Προς το περιεχόμενο

overclocking σε amd 5600+

pug_f_e

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με τι FSB είσαι τώρα; Τσεκάρεις temps και σταθερότητα με OCCT/prime95;

Ναι, οι μνήμες σου παίζουν στα 950MHz περίπου, γι' αυτό και θα πρότεινα memtest για να δεις αν είσαι σταθερός.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

βασικα στο σημειο που ειμαι δεν το ελεγχα.Απλα εβλεπα αν μπαινει στα windows και γενικα αμα δουλευει.

Πηγαινοντας να στρεσαρω με prime με το που δουλεψε 1-2 δευτερολεπτα ,κολλησε..

οποτε πρεπει να κατεβασω fsb ή να ανεβασω καποιο απο τα ρευματα ή την συχνοτητα απο τις μνημες?

Δημοσ.

Λογικά θέλει τσίμπημα η τάση, όπως και ρίξιμο οι μνήμες. Το θέμα είναι πάντα να τσεκάρεις σταθερότητα, μην το αφήνεις, γιατί μετά αρχίζεις να χάνεσαι κάπως.

Δεν απάντησες, με τι FSB είσαι; Γενικά με τι ρυθμίσεις;

Δημοσ.

αυτη τη στιγμη( που κολλαει :-)) ειμαι με fsb 235 και ρευμα 1.47

το ρευμα μεχρι ποσο μπορω να το παω?

και τις μνημες πως τις ριχνω δηλαδη? εγω βρηκα 2 σημεια ..

1.για το ρευμα τους 1.8 - 2.1 v

2.για τα Hz 677,800,1066(το 1066 παλια δεν το εμαφανιζε νομιζω)

Δημοσ.

Αυτό με τα Hz θα αλλάξεις, όρισέ το χαμηλά γι' αρχή, ώστε να μη σε κόβουν οι μνήμες και μετά βλέπουμε.

Το ρεύμα μου φαίνεται μπόλικο, αλλά μιλάμε και για X2 5600+..

Δημοσ.

λοιπον τις μνημες τις εχω στο auto και με Fsb 230 και ρευμα 1.45 δουλευει το prime για κανα τεταρτο++ χωρις προβλημα.(οσο δουλευει το prim, το ρευμα πηγαινει 1,4..:rolleyes:)

max θερμοκρασια cpu 56 (to blend παταω ενημερωτικα sto prime..)

τελικα τη ραμ να τη βαλω 667 ή auto ?

και τι αλλο να κανω? το fsb με 235 ειχε προβλημα,οποτε το αφηνω 230...

Δημοσ.

Δε μπορώ να ξέρω πώς ορίζει η μητρική σου να τρέχουν οι μνήμες στο auto. Αυτό εσύ θα μας το πεις, ανατρέχοντας στην καρτέλα Memory του cpu-z.

οσο δουλευει το prim, το ρευμα πηγαινει 1,4..:rolleyes:

Αυτό είναι το λεγόμενο vdroop, απλά η μητρική ζορίζεται σε load και δε μπορεί να δώσει την τάση που ορίζεις εσύ.

Τρέξε OCCT ή στο prime95 τρέξε cpu stress (small fft's).

Αν θεωρείς τον εαυτό σου ικανοποιημένο με ό,τι έχεις καταφέρει έως τώρα, δεν είναι απαραίτητο να συνεχίσεις.

Απλά να ξέρεις πως μπορείς να συνεχίσεις να παίζεις με τάσεις, πολλαπλασιαστές, αύξηση του FSB, μείωση του ΗΤ κλπ..

Δημοσ.

εριξα το ρευμα στο 1.4 και στο Prime στα small εβγαλε error

πριν στο blend 20 λεπτα ηταν οκ

στο cpu-z λεει τωρα 460 για τη ραμ

τελικα δεν εχω καταλαβει..αντι να την αυξησω τη ταχυτητα της ραμ, την μειωνω?

τα βολτ της ραμ ποτε τα ανεβαζω?

Δημοσ.

