Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για μητρική i7 για overclocking με πολλά slots

StavrosD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πήρα απόφαση ότι πρέπει να αναβαθμίσω, και θα παραγγείλω αυτή την εβδομάδα.

Αποφάσισα να πάρω τον i7 920, μνήμες G.Skill 6GB DDR3-2000 Ram Kit (PC3-16000, 9-9-9-24, F3-16000CL9T-6GBTD και ψύκτρα Thermalright True Black 120.

Θέλω συγκεκριμένα πράγματα:

1) Να ανεβάζει τον 920 στα 4GHz με την παραπάνω ψύκτρα.

2) Να έχει τουλάχιστον θύρες για τα εξής:

1 x PCI για την κάρτα ήχου που ήδη έχω

1 χ PCI express 1x για το tuner (TBS 6920)

1 x PCI express 8x για τον Perc 5/i

1 x PCI express για VGA. Αν υπάρχει δίπλα σε αυτή άλλη θύρα δεν την υπολογίζω γιατί ίσως πάω σε VGA που θα πιάνει 2 θέσεις λόγο της ψύκτρας (π.χ. 5870)

Μία τουλάχιστον ακόμα ελεύθερη θύρα, ώστε να μπορώ να βάλω έναν USB 3 controller όταν κυκλοφορήσει.

Θα ήθελα να έχει άλλη μια pci express x16 για δεύτερη κάρτα γραφικών με cuda για physx, αλλά μάλλον ζητάω πολλά.

Τιμή: 200-250. Παραπάνω μόνο αν πραγματικά θα δω διαφορά. Τροφοδοτικό έχω ένα seasonic 650Watt, αν έχει σημασία.

Υ.Γ. Δεν πιστεύω να ψωνίσω τώρα και να βγει καινούργιο chipset την επόμενη εβδομάδα; Αν έχει ακούσει κάτι κάποιος ας με ενημερώσει.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κατ' αρχάς "native" PCI-Express X8 δεν υπάρχει, απλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάρτες επέκτασης Χ8 σε Χ1 και να παίξουν κανονικά.

Τώρα εγώ θα πρότεινα αυτή: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-P55-Ud4-1156-P55-Ddr3-9MP55UD4.htm

Αν και θα περίμενα για την GA-P55-UD4P που θα έχει μερικές αλλαγές (προς το καλύτερο).

Τώρα για τα 4GHz που λες, θαρρώ πως όλες οι Ρ55 μπορούν να το πετύχουν, και από 'κει και πέρα είναι τι κομμάτι (επεξεργαστή) θα σου κάτσει.

Δημοσ.

Το ξέρω. Απλά αναφέρω τι έχω για να ξέρει όποιος μου προτείνει κάτι.

Το ιδανικό θα ήταν μια μητρική με 4 pcie και 2 pci, και να έχει απόσταση στο πρώτο pcie ώστε η VGA να μην δεσμεύει και το διπλανό του.

Αυτή την στιγμή βλέπω την EVGA X58 SLI LE, αλλά ψάχνω και για άλλες προτάσεις.

Δημοσ.
Κατ' αρχάς "native" PCI-Express X8 δεν υπάρχει, απλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάρτες επέκτασης Χ8 σε Χ1 και να παίξουν κανονικά.

Τώρα εγώ θα πρότεινα αυτή: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-P55-Ud4-1156-P55-Ddr3-9MP55UD4.htm

Αν και θα περίμενα για την GA-P55-UD4P που θα έχει μερικές αλλαγές (προς το καλύτερο).

Τώρα για τα 4GHz που λες, θαρρώ πως όλες οι Ρ55 μπορούν να το πετύχουν, και από 'κει και πέρα είναι τι κομμάτι (επεξεργαστή) θα σου κάτσει.

Τον 920 θελει να αναβαθμισει. Θελει χ58.
Δημοσ.
Εδω εισαι φιλε μου...Δεν νομιζω οτι εχεις αλλη επιλογη...Οι usb 3 controllers θα μπαινουν σε χ1 απ'σο ξερω...Και σου μενει και μια θυρα χ16 αλλα δεν νομιζω να χωραει καρτα με μεγαλο συστημα ψυξης εκτος αν καταργησεις τη καρτα ηχου...
Δημοσ.

Καλή φαίνεται. Από overclocking πως τα πάει;

Την κάρτα γραφικών ίσως την βάλω στο κάτω κάτω slot. Καλύτερα να χάσω ένα PCI παρά ένα PCIe.

