pantermaros Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Καλησπερα σας φιλοι μου ... Ειμαι καινουργος εδω στο φορουμ.. Ειμαι ετοιμος να αγορασω το λαπτοπ Macbook pro 13΄3 εδω http://http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.904092 κι θα ηθελα νσ σας ρωτησω κατι για ναι ειμαι σιγουρος πως θα με βοηθησετε .. Θελω το λογισμικο να ειναι σε ελληνικα γινεται αυτο?? Γιατι δεν ξερω παρα πολυ καλα αγγλικα.. ενας φιλος μου εχει ενα τετοιο το ιδιο κ μου ειπε οτι γινετε να το παρω με τα ελληνικα κι οι αλλοι μου λενε οτι δεν υπαρχουν στα ελληινικα.. κι δεν ξερω ποιον να πιστεψω.. αν ξερει κανενας απο σας ας να μου το πει Ευχαριστω πολυ ...
elven Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δεν υπάρχει στα Ελληνικά αλλά μπορείς να δοκιμάσεις αυτό http://greek-mac.com/greek.html Ο φίλος σου εννοεί το περίφημο cd της Rainbow;Πολλά έχω ακούσει για αυτό,δεν ξέρω τι κάνει αλλά σίγουρα ότι και να κάνει δεν το κάνει καλά Δες εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=337797
pantermaros Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Ευχαριστω πολυ ... αν ειναι ετσι τοτε δεν θα παρω μακ μποοκ !!! θα ψαξω να βρω αλλο λαπτοπ ..
ixthy Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δηλαδή έχεις μεγάλο πρόβλημα με τα αγγλικά; Διότι δεν είναι λογικό να διαλέγεις κάτι επειδή έχει ή δεν έχει Ελληνικά menu. Εγώ πάντως δε δουλεύω με Ελληνικά menu. Έχω συνηθίσει τα αγγλικά και δε μπορώ αλλιώς! Τες πα, αν δε γνωρίζεις καθόλου Αγγλικά πάρε ό,τι θες.
GBar Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 δες αυτο το link http://store.rainbow.gr/cgi-bin/WebObjects/RWApp.woa/4/wo/V57hhJHMuw5fKOjHOIYbNM/0.0.7.10.13.0.15?43,71 Συνοδευτικό Λογισμικό: •Mac OS X Leopard και GR-Update οποτε δεν νομιζω οτι υπαρχει λόγος να ανυσηχείς επισης δες και αυτο http://downloads.rainbow.gr/ και εδω ειναι η κεντρική σελιδα.... http://www.rainbow.gr/index.html ελπιζω να βοήθησα
hasodikis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Καλησπερα σας φιλοι μου ...Ειμαι καινουργος εδω στο φορουμ.. Ειμαι ετοιμος να αγορασω το λαπτοπ Macbook pro 13΄3 εδω http://http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.904092 κι θα ηθελα νσ σας ρωτησω κατι για ναι ειμαι σιγουρος πως θα με βοηθησετε .. Θελω το λογισμικο να ειναι σε ελληνικα γινεται αυτο?? Γιατι δεν ξερω παρα πολυ καλα αγγλικα.. ενας φιλος μου εχει ενα τετοιο το ιδιο κ μου ειπε οτι γινετε να το παρω με τα ελληνικα κι οι αλλοι μου λενε οτι δεν υπαρχουν στα ελληινικα.. κι δεν ξερω ποιον να πιστεψω.. αν ξερει κανενας απο σας ας να μου το πει Ευχαριστω πολυ ... Φίλε το ΜΕΙΝΕ ΜΑΚΡΙΑ από το grupdate της rainbow. ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟ και προκαλεί προβλήματα. Το MacOSX δεν έχει επίσημη γλώσσα περιβάλλοντος τα ελληνικά. Και δεν πρόκειται να αποκτήσει σύντομα Μία επιλογή που έχεις είναι το ανεπίσημο http://greek-mac.com/greek.html αλλά δεν ξέρω αν είναι συμβατό με Snow Leopard , πιθανόν να είναι αλλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα γιατί αντιθέτως θέλω γλώσσα συστήματος τα αγγλικά. Αν το ελληνικό περιβάλλον είναι απαραίτητο για σένα τότε το mac να μη σου κάνει
