the_pianist Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους τους ειδήμονες για laptop. Έχω έναν hp pavilion 9393 και έχει κάνει τη ζωή μου κόλαση από την μέρα που τον πήρα. Ποτέ μη σώσω και αγοράσω πάλι την εταιρία αυτή. Δε ξέρω τι γίνεται με τις άλλες αλλά Hewlett-Packard δεν πρόκειται να αγοράσω ξανά στη ζωή μου. Τον συγκεκριμένο τον έχω αγοράσει πριν 2 χρόνια, τον έχω χρησιμοποιήσει μόνο 30 αν όχι 40 φορές μια και τον έχω στο εξοχικό μου που σπάνια πηγαίνω και προ ημερών χάλασε η κάρτα γραφικών. Θα πρέπει να αλλαχθεί όλη η μητρική μια και είναι ενσωματωμένη. Η χαμηλότερη τιμή που μπόρεσα να βρω είναι 300 ευρώ για να γίνει η επισκευή. Ο υπολογιστής το 2007 που αγοράστηκε κόστισε 2.500 ευρώ με 17 ίντσες οθόνη, 240 σκληρό Core 2 Duo. Στη θέση μου τι θα κάνατε, θα παίρνατε καινούριο; Και αν ναι, με τα 300 ευρώ που θα αναγκαστώ να δώσω τι επιλογές μπορώ να έχω; Το μόνο που με φοβίζει αν τον φτιάξω, είναι πως και η δεύτερη και καινούρια κάρτα γραφικών που θα βάλω, θα χαλάσει και αυτή σαν την προηγούμενη. Γιατί να κρατήσει η καινούρια περισσότερο; Εννοείται πως για να μιλήσετε με υπεύθυνο της αντιπροσωπείας στη Συγγρού θέλετε δικηγόρο. Δεν εμφανίζεται κανείς. Ό,τι κι αν γίνει είστε στο έλεος της όποιας άσχετης τηλεφωνήτριας που δεν πρόκειται ποτέ να σας δώσει κάποιον υπεύθυνο για να μιλήσετε. Εσείς τι γνώμη έχετε για το ποια θα πρέπει να είναι η επόμενη κινήσή μου για τον υπολογιστή; Τον φτιάχνω με 300 ή τον πετάω;
mihalakis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Με τόσα λεφτά που έδωσες για να πάρεις υπολογιστή εννοείται θα είναι καλύτερα να τον φτιάξεις γιατί με 300 ευρώ δεν βρισκεις φαντάζομαι αντάξιο μηχάνημα. Όταν δίνεις 2500 ευρω για υπολογιστή καλό θα είναι πηγαίνεις για κάτι που έχει και παραπάνω εγγύηση από τα 2 χρόνια. Προσωπικά έχω τις ενστάσεις μου για την αγορά σου... Αφου ειχες σκοπο να αφηνεις τον υπολογιστη στο εξοχικο γιατι δεν επαιρνες εναν κατα πολυ φθηνοτερο σταθερο; Η στην τελικη αφου ηταν για τοσο ελαχιστη χρηση γιατι επρεπε να ειναι τοσο ακριβος; Θα ειχες τους λογους σου φανταζομαι οποτε δεν μου πεφτει λογος... Οτι και να λεμε βεβαια, η εγγύηση έληξε οποτε δεν μπορεις να κανεις κατι παρα να το φτιαξεις, η να πουλησεις κομματια και να παρεις αλλο. Μηχανήματα είναι και χαλάνε, ειδικά αν ειναι σε αδειο εξοχικο (μηπως ειχε και υγρασια
bikey77 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Είχε κι άλλο ιστορικό αυτό το laptop ή είναι η πρώτη φορά που σου χαλάει κάτι?
antonl Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου αλλά γιατί είναι για «φτύσιμο»; Από περιέργεια ρωτάω.
