Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εξωτ. σκληρό δίσκο!!!

pagos4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

I need your help...

Σήμερα το πρωί αντιλήφθηκα πως το PC μου δεν αναγνωρίζει το σκληρο μου δίσκο(LACIE 500Gb) με τον οποίο εδώ και δυό χρόνια δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Παίρνει κανονικά ρεύμα αλλα τη στιγμή που βάζω το USB ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος αλλά δεν τον εμφανίζει σαν δίσκο.

Δοκίμασα να τον συνδέσω και σε άλλο PC με WIndows XP αλλά υπάρχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Γνωρίζει κανένας τι μπορεί να φταίει???Υπάρχει τρόπος να ''σώσω'' τουλάχιστον τα αρχεία μου???

Ευχαριστώ

Δημοσ.
κατ' αρχάς

α) έχεις εγγύηση;

β) το κουτί ανοίγει χωρίς να σακατευτεί εμφανώς;

α)Δεν έχω εγγύηση (τον έχω πάνω απο δύο χρόνια)

β)Το κουτί ανοίγει αλλά δεν προσπαθώ επειδή δεν έχω ιδέα...

Βασικά δεν με ενδιαφέρει ο δίσκος....απλά θέλω να ΄΄σώσω΄΄ τα αρχεία μου !!!

Δημοσ.

O wash φαντάζομαι θέλει να σου πει να δοκιμάσεις να τον ανοίξεις και να συνδέσεις το δίσκο σαν εσωτερικό, κι από 'κει και πέρα ανάλογα με το αν τον βλέπει @ BIOS, μπορείς να (μην) έχεις κάποιες ελπίδες.

Δημοσ.
O wash φαντάζομαι θέλει να σου πει να δοκιμάσεις να τον ανοίξεις και να συνδέσεις το δίσκο σαν εξωτερικό, κι από 'κει και πέρα ανάλογα με το αν τον βλέπει @ BIOS, μπορείς να (μην) έχεις κάποιες ελπίδες.

Μάλλον σαν εσωτερικό εννοείς...

Αν ναι...πως γίνεται αυτό και τι διαδικασία πρέπει να κάνω μετα???

thanx

Δημοσ.

Τι εννοείς πώς γίνεται αυτό.. απλά αφαιρείς το δίσκο που στην ουσία είναι εσωτερικός σε κουτί, και πράττεις όπως θα έπραττες αν αποκτούσες έναν εσωτερικό.

Τον βάζεις στο κουτί και τον συνδέεις με το καλώδιο δεδομένων και το καλώδιο τροφοδοσίας.

Εκτός κι αν με τον όρο pc εσύ εννοείς laptop, κάτι που αλλάζει τα δεδομένα.

Δημοσ.

...όπως σωστά προέβλεψε my pal ο phanis, στο να τον βγάλεις απ' το κουτί το πήγαινα, και ναι κατάλαβα εξ' αρχής ότι τ' αρχεία είναι αυτά που θες. Απλά άρχισα να τα παίρνω 1-1 τα πράμματα.

..Κι αφού δεν τίθεται θέμα εγγύησης, "ξέσκισε" το κουτί ελεύθερα (με την έννοια να μη σε νοιάζουν μικροφθορές, γιατί αν είναι οκ το κουτί, η επόμενη λογική κίνηση είναι να πάρεις νέο δίσκο και να τον βάλεις στη θέση του παλιού).

Βγαλ' τον λοιπόν όπως θα έβγαζες τουλούμπες από ένα κουτί, και σύνδεσέ τον σε pc ως εσωτερικό.

Αν έφταιγε το κουτί, ο δίσκος θα φαίνεται στο BIOS κι ενδεχομένως και στα windows.

Aν φαίνεται, καλώς και τέλος από 'μας.

Αν όχι, εδώ είμαστε και το συνεχίζουμε.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να προσθέσω οτι απο το εσωτερικό του σκληρού δίσκου ακούγεται ένας ήχος σαν ¨μπιπ¨ κάθε 30 δευτερόλεπτα (δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο όταν δούλευε κανονικά).

Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να βοηθήσει σε τίποτα...

Δημοσ.

Έχω συνδέσει τον δίσκο μέσω sata αλλά ΄΄κολλάει΄΄ το pc κατα τη διάρκεια του boot.

Τι άλλο μπορώ να κάνω???

please help

Δημοσ.
μνημόσυνο... :-(

κατάλαβα......

Μήπως χρειάζεται και καμιά ρύθμιση στο BIOS?

δοκίμασα και σε άλλο υπολογιστή αλλά διαβάζει τον δίσκο σαν μονάδα δισκέτας Α:

(χωρίς να τον ανοίγει φυσικά)

υπάρχει άλλος τρόπος να ΄΄σώσω΄΄ τα αρχεία μου????

Δημοσ.
κατάλαβα......

Μήπως χρειάζεται και καμιά ρύθμιση στο BIOS?

δοκίμασα και σε άλλο υπολογιστή αλλά διαβάζει τον δίσκο σαν μονάδα δισκέτας Α:

(χωρίς να τον ανοίγει φυσικά)

υπάρχει άλλος τρόπος να ΄΄σώσω΄΄ τα αρχεία μου????

κοίτα, αν ΔΕΝ τον διαβάζει κάποιο BIOS κανονικά (αν δε φαίνεται στις συσκευές όταν ανοίγει

το μηχάνημα, μπες στο BIOS και δες εκεί αν αναγνωρίζεται), δεν........

Είναι ένδειξη ότι ο δίσκος ιζ ντεντ το ότι δεν μπαίνει windows - αλλά ίσως με ένα live cd linux κάτι γίνει (τον δει και μπορείς ν' αντιγράψεις αρχεία, ή να τρέξεις από 'κει recovery πρόγραμμα).

Αν δεν έχεις ιδέα για live cds, πάνε και ρώτα στο linux section

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...