elven Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δηλαδή έχεις μεγάλο πρόβλημα με τα αγγλικά; Διότι δεν είναι λογικό να διαλέγεις κάτι επειδή έχει ή δεν έχει Ελληνικά menu. Καλά θα τρελαθούμε;Δεν είναι λογικό να διαλέγεις OS με βάση το αν βγαίνει στη γλώσσα σου; Λογικότατο είναι,δεν ξέρει καλά αγγλικά και δεν θέλει να παιδεύεται,αν είναι τράβα εσύ και πάρε με Κινέζικο μενού,να ξες δεν είναι λογικό να μη το διαλέξεις επειδή είναι στα κινέζικα
Whiteyez Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Σιγά τα αγγλικά που χρειάζεται να ξές για να δουλέψεις σε macos, ο πατέρας μου που είναι 50 χρονών και ένα YES και ΝΟ ξέρει και το δουλεύει άψογα. Τώρα άν έχεις τόσο μεγάλο κόλλημα και θές Ελληνικά, η βάζεις το (http://greek-mac.com/), η πας σε άλλο laptop με τα πολύ ωραία Windows.
elven Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Ε να,ξέχασα ότι μιλάμε για Apple. Δεν υπάρχει HDMI,αλλά σιγά μωρέ ένα καλώδιο είναι,άντε δύο Είναι άθλιο το super drive,αλλά σιγά μωρέ παίρνεις ένα εξωτερικό Είναι άθλια η επιτάχυνση του Mouse,αλλά σιγά μωρέ λύνεται με extra software Για τις θερμοκρασίες,σιγά μωρέ λύνεται με το coolbook Δεν εκκινεί στα 64bit,αλλά σιγά μωρέ ποιος το χρειάζεται Δεν υπάρουν ελληνικά μενού,αλλά σιγά μωρέ τα αγγλικά που χρειάζεται να ξέρεις. Είτε το θέλετε είτε όχι όλα αυτά είναι προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν και σε απωθούν απο την αγορά mac,ευτυχώς όμως υπάρχουν και mac users που τα βλέπουν και διαμαρτύρονται μπας κι αλλάξει κάτι. Σοβαρότατος λοιπόν ο λόγος να μην πάρεις mac αν δεν ξέρεις αγγλικά και δεν θες να παιδεύεσαι
elven Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Αν διαβάσεις το προηγούμενο ποστ μου θα καταλάβεις αν έχω apple μηχανάκι ή όχι,ειδικά αν δώσεις σημασία στο απωθούν. Έχω δουλέψει ελάχιστα σε macbook,απο την άλλη το OS το 'χω δουλέψει αρκετά εώς πολύ
hasodikis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Ας τα πάρουμε ένα ένα .. με σκοπό αποκλειστικά να βοηθήσουμε το φίλο να επιλέξει σωστά.... (πιθανόν να με ξέρετε .. ορισμένοι.. και να γνωρίζεται ότι η Apple μου δημιουργεί ενίοτε μέχρι και αηδία....) Δεν υπάρχει HDMI,αλλά σιγά μωρέ ένα καλώδιο είναι,άντε δύο Συμφωνώ απολύτως... η apple έχει κάνει κακή επιλογή με το display port και μετά από την κακή αυτή επιλογή έκανε και κακή υλοποίηση.... ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΗΧΟ... Ο χρήστης πρέπει να πληρώσει μαμησιατικα να παρει μετατροπέα και αν μιλάμε για HDMI για να έχει ήχο με ένα εξάρτημα (να μην τραβάει ξεχωριστό καλώδιο) πρέπει να τα στάξει βαριά... Είναι άθλιο το super drive,αλλά σιγά μωρέ παίρνεις ένα εξωτερικό Είσαι υπερβολικός.... δεν είναι άθλιο... μια χαρά είναι....... ΑΛΛΑ δεν είναι τόσο ποιοτικό (=εταιρία κατασκευής) για τόσο ακριβό λάπτοπ Είναι άθλια η επιτάχυνση του Mouse,αλλά σιγά μωρέ λύνεται με extra software Ειλικρινά.... δεν μπορώ καν να σε καταλάβω σε αυτό το σημείο... ίσως να μην έχω παρατηρήσει εγώ κάτι τέτοιο.... Για τις θερμοκρασίες,σιγά μωρέ λύνεται με το coolbook Επίσης είσαι υπερβολικός... Όταν κατασκευάζεις ενα τόσο λεπτό εξάρτημα με τετοια μηχανήματα μέσα... και δίνεις προτεραιότητα (καλώς) στην ησυχία αναμένονται θερμοκρασίες.. Αν αυτό σου τη δίνει ... και εμένα μου τη δίνει πάρα μα πάρα πολύ... αναγκαστικά προσπαθείς να το αντιμετωπίσεις ... και είναι πού ευκολο αυτό ... μια φορά ασχολείσαι για 15 λεπτά και χωρίς να χάσεις σε απόδοση ξέμπλεξες (όχι απόλυτα αλλά σε μεγάλο βαθμό) Από εκεί και ύστερα .. το σασί του λειτουργεί πάρα πολυ καλά ως τεράστια ψήκτρα... Δεν εκκινεί στα 64bit,αλλά σιγά μωρέ ποιος το χρειάζεται Τι είναι αυτά που λές τώρα? μια χαρά ξεκινάει σε 64 bit .... το ξέρω γιατί έτσι μπουτάρω..... απλό είναι..... Δεν υπάρουν ελληνικά μενού,αλλά σιγά μωρέ τα αγγλικά που χρειάζεται να ξέρεις. ...... Σοβαρότατος λοιπόν ο λόγος να μην πάρεις mac αν δεν ξέρεις αγγλικά και δεν θες να παιδεύεσαι συμφωνώ απολύτως, το αναφέρω και στο παραπάνω ποστ μου Ας πάμε όμως και στα καλά του.. πρέπει δεν πρέπει? 1. Καταπληκτική οθόνη.... 2. Το trackpad είναι απλά άλλη κλάση.. κυριολεκτικά είναι σα να έχω αρθριτικά στα άλλα μου λαπτοπ ( pavilion - msi - turboXXX) 3. Ποιότητα κατασκευής εξαιρετική.... το σασί του απλά είναι παράδειγμα προς μίμηση. 4. Μπαταρία μεγάλης διάρκειας... μου βγάζει 7 ώρες περίπου με wireless. Στα συν η εκτεταμένη διαρκεια ζωής... 1000 επαναφορτήσεις για να πεσει στο 80% (με σωστή χρήση) 5. backlight στο πληκτρολόγιο 6. αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας οθόνης. 7.... 8..... 9...... και στο μεγαλύτερο προσόν του ... το Mac OS X ...... Στο ερώτημα το αγοράζεις? Φίλε GBAR ... αν θές ελληνικό περιβάλλον .... και αυτό σου είναι απαράιτητο .... όχι ... δεν το αγοράζεις... Αν δε σε πειράζει να βάλεις ελληνικά από πάνω από το site που σου έδειξα.... αν έχεις λεφτά .. το αγοράζεις... Προσωπικά για 1220 δε θα το έπαιρνα με τίποτα.....Ευτυχώς το βρήκα με 900 €, το αγόρασα και δεν το μετάνιωσα στιγμή.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Τα Mac δεν έχουν ιούς και δεν χρειάζονται Format. Επίσης, τα προγράμματα που δουλεύεις μπορούν να είναι στα Ελληνικά, όπως πχ το NeoOffice ή το Word. Το λειτουργικό σύστημα δε θα είναι στα Ελληνικά. Είναι πάντως αρκετά οπτικό λειτουργικό σύστημα, όλο εικονίδια και κουμπάκια. Anyway, ο καθένας με τις ανάγκες του. Άμα δεν ξέρεις αρκετά καλά Αγγλικά και δεν τρελαίνεσαι για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα Mac, δεν αξίζει τον κόπο το παίδεμα.
