mdr21 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 ... κι αποκτούν ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ DNA... εδω ειναι που κολλαει το βιντεακι του Θεμου με τους 3 γοριλες που κανουν "ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ" :lol:
firewalker Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 τα "επόμενα" χρόνια μπορεί να βρεθεί θεραπεία για τον καρκίνο Και η HTC θα βγάλει φτηνό μοντέλο.
michael92 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 To Hertz είναι μονάδα μέτρησης συχνότητας κ όχι έντασης. Αυτό που μας ενδιαφέρει μάλιστα σε θέματα υγείας είναι περισσότερο η συχνότητα κ λιγότερο η ένταση(για τις συσκευές που γίνεται λόγος). Αντιθέτως η ένταση είναι που μετράει, αλλιώς θα είχαμε εξαφανιστεί από το ίδιο το φως... Το ορατό φως εκπέμπει σε συχνότητα 4 PetaHerz, για να μην μιλήσω για την υπεριώδη ακτινοβολία που είναι ακόμα πιο μεγάλη η συχνότητα, σημασία έχει λοιπόν η ένταση και όχι η συχνότητα...
soiramk Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Αντιθέτως η ένταση είναι που μετράει, αλλιώς θα είχαμε εξαφανιστεί από το ίδιο το φως... Το ορατό φως εκπέμπει σε συχνότητα 4 PetaHerz, για να μην μιλήσω για την υπεριώδη ακτινοβολία που είναι ακόμα πιο μεγάλη η συχνότητα, σημασία έχει λοιπόν η ένταση και όχι η συχνότητα... Μα εγώ δεν είπα ό,τι όσο αυξάνει η συχνότητα, αυξάνει κ ο κίνδυνος... Αυτό που έγραψα είναι ότι στις συχνότητες-εντάσεις που συζητάμε, πρωτεύοντα ρόλο έχει η συχνότητα. Σαφώς σε αναλογία κ με την ένταση.
mdr21 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Με τις ανακριβειες που διαβασα με κανατε και εψαξα τα βιβλια του λυκειου (μιας και δυστυχως το google εχει μετατραπει σε μια γιγαντια μηχανη διαφημισης) για να επιβεβαιωσω οσα θυμαμαι. Λοιπον η ενεργεια μιας Η/Μ ακτινοβολιας (που προκαλει και την βλαβη στα κυτταρα) ισουται με Ε= h*f (οπου h η σταθερα του Planck και f η συχνοτητα της ακτινοβολιας). Καταλαβαινουμε λοιπον οσο ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ η συχνοτητα (f) τοσο πιο βλαβερη γινεται μια ακτινοβολια. Σημειωνεται οτι η f ειναι ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΗ με το μηκος κυματος (λ) της ακτινοβολιας. Αρα οσο ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ το μηκος κυματος (λ) τοσο πιο βλαβερη γινεται μια ακτινοβολια. Γνωριζουμε οτι οι αποδεδειγμενα βλαβερες ακτινοβολιες (ιονιζουσες , βλαβη στο DNA) ξεκινανε απο τα ακρα της υπεριωδους ακτινοβολιας ΠΕΡΙΠΟΥ f>10^16 Hz=10^10GHz. Η ζωνη των ακτινων Χ ειναι 10^17-10^19 και των ακτινων γ 10^19-10^22. Οι ακτινοβολιες μικροκυματων (666) , ασυρματων συσκευων και κινητων τηλεφωνων ειναι σε γενικες γραμμες σε συχνοτητες ΜΟΝΟ των 10^6Hz . Ειναι ΜΗ ιονιζουσες , αρα ΜΗ βλαβερες για το DNΑ αρα και για τα κυτταρα. Το προβλημα με τις τελευταιες ακτινοβολιες σε γενικες γραμμες και μπακαλιστικα ειναι οτι αν ασκηθουν σε ΜΕΓΑΛΗ συχνοτητα , ΚΟΝΤΑ σε ανθρωπινο ιστο για ΑΡΚΕΤΗ ωρα προκαλουν θερμανση των μοριων νερου αρα και του ιστου με πιθανες τοπικες βλαβες. Καμια σχεση ομως με βλαβη DNA αρα και πιθανου καρκινου. Ολα αυτα παντα με τα σημερινα δεδομενα περι ιατρικης/βιολογιας (οχι ομως φυσικης...). Παραπανω σχετικες info εδω Anyway αν καποιος δεν εχει σπιτι του καποια ηλεκτρονικη συσκευη στους 10 ποντους απο το σωμα του να βαραει τρελλα ολη μερα δεν θεωρω οτι αντιμετωπιζει καποιο κινδυνο να βγαλει τριτο ματι , οσο και να αλλαξουν τα δεδομενα τα επομενα χρονια. Οποτε αναψτε τα wifi router να κλεψουμε λιγο και εμεις οι γειτονες.
