blashyrkh+ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Παρε μακ και βαλε window$ .ειναι σαν βαλεις σε mustang κινητηρα hyunday αλλα παρε το μηχανημα να υπαρχει ,για χαρη του mac os αξιζει να μαθεις αγγλικα...τα βασικα..αν υπαρχει το λαπτοπ καποια στιγμη θα καταλαβεις οτι εχεις δυνατοτητα να κανεις πιο ευκολη τη ζωη σου και θα σβησεις μια για παντα την microsoft απο τις επιλογες σου..Τελος με το boot camp μπορεις να εχεις και τα 2 λειτουργικα μαζι και να δουλευεις ,οποτε και τρομερο μηχανημα θα εχεις και ολα δικα σου απο την πλευρα λειτουργικων..μην το σκεφτεσαι αλλο.
elven Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 ixthy δεν ήθελα να σε προσβάλω,σόρρυ αν το πήρες έτσι. Κατα τ'άλλα εγώ ανέφερα τα αρνητικά που έχει ας πούμε το mbp,προφανώς έχει και θετικά αλλιώς θα είχαν πουλήσει 1 κομμάτι την τελευταία δεκαετία. Επίσης πες μου αν το απλό macbook εκκινεί στα 64bit,εδώ ο φίλος άλλα λέει http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2954348&postcount=3 Manuel είναι η πολλοστή φορά,κολλάς ιούς μόνο με δικιά σου έγκριση όπως ακριβώς και στο OSX και δεν χρειάζεται format,οι εποχές των XP πέρασαν αλλά επιμένεις να αναφέρεις την προσωπική σου εμπειρία που όπως έχεις πει βασίζεται σε αυτά. Όσο για τη φωτογραφία του φίλου Cue,χωρίς να θέλω να είμαι ειρωνικός,κατεβείτε απο το συννεφάκι,δεν συγκρίνονται σε ταχύτητα mac με pc,και απο ότι βλέπω καμια 10δες benchmarks που έχουν δημοσιευθεί μετά απο 2 μέρες ξεχνιούνται,επίσης κάντε τη σύγκριση SL με 7 και όχι SL με ΧP. Kαλά τα περι mustang κινητηρα και hyunday παντελώς ανακριβή.τι να λέμε τώρα,το mustang imac με C2D είχε χειρότερες επιδόσεις απο pc με AMD X2 5200+ Μustang:52.93 hyunday:51:14 και κάπου στα 1000 ευρώ διαφορά Έχω ξαναγράψει,σχεδόν σε τίποτα το OSX δεν είναι καλύτερο,απο ασφάλεια μέχρι ταχύτητα και και και,είναι διαφορετικό όμως και αυτό σε κάποιους αρέσει και ένας απο αυτούς που του αρέσει είμαι κι εγώ,αλλά δεν λέω πράγματα που δεν ισχύουν για να το στηρίξω,καλύτερα να λέτε αυτό παρά αβάσιμα που στηρίζονται σε προσωπικές εμπειρίες. Και για να μην κάνω το ίδιο,ορίστε: Ταχύτητα: Photoshop Benchmarks PSBench Advanced PSBench Extreeeeeeeeeme 900 MB image http://arstechnica.com/apple/news/2008/10/adobe-cs4-review.ars/5 Blender Benchmarks http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=328687 Copying Large Numbers of Images to a Folder http://ngm.typepad.com/digital_photography/2008/01/mac-finder-slow.html Ασφάλεια: Vulnerability Report: Apple Macintosh OS X: 134 Secunia advisories-1038 Vulnerabilities Vulnerability Report: Microsoft Windows Vista:75 Secunia advisories-140 Vulnerabilities http://secunia.com/advisories/product/96/?task=statistics Kαι η εξήγηση για την ασφάλεια http://www.wired.com/gadgetlab/2009/09/security-snow-leopard/ Κάπου εδώ γυρνάει και το screenshot του haHa με τα HD videos και το multitasking,ας το κάνει ένας με mac να δούμε τη mustang
ixthy Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δεκτή η συγγνώμη σου no problem! Για το hardware τα έχω πει και γω και φυσικά ο haHa πρώτος απ' όλους. Πρέπει η Apple να αλλάξει τακτική και να δίνει στον καταναλωτή πιο λογικές επιλογές και ισχυρές συνθέσεις, χωρίς να κάνει περίεργες και ακατανόητες κοστολογήσεις! Ώρες ώρες σου δίνουν την εντύπωση ότι δε θέλουν να πουλήσουν!!! Τι να πω!!! Πάντως με λίγη προσοχή μπορεί κάποιος να αποκτήσει ένα καλό mac σε σχετικά λογική τιμή, ειδικά στην κατηγορία των laptops. Σε αυτό που διαφωνώ τώρα μαζί σου είναι ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση μεταξύ vista και leopard. Παλιά είχε νόημα διότι δεν υπήρχε κάτι καλύτερο στην Apple. Τώρα όμως Vista και 7 πρέπει να συγκρίνονται μόνο με snow, ειδικά αν μιλάμε για 64bit εφαρμογές. Όσον αφορά για το multitasking, σαφώς και τα windows έχουν σημειώσει πρόοδο τα τελευταία χρόνια, αλλά όπως και να το κάνουμε το mac είναι unix. Παραδοσιακά λοιπόν το Unix έχει καλύτερο multitasking! Δεν ξέρω μόνο με τα 7 τι παίζει, αν και δεν είμαι αισιόδοξος. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 04:04 ---------- Και κάτι που ξέχασα! Το μεγαλύτερο ελάττωμα των mac λέγεται Rainbow!!! Απορώ γιατί η ίδια η Apple δεν τους κόβει λίγο τον τσαμπουκά να κοστολογούν όσο θέλουν και να δίνουν μόνο 1 έτος εγγύηση.
