Προς το περιεχόμενο

4870 1gb και ρυθμιση ανεμιστηρα

le_bron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηρε ο αδερφος μου την 4870 albatron απο το πλαισιο. Ειναι η short pcb με single 6pin power suply. Αλλα κανει υπερβολικο θορυβο. Παρα την ενδειξη στο CCC μου φενεται οτι ο ανεμιστηρας δουλευει παντα στο 100%. Ακομα και οταν τον παω manualy στο 20% ο θορυβος και (νομιζω) και η ταχυτητα ειναι η ιδια. Drivers εβαλα τους beta 9.10.

Δημοσ.
Πηρε ο αδερφος μου την 4870 albatron απο το πλαισιο. Ειναι η short pcb με single 6pin power suply. Αλλα κανει υπερβολικο θορυβο. Παρα την ενδειξη στο CCC μου φενεται οτι ο ανεμιστηρας δουλευει παντα στο 100%. Ακομα και οταν τον παω manualy στο 20% ο θορυβος και (νομιζω) και η ταχυτητα ειναι η ιδια. Drivers εβαλα τους beta 9.10.

βάλε τους 9.9 αφού με τους beta βλέπεις ότι κάτι πάει στραβά...αν δε γίνε ται δουλειά δοκίμασε με κάποιο πρόγραμμα όπως το riva tuner να ρυθμίσεις τις στροφές του ανεμιστήρα....αν πάλι κάνει σαν αεροπλάνο καταλαβαίνουμε όλοι το λόγο που είναι η φτηνότερη 4870:lol:...αν καταφέρεις και βγάλεις άκρη με το θόρυβο πες μας εντυπώσεις απο την κάρτα(πχ θερμοκρασίες και αν..τραβάει καθόλου o/c)...γιατί για την τιμή της και το μικρότερο μέγειος που έχει την κάνουν αρκετά ελκυστική ειδικά για αυτούς που έχουν πρόβλημα χώρου στο κουτί και ψάχνουν μια αξιοπρεπή κάρτα

Δημοσ.

Κατά πάσα πιθανότητα έχεις δίκιο 'ότι "δουλεύει πάντα στο 100%" :-(

Έχει 2 pins ο ανεμιστήρας αντί για 3 που έχει ο στάνταρ της ATI ε; Όλοι έτσι είναι αυτοί. Μερικοί επιτρέπουν κάποιον υποτυπώδη έλεγχο, άντε μέχρι μείωση στο 60% αλλά παρακάτω όχι, γιατί δεν υπάρχει το τρίτο pin που θα επέτρεπε με ασφάλεια να πέσει και κάτω από το 20%.

Κι εμένα έτσι είναι η MSI μου. Πάντα στο 100% αλλά όχι πολύ θόρυβο τουλάχιστο. Το κακό είναι ότι τον λίγο αυτόν θόρυβο τον βγάζει πάντα.

Δημοσ.

Ok το δοκιμαζω. Phanispal αμα ξερεις κατι και στο τοπικο που ανοιξα γστο επεξεργαστες και μητρικες πες μου!

Δημοσ.
Κατά πάσα πιθανότητα έχεις δίκιο 'ότι "δουλεύει πάντα στο 100%" :-(

Έχει 2 pins ο ανεμιστήρας αντί για 3 που έχει ο στάνταρ της ATI ε; Όλοι έτσι είναι αυτοί. Μερικοί επιτρέπουν κάποιον υποτυπώδη έλεγχο, άντε μέχρι μείωση στο 60% αλλά παρακάτω όχι, γιατί δεν υπάρχει το τρίτο pin που θα επέτρεπε με ασφάλεια να πέσει και κάτω από το 20%.

Κι εμένα έτσι είναι η MSI μου. Πάντα στο 100% αλλά όχι πολύ θόρυβο τουλάχιστο. Το κακό είναι ότι τον λίγο αυτόν θόρυβο τον βγάζει πάντα.

Και εμενα στην 4770 2 πιν εχει αλλα ειναι πληρος ρυθμιζομενος...

Δημοσ.
Και εμενα στην 4770 2 πιν εχει αλλα ειναι πληρος ρυθμιζομενος...

Στις φθηνές υλοποιήσεις, για να γλυτώσουν μερικά εξαρτήματα θέτουν εκτός το τμήμα PWM και ο ανεμιστήρας δουλεύει με DC. Έτσι, ανάλογα με το πόσο καλός είναι και πόση σκόνη έχει μαζέψει, σταματάει να γυρίζει τελείως κάτω από το 50 - 70% της τάσης.

Δημοσ.

Το τρίτο καλωδιάκι επιστρέφει πληροφορίες για την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Αυτήν την πληροφορία χρησιμοποιεί το κύκλωμα για να ρυθμίσει την τάση που δίνει (όταν δεν έχει PWM), ή το πλάτος του παλμού (όταν έχει PWM).

Παραμένει το γεγονός πάντως ότι άμα δεν έχει PWM δεν ρίχνει την τάση κάτω από το 60% για ασφάλεια (ή απενεργοποιεί τελείως τον έλεγχο όπως στη δικιά μου περίπτωση). Όταν έχει PWM μπορούμε να πέσουμε και κάτω από το 30% χωρίς να κινδυνεύουμε να σταματήσει να περιστρέφεται τελείως.

Δημοσ.

Τα ξερω ολα αυτα. Ενω εχει ομως pwm γιατι δε ρυθμιζεται τοτε? Κατεβασα το Riva Tuner αλλα εχει παρα πολλες επιλογες και δεν το βρισκω αυτο. Ποια ρυθμιση να κανω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...