vagpap Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Ρίξε μια ματιά πάντως στις αγγελίες για επισκευή laptops, μιας και μπορεί να το φτιάξεις πιο φτηνά ;-)
the_eye Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Επειδή σου χάλασε η κάρτα γραφικών είναι για φτύσιμο μια εταιρία ; Ποιος σου είπε ότι δεν χαλάνε τα ηλεκτρονικά ; Χαλάρωσε, σου κάηκε η κάρτα, είναι εκτός εγγύησης, σου είπαν πόσο πάει το service, αν τα έχεις τα δίνεις αν όχι το πας για ανακύκλωση. Την επόμενη φορά πάρε επέκταση εγγύησης. (Δεν έχω σχέση με την Hp, το ίδια θα έλεγα και για toshiba, dell, κτλ)
the_pianist Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Αφου ειχες σκοπο να αφηνεις τον υπολογιστη στο εξοχικο γιατι δεν επαιρνες εναν κατα πολυ φθηνοτερο σταθερο; Τον υπολογιστή αυτόν θα τον είχα έως ότου να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του και να σέρνεται. Δε είχα σκοπό να τον αλλάξω και για το λόγο αυτό επειδή θα ήταν ένας και μοναδικός για πολλά χρόνια είπα να πάρω κάτι ακριβό για την εποχή του. Καλώς η κακώς αυτή ήταν η σκέψη μου αλλά δεν έχει πια σημασία. Είχε κι άλλο ιστορικό αυτό το laptop ή είναι η πρώτη φορά που σου χαλάει κάτι? Το ιστορικό που έχει ο υπολογιστής αυτός είναι στη δημιουργία δίσκων επαναφοράς. Άσχετα με το τι έχω αντιμετωπίσει με το ιστορικό του, ο υπολογιστής δεν άνοιξε πάνω από 40 φορές στα δύο αυτά χρόνια. Αν πρέπει να πληρώσω η να αγοράσω άλλον για το ότι δεν τον είχα σε καθημερινή χρήση έτσι ώστε στον πρώτο μήνα να παρουσιάσει το πρόβλημα, καλώς. Σε αυτό συμφωνούμε. Σε όποια περίπτωση είναι υπόδειγμα προς αποφυγή η αντιμετώπιση της «εταιρίας» προς τους πελάτες της. Αξίζει έστω και από περιέργεια να πάρετε και ζητήσετε έναν οποιανδήποτε υπεύθυνο ή προϊστάμενο όποιου πόστου επιθυμείτε. Μόνο και μόνο για να δείτε τι απάντηση θα πάρετε. Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου αλλά γιατί είναι για «φτύσιμο»; Από περιέργεια ρωτάω. Λίγο πιο κάτω από το δικό μου post υπάρχουν μερικοί άλλοι που έχουν ποστάρει με τα δικά τους προβλήματα. Αξίζει μια ανάγνωση για τη συγκεκριμένη εταιρία. Ποιος σου είπε ότι δεν χαλάνε τα ηλεκτρονικά ;Συμφωνώ. Αρκεί να μη χαλάνε τις πρώτες μέρες. Έχασα επειδή δεν τον είχα σε καθημερινή χρήση. Πάντως ακόμα και αν χαλάμε τα ηλεκτρονικά δε θα μου ήταν καθόλου ευχάριστο να πληρώσω τόσα ευρώ. Στη χειρότερη περίπτωση τα ποσά που άκουσα για την επισκευή υπερβαίνουν τα 500 ευρώ.