Άρα τρέχουν στα 920MHz αυτή τη στιγμή. Όσο αυξάνεται η συχνότητα της μνήμης, τόσο μειώνεται το overclocking potential, γι' αυτό είπα να τις έχεις χαμηλά γι' αρχή ώστε να μη σε κόβουν αυτές και αργότερα που θα καταλήξεις σε κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ορίζεις και τη συχνότητα της μνήμης.

Την τάση την ανεβάζεις όταν η συχνότητα ξεπερνάει τα specs που δίνει ο κατασκευαστής. Ας πούμε τώρα οι δικές σου που τρέχουν στα 920MHz είναι ήδη πιο ψηλά από τα 800MHz. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι χρειάζονται οπωσδήποτε αύξηση της τάσης για να παίζουν σταθερά, καθώς εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες.

Σε κάθε περίπτωση όμως, καλό είναι να τσιμπάς λίγο το DDR Voltage (+0.05V, + 0.1V).

Δημοσ.

μα αν βαλω τις μνημες στα 667 π.χ και δω οτι δουλευει σωστα με ρευμα 1.4 π.χ και fsb 240..αν τις ξαναβαλω σε μεγαλυτερη συχνοτητα παλι δε θα δημιουργησουν προβλημα ??

επισης για το DDR Voltage ,απ'οτι ειδα μονο τιμες 0.1 αλλαζει(μαλλον ειναι θεμα motherboard )

Δημοσ.

Εκεί παίζει το ρόλο του ο διαιρέτης, δηλαδή ο λόγος FSB:DRAM Frequency, ο οποίος εξαρτάται άμεσα απ' το FSB.

Με αυτό θέλω να πω πως κάθε φορά που θα αλλάζεις FSB, θα αλλάζουν και οι επιλογές που θα έχεις για τις μνήμες.

Τώρα για παράδειγμα παίζεις με 1:2 (230:460), αλλά δεν είναι η μόνη επιλογή το 460, φαντάζομαι θα παίζουν κι άλλες, υψηλότερες και χαμηλότερες.

Και ας πούμε ναι.. όταν καταλήξεις στο πόσο θα έχεις το FSB, αν ανεβάσεις τις μνήμες (αφού τις έχεις ρίξει πρώτα) ενδέχεται να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στη συγκεκριμένη συχνότητα.

Κι εκεί είναι που θα βρεις μια μέση λύση, τη χρυσή τομή ας πούμε ανάμεσα σε όλους τους παράγοντες: FSB, DRAM Frequency, τάσεις, θερμοκρασίες, απόδοση, κατανάλωση κλπ..

Δημοσ.

αυτη τη στιγμη εβαλα τη ραμ 1066(απο 800) και 2.0 βολτ(απο 1.8)

fsb 230, multiplier 14 . ρευμα 1.45

ετρεξα απο κανα 15-20 λεπτα το prime ,mia me blend ,μια με small

και κανα 10λεπτο memtest.ολα καλα δουλευουν...

θερμοκρασια max se full 50

κανονικα πρεπει να τρεχω ολα τα τεστ μεχρι να τελειωσουν? ειναι πολλες ωρες...

Δημοσ.
http://www.insomnia.gr/forum/downloads.php?do=file&id=185

Κατέβασε το και τρέξτο.

Βάλτο στο maximum και να το τρέξει 10 φορές.

Αν το περάσει είσαι 100% stable.

μαλλον κατι δε κανω καλα με το προγραμματακι που μου προτεινες..

το βαζω επι 10 φορες, στο standard και στο Maximum, αλλα η ολη φαση κραταει μολις ενα δευτερολεπτο :rolleyes: και μου βγαζει succesful Κλπ

τι δε κανω καλα? το εικονιδιακι παταω..

εχει και ενα φακελο μεσα lindata.Aυτο τι ειναι?

Δημοσ.

λοιπον διεγραψε το ξανακατεβασε το και ξανατρεξτο.

και εμενα μου τα κανει αυτα καμια φορα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...