juliahna12 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά καλησπέρα. Αυριο - μεθαύριο θέλω να ξεκινήσω σιγά σιγά σε μια σχολή και εγω για να πάρω κάποιο πιστοποιητικό πληροφορικής. Συζήτησα με εναν δάσκαλο και μου έθεσε αυτες τις επιλογές και έχω αρχήσει το ψάξιμο λοιπόν... Η τιμή της εκπαίδευσης ειναι ίδια αλλά σαν εξετάσεις ίσως μου πάει λιγότερο το Cambridge για τις εξετάσεις. Επίσης κάπου διάβασμα οτι δεν εχει χρονο λήξης και δεν χρειάζεται ανανέωση. Αυτό που σκέφτομαι όμως ειναι οτι απο θέμα ύλης και δυσκολίας τι να προτιμήσω? Σκεφτομαι να πάω για κατι πιο ψηλά απο το επίπεδο των 3 βασικων ενοτήτων. Κάθε βοηθεια δεκτή παιδιά. Ευχαριστώ πολυ. ΥΓ. Ασχολούμαι καμια 10ρια χρονια με υπολογιστές (Απλά δηλαδή εχω ιδέα απο τι παίζει) ΥΓ2. Συγνώμη αν έχω ποστάρει σε λάθος σημείο!!
PavelX Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα, Επίσης κάπου διάβασμα οτι δεν εχει χρονο λήξης και δεν χρειάζεται ανανέωση. Όλα τα πτυχία λήγουν. Ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί κάτι συγκεκριμένο, αλλά δεν αργεί η ώρα. Τώρα στο ερώτημα Cambridge - ECDL, είναι το ίδιο πράγμα. Ό,τι διαβάσεις στο ένα, θα διαβάσεις και στο άλλο. Απλά διάλεξε μια σχολή που να σου μαθαίνει πράγματα και όχι απλά να ξεπετά ενότητες σε όσο μικρότερο χρονικό διάστημα γίνεται. Επίσης σου προτείνω να διαλέξεις μια σχολή που να έχει το πρόγραμμα του TEST4U, και όχι κάποιο υποπρόγραμμα εξάσκησης -και-καλά-.
juliahna12 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 To κοίταξα αυτο το προγραμματακι και απο οτι ειδα μπορω να το αγοράσω (γύρω στα 150 ευρω). Μηπως ειναι καλυτερο να το αγοράσω και να διαβάσω μόνος μου και να πάω να δώσω? Ειναι τοσο δύσκολο?
tolkki Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 To κοίταξα αυτο το προγραμματακι και απο οτι ειδα μπορω να το αγοράσω (γύρω στα 150 ευρω). :X:X:X ξανασκεψου το
black_widow Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δεν είχα κάνει προετοιμασία για το ECDL CORE με κανένα πρόγραμμα, απλά αγόρασα τα βιβλία που έχουν βγει για αυτού του τύπου τις εξετάσεις, έχει και ασκήσεις για κατανόηση και ένα βιβλίο με τεστάκια ( πιο δύσκολα από τις εξετάσεις θα έλεγα). Έκανα κάποιες ώρες ιδιαίτερα Word ( δεν το χώνευσα ποτέ μου το Word), μία ώρα για την ενότητα της θεωρίας , κάποιες ώρες Access( Access κάλυψα όμως και την ύλη του Advanced λόγω εργαστηρίου σχολής που δεν καταλάβαινα) και λίγο Outlook - Ιντερνετ. Δεν είχα υπολογιστή καν τότε σπίτι μου και εξάσκηση έκανα στο laptop της μάνας μου. Έχω αρχίσει να διαβάζω για να δώσω το Expert ( πήρα πάλι τα αντίστοιχα βιβλία για αυτό το επίπεδο). Η Access πιστεύω είναι δύσκολη να την δώσεις χωρίς να έχεις κάνει κανένα μάθημα ( για το Expert μιλάω). Για το επίπεδο του ECDL CORE πιστεύω ότι δεν χρειάζονται μαθήματα, εγώ έδινα 3-3 τις ενότητες κάθε φορά, αλλιώς θα μπορούσα να τα είχα αποφύγει τα μαθήματα με περισσότερο διάβασμα. Για προγραμματάκια εξάσκησης επισκέψου τον "θείο" σου, θα τα έχει σίγουρα
juliahna12 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολυ για τις απαντήσεις. Τελικά αγόρασα το πρόγραμμα - ο θείος δεν μου το έδεινε και δεν ηξερα ποιον άλλο να ρωτήσω αλλα δεν το μετανοιώνω γιατι απ'το να πήγαινα σε μια σχολή όπως όπως πολοί κάνουν και να μου έφευγαν για πλάκα 500 γιουρο ειναι πολυ καλυτερα. Αυτο που ήθελα να ρωτήσω ειναι αν υπάρχει καμιά ουσιαστική διαφορά απο το να πάρω 3 ενότητες ή 7 ή ακόμα και για να πάω για επίπεδο Expert?? Έχει καμιά διαφορά στο δημόσιο ας πούμε? (μόρια)?? Ευχαριστώ.
black_widow Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολυ για τις απαντήσεις. Τελικά αγόρασα το πρόγραμμα - ο θείος δεν μου το έδεινε και δεν ηξερα ποιον άλλο να ρωτήσω αλλα δεν το μετανοιώνω γιατι απ'το να πήγαινα σε μια σχολή όπως όπως πολοί κάνουν και να μου έφευγαν για πλάκα 500 γιουρο ειναι πολυ καλυτερα. Αυτο που ήθελα να ρωτήσω ειναι αν υπάρχει καμιά ουσιαστική διαφορά απο το να πάρω 3 ενότητες ή 7 ή ακόμα και για να πάω για επίπεδο Expert?? Έχει καμιά διαφορά στο δημόσιο ας πούμε? (μόρια)?? Ευχαριστώ. Κοίτα αν θυμάμαι καλά οι ενότητες που ζητάνε συνήθως δημόσιο είναι Word, Excel, Internet, καλό είναι να πάρεις και τις 7. Το Expert δεν μετράει καθόλου στο δημόσιο. Μη σε πάρω και στο λαιμό μου, περίμενε να απαντήσει κάποιος που ξέρει καλύτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.