angelus Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δυστυχώς φίλε παρότι ο υπολογιστής έχει χρησιμοποιηθεί για πολύ λίγες ώρες, είναι εκτός εγγύησης. Αν και σου είναι πολύ δυσάρεστο, νομίζω πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πληρώσεις τα λεφτά της επισκευής. Προφανώς το μηχάνημά σου είναι εξαιρετικό κατ' άλλα (δεν μπορεί 2,5 χιλιάρικα έδωσες) οπότε μάλλον είναι πιο λογικό να δώσεις ακόμη λίγα για να τον επισκευάσεις. Πλέον καλό είναι όλοι να γνωρίζουμε πως πρέπει να μένουμε μακριά από ΗΡ υπόσχονται πολλά και δίνουν λίγα. Έχω αντιμετωπίσει και εγώ παρόμοια θέματα και σε νιώθω. Για τις συμπεριφορές που αντιμετωπίζουμε οι χρήστες από τις εταιρείες, τί να λεμε τώρα, δυστυχώς υπάρχουν και μέσα στο insomnia άτομα που θεωρούν πως πρέπει να τους λέμε και ευχαριστώ. Μια συμβουλή μου απλά θα ήταν πριν κάνεις την επισκευή να ψάξεις λίγο στο ιντερνετ με ποια μοντέλα κάρτών παρουσιάζει συχνά προβλήματα αυτό το μοντέλο - αυτά να τα αποφύγεις. Μια απλή αναζήτηση στο google: "HP pavilion 9393 problem graphics" ίσως να σε γλιτώσει από μια κακή επιλογή μοντέλου κάρτας γραφικών.
kirimis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 1) Οταν δινεις 2500€ για εναν οποιοδηποτε φορητο... φροντιζεις να παρεις και την επεκταση εγγυησης! Αλλιως πας γυρευοντας να χασεις μεγαλο ποσο! 2) Οταν βγαινετε απο την εγγυηση τι περιμενετε να σας πουν? 3) Γενικευσεις παιδικιστικες περι HP. H HP τα τελευταια πολλα χρονια κατασκευαζει τα ποιο ποιοτικα φορητα και χαρις σε αυτα βρισκεται εκει που βρισκεται. Με βαση επισης το σκεπτικο αυτο, μην πάρετε καμια μαρκα... σε ολες τις περιπτωσεις την ιδια αντιμετωπιση θα ειχατε και αν βεβαια τωωρα νομιζετε πως τα "αλλα" δεν χαλανε.... κοπιαστε. 4) Το σκεπτικο του θα παρω ενα πανακριβο μηχανημα για να μπορεσω να το κρατησω χρονια... ειδικα αυτη η λογικη στα PC δεν ισχυει! Υπαρχει ενα σημειο ισοροποιας στον κανονα. Η αγορα για την χρηση που περιγραφηκε παραπανω ηταν απλα epic fail IMHO. 5) H HP εχει πολλα service points, αν πιστευετε οτι δεν σας εξυπηρετουν σωστα, πατε σε καποιο αλλο! 6) Υποψιαζομαι πως ο εν λογο φορητος φορα καρτα nvidia 8xxx series... η οποια εχει καταστρεψει πολλους φορητους σε ολες τις μαρκες. Τσεκαρε αν υπαρχει καποια εκτεταμενη εγγυηση απο την HP γι αυτο τον λογο! Επισης, μια ερευνα σχετικα με το αν οι νεες ανταλλακτικες nvidia πασχουν απο το προβλημα η μη! Αν πασχουν προσωπικα τουλαχιστον δεν θα προχωρουσα σε επισκευη... ουτως η αλλως φορητος του 2007... παιρνω αντιστοιχο και καλυτερο του με κανα 800ευρω. @ angelus... τα εχουμε πει σε αλλο τοπικ πως το σφαλμα βαραινει εσενα. Η HP σου πουλησε ενα λειτουργικο μηχανημα. Του τι πας και το κανεις ειναι δικο σου θεμα! Μην παραπλανεις!