Μόλις είδα ότι υπάρχει πρόβλημα με το τελευταίο slot για μνήμη. Είναι πολύ κοντά στο βύσμα της τροφοδοσίας, και οι μνήμες δεν χωράνε αν έχουν ψήκτρα.

http://www.techspot.com/review/168-msi-x58-pro-e/page3.html

Στην συννημένη φωτογραφία φαίνεται ότι δεν έχει μείνει χώρος για το βύσμα τροφοδοσίας, αν μπουν μνήμες με παθητική ψύξη.

Επιπλέον είδα στο manual ότι δεν έχει ομοαξονική ψηφιακή έξοδο για τον ήχο. Έχω περάσει από το δωμάτιο του υπολογιστή στο δίπλα δωμάτιο καλώδια για να βλέπω καμια ταινία από τον υπολογιστή σε μεγάλη οθόνη. Ένα από τα καλώδια είναι ομοαξονικό προς τον ενισχυτή. Αν πάω σε οπτική, έχω επιπλέον φασαρία και έξοδα. Μιλάμε για 10m καλώδιο.

Είναι μεγάλο το δίλημμα.

Η MSI είναι άψογη για τα λεφτά της, αλλά δεν θα μπορώ να βάλω μνήμες που πηγαίνουν ψηλά.

Μετά πάω για την EVGA X58 SLI LE, η οποία δυστυχώς ανεβαίνει κατά 100€.

Καμιά άλλη πρόταση;

post-6684-129063030718_thumb.jpg

Δημοσ.

Απ'οτι βλεπω το προβλημα με τις μνημες υφισταται μονο εφοσον χρησιμοποιεις τα μαυρα slots.Αν τις βαλεις στα μπλε δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα...Για το δευτερο,αν πας σε οπτικη ινα κερδιζεις σε ποιοτητα και δεν κοστιζει αν δεις εδω.

Δημοσ.

Στο manual της μητρικής αναφέρει ότι για tripple channel πρέπει να γεμμίσω πρώτα τα μαύρα slots :-(

Στην αρχή ήθελα να βάλω οπτική ίνα, αλλά επειδή ο ενισχυτής μου δεν έχει άλλη ελεύθερη είχα βάλει ομοαξονικό. Αν βάλω οπτική, θα πρέπει να αφαιρέσω κάποια άλλη συσκευή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσω το μπροστινό βύσμα και θα χτυπάει άσχημα στο μάτι.

Δημοσ.

Στην Asrock δυστυχώς μόνο τα δύο PCIe είναι χ16. Το τρίτο αν και δέχεται κάρτες χ16 είναι υλοποιημένο ως χ4. Δεν θα μου κόβει επιδόσεις από μια επιπλέον κάρτα γραφικών που μπορεί να βάλω μελλοντικά;

Η gigabyte έχει μόνο 4 memory slots. Αν μελλοντικά θελήσω να διπλασιάσω την μνήμη, θα πρέπει να πετάξω τα παλιά dimm.

Ουφ! Δύσκολη η επιλογή (αν ήταν εύκολη, δεν θα χρειαζόταν να ανοίξω το topic).

Μόλις βρήκα και αυτή (Gigabyte GA-EX58-UD5) http://www.multirama.gr/products/product?pid=0363749&catid=020200

Είναι καλή στο overclocking; Την έχει δοκιμάσει κάποιος;

Δημοσ.
Λογικά τα 4GHz τα έχεις με αυτό το board.;)

Εγώ γιατί νομίζω ότι περισσότερο ρόλο παίζει σε τι κομμάτι θα πέσει, παρά το mobo;

Έχω την εντύπωση πως τα περισσότερα (αν όχι όλα) δίνουν τέτοια δυνατότητα.

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ,απλά το board είναι ο μόνος παράγοντας που μπορούμε να εξετάσουμε αφού δεν μπορούμε να επιλέξουμε το κομμάτι του cpu...

Δημοσ.

Η ud5 δεν θα χωρεσει και το tuner και το usb controller...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:29 ----------

Στην Asrock δυστυχώς μόνο τα δύο PCIe είναι χ16. Το τρίτο αν και δέχεται κάρτες χ16 είναι υλοποιημένο ως χ4. Δεν θα μου κόβει επιδόσεις από μια επιπλέον κάρτα γραφικών που μπορεί να βάλω μελλοντικά;

Δηλαδη ζητας:

2 PCI x1

1 PCI

1PCI x8

2 PCI x16

συν μια θεση αν οχι δυο που θα καλυπτουν οι καρτες γραφικων

ισον 7-8 θυρες...Δεν νομιζω να βρεις κατι αλλο απο αυτα που σου προτεινα...

Στη UD3 μπορεις να βαλεις μεχρι 12 GB σε tripple...Δεν ειναι αρκετα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...