StavrosD Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Τα 12GB είναι αρκετά, αλλά στην συγκεκριμένη πρέπει να βάλω 3x4GB. Έχεις δει πόσο έχει το κάθε dimm 4GB; Χώρια που δεν έχω βρεί 4GB DDR3 στα 1600 τουλάχιστον. Σχετικά με αυτά που ανάφερες, όντως αυτά ζητάω. Επειδή όμως ξέρω ότι είναι αδύνατο (το X58 έχει 36lanes και άλλα 6 lanes 1χ to ICH10. To 790FX για Phenom II έχει 42 lanes . Ειρωνία, ε; ) μου αρκεί να η δεύτερη PCI x16 να λειτουργεί τουλάχιστον ως χ8. Στην καλύτερη περίπτωση, όπως φαίνεται από το διάγραμμα, μπορεί μια μητρική να έχει: χ16 χ8 χ8 Σύνολο 32lanes. Μένουν άλλα 4 του X58 (άντε να μπει μια 4χ στην μητρική επιπλέον), και μερικά lanes από το ICH10. Μερικά lanes δεσμευόνται ακόμα από την ενσωματωμένη κάρτα δικτύου (όπως π.χ. της realtek που δεμεύει 1 lane), από τυχόν ενσωματωμένους raid controller πέρα του chipset, από κάρτα ήχου της creative που έχουν κάποιες μητρικές, κτλ. Μα καλά, ολόκληρος i7, δεν μπορούσαν να βάλουν κανά lane παραπάνω; Μοναδικός τρόπος είναι με chipset της nvida αλλά κοστίζει. http://www.intel.com/Assets/PDF/prodbrief/x58-product-brief.pdf
euklidis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Λοιπον. Εγω εχω αυτη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-P6T-Deluxe-V2-1366-X58-Ddr3-90-MIB7U0-G0EAY00Z.htm Ειμαι σταθερα στα 4. Οι μητρικη παει τις μνημες μεχρι τα 2000. γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Αλλα ειναι λιγακι ακριβη... Εχω παιξει σταθεροτατα μεχρι τα 4.3 αλλα ειχα θερμοκρασιες. Βασικο που θα σου χρειαστει ειναι ενα HAF932 για να εχει καλη ροη αερα. Η ψυκτρα απο μονη της δεν θα κανει τιποτα αν ο αερας στο κουτι ειναι ζεστος. Ειχα και εγω κουτι με μετρια ροη και σε στοκ ρολογια επαιζα στους 82 με το HAF επεσα στους 62. (με linpack) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:04 ---------- κοντα στα λεφτα της προηγουμενης ειναι και αυτη που ειναι πολυ καλη... http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-P6TD-Deluxe-s1366-DDR3-X.htm
StavrosD Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Καλή φαίνεται. Έχει και επιλογή στο BIOS για τα PCIe, αν θα είναι 16/16/1 ή 16/8/8. To κουτί μου είναι full tower, αλλά ίσως με το νέο έτος πάω σε ένα lian li. Ο αερισμός του νομίζω είναι άριστος (, το δουλεύω όπως το βλέπεις στην φωτογραφία, χωρίς το αριστερό καπάκι. Αν δεις τις φωτογραφίες, είναι προφανές ότι αν το κλείσω ούτε με τουρμπίνα δεν θα αερίζεται σωστά. Τώρα κοιτάζω για την EVGA SLI LE. Σε κάποιο forum διάβασα για 4.5GHz+ , με νερό μάλλον. Ψάχνω λεπτομέρεις. Update: Για την Asus 6PT deluxe, βρήκα ότι πολλοί έχουν πρόβλημα με τις μνήμες, ιδιαίτερα με 6 dimm αλλά κάποιοι και με λιγότερα.
euklidis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Καλή φαίνεται. Έχει και επιλογή στο BIOS για τα PCIe, αν θα είναι 16/16/1 ή 16/8/8. To κουτί μου είναι full tower, αλλά ίσως με το νέο έτος πάω σε ένα lian li. Ο αερισμός του νομίζω είναι άριστος (, το δουλεύω όπως το βλέπεις στην φωτογραφία, χωρίς το αριστερό καπάκι. Αν δεις τις φωτογραφίες, είναι προφανές ότι αν το κλείσω ούτε με τουρμπίνα δεν θα αερίζεται σωστά. Τώρα κοιτάζω για την EVGA SLI LE. Σε κάποιο forum διάβασα για 4.5GHz+ , με νερό μάλλον. Ψάχνω λεπτομέρεις. Update: Για την Asus 6PT deluxe, βρήκα ότι πολλοί έχουν πρόβλημα με τις μνήμες, ιδιαίτερα με 6 dimm αλλά κάποιοι και με λιγότερα. Το θεμα δεν ειναι να ειναι ανοιχτο αλλα να εχει ροη αερα. Να μην μενει καθολου ζεστος μεσα. Το HAF 932 ειναι μανουλα σε αυτο. Εγω με 3Χ2 μνημες δεν εχω θεμα παντως. Αν και της δουλευω ακομα στα 1600 που παιζουν μαμα... Αν το φοβασαι δες αυτη που παει στα 2000 μαμα http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-P6T-Ws-Pro-1366-X58-Ddr3-Pci-X-90-MIB6Q0-G0EAY00Z.htm Aκριβη αλλα η μονη που παιζει μαμα στα 2000 πλην της Asus P6T7 WS SC που κανει 400 ευρω
M@ROUD@S Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 StavrosD και Γ@ΜW το cable management εχεις...