soiramk Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 @ mdr21 δε ξέρω σε ποίες ανακρίβειες αναφέρεσαι και δε ξέρω πως να το πω πιο απλά. Αν μια συχνότητα δεν είναι βλαβερή για τα κύτταρα, δεν τα επηρεάζει(λόγω μήκους κύματος κτλ όπως είπες κ εσύ), δεν παίζει ρόλο η ένταση. Τώρα αν είναι η συχνότητα είναι "βλαβερή" σαφώς κ μας ενδιαφέρει κ η ένταση, σε επίπεδα του να έχουμε π.χ. το κινητό κολλημένο πάνω μας ώρες ή το σπίτι μας να είναι κάτω από κεραίες. Όσον αφορά τη σχέση Ε= h*f, μας δίνει την ενέργεια ενός φωτονίου, που είναι φανερό πως είναι ανάλογη της συχνότητας. Άλλο η ενέργεια όμως κ άλλο η ένταση I=E/dSdt που ορίζει την ροή ενέργειας μέσα από μία επιφάνεια σε συγκεκριμένο χρόνο.
orck Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Το προβλημα ειναι οτι με τετοιου ειδους ακτινοβολια η βλαβη ειναι αθροιστικη. Δηλαδη μπορει για 5 χρονια να μην αισθανεσαι τιποτα, να ειναι ολα καλα και οταν φτασει σε ενα σημειο που εχει δεχθει ο ιστος αρκετη ακτινοβολια τοτε παρουσιαζει προβλημα. Ενα παραδειγμα ειναι οι ακτινογραφιες, κανεις εαν τιθεται θεμα υγειας γνωριζοντας οτι θα υποστεις μια μικρη βλαβη, αλλα ολοι ειμαστε συντηριτικοι οταν δεν ειναι απολυτος απαραιτητο.
mdr21 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Soiramk οι ανακριβειες ηταν που ειχατε μπερδεψει την σχεση συχνοτητας και βλαβης , ακουστηκα εριστικος χωρις λογο , κατα τα αλλα συμφωνω μαζι σου. Το προβλημα ειναι οτι με τετοιου ειδους ακτινοβολια η βλαβη ειναι αθροιστικη. Δηλαδη μπορει για 5 χρονια να μην αισθανεσαι τιποτα, να ειναι ολα καλα και οταν φτασει σε ενα σημειο που εχει δεχθει ο ιστος αρκετη ακτινοβολια τοτε παρουσιαζει προβλημα. Ενα παραδειγμα ειναι οι ακτινογραφιες, κανεις εαν τιθεται θεμα υγειας γνωριζοντας οτι θα υποστεις μια μικρη βλαβη, αλλα ολοι ειμαστε συντηριτικοι οταν δεν ειναι απολυτος απαραιτητο. Μια ακτινοβολια για να ειναι βλαβερη (με την εννοια μπορει να προκαλεσει καρκινο) θα πρεπει ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ να φτασει μεχρι το DNA του κυτταρου ασχετα αν η βλαβη θα προκληθει αμεσα ή αθροιστικα. Ανελυσα στο προηγουμενο ποστ γιατι οι ακτινοβολιες των οικιακων συσκευων ΔΕΝ μπορουν να ειναι βλαβερες με αυτον τον τροπο. Αν υπαρχει ο φοβος να προκαλεσουν ΘΕΡΜΙΚΗ βλαβη σε αυτη την περιπτωση θα εχουμε σωματικα συμπτωματα πχ θα νιωθουμε την θερμοτητα που νιωθουμε στο αυτι μας οταν μιλαμε πολυ ωρα στο κινητο... Τουλαχιστον εγω αυτα καταλαβαινω απο οσα παρεθεσα πριν. Σιγουρα θα υπαρχει στο φορουμ καποιος τεχνικος δικτυων/φυσικος που ισως να ξερει καποιους κινδυνους που αγνοουμε , αρκει να μπορει να μας εξηγησει και τον μηχανισμο δρασης του "κινδυνου" και οχι απλα να μας πει μου το παν ατομα "που ξερουν".
