Προς το περιεχόμενο

Monitor 23'' Full HD, ταινίες σε 720p ή 1080p?

bill_viper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, βρίσκομαι στο εξής δίλημμα. Έχω οθόνη pc 23 ιντσών Full HD.

Τί ταινίες προτείνετε; Στα 720p ή στα 1080p? Επειδή δεν έχω ανάλογη εμπειρία τί θα προτείνατε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Βασίλης

Δημοσ.

Αν δεν κάθεσαι αρκετά κοντά ~1m (πολύ βαριά 1.5m αν είσαι ψείρας με αετήσια όραση), δε νομίζω να δεις διαφορά. Επίσης ρόλο παίζει και cpu+gpu για το αν μπορείς να αναπαράγεις ομαλά full HD ταινίες.

Δημοσ.

Να κατεβ... εχμ να βρήσκεις ταινίες σε 1080π είναι και πιο δύσκολο. Λιγότερες πηγές, 2πλάσιο μέγεθος. Οι ταινίες σε 720π έρχονται ΠΟΛΥ πιο γρήγορα.

Η διαφορά είναι πραγματικά αμελητέα, ακόμα και να μπορείς να καταλάβεις διαφορά (που δεν) θα είναι μετά απο πολύ ψάξιμο. Ε αν είναι να ψάχνεις πολύ για να βρείς διαφορά σημαίνει ότι δεν είναι και σημαντική.

Στα λέω απο 42άρα οθόνη... ούτε καν 23άρα.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Απ'ότι είδα είναι και απαγορευτικό το μέγεθος των Full HD, κάτι περισσότερο από 40GB!!! Οπότε από την στιγμή που αναφέρετε ότι οι διαφορές είναι αμελητέες ίσως να μην αξίζει αυτή η διαφορά!

Για πες μας και απο τι αποτελειται το pc σου.. (που δεν νομιζω να εχεις κανα προβλημα)

• CPU: Intel Core 2 Duo E6750
  • RAM: 2x2GB DDR2 Dual Channel 800Mhz
  • Motherboard: Asus P5KPL-VM
  • HDD: 500GB Western Digital SATA2
  • GFX: Asus Silent Nvidia 8600GT 512MB RAM

Δημοσ.

Μερικά BD-RIP είναι κοντά σε αυτό το μέγεθος, αλλά και πάλι ελάχιστα.

Κατά τ'άλλα διαφορά μεταξύ 720p και 1080p δεν θα δεις κάτω από 40" και απόσταση μεγαλύτερη του 1μ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...