waves Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Επίσης πες μου αν το απλό macbook εκκινεί στα 64bit,εδώ ο φίλος άλλα λέει http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2954348&postcount=3 Το απλό macbook unibody σίγουραδεν εκκινεί σε 64bit (νομίζω και το λευκό). Έχει γίνει και αρκετός λόγος σε αρκετά fora για αυτό (μια αναζήτηση στο google και θα βρείτε πολλά). Σχετικά με το φίλο, που άνοιξε το topic, εγώ δε χρησιμοποιώ ελληνικά στα λειτουργικά συστήματα (λόγω ιδιοτροπίας ίσως, λόγω συνήθειας), αλλά δεν είναι λόγος να λέμε σιγά το πράγμα...Για τα ελληνικά δεδομένα πιστεύω είναι απαραίτητο να είναι το λειτουργικό ελληνοποιημένο. Κατά τα άλλα πάλι στον topic starter νομίζω δεν αξίζει να πάρει mac αν για χ,ψ λόγους δε θέλει τα αγγλικά ως γλώσσα του λειτουργικού του. Τώρα αν δεν ήταν απαραίτητο να τρέχει το λειτουργικό και σε άλλες γλώσσες, πολύ απλά θα έβγαινε μόνο στα αγγλικά...αλλά μια χαρά βγαίνει και σε άλλες γλώσσες...Απλά σε κάποια πράγματα η Apple δε φαίνεται να υπολογίζει την ελληνική αγορά. Υ.Γ. O topic starter που είναι;;;
waves Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Θα περιμέναμε απο την apple εφόσον ένα δικό της προϊόν μπορεί να υποστηρίξει 64bit να το κάνει εγγενώς και όχι με έναν τρόπο, που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. (βλ. σχόλια χρηστών απο κάτω). Παρεμπιπτόντως δεν έπαιξε.
Street-Fighter Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 1) Δεν υπάρχει τέλειο λειτουργικό. Υπάρχει το λεγόμενο πρακτικό προς της ανάγκες του καθένος μας. 2)Το τι παίρνει ο καθένας το κανει ανάλογα με τις ανάγκες του αλλα και το χρόνο που εχει. 3) Η apple οπως αναφέρθηκε και λιγο ποιο πάνω όντως δεν θέλει να πουλήσει.Οτι σπανίζει ειναι αυτομάτως και ποιο ακριβό αρα και ποιο κερδοφόρο.Η apple ξέρει πολύ καλα τι κάνει. 4) Μην περιμένει κανεις να δει λογικές τιμές γιατι υπάρχει το παραπάνω 3. 5) Υπάρχει πάντα και η πρόχειρη λύση ενός hackintosh ακόμα και ετοιμοπαράδοτο.(Αν κανείς πεινάει και το όνειρο του είναι το macintosh:devil:) 6) Υπάρχει και το linuxακι και το 7αρακι. 7) O καθένας αποφασίζει σύμφωνα με της ανάγκες του. 8) Ποσο χρόνος εχει χαθεί για ανούσιες συζητήσης οεο? Πάψτε πια να μιλάτε για mac vs pc και λαλακίες και κάντε τις δουλείες σας πανω στα μηχανήματα σας. 9) Αγαπάτε αλλήλους. Στο θέμα μας τώρα. @t pantermaros Να το παρεις το macbook φιλε μου. Ξέρεις δεν ξέρεις αγγλικά θα μάθεις ακριβός με τον ιδιο τρόπο να τον χρησιμοποιείς. Αν παλι δεν ξέρεις να λες yes & no τότε υπάρχει και η λύση που σου πρότεινε ο elven. Αν πάλι είναι να πάρεις macbook και να βάλεις windows τι να σου πω κρίμα τα λεφτούδια σου.
alexzzz Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Εγώ να ρωτήσω αν έχεις δουλέψει 13άρι και αν σε βόλεψε; Ασχέτου λειτουργικού... Για μένα τον τυφλοπόντικα ήταν οριακό. Με το 15άρι είμαι πολύ καλύτερα...