phanispal Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Χαχαχαχα μα τι δι@ολο.. πού βρέθηκαν τόσα καλώδια; :Ρ
StavrosD Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Είδες πόσο οργανομένο είναι το κουτί; Μέχρι και στρογγυλά καλώδια έχω βάλει για τα IDE DVD-R και για το floppy drive. Στον Perc 5/i έχω 2 καλώδια από SAS σε 4 SATA το καθένα, οπότε κατευθείαν πάμε στα 8.Επιπλέον IDE καλώδια για 2 DVD και για το floppy drive. Οι πρώτοι 4 δίσκοι είναι στο backplane της coolermaster στην πρόσοψη (το μαύρο στο πάνω μέρος), και οι άλλοι 2 σε άλλο ένα ίδιο panel πάνω από το τροφοδοτικό. Δυστυχώς δεν είχα άλλες θέσεις στο κουτί και το έβαλα εκεί. Τουλάχιστον έχει ανεμιστηράκι και αερίζεται. Το θεμα δεν ειναι να ειναι ανοιχτο αλλα να εχει ροη αερα. Να μην μενει καθολου ζεστος μεσα. Το HAF 932 ειναι μανουλα σε αυτο. Εγω με 3Χ2 μνημες δεν εχω θεμα παντως. Αν και της δουλευω ακομα στα 1600 που παιζουν μαμα... Αν το φοβασαι δες αυτη που παει στα 2000 μαμα http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-P6T-Ws-Pro-1366-X58-Ddr3-Pci-X-90-MIB6Q0-G0EAY00Z.htm Aκριβη αλλα η μονη που παιζει μαμα στα 2000 πλην της Asus P6T7 WS SC που κανει 400 ευρω Δεν έχει αρκετά PCIe, και το PCI-X που έχει δεν μου χρειάζεται.
StavrosD Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Τελικά κατέληξα στην Evga X58 SLI LE, επειδή ήταν η μοναδική που πληρούσε τις προδιαγραφές μου για τις θύρες. Θα σας πω εντυπώσεις μόλις την παραλάβω (αύριο ίσως. update: Αναμένεται, οπότε πάω για άλλες επιλογές.
euklidis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Τελικά κατέληξα στην Evga X58 SLI LE, επειδή ήταν η μοναδική που πληρούσε τις προδιαγραφές μου για τις θύρες. Θα σας πω εντυπώσεις μόλις την παραλάβω (αύριο ίσως. update: Αναμένεται, οπότε πάω για άλλες επιλογές. Κοιτα και σε αλλα καταστηματα. Η μητρικη ειναι παρα πολυ καλη. eshop πλαισιο multirama... καπου θα την βρεις... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:19 ---------- http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Evga-X58-Sli-Le-1366-X58-Ddr3-141-BL-E757-TR.htm Κανονικα διαθεσιμη την βλεπω...
d3m0n Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Το διαθέσιμο στο πλαίσιο μπορεί να είναι και σε 3 βδομάδες. Πρέπει να μάθουν να οργανώνονται λίγο σε αυτό το μαγαζί,ούτε μία AS5 δεν είχαν τις προάλλες που πήγα.Μετά έψαχνα μια μητρική μου είπαν στο τηλέφωνο ότι δεν την είχαν και πάω την ίδια μέρα στο μαγαζί και την είχαν. Έλεος...
euklidis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Το διαθέσιμο στο πλαίσιο μπορεί να είναι και σε 3 βδομάδες.Πρέπει να μάθουν να οργανώνονται λίγο σε αυτό το μαγαζί,ούτε μία AS5 δεν είχαν τις προάλλες που πήγα.Μετά έψαχνα μια μητρική μου είπαν στο τηλέφωνο ότι δεν την είχαν και πάω την ίδια μέρα στο μαγαζί και την είχαν. Έλεος... Εγω οταν πηρα το HAF τους πηρα τηλ και μου ειπαν ελα αυριο στις 9 το πρωι και θα το εχουμε. Και το ειχαν. Οτι εχω παραγγηλει ηταν στην ωρα του...
StavrosD Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Τσ.τσ τσ. Δεν υπάρχει η μνήμη που θέλω (σε 2 εβδομάδες θα έχουν, κωδικός πλαίσιο 1317830) και ψύκτρα που θέλω (Prolimatech Megahelms). Πάμε για άλλα Ο Phenom II έχει αρχίσει να μου φαίνεται πολύ ελκυστικός.
euklidis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Τσ.τσ τσ.Δεν υπάρχει η μνήμη που θέλω (σε 2 εβδομάδες θα έχουν, κωδικός πλαίσιο 1317830) και ψύκτρα που θέλω (Prolimatech Megahelms). Πάμε για άλλα Ο Phenom II έχει αρχίσει να μου φαίνεται πολύ ελκυστικός. Ναι αλλα μπροστα στον ιντελ δεν αξιζει ο phenom ΙΙ
StavrosD Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Μπορεί να μου πει κάποιος τι διαφορά έχουν αυτές οι δύο μητρικές; Asus P6T Deluxe V2 Asus P6TD Deluxe Έχουν την ίδια τιμή, αλλά δεν μπορώ να βρω ποια είναι η καλύτερη.
M@ROUD@S Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Η μονη διαφορα που εχουν ειναι οτι η ν1 εχει sas controller ενω η ν2 δεν εχει...Δεν ξερω να εχει αλλη διαφορα...Ποιο ειναι καλυτερο δεν μπορω να σου πω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.