soiramk Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) mdr21 τα όσα έγραψα είναι απο την ημερίδα που είχα παρακολουθήσει το 2007 κ σαν φοιτητής φυσικού. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2010 από soiramk
tsifotis Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 σε τι καιρους ζουμε. καταθεση πτυχιου (σεμιναριου εστω) ως διαπιστευτηριο περι εγκυροτητας αποψεων σε ιντερνετικο φορουμ. Που οι παλιες καλες εποχες προ 15ετιας που τα φορουμ περιστρεφονταν σε flaming για το αν τα καινουρια επεισοδια του σταρ τρεκ ειναι καλυτερα απο τα παλια (...mad mag)
soiramk Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 σε τι καιρους ζουμε.καταθεση πτυχιου (σεμιναριου εστω) ως διαπιστευτηριο περι εγκυροτητας αποψεων σε ιντερνετικο φορουμ. Που οι παλιες καλες εποχες προ 15ετιας που τα φορουμ περιστρεφονταν σε flaming για το αν τα καινουρια επεισοδια του σταρ τρεκ ειναι καλυτερα απο τα παλια (...mad mag) Εχεις δίκιο. Λάθος μου. Το αφαίρεσα. Φάνηκε σαν επίδειξη γνώσης, ενώ ο σκοπός μου δεν ήταν αυτός.
vag3d Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Το πόσο επιβλαβής ή όχι είναι μια ακτινοβολία (πχ. κινητού), στην πράξη δεν το ξέρουμε ακόμα (υπάρχουν αμφιβολίες). Έψαχναν οι επιστήμονες να βρούν την κατάλληλη "μπάντα" (GSM) http://el.wikipedia.org/wiki/Global_System_for_Mobile_Communications για να είναι όσο το δυνατόν "πιό φιλική" προς τον άνθρωπο. Τελικά όμως δεν έχει βγει "σίγουρο" συμπέρασμα για την υγεία του ανθρώπου. Δεν θα κάτσουμε να αποδείξουμε ποιός έχει γνώσεις φυσικής ή όχι. Μην μπαίνετε σε τέτοια τριπάκια οι έχοντες πτυχία κλπ. Δεν χρειάζετε να αποδείξετε σε κανέναν τίποτα. Το θέμα είναι από μόνο του πολύπλοκο. Και δεν θα το λύσουμε εμείς εδώ μέσα από ένα thread...!!! Οι λέξεις κλειδιά είναι: Συχνότητα ή μήκος κύματος Απαιτούμενη Ισχύς για την μετάδοση σήματος Απόσταση πηγής ακτινοβολίας από τον άνθρωπο. Διεισδυτικότητα της ακτινοβολίας. Τα μικροκύματα ως γνωστόν "ψήνουν"... Φανταστείτε την ακτινοβολία ενός κινητού να μπαίνει στο κεφάλι σας...!!!! Φανταστήκατε ποτέ αλήθεια τι συμβαίνει εκεί μεσα? Το φανταστήκατε σωστά? Μπαίνει λοιπόν η ακτινοβολία στο κεφάλι, απορροφάται ένα μέρος από τους ιστούς και τον εγκέφαλο (micro-ψήσιμο), στην συνέχεια κάποια ακτινοβολία διαφεύγει εκτός κρανίου...!!! Κάποια άλλη όμως συνεχίζει και ξανά-αντανακλάται...ξανά και ξανά μέσα στο κρανίο μέχρι να χάσει όλη της την ενέργεια και να "σβήσει"...!!! Και όλα αυτά εξαρτώμενα από ισχύ και διεισδυτικότητα της ακτινοβολίας... Καταλαβαίνετε τι γίνεται εκεί μέσα έτσι? Και για να καταλάβετε τι ακριβώς γίνεται με τα μικροκύματα...φανταστείτε οτι βρίσκεστε δίπλα από μια δυνατή κεραία και εκτίθεστε..., φανταστείτε τις πρωτεΐνες του φακού του ματιού σας, να αλλάζουν μορφή λόγω..."ψησίματος"......και από διάφανες...