ergidis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Νομιζω οτι ο καλλιτερο θανε να παρεις ενα κενουργιο με τιμη γυρο στα 500 παρα να μπλεξεις με τα μαστορια και τις αμφιβολες επισκευες (σινιθως ξαναχαλανε) Αλλοστε το κενουργιο θανε καλλιτερο απο το ενλογω που ηδη εχει παλιοσει.. Δοστο σε κανα ανηψακι να πεζει
evkar Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 με δεδομένο ότι έχουν πέσει πολύ οι τιμές , θα συμφωνούσα με τον ergidis , και να αγοράσεις καινόύργιο μηχάνημα , να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο . Πάντως έκανες πολύ καλά που δημοσίευσες το πρόβλημά σου , για να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι , (γιατί στην τελική όλοι καταναλωτές είμαστε) ΄'οτι στην συγκεκριμένη αγορά ποτέ δεν ρίχνεις πάρα πολλά χρήματα για ένα προιόν ,άλλά απλά ψάχνεις να βρεις την χρυσή τομή . Την έχω πατήσει και εγώ πριν πολλά χρόνια έτσι και από τότε προσέχω και ζυγίζω τα πράγματα πάρα πολύ .
smilefreeware Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Γειά σου συνάδελφε παθόντα. Εχω γράψει αρκετά post γύρω από αυτό το θέμα. Με λίγα λόγια. Υπήρξε μια σειρά από την HP που είχαν προβληματική κάρτα γραφικών. Μεγάλες θερμοκρασίες και τελικά ζημιά. Ετσι πέταξα 1350€. Στην Αμερική έγιναν μηνύσεις κατά της NVIDIA γι΄αυτό το θέμα. Η ελπίδα σου είναι εδώ στο forum υπάρχουν 2 άτομα που λένε ότι φτιάχνουν αυτή τη ζημιά με 100€ περίπου. Ο ένας είναι Αθήνα και ο άλλος Θεσσαλονίκη. Αθήνα http://www.radiomix.gr/index.html Εϊναι εδώ μέλος αλλά δεν θυμάμαι το username Θεσσαλονίκη Μέλος carib http://www.computer-systems.gr/ Καλή τύχη !
the_pianist Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Φοβάμαι πως όποια επισκευή κάνω θα μου παρουσιάσει πάλι το ίδιο πρόβλημα. Η αντιπροσωπεία από όσα έχω διαβάσει δίνει μόνο 3 μήνες εγγύηση. Απορρίπτεται φυσικά εκ των προτέρων κάτι τέτοια. Ακόμα και η επισκευή του από άλλους πια έχει αρχίσει να με τρομάζει. Και τα ταχυδρομικά έξοδα θα κοστίσουν τουλάχιστον 50 ευρώ. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση. Εδώ και 2 μέρες τώρα που έχω αρχίσει να ψάχνω για τον αντικαταστάτη του, κλείνω προς dell που διάβασα πως οι περισσότεροι όσον αφορά το θέμα του after sale και της αξιοπιστίας λένε τα καλύτερα λόγια. Έχω πάντως 15 μέρες τουλάχιστον να ψάξω μέχρι την επόμενη αγορά. Όταν θα καταλήξω σε κανά δυο μοντέλα θα ζητήσω και τη γνώμη σας πάντως. 16 έως17 ίντσες οθόνη είναι το πρώτο που θα ζητήσω. Και αν έχει και μη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών για να αποφύγω πάλι τα ίδια προβλήματα ακόμα καλύτερα.
