Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για διαχείρηση σκληρών και συστήματος

Sebastienomnia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, έχω θολώσει λαο χρειάζομαι βοήθεια. Συμβαίνει το εξής:

Στο σύστημά μου έχω έναν σκληρό 280 GB. Δεσμευμένα είναι μόνο τα 68. Με το Acronis True Image Home 2010 έφτιαξα το λεγόμενο "Acronis Secure Zone" (ένα partition ουσιαστικά είναι) το οποίο έχει 68 GB, στο οποίο και πέρασα το τωρινό μου σύστημα όπως ακριβώς είναι (vista, προγράμματα, παιχνίδια κλπ).

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να εγκαταστήσω και τα windows7 (τα έχω ήδη σε dvd), αλλά ταυτόχρονα με τα βίστα (σε άλλο σημείο του δίσκου). Πως γίνεται αυτό? Το Acronis secure zone που έφτιαξα χρειάζεται κάπου η όχι? Αν σβήσω δηλαδή το πρόγραμμα acronis true image home 2010, ταυτόχρονα διαγράφεται και το acronis secure zone?

Ελπίζω να με βοηθήσει κάποιος συναγωνιστής..

edit: έχω έναν σκληρό εξωτερικό 1 τέρα, πως μπορώ να τον χρησιμοποιήσω για να εγκαταστήσω εκεί προγράμματα και παιχνίδια και να έχω στον εσωτερικό τα 2 λογισμικά?

Δημοσ.

To Secure Zone ούτε που το ξέρω, αλλά αν κρίνω απ' ό,τι λες, πρέπει απλά να είναι ένα partition φτιαγμένο από το Acronis, τον λόγο για τον οποίον το έκανες με αυτό, τον αγνοώ (...προσφέρει κάποιου είδους "ασφάλεια"; Αυτόματο backup ίσως; ).

...το οποίο μάλλον επίσης σημαίνει ότι και να απεγκαταστήσεις το πρόγραμμα, δε θα επηρρεαστεί το ήδη υπάρχον partition.

Άλλωστε τα προγράμματα (ειδικά όπως αυτά) , συνηθίζουν να προειδοποιούν αν είναι να γίνει κάτι ανεπανόρθωτο με την απεγκατάστασή τους.

Λογικό συμπέρασμα : μπορείς να το απεγκαταστήσεις.

Κατά τ' άλλα, δε θα συνιστούσα τη δημιουργία partition μέσω 3rd party προγραμμάτων. Τα προβλήματα που βγαίνουν και μόνο με τα applications της MS, αρκούν νομιζω.

Όσο για την εγκατάσταση 2ου λειτουργικού, φτιάχνεις ένα partition ακόμα αν ο υπόλοιπος χώρος του δίσκου είναι unallocated, το επιλέγεις για εγκατάσταση, και το εγκαθιστάς εκεί (έχοντας στην άκρη του μυαλού ότι αναλαμβάνει στην ιεραρχία -λογικά- ο boot loader των 7, τα οποία αν για κάποιο λόγο "βαρέσουν", "διακινδυνεύεις" να γίνουν unmountable και τα Vista και να μείνεις "ξαφνικά" χωρίς λειτουργικό, κι αν ΕΚΕΙΝΗ τη στιγμή το χρειάζεσαι,,,,,καταλαβαίνεις.Όχι ότι απαραίτητα δε φτιάχνεται αυτό, αλλά μπαίνεις σε διαδικασίες, σε αυτή την περίπτωση. Με λίγα λόγια καλό το dual boot option, αλλά έχει τις αδυναμιες του - εκτός κι αν έχει φροντίσει γι' αυτό πλέον η MS στα νέα της αυτά λειτουργικά, αλλά δεν το γνωρίζω,,,,,,ούτε όμως και το νομίζω)

Τέλος, απλά ορίζεις κατά την εγκατάσταση των προγραμμάτων (νομίζω υπάρχουν και πάλι προγράμματα που τα μεταφέρουν ΚΑΙ "κατόπιν εορτής", αλλά και πάλι δεν τα συνιστώ), να εγκατασταθούν στον εξωτερικό,,,,,,,,,που ΟΥΤΕ αυτό το συνιστώ, διότι οι εξωτερικοί είναι αφ' ενός σαφέστατα πιο αργοί, αφ' ετέρου δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι για ένα κάρο λόγους.

το "έχω θολώσει λαο", ΤΙ διάλο σημαίνει :-) ?

Δημοσ.

το secure zone το χρησιμοποίησα και εγώ στην αρχή αλλά δεν είδα κάποια ιδιαίτερη αξία και σήμερα έφτιαξα απλά ένα φάκελο στον εξωτερικό δίσκο και περνάω εκεί τα images και backups. Θα μπορούσες να μεταφέρεις και εσύ το secure zone σε εξωτερικό δίσκο.

Νομίζω οτι η λογική του secure zone είναι οτι αν χρειαστεί να ξαναπεράσεις σύστημα στο C: θα μπορέσεις να το φορμάρεις και να μπουτάρεις με acronis και να του πεις να κάνει restore από το acronis secure zone στο C:. Επιπλέον, με το να έχει δικό του partition μπορεί να μανατζάρει καλύτερα τα incremental backups που μπορεί να του ζητήσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...