Mafariel Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Γι αυτό και δεν έχουν ζωή τα παιδάκια εκεί πάνω. Εντάξει θα μου άρεσε να έχω και εγώ λίγο καλύτερο και γρηγορότερο Internet μόνο και μόνο για να μην νιώθω υποτελής στις άλλες χώρες. Γιατί μεταξύ μας γιατί θέλουμε μεγαλύτερες ταχύτητες? Μήπως για browsing,gaming ? Όχι απλά για άνετο και ανελέητο downloading. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων : θέλω γρηγορότερο και φτηνότερο Internet ADSL αλλά προτιμώ να το αποκτήσω στην κινητή τηλεφωνία.
tolis_01 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Ο φινλανδος μιας που το πήγαμε εκεί, πληρώνει τα μισά για την τριπλάσια σύνδεση και έχει και τριπλάσιο μισθό. Οπότε απ αυτήν την άποψη χάλια μαύρα Έχουν δηλαδή 72Mbit με 10 ευρώ /μήνα;
dark_banishing Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Έχουν δηλαδή 72Mbit με 10 ευρώ /μήνα; Τώρα άμα σου πω ότι κάτι τέτοιο έχω (και καλύτερο, δηλαδή static ip, πολύ καλό upload..) Αλλά όπως είπα αυτό δεν έχει τόση σημασία γιατί και στην ελλάδα έχεις τουλάχιστον μια αξιοπρεπή αλφα ταχύτητα με μια ΟΚ τιμή, ενώ στο mobile internet και οι τιμές και οι υπηρεσίες είναι ακόμα φωτιά, εκεί είναι το πρόβλημα!.. Δηλαδή ενώ η αναλογία υπηρεσιών/τιμής, mobile internet vs wired internet, μεταξύ ελλάδας/φινλανδίας είναι ίδια (δηλαδή είμαστε 2-3 φορές πιο χάλια και στα δυο), οι υπηρεσίες που μπορείς να πάρεις με 20 ευρώ στην περίπτωση του wired internet στην ελλάδα είναι καλές, ενώ στην περίπτωση του mobile internet είναι χάλια μαύρα ! Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2009 από dark_banishing
DrFreeman Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Γι αυτό και δεν έχουν ζωή τα παιδάκια εκεί πάνω. Εντάξει θα μου άρεσε να έχω και εγώ λίγο καλύτερο και γρηγορότερο Internet μόνο και μόνο για να μην νιώθω υποτελής στις άλλες χώρες. Γιατί μεταξύ μας γιατί θέλουμε μεγαλύτερες ταχύτητες? Μήπως για browsing,gaming ? Όχι απλά για άνετο και ανελέητο downloading.Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων : θέλω γρηγορότερο και φτηνότερο Internet ADSL αλλά προτιμώ να το αποκτήσω στην κινητή τηλεφωνία. Μήπως είναι λίγο τεχνοφοβικά όλα αυτά; Οι μεγαλύτερες ταχύτητες στο Internet και τα χαμηλά pings χρησιμεύουν για οποιαδήποτε λειτουργία του - από το απλό browsing που γίνεται πιο άνετο, μέχρι το streaming Full HD video (ήδη υπάρχουν πολλές υπηρεσίες) και το απροβλημάτιστο gaming. Ούτε και πρέπει να χάφτουμε το παραμύθι της Ελλάδας "που είναι πίσω" και την γλοιώδη μοιρολατρία που έχει πλυμμηρίσει το thread 4 σελίδες τώρα. Στην πραγματικότητα σε επίπεδο τιμών-ταχυτήτων είμαστε κάπου στη μέση της κατάταξης και με την ταχύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη - χωρίς μάλιστα να έχουμε τους περιορισμούς που άλλες χώρες (προηγμένες κατα τ' άλλα) έχουν - όπως το Βέλγιο που προαναφέρθηκε.
parazitu360 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Πω πω δεν μπορω να ακουω καθε φορα ποσο μπροστα ειναι οι αλλες χωρες και ποσο πισω ειμαστε εμεις.Ελεος. πρεπει να το συνηθησεις.ειναι η αληθεια ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:25 ---------- Μήπως είναι λίγο τεχνοφοβικά όλα αυτά; Οι μεγαλύτερες ταχύτητες στο Internet και τα χαμηλά pings χρησιμεύουν για οποιαδήποτε λειτουργία του - από το απλό browsing που γίνεται πιο άνετο, μέχρι το streaming Full HD video (ήδη υπάρχουν πολλές υπηρεσίες) και το απροβλημάτιστο gaming. Ούτε και πρέπει να χάφτουμε το παραμύθι της Ελλάδας "που είναι πίσω" και την γλοιώδη μοιρολατρία που έχει πλυμμηρίσει το thread 4 σελίδες τώρα. Στην πραγματικότητα σε επίπεδο τιμών-ταχυτήτων είμαστε κάπου στη μέση της κατάταξης και με την ταχύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη - χωρίς μάλιστα να έχουμε τους περιορισμούς που άλλες χώρες (προηγμένες κατα τ' άλλα) έχουν - όπως το Βέλγιο που προαναφέρθηκε. τουλαχιστον εκει δεν τσακωνεται η forthent με τον ote και κοβει η καθε μια τη συνδεση του αλλου..εκει οταν σου λενε θα παρεισ 24αρα συνδεση θα ειναι 24αρα και οχι το ψεμα που κυριαρχει εδω..γιατι στην επαρχια κακα τα ψεματα 24 δεν προκειται ν δουμε... η χωρα παει κατα διαολου και οι τιμες συγριτικα με αλλες χωρες ειναι πανακριβα..
