Προς το περιεχόμενο

Digitizer

giorgos147

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Ψάχνω για μία γραφίδα, έως 80 ευρώ.

Ο Snik σε ένα θέμα, είχε προτείνει αυτή.

Πως σας φαίνεται; Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

Ευχαριστώ πολύ.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:38 ----------

Τι γνώμη έχετε για αυτό;

Δημοσ.
Εγώ πάντως θα σου συνιστούσα να πάρεις μια Wacom των 100-130 ευρώ.

Η Wacom αυτών των χρημάτων, είναι μικρές από ότι έμαθα. :/

Οι Aiptek, δεν είναι καλή στον χώρο;

Δημοσ.

Εγώ έχω μια Wacom Graphire CTE-440 (σαν αυτή εδώ μοιάζει)

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=7315

αλλά είχα την αίσθηση οτι την πήρα περίπου 130 ευρώ...!!! Λες να είχα δώσει 230 η 330 ευρώ και να μην θυμάμαι..?

Γενικά θα σου συνιστούσα να πάρεις Wacom πάντως...

Έχω ακούσει από πολλούς να συστήνουν Wacom και επειδή και εγώ προσωπικά έχω Wacom, είμαι πολύ ευχαριστημένος.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:03 ----------

Επίσης μην νομίζετε οτι (και) στις γραφίδες "όσο μεγαλύτερη ..τόσο καλύτερη"...(χιχι).

Μεγαλύτερη γραφίδα σημαίνει μεγαλύτερη ανάλυση αλλά και περισσότερη διαδρομή με το χέρι για να διανυθεί η ίδια απόσταση...!!! Εξαρτάται απόλυτα απο τις ανάγκες του καλλιτέχνη.

Να αυτή εδώ έχω εγώ.

http://www.wacom.com.sg/price/graphire4/graphire4_A6.html

30711.jpg

Είναι Α6 και είναι μια χαρά το μέγεθος της.

Μεγαλύτερη πιστεύω θα ήταν πιό κουραστική (λόγω διαδρομών με το χέρι μεγαλύτερων).

Δεν ξέρω οι άλλες αν θα είναι τόσο καλές. Με Wacom όμως θα είσαι σίγουρος οτι η ταμπλέτα θα είναι Super (είναι η εταιρία με το καλύτερο όνομα στις ταμπλέτες)...!!! Η δική μου παίρνει και διαφάνειες μέσα αν θελήσεις για πατιτούρες κλπ. (έχει διάφανο πλαστικό και ανοίγει).

Μια Α6 θα είναι μια χαρά. (και εγώ στην αρχή νόμιζα οτι οι μεγαλύτερες ταμπλέτες θα ήταν και καλύτερες, αλλά με την Α6 είμαι μια χαρά - άσε που ψάχνοντάς το και ρωτώντας καλλιτέχνες 3D Modelers (αρκετοί απο αυτούς δουλεύουν και στον κινηματογράφο) απο το εξωτερικό για ταμπλέτες κλπ, μου είχαν πει αυτά που σου λέω και εγώ τώρα.

Μόνο αν πραγματικά χρειάζεσαι όντως μεγάλη ταμπλέτα πάρε μεγάλη.

Υστερόγραφο: Υπήρχαν και μερικοί που είχαν αυτή εδώ την ταμπλέτα της Wacom (πανάκριβη)...!!! (ουσιαστικά αυτή η ταμπλέτα στο παρακάτω Link είναι οθόνη-ταμπλέτα...!!! Πολύ καλή φάση...!!!) :-)

http://www.wacom.com/cintiq/

Δημοσ.

Τι διαφορά έχει εδώ η Wacom Bamboo Pen & Touch με την Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small;

Ρωτάω, επειδή μου αρέσει περισσότερο εξωτερικά η δεύτερη(μαύρη).

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:20 ----------

Κοίταξα εδώ και εδώ στα Functions, αλλά δεν είδα κάποια διαφορά!

Δημοσ.

Για την Bamboo δεν έχω ακούσει καλά λόγια πάντως απο διάφορα παιδιά...!!!

Προσωπικά θα περίμενα και εάν δεν είχα λεφτά, θα μάζευα για να πάρω μια άλλη, ίσως πιο ακριβή Wacom (πχ. με 100-150 ευρώ)...

