια τα οποία σύμφωνα με το manual αναλόγως το πόσα ανάβουν σε αυτό το "phase power mode" λειτουργεί η CPU. Δλδ αν ανάβουν 5 λαμπάκια δουλεύει σε "5 phase power mode" αν αναβουν 4 σε "4 phaze power mode" κ.ο.κ. Αυτό δεν ξέρω τι σημαίνει και θα παρακαλούσα αν κάποιος γνωρίζει να μου πει. Το κακό είναι ότι δεν θυμάμαι αν ανάβανε παλιότερα για να ξέρω αν είναι φυσιολογικό. Αναλυτικά το σύστημά μου είναι: MOBO: MSI X58 Platinum CPU: Intel i7 920 PSU: Tagan BZ 500watt RAM: 3x 1GB OCZ3X1333LV3GK + 3x 1GB OCZ3P1333LV3GK VGA: Gainward 9800 GX2 Ελπίζω κάποιος να απαντήσει μπας και σώσουμε το μηχάνημα! Ευχαριστώ προκαταβολικά.
phanispal Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Είπες δε δίνει σήμα στην οθόνη.. με άλλη κάρτα γραφικών δοκίμασες; Οι συνδέσεις έχουν γίνει σωστά;
palamosteliaro Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Είπες δε δίνει σήμα στην οθόνη.. με άλλη κάρτα γραφικών δοκίμασες; Οι συνδέσεις έχουν γίνει σωστά; Δεν έχω άλλη κάρτα γραφικών για να δοκιμάσω αλλά δεν νομίζω να είναι εκεί το πρόβλημα. Το κακό είναι ότι καταργήθηκαν κ τα ηχειάκια απο τα case γτ όσο να ναι τα beeps ήταν 'ενασ μπούσουλας. Οι συνδέσεις είναι όλες ΟΚ όπως είπα.
pcos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 αν έχει ακόμα εγγύηση πάνε το πίσω να στο ελέγξουν. πιθανόν εκεί που "κατσαβιδιαζες" να σου έφυγε καμια! τυχαίνει
palamosteliaro Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 αν έχει ακόμα εγγύηση πάνε το πίσω να στο ελέγξουν. πιθανόν εκεί που "κατσαβιδιαζες" να σου έφυγε καμια!τυχαίνει Αυτό σκεφτόμουνα κ εγώ. Το είχα αγοράσει απο eshop περσυ τον Νοεμβριο οποτε θα εχει εχουν εγγύηση σαν κομμάτια. Λέτε αν το πάω με το καινούριο κουτί να μην μου πουν τίποτα? Ή να το βάλω στο παλιό και να κάνω την πάπια?
phanispal Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Όπως είπες κι εσύ το κάθε part έχει τη δική του εγγύηση και δε μπορούν να σου πουν κάτι. Όχι ότι θα 'ταν η πρώτη φορά βέβαια, αλλά λέμε..
palamosteliaro Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Όπως είπες κι εσύ το κάθε part έχει τη δική του εγγύηση και δε μπορούν να σου πουν κάτι.Όχι ότι θα 'ταν η πρώτη φορά βέβαια, αλλά λέμε.. Ε μπορεί να πουν ότι χάλασαν επειδή τα σκάλιζα (και μπορεί κ να έχουν δίκιο) Θα το προσπαθήσω λίγο ακόμα σήμερα. Θα το βάλω και στο παλιό κουτί. Αν δεν δουλέψει ούτε κ εκεί το παω οπως είναι eshop.
pcos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 αν τα έχεις πάρει κομμάτια τότε πας πίσω μονο τη μητρική ή μητρική και CPU μαζί για έλεγχο. δεν χρειάζονται κουτιά,δίσκοι ,μνήμες κλπ το έχω κάνει ήδη αυτό με μητρική, γί αυτό στο λέω. βεβαια aν βρούν καμια χαρακιά ή "σπασιματακι"...τότε...
phanispal Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Αν ήταν έτσι, δε θα τις είχαν στα ράφια ούτε θα τις πουλούσαν στον καταναλωτή αν δεν τους επιδείκνυε πιστωποιητικό τεχνικού ή κάτι τέτοιο.. Άσε που πρέπει να αποδείξουν ότι όντως εσύ την κατέστρεψες με κάποιο τρόπο.
palamosteliaro Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Παίδες το έβαλα στο μαμα κουτί και το πήγα στο eshop. Τους είδα αρκετά ελαστικούς σε ελέγχους και ...καψώνια που κάνουν συνήθως για να αποφύγουν επισκευές δωρεάν οπότε ελπίζω να μου το φτιάξουν τσάμπα. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Δεν έχω βρει όμως τίποτα ακόμα γι αυτό το phase power mode. Δεν ξέρει κανείς κάτι? Τουλάχιστον να μάθουμε κάτι απ το όλο στόρυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.