να γίνονται άσπρες (τυφλώνεστε)....!!! Αυτό θα είναι το πρώτο πράγμα που θα πάθει κάποιος όταν βρεθεί "καταλάθος" δίπλα από δυνατή κεραία "ενώ δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί"...!! *(τα μάτια στο σημείο του φακού, δεν διατρέχονται από πολλές φλέβες με αίμα, και έτσι δεν "ψύχονται" αρκετά, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες τους να αλλάξουν μορφή "πρώτες" με το "ψήσιμο που θα φάνε"...όπως το διάφανο ασπράδι του αυγού γίνεται άσπρο όταν το τηγανίζουμε.....) (μην αγχωθεί κανένας...είναι λίγο δύσκολο να εκτεθείτε απο τέτοια πηγή) Και το ερώτημα είναι το εξής: Μεγαλύτερη Ισχύς? Η μεγαλύτερη διεισδυτικότητα? (και μη μου πείτε οτι γνωρίζετε ποια είναι η σωστή απάντηση..γιατί θα γελάσω...) Εν πάση περιπτώσει, είπα να μην post-άρω καθόλου/να μην συμμετέχω στο συγκεκριμένο θέμα διότι είναι πολύπλοκη και επίπονη η πιθανή ανάλυσή του μέσα στο thread ενός forum...!!! Απλώς ήθελα να δώσω λίγο έμφαση στο παιχνίδι της Ισχύς σε σχέση με την Διεισδυτικότητα (που φυσικά είναι και εξαρτώμενες από το μήκος κύματος ή την συχνότητα) Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2010 από vag3d
mdr21 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Μα εγώ δεν είπα ό,τι όσο αυξάνει η συχνότητα, αυξάνει κ ο κίνδυνος... Soiramk σε αυτο μονο ηταν η ενσταση μου σε σενα γιατι αυτο ισχυει. Δεν θεωρησα ψωνιστικο που ανεφερες την πηγη ισα-ισα με αυτα που διαβαζω τωρα τελευταια σε αυτο το φορουμ (θεωρειες συνομωσιας κλπ) καλυτερα να καναν ολοι το ιδιο για να καταλαβαινουμε με ποιους μιλαμε... Vag3d συμφωνω με τους παραγοντες που ανεφερες απλα μονο μια παρατηρηση οτι η συχνοτητα ή το μηκος κυματος μεταφραζονται σε διεισδυτικοτητα. Υψηλη συχνοτητα=υψηλη διεισδυτικοτητα=βλαβη DNA=πιθανοτητα καρκινου. Οπως ειπες τα μικροκυματα και οι κοντινες ακτινοβολιες οικιακων συσκευων ενω ΔΕΝ εχουν υψηλη διεισδυτικοτητα(=δεν προκαλουν βλαβη DNA=καρκινος) σε υψηλη ενταση και κοντινη αποσταση "ψηνουν" τον ιστο (= καταστρεφουν τα κυτταρα). Ο κοσμος δεν ανησυχει οτι θα βρεθει 5μ διπλα σε κεραια κινητης τηλεφωνιας και θα λιωσουν τα ματια του , ανησυχει οτι θα παθει καρκινο απο το ρουτερ του (στο συγκεκριμενο τοπικ τουλαχιστον). Και εγω εξηγω οτι θεωρητικα το χειροτερο που θα μπορουσε να παθει κανεις θα ηταν να "ψηθει". Ομως οποιος ψηνεται το καταλαβαινει και συνηθως προφυλασσεται...
vag3d Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Vag3d συμφωνω με τους παραγοντες που ανεφερες απλα μονο μια παρατηρηση οτι η συχνοτητα ή το μηκος κυματος μεταφραζονται σε διεισδυτικοτητα. Αυτό ακριβώς εννοούσα. Γι' αυτό έφερα στο προσκήνιο τα GSM ακριβώς επειδή ανά γενιά άλλαξε η συχνότητά τους (ή το μήκος κύματός τους) αλλά και η ισχύς τους, μιας και διαφορετικά μήκη κύματος (ή συχνότητες) έχουν διαφορετική διεισδυτικότητα. Βασικά δεν θα ήθελα να επεκταθώ άλλο στο συγκεκριμένο thread. Απλώς ήθελα να δώσω λίγο έμφαση στο παιχνίδι της Ισχύς σε σχέση με την Διεισδυτικότητα (που φυσικά είναι και εξαρτώμενες από το μήκος κύματος ή την συχνότητα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα