Προς το περιεχόμενο

Προβλημα κατα την εκκινηση του υπολογιστη...

apoxa2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τοσο γραφει 1.6V και timing 8-8-8-28 μαζι το ειχαμε κανει και εκανα και memtest 8loopes και δεν εβγαλε προβλημα..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:47 ----------

To ανεβασα εδω ειναι:

http://rapidshare.com/files/292929838/MEMORY.zip.html

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:50 ----------

To προβλημα αρχισε απο οτι θυμαμαι την Δευτερα αυτη οταν εβαλα τους νεους drivers για chipset και καρτα γραφικων..(δεν ειχε προβλημα οταν εβαλα αλλα timing και ανεβασα στα 1600mhz)Οποτε τρεχω memtest με default ή ετσι πως ειναι στα 1600mhz?

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.
Τοσο γραφει 1.6V και timing 8-8-8-28 μαζι το ειχαμε κανει και εκανα και memtest 8loopes και δεν εβγαλε προβλημα..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:47 ----------

To ανεβασα εδω ειναι:

http://rapidshare.com/files/292929838/MEMORY.zip.html

Ok,το κατεβαζω.Aλλα δοκιμασε ξανα τις μνημες.8 loops δεν ειναι και πολλα.Αστο αρκετες ωρες(πχ οταν πας για υπνο).Για μια γρηγορη επιβεβαιωση,δοκιμασε να βαλεις τις προηγουμενες ρυθμισεις και δες αν εχεις παλι προβλημα.Αν δεν εχεις,μαλλον θα πρεπει να ριξεις λιγο τη συχνοτητα ή να χαλαρωσεις timings ή να δωσεις κ αλλο ρευμα.

Οπως ειπα και πριν,τσεκαρε τα αυτα και μετα συζηταμε για το dump.Ειναι δωρο αδωρο να το ελεγξω αν το προβλημα ειναι πχ στη ram.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:55 ----------

Memtest τρεξε oπου θελεις εσυ,αρκει να βγει σταθερο.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ για ολα και για την βοηθεια..Μια τελευταια ερωτηση,τα εβαλα ολα auto στο bios απλα στην ταση που την ειχα 1.6volt τη εβαλα 1.5 οπως ηταν παλια και δεν μπαινει auto απλα γραφει 1.5V.Πειραζει?

Θα τρεξω memtest ολο το βραδυ και αυριο θα σου πω τι εγινε..Ευχαριστω για την βοηθεια παντως και για την υπομονη!!:-)

Δημοσ.

Πάντως να πω κι εγώ την ταπεινή μου άποψη.. αν οι μνήμες μου δεν περνούσαν memtest σε ρυθμίσεις στις οποίες υποτίθεται πως θα 'πρεπε να παίζουν απροβλημάτιστα, εγώ θα τις έστελνα από 'κει που 'ρθαν..

Δημοσ.

Αυτο θα κανω,λογικο ειναι να επρεπε να παιζουν στα 1600 αφου ετσι τις δινει...Θα τρεξω memtest ολο το βραδυ και αμα βγαλει προβλημα θα τις στειλω με την εγγυηση πισω...Αλλα ετσι ξαφνικα αυτο με προβληματισε...:-(

• Moderators
Δημοσ.
Πάντως να πω κι εγώ την ταπεινή μου άποψη.. αν οι μνήμες μου δεν περνούσαν memtest σε ρυθμίσεις στις οποίες υποτίθεται πως θα 'πρεπε να παίζουν απροβλημάτιστα, εγώ θα τις έστελνα από 'κει που 'ρθαν..

Μια απτα ιδια.Ποτε μην εισαι σιγουρος επειδη το λεει ο κατασκευαστης(..και φυσικα γυρνα τες πισω ανα αυτα που λεει ειναι μπαρουφες).Για αυτο λεω ξανα και ξανα memtest.Δεν μπορω να φανταστω τι μπορει να παιζει με την καθε μητρικη,μνημες,undervolts και τον συνδιασμο τους.Οποτε memtest all the way να χουμε το κεφαλι μας ησυχο.

Σε ευχαριστω πολυ για ολα και για την βοηθεια..Μια τελευταια ερωτηση,τα εβαλα ολα auto στο bios απλα στην ταση που την ειχα 1.6volt τη εβαλα 1.5 οπως ηταν παλια και δεν μπαινει auto απλα γραφει 1.5V.Πειραζει?

Eδω δεν μπορω να σου δωσω απαντηση,θα πρεπει να ψαξεις τι παιζει με την μητρικη και τις μνημες σου.Αφου το εβαλες στο auto υποθετω πως τα -0.1volts δεν θα κανουν την διαφορα.

Θα τρεξω memtest ολο το βραδυ και αυριο θα σου πω τι εγινε..Ευχαριστω για την βοηθεια παντως και για την υπομονη!!:-)

Να σαι καλα

Δημοσ.

Καλημερα..:-D17ωρες memtest και 11pass δεν εβγαλε κανενα error οποτε η ram δεν εχει κανενα προβλημα..Ετρεξα επισης discdoctor για σκληρο παλι κανενα προβλημα..Οποτε απο hardware ειμαστε Οκ..Απο ιους δεν εχει τιποτα(το τσεκαρα)Το προβλημα ειναι λογικα τοτε καποιος driver..?

• Moderators
Δημοσ.
Καλημερα..:-D17ωρες memtest και 11pass δεν εβγαλε κανενα error οποτε η ram δεν εχει κανενα προβλημα..Ετρεξα επισης discdoctor για σκληρο παλι κανενα προβλημα..Οποτε απο hardware ειμαστε Οκ..Απο ιους δεν εχει τιποτα(το τσεκαρα)Το προβλημα ειναι λογικα τοτε καποιος driver..?

