pug_f_e Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 ρε παιδια θελω και γω να παιξω λιγο με το δικο μου Pc, αλλα δεν εχω κανει ποτε overclocking και εχω καποιες αποριες.. Κατ'αρχην εχω εναν amd 5600+ ,απο ραμ 2 γιγα 800 αρες Kingston και υδροψυξη.. Κυριως δεν εχω καταλαβει το εξης..Πρεπει να πειραξω πολλα πραγματα ταυτοχρονα?( εννοω συχνοτητα επεξεργαστη,ταση κλπ? ) Και η αλλαγη ειναι παραλληλη και στανταρ? Δηλαδη αν το παω στα 3,2 πρεπει π.χ να το παω και 1.5 V ? Με τις μνημες τι παιζει? πρεπει να τις πειραξω κι αυτες? Και Iδιως αυτο το multiplier..το ανεβαζουμε, το κατεβαζουμε ή το αφηνουμε οπως ειναι και απλα ανεβαζουμε τα hertz του επεξεργαστη? εμενα λεει 14 επι 200
d3m0n Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 1ον)Γιατί έχεις βάλει υδρόψυξη σε έναν τέτοιο cpu.;; 2ον)Άστο το o/c με αυτόν τον επεξεργαστή,δεν πάει ρούπι.(προσωπική εμπειρία.)
phanispal Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Αν θες να υπερχρονίσεις επεξεργαστή, το καλύτερο είναι να ορίζεις manually τέτοιες ρυθμίσεις και πάντα μέσω BIOS για καλύτερα αποτελέσματα. Ποια μητρική έχεις και ποιο τροφοδοτικό; 2ον)Άστο το o/c με αυτόν τον επεξεργαστή,δεν πάει ρούπι.(προσωπική εμπειρία.) Έλα ρε, δεν είναι υποχρεωτικό ότι κλοκάρουμε μόνο σε κομμάτια που ανεβαίνουν. Και μόνο για την εμπειρία αξίζει..
d3m0n Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Το θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο κομμάτι δεν ανεβαίνει καθόλου. Αλλά ναι έχεις δίκιο,ας δοκιμάσει για την εμπειρία...
antonl Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Το σκεπτικό πάνω-κάτω είναι το εξής: a) Ανεβάζεις λίγο το FSB. Στρεσάρεις τον cpu και παρακολουθείς θερμοκρασίες και συμπεριφορά. c) Αν όλα πάνε καλά πας στο (a). Αν σκαλώσει/δε bootάρει, πρέπει (συνήθως) να χαλαρώσεις λίγο τις μνήμες (timings, διαιρέτη) ή να δώσεις ρεύμα (σε cpu ή μητρική κλπ) και πας στο (. Σε κάποια φάση είτε κάποιο υποσύστημα cpu/μητρική θα φτάσει στο όριο είτε θα ανεβαίνουν υπερβολικά οι θερμοκρασίες, οπότε και σταματάς. Ο πολλαπλασιαστής συνήθως είναι κλειδωμένος. Δεν υπάρχει standard για κάτι. Κάθε σύστημα ανταποκρίνεται διαφορετικά (ακόμα κι αν πρόκειται για όμοια συστήματα). Οδηγός overclocking για core 2 Duo & Quad cpus (θεωρία) Overclock σε Athlon X2 6000+ (πρακτικά)
pug_f_e Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Να απαντησω σε καποιες αποριες... Η υδροψυξη εχει μπει για λογους ησυχιας , αλλα και και για τα μελλοντικα hardware, αφου δε χανεται.. Οσο για το overclocking.. ΝΑΙ θελω να το κανω για να μαθω.. Τωρα για το οτι δε παει ο εν λογω επεξεργαστης...εχω δει να τον πανε απο 2800 3400-3600. Δηλαδη ποσο θα πρεπε να παει? 5500??? Τελος ,απο μητρικη asus M2a vm και τροφοδοτικο thermaltake 550 ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:12 ---------- Λοιπον μπηκα στο bios και ειδα τα εξης.. +1.2v NB SB auto (να το πειραξω? και ποσο να το παω?) DDR2 voltage control auto (να το πειραξω? και ποσο να το παω?) CPU voltage control auto (να το πειραξω? εχει επιλογη για 100Mv) CPU multiplier auto (να το πειραξω? εχει μεγιστο 14..να το παω 13?) CPU voltage auto ((να το πειραξω? και ποσο να το παω?) CPU frequency 200Hz (προφανως αυτο το αυξανω..ΠΟΣΟ?) Δεν εχω καταλαβει ποτε πρεπει να πειραξω γενικα τα ρευματα και ποτε τις μνημες Παντως αρχικα απότι διαβασα,πρεπει να κατεβασω το Multiplier(δε ξερω βεβαια ποσο) και παραλληλα να αυξησω το CPU frequency .
