Προς το περιεχόμενο

Αύξηση αποδοτικότητας

MsquitoPrincess

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, θα ήθελα να αποφανθεί όποιος έχει ανακαλύψει τον γαμάτο εκείνο αλγόριθμο βάσει του οποίου:

1) μετά το πέρας εργασιακού 8ώρου 09:00 - 17:00 δεν θες να πάθεις 35 εγκεφαλικά από τη νύστα

2) μπορείς να μείνεις ξύπνιος ως τις 01:00 - 02:00 και να είσαι αποδοτικός όχι σε σωματικές εργασίες, αλλά πνευματικές, φάση "πρέπει να βγει κώδικας αλλά η κούραση με έχει κάνει πουρέ και κάποια στιγμή ο μορφέας δίνει σούντο σατ ντάουν νάου γιου μπητς"

3) το πρωί να είμαι ζωντανή ώστε να μπορώ να επαναλάβω τη διαδικασία.

Δεδομένα: ο καφές δεν με κρατάει ξύπνια για κανένα λόγο, τσάι τα ίδια τα ολόιδια, το να πέσω για ύπνο μόλις σχολάσω δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό καθώς λαγοκοιμάμαι και ξυπνάω παντελώς αποπροσανατολισμένη.

ΟΚ, η κούραση από τη δουλειά δεν αλλάζει. Ιδέες για το υπόλοιπο κομμάτι?

Δημοσ.

Τελευταία βρήκα το focus booster. Πολύ ωραία εφαρμογούλα που αν μη τι άλλο σε βοηθάει στο να χαλαρώνεις όταν πρέπει και να μην αποσπάσαι όταν δεν πρέπει καθιστώντας σε αρκετά παραγωγικό με το στανιό. Μάλλον βέβαια εξαρτάται απο την ιδιοσυγκρασία σου αλλα εμένα με βοηθάει αρκετά στο να τελειώνω tasks στην ώρα τους.

Τώρα αν εννοείς life algorithm..

Εφόσον έχεις την πρωινή δουλειά (same here) μετά επιβάλλεται μονόωρος το λιγότερο καφές με φίλους και μετά κάποια σωματική άσκηση οποιουδήποτε είδους. Σπίτι μπάνιο, άραγμα και focus στον κώδικα ή σε ότι έχεις να κάνεις.

Δεν γίνεται να λειτουργήσεις με 24ώρη πίεση...

Χρόνος για τον εαυτό σου στη μέση της μέρας is the key...

Δημοσ.

Εγώ μετά το nine to five, άμα κοιμηθώ 2 ώρες και πιώ ένα κουβαδάκι καφέ, βγάζω άνετα 8ωρο με υπερωρίες, φουλ υπερένταση και τρέξιμο. Γενικά παιδί της νύχτας είμαι 'γω και σαν αλήτης τριγυρνάω να πούμε. Δε ντο 'χω το πρωϊνό, μάλλον πρέπει να βρω δουλειά απογευματινή για να αποφεύγω τον απογευματινό ύπνο και κατά συνέπεια το βραδινό ξενύχτι. Πουφου.

Δημοσ.

Γυμναστική μετά τη δουλειά σε συνδυασμό με κάνα φρούτο και γενικά πάρε κανένα περιοδικό βιτα, λάηφ και τέτοια και δες.

Αλλιώς 80 ευρώ το τζι.

Δημοσ.

Η γυμναστική παίζει ούτως ή άλλως και είναι βασικό κομμάτι.

Έχει δοκιμαστεί:

--καπάκι μετά τη δουλειά: υπάρχει η κούραση από πριν, χασμούρημα κατά τη διάρκεια άσκησης, μετά θέλω μόνο να αράξω

--κάπου στο ενδιάμεσο απογεύματος-βραδιού: ντούπερ ενέργεια, χαλάει όμως το επιθυμητό σερί που θέλω να έχω πάνω στο διάβασμα.

--νύχτα:θόρυβος,μλκία για τους γείτονες

Ο ύπνος μετά το σχόλασμα που λέει ο Höfding και γυμναστική στην συνέχεια θα ήταν καλή φάση.Το θέμα είναι πώς κοιμάσαι με το που κλείνεις μάτια. Δεν μπορώ να κοιμηθώ σοβαρά το απόγευμα.

Δημοσ.

δοκίμασε lsd για να μη κοιμάσαι, και ταυτόχρονα λίγο χόρτο όταν θες να δουλέψεις :P Φυσικά μπορείς να δοκιμάσεις και κόκα, αλλά είναι ακριβή... μη δουλεύεις για να ναρκωτικά σου μόνο δε λέει :P

πέρα απο τη πλάκα, αντί να κοιμηθείς μετά τη δουλειά, πήγαινε για κανα καφέ με τους φίλους σου, ή καμιά βόλτα σε κάποιο κοντινό πάρκο ή βουνό. Η χαλαρή παρέα είναι οτι πρέπει για να φύγει το άγχος της δουλειάς από το κεφάλι σου.

Η βόλτα στο πάρκο στο πράσινο είναι ότι πρέπει για να χαλαρώσει το μάτι και να καθαρίσει το κεφάλι.

Να τρως και πριν φύγεις για τη δουλειά, και στη δουλειά, και το βράδυ.

Επίσης ένα ποτηράκι με το αγαπημένο σου ποτό, πάντα σε χαλαρώνει μετά από μία κουραστική μέρα.

Προσωπικά ένα δυο ποτηράκια όταν δουλεύω το βράδυ τα πίνω. Με βοηθάνε και στο χαλάρωμα και στον ύπνο μετά.

ακολουθεί ultimate lifehack :P (σε αναζωογονεί τρελά - δοκιμασμένο πάρα πολλές φορές απο πολλά άτομα σε ακραίες καταστάσεις :P )

πήγαινε στο market της γειτονιάς και πάρε :

1 σακουλάκι κάρδαμο (8 κομμάτια ανα ποτήρι)

1 σακουλάκι κανέλα (μισό ξυλάκι ανα ποτήρι)

1 σακουλάκι μοσχοκάρυδο ( ένα όγδοο ανά ποτήρι)

1 σακουλάκι γαρύφαλλο ( 4 κομμάτια ανά ποτήρι)

μέλι

γάλα

τζίντζερ (ginger) ***

... και μαύρο τσάι

πετάς όλα τα υλικά σε ένα γουδοχέρι (εκτός από το μέλι το γάλα το τζίντζερ και το τσάι) και τα χτυπάς μέχρι να σπάσουν και να ανακατευθούν μεταξύ τους

βάζεις το μείγμα σε ένα βαζάκι που κλίνει αεροστεγώς (έτσι θα έχεις μείγμα για να φτιάχνεις τσάι όποτε θες).

βάζεις νεράκι να βράζει σε χαμηλή φωτιά, πετάς μέσα όλα τα μπαχαρικά και το τσάι, όταν αρχίζει να βράζει το νερό με ένα κουταλάκι βγάζεις τα κομμάτια του τζίντζερ, και όσο βράζει ρίχνεις το γάλα και το μέλι.

Ίσως (σίγουρα δηλαδή :P ) τις πρώτες φορές να μη πετύχεις τη σωστή αναλογία στα υλικά αλλά με 2-3 προσπάθειες θα έχεις αποτελέσματα (για τη γεύση λέω)

*** βάζουμε μόνο 2 - 3 κομματάκια μέσα γιατί είναι δυνατό (τη ρίζα τη κλίνουμε σε σακουλάκι και τη διατηρούμε στη κατάψυξη)

Δημοσ.

Χμ, ίσως τσάι φλαμούρι, βαλεριάνα ή βάλσαμο. Λένε βέβαια ότι πιάνουν σε παρθένους οργανισμούς (που δεν έχουν πολλές τοξίνες ντε!), όμως επειδή ποτέ δεν ξέρεις, δοκίμασε. Είναι χαλαρωτικά σίγουρα και το φλαμούρι μυρίζει και ωραία.

Εντιτ, ο από πάνω είναι πιο μάγκας όμως =ρ

Δημοσ.

Βρες ενα γκομενο και ερωτεύσου και θα σου πω εγω πόσο κουρασμενη θα νιώθεις μέτα.