Σου ξαναβγαλε μπλε οθονη απο τοτε που εβαλες τις ram στα ιδια με πριν?

Το kernel dump ειναι μου βγαζει το παρακατω,οποτε ειναι και αχρηστο.

THIS DUMP FILE IS PARTIALLY CORRUPT.

Περιμενω το επομενο,αν εχεις bsod παλι.

Δημοσ.

Δεν τον εκλεισα καθολου απο χθες οποτε δεν ειδα αμα ξανακολλαει στην εκκινηση..Παντως ετρεξα διαγνωστικα για motherboard,cpu,ram,hdd και ολα τα περασε..Μπλε οθονες παντως δεν μου πεταξε ποτε οταν ημουν μεσα στα windows ουτε εκανε επανεκκινηση..Τι λες να εφτιαξε?

• Moderators
Δημοσ.
Δεν τον εκλεισα καθολου απο χθες οποτε δεν ειδα αμα ξανακολλαει στην εκκινηση..Παντως ετρεξα διαγνωστικα για motherboard,cpu,ram,hdd και ολα τα περασε..Μπλε οθονες παντως δεν μου πεταξε ποτε οταν ημουν μεσα στα windows ουτε εκανε επανεκκινηση..Τι λες να εφτιαξε?

Καθολου παραξενο να εφτιαξε.Απο τι στιγμη που οι bsod συνεπεσαν με την αλλαγη που εκανες στις ρυθμισεις στις ram,ειναι ενας απο τους βασικους υποπτους.Δωστου λιγο χρονο,παιξε και κανενα βαρυ παιχνιδακι ενω κατεβαζεις κατι απο το net,να το στρεσαρεις λιγο και αν σου ξαναβγαλει,post το dump.

Δημοσ.

Πριν λιγο το ξανανοιξα το pc τρωει κολλημα στην εκκινηση κανει restart και επειτα μου βγαζει repair αλλα αυτη την φορα μου ειπε κατι για restore..Μου το κανει τελως παντων και λεει θα κανει restart κανει restart και μπαινει κανονικα..Παντα με restart εμπαινε παντως...Τελως παντων παω να βρω το minidumps και μου δειχνει κενο μεσα..:-(Τι να πω περιεργα πραγματα..

• Moderators
Δημοσ.
Πριν λιγο το ξανανοιξα το pc τρωει κολλημα στην εκκινηση κανει restart και επειτα μου βγαζει repair αλλα αυτη την φορα μου ειπε κατι για restore..Μου το κανει τελως παντων και λεει θα κανει restart κανει restart και μπαινει κανονικα..Παντα με restart εμπαινε παντως...Τελως παντων παω να βρω το minidumps και μου δειχνει κενο μεσα..:-(Τι να πω περιεργα πραγματα..

Nα ρωτησω κατι αλλο,μονο σε restart παιζει η bsod?Ενω τρεχεις παιχνιδια,εφαρμογες κλπ κλπ δεν σου χει βγαλει ποτε τιποτα?Μηπως παιζει κατι με την εγκατασταση των windows?

Αν δεν σου δινει dumps,δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω.Μπορεις να δημιουργησεις manually dumps αλλα ειναι αρκετα χρονοβορο και εχει δουλεια.

Ισως και να μην σου δωσε αυτη τη φορα.Αν δεν ξαναδωσει,θα πρεπει να κανεις δοκιμες με drivers,repair και παει λεγοντας.

Δημοσ.

Tο μονο που κανει ειναι..Οταν τον κλεινω κανονικα αμα παω μετα απο μια ωρα π.χ. να τον ανοιξω κολλαει εκει που φορτωνει τα windows 7 και μενει εκει και κανει restart.Μετα το restart μπαινει παντα..Οση ωρα και να κατσω στο pc π.χ. παιξω,δω ταινια ποτε δεν βγαζει bluescreen ουτε κανει restart.Μονο αμα τον κλεισω και τον ξανανοιξω...Gi0 φιλε μου ηδη εκανες και προσπαθησες να με βοηθησεις παρα πολυ και σε ευχαριστω πολυ για αυτο...;)Αμα μου ξαναβγαλει προβλημα και δειχνει τα dumps θα τα ξαναποσταρω..

Μια ερωτηση μονο:ειναι προβλημα software ετσι δεν ειναι(το λεω αυτο γιατι με ενα format λυνεται)?

• Moderators
Δημοσ.

Δεν μπορω να σου πω με σιγουρια.Μπορει καλλιστα να μιλαμε για κατι ελλατωματικο(πχ μια συσκευη usb)της οποια ο drivers κατα το boot προκαλει προβλημα.Διαφορα μπορει να ειναι.

Μια και μιλαμε για το boot μονο,μπορεις να δοκιμασεις κατι αλλο.Να τρεξεις το msconfig και να ενεργοποιησεις 2 switches.Το OS Boot Information και το Base video.

To πρωτο,μεταξυ αλλων,σου δειχνει κατα το boot τους drivers που φορτωνει το συστημα κ το δευτερο λεει στα windows να χρησιμοποιησουν ενα video driver ο οποιος λειτουργει με καθε καρτα γραφικων(640x480 αναλυση).

Ριξε μια ματια στους τελευταιους drivers που φορτωνει πριν κανει το restart με το OS Boot Information για αρχη.

Δημοσ.

Θα ενεργοποιησω δηλαδη αυτο για τους drivers και οταν ξανακολλησει θα μου δειξει σε τι drivers εχει προβλημα.Οκ θα το κανω οταν κολλησει και θα σου πω..Thanks..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...