Street-Fighter Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μια χαρά είναι. Κακά τα ψέματα ακόμα και σε 15 ιντσες κάνεις δύσκολα τη δουλεία σου στις μέρες μας. Το καλύτερο ειναι μια οθόνη στο γραφείο και plug και play
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Εγώ να ρωτήσω αν έχεις δουλέψει 13άρι και αν σε βόλεψε; Ασχέτου λειτουργικού... Για μένα τον τυφλοπόντικα ήταν οριακό. Με το 15άρι είμαι πολύ καλύτερα... Γι'αυτό, τελικά, ισχύει η ρήση «'γούστα', είπε ο πίθηκος κι έφαγε το σαπούνι». Πρόσφατα φίλος αγόρασε το MacBook Pro 15' και πήγα να τον κατατοπίσω περί MacBook και MacOS. Η αλήθεια είναι ότι, στη λίγη ώρα που κάθισα με το MBP, δεν βολεύτηκα με τη 15άρα οθόνη. Δεν ξέρω εάν έχω συνηθίσει υπερβολικά την 13άρα του MacBook μου ή απλώς μου φάνηκε πολύ μεγάλο για μένα. Πάντως και τώρα, 13άρι θα ξανάπαιρνα. Εντάξει, ίσως με την 24άρα εξωτερική οθόνη...
alexzzz Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Γι'αυτό, τελικά, ισχύει η ρήση «'γούστα', είπε ο πίθηκος κι έφαγε το σαπούνι». Πρόσφατα φίλος αγόρασε το MacBook Pro 15' και πήγα να τον κατατοπίσω περί MacBook και MacOS. Η αλήθεια είναι ότι, στη λίγη ώρα που κάθισα με το MBP, δεν βολεύτηκα με τη 15άρα οθόνη. Δεν ξέρω εάν έχω συνηθίσει υπερβολικά την 13άρα του MacBook μου ή απλώς μου φάνηκε πολύ μεγάλο για μένα. Πάντως και τώρα, 13άρι θα ξανάπαιρνα. Εντάξει, ίσως με την 24άρα εξωτερική οθόνη... όταν πήρα το macbook είχε πάρει ο κολλητός μου το pro (και τα 2 alu). Η αλήθεια είναι ότι τότε το 15άρι μου φαινόταν και μένα κάπως. Όταν πήρα όμως 15άρι (pc) και εγώ μου φαίνεται ότι δουλεύω πιο ξεκούραστα. Δεν το συζητάμε ότι το 13άρι το κάνεις βόλτες και τούμπες 100 φορές πιο άνετα αλλά τα γέρικα μάτια μου δεν βοηθάνε πλέον...
seal Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα παιδιά,σκέφτομαι και εγώ να πάρω ένα macbook pro unibody 13.3".Βαρέθηκα τα format τα κολλήματα κτλ.των windows και επίσης μου φαίνεται εντυπωσιακό το macintosh οσες φορές το έχω περιεργαστέι σε καποιο μαγαζί. Η συνήθεια όμως του λογισμικού που μεγάλωσε γενιές και γενιές ο Μιχαλάκης είναι τρομερή και κάτι μέσα μου με φοβίζει..Εχει κάποια πράγματα πολύ διαφορετικά όπως το πώς βλέπεις πόσα mb είναι ενα αρχείο ή ενας φάκελος απο αρχεία,αλλαγή γλώσσας κτλ.Ειναι εύκολη υπόθεση το switching? Επίσης χρησιμοποιώ το convertx to dvd,υπάρχει αντίστοιχω πρόγραμμα στα mac? Εχω εναν εκτυπωτή πενταετίας hp και δεν έχω τους drivers για macintosh είναι αλήθεια οτι τους βρίσκει μόνο του? Και κάτι τελευταίο πως χρησιμοποιούμε το time machine, είναι καλο να εχουμε εξωτερικό σκληρό δίσκο? Αυτά προς το παρών ,τα ερωτήματα είναι πολλά ακόμα..Συγγνώμη αν σας κούρασα και για το μακροσκελές μου topic..
pantermaros Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Γεια σας και παλι .. Σορρυ που αργησα να σας απαντησω..Ημουν αποσχολημενος με την δουλεια.. Λοιπον εχετε δικιο παιδια τον λογο που ρωτησα για τα ελληνικα ειναι οτι ασχολουμε πολυ με τα office world kai excel γι αυτο εχω αμφιβολια με το μακ μποοκ κι πηρα αποφαση να παρω το μακ μποοκ γιατι σημερα το πρωι πηγα στο ΠΛΑΣΙΟ κι ρωτησα σχετικα με τα ελληνικα .. Κ μου ειπαν οτι γινετε να με Office να ασχολουμε τα ελληνικα κι να στελνω σε αλλο λειτουργικο κι θα διαβασει τα ιδια... Σας ευχαριστω πολυ παιδια.. Ελπιζω να μην το μετανιωσω οταν το παρω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.