gs20309 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δεν είναι για όλους τα mac , όπως δεν είναι για όλους τα Windows ή τα Linux. ο καθένας όπως βολεύεται. τι σημασία έχει πχ αν έχει hdmi εαν κάποιος δεν πρόκειται να την χρησιμοποιήσει ποτέ. το παν για κάποιους επίσης δεν είναι οι απίστευτες πολλαπλές δυνατότητες ενός λάπτοπ αλλά αυτά που θέλει στην καθημερινότητα του να τα κάνει απλά και γρήγορα και ακρασάριστα.ή να θέλει να έχει κ μπαταρία που να κρατάει πάνω από 7 ώρες. εμένα η τιμή τους στην ελλάδα μου τι δίνει. αυτό και μόνο αυτό. γιατί δηλαδή στην αμερική κάποιος φοιτητής να παίρνει πχ macbook pro 13.3 από αρχική 1.499 τελική 1.399 $ με φοιτητική έκπτωση ??? δηλαδή 940 ευρό για 2.53ghz 4gb μνήμη (επεκτάσιμη στα 8) κτλ κτλ. εδώ με 940 ευρώ παίρνεις τέτοιο μηχανάκι με τέτοια σουπερ χαρακτηριστικά?. όχι. με την καμία. ΄ για να μην μιλήσω και για τα refurbished macbook που μπορείς να πετύχεις κ με 600ευρώ .. τώρα να δώσω 1500 ευρώ στο ελλάντα? νο θένκς. εαν κάποια στιγμή με βγάλει ο δρόμος αμερική θα πάρω. προς το παρόν θαυμάζω από μακρυά.έχω το iphone να παρηγοριέμαι.άτιμη apple..άνοιξε κ εδώ ένα μαγαζάκι κ δώσε macbook στο λαό!
ixthy Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Ε να,ξέχασα ότι μιλάμε για Apple.Δεν υπάρχει HDMI,αλλά σιγά μωρέ ένα καλώδιο είναι,άντε δύο Είναι άθλιο το super drive,αλλά σιγά μωρέ παίρνεις ένα εξωτερικό Είναι άθλια η επιτάχυνση του Mouse,αλλά σιγά μωρέ λύνεται με extra software Για τις θερμοκρασίες,σιγά μωρέ λύνεται με το coolbook Δεν εκκινεί στα 64bit,αλλά σιγά μωρέ ποιος το χρειάζεται Δεν υπάρουν ελληνικά μενού,αλλά σιγά μωρέ τα αγγλικά που χρειάζεται να ξέρεις. Είτε το θέλετε είτε όχι όλα αυτά είναι προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν και σε απωθούν απο την αγορά mac,ευτυχώς όμως υπάρχουν και mac users που τα βλέπουν και διαμαρτύρονται μπας κι αλλάξει κάτι. Σοβαρότατος λοιπόν ο λόγος να μην πάρεις mac αν δεν ξέρεις αγγλικά και δεν θες να παιδεύεσαι 1ον Τράβα εσύ, να πας να πεις στους φίλους σου! Είσαι αγενής και δεν καταλαβαίνω τι κερδίζεις με αυτό. Και φυσικά αυτό που λες με τα κινέζικα είναι παντελώς άκυρο. Δείξε μου έναν Έλληνα που δεν ξέρει έστω και λίγα αγγλικά. Αλλά και απ' την άλλη είναι δυνατόν να ασχολείται κάποιος με την πληροφορική και να μην καταλαβαίνει έστω και λίγο τα αγγλικά; Τα αγγλικά για τους Η/Υ είναι όπως τα Ελληνικά για τις θετικές επιστήμες!!!! Αναγκαία!!!! Αργά ή γρήγορα τα πολυαγαπημένα σου windows greek edition θα του βγάλουν κάνα μήνυμα στα αγγλικά και το παιδί δε θα ξέρει τι να κάνει, αν όντως έχει παντελή άγνοια αγγλικής. 