efstratios1982 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Φοβάμαι πως όποια επισκευή κάνω θα μου παρουσιάσει πάλι το ίδιο πρόβλημα. Η αντιπροσωπεία από όσα έχω διαβάσει δίνει μόνο 3 μήνες εγγύηση. Απορρίπτεται φυσικά εκ των προτέρων κάτι τέτοια. Ακόμα και η επισκευή του από άλλους πια έχει αρχίσει να με τρομάζει. Και τα ταχυδρομικά έξοδα θα κοστίσουν τουλάχιστον 50 ευρώ. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση. Εδώ και 2 μέρες τώρα που έχω αρχίσει να ψάχνω για τον αντικαταστάτη του, κλείνω προς dell που διάβασα πως οι περισσότεροι όσον αφορά το θέμα του after sale και της αξιοπιστίας λένε τα καλύτερα λόγια. Έχω πάντως 15 μέρες τουλάχιστον να ψάξω μέχρι την επόμενη αγορά. Όταν θα καταλήξω σε κανά δυο μοντέλα θα ζητήσω και τη γνώμη σας πάντως. 16 έως17 ίντσες οθόνη είναι το πρώτο που θα ζητήσω. Και αν έχει και μη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών για να αποφύγω πάλι τα ίδια προβλήματα ακόμα καλύτερα. το πρόβλημα με τις κάρτες γραφικών είναι της nvidia.Βέβαια από τη στιγμή που πήρες από την hp δεν ευθύνεσαι εσύ για αυτό και είναι απολύτως κατανοητό.Ο καθένας στη θέση σου το ίδιο θα έλεγε.Για μένα μη βιαστείς να πάρεις νέο.Με 100 ευρώ φτιάχνεται οπότε κράτησε το και "λιώσε" το έτσι ώστε να κάνεις την καλύτερη απόσβεση του φορητού σου. Αν θες για αθήνα μπορείς να πάρεις γνώμες από τα εξής μαγαζιά πριν προχωρήσεις στην αγορα νέου: http://www.radiomix.gr http://www.texnikoi.com http://www.computercare.gr http://www.laptop-repair.gr/ http://www.laptopservice.gr/ Όσον αφορά το μέλος carib έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από παιδιά που χρειάστηκαν τις γνώσεις του.Τα παραπάνω link έχουν δωθεί κατά περιόδους από παιδιά εδώ μέσα οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι ένα τηλ και να δεις πως μπορείς να γλυτώσεις από άδικα έξοδα.
the_pianist Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Η αλήθεια είναι πως κατόπιν ωρίμου σκέψεως αυτό το διάστημα κατέληξα αν μπορέσω να βρω κάπου στην Αθήνα να το φτιάξω με 100 ευρώ. Είναι πράγματι κρίμα όπως πολύ σωστά γράφετε κι εσείς να πετάξω τόσα λεφτά για έναν ολοκαίνουριο υπολογιστή. Τουλάχιστον ολοκαίνουριο στη χρήση. Και εννοείται πως θα τον «λιώσω». Αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος μου από την αρχή. Να τον κρατήσω έως ότου γίνει ανταλλακτικά από την πολύ χρήση. Σήμερα πήγα και τον πήρα από τη Λ. Συγγρού. Εννοείται πως δεν πλήρωσα τίποτα για να τον πάρω πίσω έπειτα από τη διάγνωση που τους ζήτησα να μου κάνουν. Θα τους έφερνα την αστυνομία για παρακράτηση ξένης περιουσίας. Προφασίζονται και σου λένε σε 5 μέρες θα έχει γίνει η διάγνωση, εσύ «τσιμπάς» νομίζοντας πως θα έχει φτιαχτεί στο διάστημα αυτό και στο τέλος τους παίρνεις τηλέφωνο και τους βρίζεις μια και ούτε τη διάγνωση θα σου έχουν κάνει σε 5 εργάσιμες, πολύ περισσότερο να σου το επισκευάσουν. Με τον δε προϊστάμενο του τεχνικού τμήματος που είχαμε ραντεβού για να πούμε 2 λόγια, έλειπε εκτός εταιρίας. Λέτε να με πάρει τηλέφωνο εντός των επόμενων ωρών, έστω και ημερών;;;; Αυτά εγκυκλοπαιδικά για το τι κατά πάσα πιθανότητα θα συναντήσετε στην Info Quest στη λεωφόρο Συγγρού. Στην επίσημη αντιπροσωπεία της Hewlett-Packard δηλαδή. Ευχαριστώ και για τα links. Με δεδομένο πως θα άρχιζα να ψάχνω κι εγώ για καταστήματα που θα μπορούσαν να τον φτιάξουν στα 100 ευρώ περίπου, είναι ένα χρήσιμο βοήθημα. Αν υπάρξουν κι άλλα πολύ ευχαρίστως για να μου τα γράψετε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.