Μην κοιτάς την εμφάνιση της ταμπλέτας. Και εμένα τότε η παρόμοια με την Bamboo σε εμφάνιση, μου φαινότανε πιό μουράτη, αλλά δεν μετράει η εμφάνιση. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά μετράνε.

Δημοσ.

Ψάξε το και άλλο. (πχ. διαβαθμίσεις πίεσης, κλπ, για να βρεις την κατάλληλη για σένα).

Τι χρήση σκοπεύεις να της κάνεις?

Εμένα πχ. με βόλεψε και στο 3D Sculpting (εκτός από το 2D).

Δημοσ.
Ψάξε το και άλλο. (πχ. διαβαθμίσεις πίεσης, κλπ, για να βρεις την κατάλληλη για σένα).

Τι χρήση σκοπεύεις να της κάνεις?

Εμένα πχ. με βόλεψε και στο 3D Sculpting (εκτός από το 2D).

Σκίτσα(με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει. Μέσα στα σκίτσα συμπεριλαμβάνονται Logos κ.λπ.)

Δημοσ.

Κοίτα να δεις όμως ρε γαμώτο... Όταν τα χρειάζεσαι τα ριμάδια...

Μέχρι προχθές είχα 120 ευρώ, και μέχρι πριν 2 εβδομάδες, 180 =P

Δημοσ.

Βασικά αν χρησιμοποιείς Photoshop κλπ, θα είσαι οκ. Με το Gimp όμως θα έχεις πρόβλημα επειδή το Gimp, δεν υποστηρίζει πλήρως τις δυνατότητες της ταμπλέτας (πολύ σπαστικό). Στο Photoshop για παράδειγμα θα μπορείς να κάνεις μια γραμμή που να ξεκινάει μεγάλη και να "σβήνει" σε πιό μικρή και αχνή (σαν ουρίτσα δηλαδή).

Στο Gimp, Θα έχεις το ίδιο μέγεθος κουκίδας, και θα σβήνει αναλόγως την πίεση μόνο στην αχνάδα. Όχι στο μέγεθος...!!!! (και φυσικά δεν φταίει η ταμπλέτα σε αυτό, αλλά το Gimp).

Εγώ είμαι της άποψης σε αρκετά πράγματα να επιλέγω (έστω και αν χρειαστεί να περιμένω για να μαζέψω λεφτά) κάπως ποιοτικότερα προϊόντα. Όχι παντού όμως και όχι πάντα τα ακριβότερα. Πχ. στις ταμπλέτες είχα δει και κάτι άλλες πολύ ακριβότερες (Wacom). Πήρα αυτή που έχω τώρα για αρχή, και τελικά με κάλυψε και δεν χρειάστηκα κάτι περισσότερο. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν και καλύτερες (και ακριβότερες, κλπ) :P

Πάντως για την μάρκα Wacom, πάντα οι περισσότεροι λένε τα καλύτερα λόγια για τα μοντέλα της. (απορώ γιατί είχα ακούσει κακά λόγια για την φθηνή Bamboo της Wacom. Λέτε να είναι τόσο χάλια το πιό φθηνό μοντέλο της?).

Δημοσ.
Δυστυχώς(για τη προκειμένη περίπτωση), δουλεύω μόνο με Gimp. Δεν έχω δουλέψει ποτέ σε PhotoShop. :-(

Και εγώ συμπαθώ πολύ το Gimp, (αν και σε σχέση με το Photoshop μου τη σπάει λίγο ο τρόπος που διαχειρίζεται τα Layers. Δηλαδή αν θελήσω να μετακινήσω ας πούμε 10 Layers ταυτόχρονα σε κάποιο άλλο σημείο, δεν γίνεται(η δεν ξέρω πως)...πρέπει να τα κάνω ενα-ένα...και αυτό είναι πολύ μπέρδεμα/σπαστικό όταν φτιάχνεις εικόνα με απίστευτα πολλά Layers). Και επίσης σπαστικό είναι και αυτό με την ταμπλέτα που "δεν κάνει ουρίτσα" (λοολλλ) αλλά μόνο διαβάθμιση αχνάδας...!!! (εκτός αν γίνεται να το κάνει και δεν το έχω βρει εγώ το "πως"...!!!) (και για Windows και για linux).

Windows είσαι η Linux? Στο Linux πρέπει να περάσεις τους Drivers της ταμπλέτας "με το χέρι"...!!! Δεν είναι κάτι τρομερό ή δύσκολο, απλώς θα σου "φάει λίγο χρόνο"....!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...