panoos3162 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 καλημερα παιδια. εκανα χ8ες φορματ κ μετα την ολοκλρωση της εγκαταστασης των XP pro κανει ρεσταρτ κ μου εμφανιζει το "disk boot failure insert system disk" . στην αρχη νομιζα οτι κατι εκανα λαθος εγω κ εκανα 2-3 εγκαταστασεις ακομα αλλα το προβλημα αλυτο. εχω 3 σατα δισκους. δυο των 160 GΒ(στον ενα απο τους δυο παντα εχω το λειτουργικο) και εναν 1 ΤΒ (με τα εγγραφά μου) .δοκιμασα να αποσυνδεσω καποιον κ να αφησω πανω τον αλλο, αλλα τιποτα. το παραδοξο πιο ειναι. στο bios εχω να μπουταρει πρωτα απο τους σκληρους.όταν όμως ξεκιναει ο υπολογιστης μου δινει επιλογη με το F8 να επιλεξω επιτοπου απο που θελω να μπουταρω.αμα πατησω στον σκληρω που εχω κανει την εγκατασταση ξεκιναει κανονικα το pc. TI ΠAIZEI ??? ευχαριστω πολυ
M@ROUD@S Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μπες στο bios->advanced settings->hard disk priority και ορισε πρωτο το δισκο που εχεις εγκαταστησει το λειτουργικο.
panoos3162 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 δεν μπορω να το κανω αυτο.εχει επιλογη γενικα για σκληρο δισκο κ οχι ειδικα για καποιον συγκεκριμενο δισκο.βεβαια τωρα που εβγαλα το καλωδιο sata απο τον 1000αρη δισκο με τα εγγραφα μου και απο τον δευτερο 160αρη ξεκινησαν κανονικα τα xp. γιατι? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:15 ---------- εκανα παλι restart ,εβαλα ολους τους δισκους κ ολα καλα. γιατι εγινε αυτο 'ομως? δειγματα γραφης οτι τα παιζει ο σκληρος? τον εχω 2.5 χρονια
Allokotos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 δεν μπορω να το κανω αυτο.εχει επιλογη γενικα για σκληρο δισκο κ οχι ειδικα για καποιον συγκεκριμενο δισκο.βεβαια τωρα που εβγαλα το καλωδιο sata απο τον 1000αρη δισκο με τα εγγραφα μου και απο τον δευτερο 160αρη ξεκινησαν κανονικα τα xp.γιατι? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:15 ---------- εκανα παλι restart ,εβαλα ολους τους δισκους κ ολα καλα. γιατι εγινε αυτο 'ομως? δειγματα γραφης οτι τα παιζει ο σκληρος? τον εχω 2.5 χρονια Ο 1000αρης σου λογικά είχε hd first boot priority πριν στο bios και αφού δεν είχε τα windows σου έβγαζε disk boot failure.Βγάζοντας το sata καλώδιο από αυτόν όπως είναι λογικό ο 160άρης πήρε boot priority και για αυτό σου φόρτωσε τα windows.
phanispal Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Βασικά εκεί που κοίταξες και που σε παρέπεμψε ο M@ROUD@S επιλέγεις ανάμεσα στα διάφορα μέσα, όχι συγκεκριμένα δίσκους, ή optical drives κλπ, απ' τα οποία θες να κάνει boot το σύστημα. Θα υπάρχει επιλογή ώστε να ορίσεις συγκεκριμένη σειρά των δίσκων κλπ. Γι' αυτό ρώτησα ποια μητρική έχεις, ώστε να δω τι παίζει επ' ακριβώς στο BIOS.
panoos3162 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Βασικά εκεί που κοίταξες και που σε παρέπεμψε ο M@ROUD@S επιλέγεις ανάμεσα στα διάφορα μέσα, όχι συγκεκριμένα δίσκους, ή optical drives κλπ, απ' τα οποία θες να κάνει boot το σύστημα.Θα υπάρχει επιλογή ώστε να ορίσεις συγκεκριμένη σειρά των δίσκων κλπ. Γι' αυτό ρώτησα ποια μητρική έχεις, ώστε να δω τι παίζει επ' ακριβώς στο BIOS. sorry guys,Πολυ δουλεια τελευταια. εχω την asus p5n32-sli premium τον 1Τ τον ειχα ι στη sata 2η στη sata3 . τον 1Τ τον εχω μισο χρονο περιπου κ εχω κανει καμια 5αρα φορματ απο τοτε. δν ειχα ποτε προβλημα
panoos3162 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Κοίταξες αυτό που σου είπα; πηγα αλλα δν βρηκα τιποτα. μονο αυτο το γενικο ειχε και οχι ιδικα για καποιον δισκο
mohic4n Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Μπες στο bios->advanced settings->hard disk priority και ορισε πρωτο το δισκο που εχεις εγκαταστησει το λειτουργικο. Μπορει να ειναι και ως εξης: bios->boot settings->hard disk priority. Η διαδρομη, να ξερεις, παιζει απο μητρικη σε μητρικη. Οπως επισης και οι ονομασιες. edit: Μετα απο ψαξιμο στο google (ur best friend), πας εδω: ΒIOS > Boot > Hard Disk Drives : και οριζεις τον σκληρο που θα κανει boot. ΒIOS > Boot > Boot Device Priority : και οριζεις την σειρα που θα κανει boot. Αλλο το πρωτο αλλο το δευτερο, μη τα μπερδευεις.
phanispal Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Ιεπ.. αυτό έλεγα κι εγώ, συνήθως τα AMI BIOS είναι έτσι..
panoos3162 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Μπορει να ειναι και ως εξης: bios->boot settings->hard disk priority. Η διαδρομη, να ξερεις, παιζει απο μητρικη σε μητρικη. Οπως επισης και οι ονομασιες. edit: Μετα απο ψαξιμο στο google (ur best friend), πας εδω: ΒIOS > Boot > Hard Disk Drives : και οριζεις τον σκληρο που θα κανει boot. ΒIOS > Boot > Boot Device Priority : και οριζεις την σειρα που θα κανει boot. Αλλο το πρωτο αλλο το δευτερο, μη τα μπερδευεις. πραγματικα ωρες ωρες απορω με τον εαυτο μου.ενω ηξερα οτι ειναι οπως τα λετε πριν ποσταρω εδω και ενω ειχα παει στο bios boot δεν προσεξα το πιο απλό. εκτος απο το boot priority ειχα δει κ κατι αλλα τμηματα εκει όπως hard drives, cd drives , usb.. εμπαινα λοιπον στο hard drives, εβλεπα τους σκληρους μου, πατουσα enter αλλα δεν γινοταν τιποτα κ λέω οκ. ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΑ ΟΤΙ ΕΛΕΓΕ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ +/- Ή PU/PD TO CHANGE PRIORITY.... M@L@KI@ μα λέω κ εγώ, δν γινεται να μην το εχει
phanispal Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Όντως.. δε γίνεται. Μην αγχώνεσαι, την έχει πατήσει αρκετός κόσμος, δεν είσαι ο πρώτος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.