2ον Που τα είδες εσύ αυτά τα προβλήματα; a. Το δικό μου super drive 1.5 χρόνο τώρα σκίζει! Σε όποιον δε δουλεύει να πάει με την εγγυησή του να του το αλλάξουν! b. Βλέπω καινούργια Dell xps laptops του ενός έτους και καίνε από κάτω! Και μιλάτε για τα mac; Εντάξει ρε φίλε να πάρουμε ACER που λιώνει και το σασί σαν τυρί Cedar! Ίσως τελικά τα apple να είναι από τα καλύτερα laptops ενεργοθερμικά. Έχω δει HP, και turbo x επίσης. Σαφώς τα mac είναι καλύτερα από αυτά τουλάχιστον και ας είναι ντυμένα από αλουμίνιο που είναι αγωγός της θερμότητας και όχι μονωτής όπως το πλαστικό. Και πάλι το mac λιγότερο καίει από τα άλλα που προανέφερα. Αυτό τουλάχιστον έχω καταλάβει από αυτά που έπιασα στα χέρια μου σε σχέση με το δικό μου macbook pro. Τώρα αν υπάρχουν καλύτερες υλοποιήσεις στα pc, μακάρι να υπάρχουν. Δε λέω ότι τα mac είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο σε αυτόν τον τομέα. Σίγουρα όμως δεν είναι ό,τι χειρότερο!!! 3ον Χρησιμοποιώ mouse logitech και δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα σε καμιά εφαρμογή. Επίσης παίζω strategy και dota συνεχώς και όλα τα βλέπω μια χαρά. 4ον Φυσικά και εκκινεί στα 64bit αν θες. 5ον Για τα ελληνικά +1. Μακάρι να βάλουν να μας τιμήσουν και μας. 6ον Για το HDMI +1. Πρέπει να βάλουν, αν και προσωπικά δεν το θεωρώ τόσο τραγική έλλειψη. Έχω καλώδιο DVI to HDMI. Απλώς χρειάζεται άλλο ένα καλώδιο για τον ήχο (2 καρφάκια). Βέβαια δεν ξέρω τι παίζει με τα καινούρια, αλλά ούτως ή άλλως δε θα μας χάλαγε να έχει HDMI και αυτό είναι από τα κουλά που κάνει η Apple. Επίσης μην ξαναπείς ειρωνικά ότι και καλά ξέχασες ότι μιλάμε για mac κτλ κτλ... Το πιο πολύ flame το κάνετε κάποιοι windows users που είσαστε παντελώς πορωμένοι με το πιο άθλιο, αλλά και ώρες ώρες απαραίτητο λειτουργικό σύστημα του πλανήτη. Εγώ δεν έχω μπει σε κανένα windows thread για να γράψω πόσο άθλια είναι τα pc και τα windows και δεν έχω παρατηρήσει κανέναν mac user από δω να κάνει κάτι παρόμοιο. Θεωρώ σαφώς καλύτερο το mac os, αλλά και το linux για να δουλέψω. Το λέω όμως εδώ και δε spammaρω τα windows threads. Θα μπορούσα κάλλιστα όταν κάποιο παιδί λέει ότι έχει κάποιο πρόβλημα με το pc του και ζητά συμβουλή να απαντώ και γω: εεεμ τι πήρες pc που έχει το ένα και το άλλο και μπλα μπλα μπλα... πέτα το και πάρε mac! Δεν το έκανα όμως και ούτε θα το κάνω ποτέ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.