Όλα πάντως αλλάζουν άμα έχεις ενδιαφέροντα που σου αρέσουν πραγματικά. Για παραδειγμα πολλοι σου λένε να πας γυμναστηριο ή στο στιβο για τρέξιμο. Το θέμα ειναι ότι όπως είσαι κουρασμενη που να βρείς όρεξη να πας; Αν όμως σου αρεσε πολυ το γυμναστηριο θα πήγαινες. Για παραδειγμα εμενα που δεν μου αρεσει το γυμναστηριο αν νιωθω κουρασμενος δεν παω ουτε με σφαίρες. Αν μου πουνε την ίδια ωρα αντι για γυμναστηριο να παω για ποδοσφαιρο δεν με σταματας ουτε με σφαιρες.

Το παν λοιπον ειναι να εχεις ενδιαφέροντα που γουσταρεις και καλές παρέες. Αν το ενδιαφεροντα σου περιριζονται στο να φτιαξεις μια εφαρμοφη που θα κανει το χ,y τοτε μιλαμε για καμένη υπόθεση. Το αποβλάκωμα των προγραμματιστών και την αποξένωση τους ποτέ δεν την κατάλαβα (γισουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλα λίγες). Πληροφορικάριος ειμαι και γω, προγραμματισμο με το κουτάλι έφαγα αλλα με αυτά που είδα τρόμαξα και το εριξα στα δικτυα και μαλιστα σκέφτομαι σοβαρά να αλλάξω τελέιως επάγγελμα :P.

Δημοσ.

@MsquitoPrincess welcome to the Real World!

αν επιτρεπεται, ποσο χρονων εισαι? και τι δουλεια κανεις?

εγω το σκεφτομαι αλλιως.

ολη αυτη η "κουραση" ειναι πλασματικη!

συνταγη δεν ειναι ουτε ο υπνος, ουτε το φαγητο, ουτε η γυμναστικη.

ολα ειναι θεμα ψυχολογιας!

δε πα να μεινεις και 48 ωρες χωρις υπνο.... αμα γουσταρεις να κανεις αυτο που κανεις, το κανεις και χωρις υπνο ή φαγητο.

δεν ειναι λιγες οι περιπτωσεις gamer που εχουν κλεισει 24ωρα παιζοντας παιχνιδια!

ειναι ακουραστοι....

Ε λοιπον παρε εναν απο αυτους και πεστους να πιασουν δουλεια και να παιζουν ενα 8ωρο καθε μερα παιχνιδια!

εκει τους σκοτωσες! κανενας δε θα αντεξει αυτη τη "κουραση".

θελω να πω με αυτο. μηπως η δουλεια που κανεις σε κουραζει ψυχολογικα και μετα δεν εχεις ορεξη για τιποτα?

οταν χτυπαει το ξυπνητηρι το πρωι για να πας στη δουλεια, κατεβαζεις καντηλια και ευχεσαι να κουμοσουνα για αλλες 8ωρες?

την ημερα που εχεις ρεπο, ξυπνας ΠΡΙΝ την ωρα που χτυπαγε το ξυπνητηρι τις αλλες μερες?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:41 ----------

το εριξα στα δικτυα και μαλιστα σκέφτομαι σοβαρά να αλλάξω τελέιως επάγγελμα :P.

τελικα εμεις μοιαζουμε σε πολλα....

Δημοσ.

@VitamineQ: θα δοκιμαστεί και ίσως σε αγαπήσω

@garnele: δεν έχω δοκιμάσει κάτι από αυτά, αλλά τσάι και καφές έχουν μηδαμινό ίμπακτ στα νευρικά μου κύτταρα

@Critter: δεν καίγομαι επειδή το θέλω.Πρέπει.

@aledjo: δε λέω,το να το προσεγγίσεις ψυχολογικά είναι μια τακτική. Αυτό που χρειάζομαι,όμως, με βάση τα τωρινά δεδομένα και για ένα βραχυπρόθεσμο διάστημα 2 μηνών ας πούμε, είναι να βρω μια αποδοτική φόρμουλα και όχι να αλλάξω δουλειά ή να προβλημαστιστώ γιατί ξυπνάω πιο νωρίς στα ρεπό μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...