phanispal Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Όντως η έλευση των C2D με το πάρα πολύ καλό (για τα τότε δεδομένα) overclockability μας έχει κάνει να θεωρούμε πως τα +500MHz δεν είναι τίποτα και όλοι κυνηγάμε (μιλάω για απλούς χρήστες και αέρα στις περισσότερες των περιπτώσεων) από GHz και πάνω.. Καλά κάνεις λοιπόν pug_f_e και θες να "παίξεις" με τη cpu σου, δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Όπως είπε κι ο antonl, ξεκίνα με τα βασικά, ανέβασε FSB, με βήματα των 10MHz ας πούμε και βλέπουμε. Τον πολλαπλασιαστή μην τον πειράξεις αρχικά, εκτός κι αν θες να δεις πού βρίσκεις FSB Wall (αν σε αφήνει και το mobo φυσικά). Τρέχεις συνεχώς stress utilities για να τσεκάρεις σταθερότητα παράλληλα με θερμοκρασίες και αν είσαι οκ, συνεχίζεις.
pug_f_e Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Ωραια λοιπον ανεβαζω σιγα σιγα το CPU frequency.. οταν δε θα πηγαινει αλλο(π.χ δε κανει boot), να ανεβασω καποιο απο τα ρευματα?
phanispal Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Ε κάπως έτσι πάει.. να "κρατάς σημειώσεις" και να μας λες τι κάνεις κάθε φορά.
pug_f_e Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 ok σας ευχαριστω εκ των προτερων που δε βαριεστε να ασχοληθειτε με τον newbie:-D..
phanispal Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Κανείς δε γεννήθηκε με γνώσεις.. (λέμε τώρα :Ρ)
pug_f_e Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 λοιπον σαν πρωτη φαση εκανα τα εξης.. πηγα το CPU frequency 230, to multiplier απο auto, στο 14 το CPU voltage control apo auto στο 100 mv και τελος to cpu voltage απο auto στο 1.35 και κατι ακομα πειραξα(δε θυμαμαι πως το λενε)..το πηγα 1GHZ (eixe 200,400,600,800.1000) τωρα ειναι στα 3216 ΗΖ και απο θερμοκρασια καμια 6 βαθμους πανω.Ειμαι στους 41-42 idle. Full λογικα καμια 5-6 βαθμους πανω Το περιεργο ειναι οτι ενω το to cpu voltage το εβαλα 1.35,στο CPU-Z λεει 1.44. WHY?
phanispal Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Χμμ ποιος ξέρει πώς εφαρμόζει τις τάσεις η συγκεκριμένη μητρική.. Πάντως οι θερμοκρασίες που μας ενδιαφέρουν είναι υπό φόρτο.
mihalakis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 το παραπανίσιο που δείχνει πρέπει να είναι τα 100mv που έβαλες
pug_f_e Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 το παραπανίσιο που δείχνει πρέπει να είναι τα 100mv που έβαλες λοιπον το βαλα στο auto αυτο και ανεβασα και λιγο τα Hz ,και νομιζω δουλευει σωστα το ρευμα τωρα.. Γιατι το εβαλα 1.45 και τωρα to cpu-z δειχνει 1.44 απο 1.48 που ελεγε πριν( και με λιγοτερα Hz) Στο cpu-Z δειχνει στις μνημες 473.8 .Δηλαδη οι μνημες ειναι στα 950 hz περιπου τωρα? Επισης τωρα τι αλλο κανουμε? Πειραζω καποιο απο τα ρευματα,πειραζω συχνοτητα ή ρευμα απο μνημες? Να κατεβασω το multiplier και ανεβασω τα HZ? Τι να κανω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.