antonl Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 [...] εκει οταν σου λενε θα παρεισ 24αρα συνδεση θα ειναι 24αρα και οχι το ψεμα που κυριαρχει εδω..γιατι στην επαρχια κακα τα ψεματα 24 δεν προκειται ν δουμε... η χωρα παει κατα διαολου και οι τιμες συγριτικα με αλλες χωρες ειναι πανακριβα.. Στο εξωτερικό αυτοί που χουν τις αντίστοιχες με τις δικές μας 24άρες κλειδώνουν στα 24Mbps; Ή δεν υπάρχουν τέτοιες 24άρες; Πόσο είναι το μέσο κόστος του ADSL στο εξωτερικό και πόσο είναι στην Ελλάδα;
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Στο εξωτερικό αυτοί που χουν τις αντίστοιχες με τις δικές μας 24άρες κλειδώνουν στα 24Mbps; Ή δεν υπάρχουν τέτοιες 24άρες;Πόσο είναι το μέσο κόστος του ADSL στο εξωτερικό και πόσο είναι στην Ελλάδα; Εξαρτάται τι εννοείς με την λέξη "εξωτερικό".
antonl Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Εξαρτάται τι εννοείς με την λέξη "εξωτερικό". Υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Αν θες ξεχωριστά για Ευρώπη και για υπόλοιπο κόσμο, it's ok.
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Αν θες ξεχωριστά για Ευρώπη και για υπόλοιπο κόσμο, it's ok. Και Ευρώπη να εννοείς, πάλι οι τιμές είναι πολύ διαφορετικές. Για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με τις δικές μας, ίσως και λίγο ακριβότερες. Στην Ισπανία και στην Γαλλία είναι αρκετά μικρότερες από τις αντίστοιχες δικές μας, ενώ σε κάποια από τις Φιλανδία/Σουηδία (δε θυμάμαι ποιά) σε κάποιες περιοχές είναι δωρεάν.
antonl Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Ναι, κάτι τέτοιο έχω υπόψη σε γενικές γραμμές. Γι αυτό δεν κατάλαβα γιατί το internet εδώ είναι «πανάκριβο» σε σχέση με το εξωτερικό.
tolis_01 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Το ιντερνετ μας πανάκριβο σε σχέση με το εξωτερικό δεν είναι. Στον μέσο όρο είμαστε (ίσως από τιμές να είμαστε και πιο χαμηλά). Ας μην παίρνουμε για παράδειγμα μόνο συγκεκεριμένες χώρες ή και περιοχές.
pournaras Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Ναι, κάτι τέτοιο έχω υπόψη σε γενικές γραμμές. Γι αυτό δεν κατάλαβα γιατί το internet εδώ είναι «πανάκριβο» σε σχέση με το εξωτερικό. Κοιτα, οταν συγκρινουμε κατι, το συγκρινουμε και με βαση το αγοραστικο κοινο και τη δυναμη του. Οποτε οταν πεις οτι στην ελλαδα και σε μια αλλη χωρα εχεις ιδια μηναια τιμη, αλλα στην ελλαδα εχεις το μισο μισθο απο οτι στην αλλη χωρα, αυτο δε δειχνει οτι εχουν ιδια τιμη αλλα οτι η ελλαδα εχει διπλασια.
antonl Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Κοιτα, οταν συγκρινουμε κατι, το συγκρινουμε και με βαση το αγοραστικο κοινο και τη δυναμη του.Οποτε οταν πεις οτι στην ελλαδα και σε μια αλλη χωρα εχεις ιδια μηναια τιμη, αλλα στην ελλαδα εχεις το μισο μισθο απο οτι στην αλλη χωρα, αυτο δε δειχνει οτι εχουν ιδια τιμη αλλα οτι η ελλαδα εχει διπλασια. Μόνο με τις broadband συνδέσεις ισχύει αυτή η ανισότητα (αν ισχύει);
pournaras Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δε σε καταλαβα, κατ' αρχην τι εννοεις αν ισχυει; Παιρνουν πολλοι σε αλλες χωρες νομιμα 700 ευρω? Και βεβαια δεν ειναι μονο με τις boradband συνδεσεις ειναι με ολα οσα συμβαινουν γυρω μας, αλλα εδω για τις συνδεσεις μιλαμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα