Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγγνώμη για τις δύο κάθετες γραμμές (http://) που μπαίνουν πριν από τις διευθύνσεις στο Ίντερνετ ζήτησε σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον ο δημιουργός του Διαδικτύου σερ Τιμ Μπέρνερς Λι.

Ο Μπέρνερς Λι παραδέχτηκε ότι οι γραμμές αυτές - τις οποίες πολλοί χρήστες βρίσκουν "ενοχλητικές" στην πληκτρολόγηση δεν ήταν τελικά και τόσο απαραίτητες.

"Έμοιαζε καλή ιδέα" τότε, δήλωσε ο "πατέρας" του Διαδικτύου μιλώντας για την περίοδο που "έστησε" το μεγαλύτερο δίκτυο επικοινωνίας στην Ιστορία, δηλαδή πριν από 30 χρόνια. "Δεν είχα ιδέα ότι θα προκαλούσαν τόση αναστάτωση" πρόσθεσε ωστόσο για τις δύο κάθετες γραμμές.

"Σκεφτείτε όλο το χαρτί και τα δέντρα που θα μπορούσαν να σωθούν αν ο κόσμος δεν χρειαζόταν να σημειώνει σε κάθε διεύθυνση και τις δύο καθέτους, όλα αυτά τα χρόνια - για να μη μιλήσουμε για όλη την ενέργεια και χρόνο που καταναλώθηκε για αυτά τα δύο περισσότερα πλήκτρα που πρέπει να πατηθούν" δήλωσε ο Μπέρνερς Λι.

Σημειώνεται ότι τα πρώτα χρόνια του Διαδικτύου οι χρήστες έπρεπε να γράφουν στο "κουτάκι" όλη τη διεύθυνση μαζί με το http:// συν τη διεύθυνση, αλλιώς η σελίδα δεν θα εμφανιζόταν. Σήμερα ωστόσο αρκεί να γράψουμε τη διεύθυνση ξεκινώντας με το www και βρισκόμαστε στη σελίδα που θέλουμε.

Source.png Πηγή: nooz.gr

Επεξ/σία από dimitris2006
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σημειώνεται ότι τα πρώτα χρόνια του Διαδικτύου οι χρήστες έπρεπε να γράφουν στο "κουτάκι" όλη τη διεύθυνση μαζί με το http:// συν τη διεύθυνση, αλλιώς η σελίδα δεν θα εμφανιζόταν. Σήμερα ωστόσο αρκεί να γράψουμε τη διεύθυνση ξεκινώντας με το www και βρισκόμαστε στη σελίδα που θέλουμε

Source.png Πηγή: nooz.gr

ούτε το www χρειάζεται να πατάμε σήμερα...

πείτε το και στο κύριο Λι να ξέρει! :P

Δημοσ.
ούτε το www χρειάζεται να πατάμε σήμερα...

πείτε το και στο κύριο Λι να ξέρει! :P

Νομιζεις...

Αν εχει παει κι εχει εγκατασταθει στην αλεπου κανενα ακυρο ask.com (ακομη δεν μπορεσα να βρω ποιο προγραμμα παει και το βαζει), να ξερεις οτι θα ξαναχρειαστεις το www :-)

Δημοσ.
"Σκεφτείτε όλο το χαρτί και τα δέντρα που θα μπορούσαν να σωθούν αν ο κόσμος δεν χρειαζόταν να σημειώνει σε κάθε διεύθυνση και τις δύο καθέτους, όλα αυτά τα χρόνια - για να μη μιλήσουμε για όλη την ενέργεια και χρόνο που καταναλώθηκε για αυτά τα δύο περισσότερα πλήκτρα που πρέπει να πατηθούν"

Ρε τι χαζά γράφει ο κόσμος...

Δημοσ.
Ήθελε να βγει στην δημοσιότητα και πάλι και είπε να πει καμιά μ*λκ ;)

το πιστεύεις αυτό είχα γράψει αλλά είπα να μην ξεκινήσω κουβέντα για το είναι στην αφάνεια ή όχι :-)

Δημοσ.

Τέτοιου είδους δηλώσεις, θυμίζουν υστερικές κρίσεις ειλικρίνιας ανθρώπων, που έχουν <<αμαρτήσει>> πολύ στη ζωή τους και ξαφνικά κάτι οι τύψεις, κάτι η ανάγκη για ψευτο-αυτοεξιλέωση, τους οδηγούν σε τέτοιου είδους <<ανακουφιστικές>> ενέργειες.

Σαχλαμάρες..

Δημοσ.

Απο την άλλη η λογική και η συνείδηση των προγραμματιστών τους απαγορεύει να κάνουν κάτι περιττό στο δημιούργημά τους που δεν εξυπηρετεί κανέναν απολύτως σκοπό, ούτε καν αισθητικό.

Νομίζω οτι για χρόνια έβλεπε εφιάλτες για την περιττότητα των 2 καθέτων και απλά ήθελε να το μοιραστεί για να διώξη τις ερινύες του. Το βλέπω σαν εξιλέωση :P

Δημοσ.

"Ο δημιουργός του Ίντερνετ" ; (μουμπλέ, μουμπλέ ... :rolleyes: )

και εφευρέτης του browser ποιός ειναι; ο Bill Gates; :lol: :lol: :lol:

...No one person or even small group of persons exclusively "invented" the

Internet. It is the result of many years of ongoing collaboration among

people in government and the university community....

By Robert Kahn and Vinton Cerf

Δημοσ.
Νομιζεις...

Αν εχει παει κι εχει εγκατασταθει στην αλεπου κανενα ακυρο ask.com (ακομη δεν μπορεσα να βρω ποιο προγραμμα παει και το βαζει), να ξερεις οτι θα ξαναχρειαστεις το www :-)

εγώ πάντως δεν εχω τέτοια προβλήματα :o

Δημοσ.

Καλά, ο τίτλος είναι χαζός. Άκου δημιουργός του ίντερνετ. Σαν να λέω ότι είμαι δημιουργός της φιλίας (ή σε πιο ήπιας μορφής σαρκασμό, δημιουργός της παρέας μου με τα 10 άτομα).

Πάντως σίγουρα κάποιος ευθύνεται για αυτές τις δύο γραμμούλες πριν το www.

Σε λίγο θα μας σκάσουν μύτη οι δημιουργοί της γραφής, να ζητήσουν συγγνώμη για την τρίτη γραμμή στο κεφαλαίο Ξ και το πάνω κυκλάκι στο Β. Εκεί να δεις δέντρα που θα είχαν σωθεί!

• Members
Δημοσ.
Νομιζεις...

Σε περίπτωση που δεν έχεις βρει λύση:

• Στην μπάρα διευθύνσεων του Firefox γράψε about:config και πάτα enter.
  • Στην προειδοποίηση που θα εμφανίσει αρχικά η σελίδα, πάτα "Agree"
  • Βρες τον όρο «keyword.url»
  • Κάνε διπλό κλικ επάνω του και άλλαξε την τιμή που υπάρχει σε «http://www.google.com/search?q=»
  • Πάτα ΟΚ και κλείσε το tab

Μου είχε σπάσει τόσο πολύ τα νεύρα αυτό το πράγμα που με το που βρήκα τη λύση την ανέβασα την ίδια στιγμή στο blog μου (για να κάνω και λίγη διαφήμιση) :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...