Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακριβώς! Δηλαδή αν εγώ ας πούμε κατεβάσω μια ταινία και μετά τη γράψω τσάμπα σε φίλους για να τη δουν διαπράττω αδίκημα υποτίθεται. Ναι καλά. Το πιθανότερο είναι, αν η ταινία αξίζει να θελήσει ο άλλος μετά να την αγοράσει και σε dvd ή να περιμένει την επόμενη ταινία του ίδιου δημιουργού και να τη δει στο σινεμά αυτή τη φορά. Αν η ταινία είναι μάπα απλά δε θα ασχοληθείς παραπάνω και θα χαίρεσαι που δεν έδωσες έστω και 2 ευρώ για να τη νοικιάσεις.

Απλά τον τελευταίο καιρό που το internet είναι πολύ διαδεδομένο και ο εξοπλισμός για να φτιάξεις μια αξιόλογη τεχνικά ταινία δε κοστίζει εκατομμύρια, πολλοί -κυρίως ανεξάρτητοι- επιλέγουν το internet για promotion. Αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει στους μεγάλους γιατί όπως είπε και ο wash χάνουν την κουτάλα. Το καλύτερο γι' αυτούς θα είναι να κατανοήσουν πως οι εποχές αλλάζουν και τα μονοπώλια καταρρέουν.

Κοίτα στην βιομηχανία του Χόλιγουντ δεν έχουν αρχίσει να γαυγίζουν γιατί, κακά τα ψώμματα, την εμπειρία της αίθουσας του σινεμά με το γαμάτο σύστημα ήχου, την οθόνη την ΝΑ (με το συμπάθιο) και την όλη φάση ένα κοινό .avi αρχείο δεν το φτάνει με τίποτα (ούτε το .mkv).

Δεν είναι πολλές οι ταινίες που της κατέβασα κ μετά πήγα και την είδα και στο σινεμά γιατί είχα σαν preview το download.

Εν αντιθέσει στη μουσική βιομηχανία, είτε το αγοράσεις το cd ή το κατεβάσεις πάλι στο mp3 player σου θα καταλήξει κ δεν αλλάζει τίποτα.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Εν αντιθέσει στη μουσική βιομηχανία, είτε το αγοράσεις το cd ή το κατεβάσεις πάλι στο mp3 player σου θα καταλήξει κ δεν αλλάζει τίποτα.

...οπότε ας σταματήσουν τα πορνίδια (κάθε φύλου) που το παίζουν τέχνη, να μαυρίζουν τις ζωές μας (από Μαντόνες μέχρι εγχώριες). Κι άμα θέλουν να ζήσουν ζωή και κότα (pun spotted), ας παίζουν λόττο (όπως εμείς :P). Aλλιώς ας τους φτάνουν τα έσοδα από τις live εμφανίσεις. Κι αν το promotion δεν είναι αρκετό χωρίς αρχεία ήχου, ας πάνε να καθαρίζουν ψάρια.

Αναρωτιέμαι ποιά θα ήταν η στάση τους, αν το www προϋπήρχε της τεχνολογίας αναπαραγωγής ήχου και εικόνας.

Σίγουρα όχι η ίδια - ΥΠΟΘΕΤΩ ότι δε θα "επενδύανε" στη δισκογραφία, και δε θα γαυγίζανε, παρά μόνο στις πίστες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Κοίτα στην βιομηχανία του Χόλιγουντ δεν έχουν αρχίσει να γαυγίζουν γιατί, κακά τα ψώμματα, την εμπειρία της αίθουσας του σινεμά με το γαμάτο σύστημα ήχου, την οθόνη την ΝΑ (με το συμπάθιο) και την όλη φάση ένα κοινό .avi αρχείο δεν το φτάνει με τίποτα (ούτε το .mkv).

Δεν είναι πολλές οι ταινίες που της κατέβασα κ μετά πήγα και την είδα και στο σινεμά γιατί είχα σαν preview το download.

Σίγουρα ο κινηματογράφος έχει τη φάση του και όπως είπε και ο wash, είναι και κοινωνική συνήθεια. Με τη μουσική όπως είπες τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Οι ταινίες που θα με κάνουν να πάω σινεμά μόνο για το τεχνικό μέρος (να γίνει μια έκρηξη στην ταινία και να κουφαθώ απ' το τέλειο σύστημα ήχου ας πούμε ή να χαζεύω σα βλάκας την εικόνα) είναι λίγες. Θέλω να πω ότι πιο πολύ πάω σινεμά επειδή μου αρέσει, πολλές φορές δηλαδή βλέπω μια ταινία με τρελά εφέ και δε τους δίνω ιδιαίτερη σημασία (όση θα έπρεπε βασικά), απλά απολαμβάνω την όλη μαγεία της διαδικασίας από τη στιγμή που θα μπω και θα μου κόψουν το εισιτήριο μέχρι τη στιγμή που θα βγω απ' την αίθουσα.

Αν δεν είχα δει το Dark Knight στο σινεμά και το έβλεπα στο ταπεινό monitor μου, μάλλον θα αποτελούσε διαφορετική εμπειρία. Το ίδιο ίσως να ισχύει και με το The Fountain που είδα σπίτι και μετάνιωσα που δεν πήγα να το δω σινεμά. Το βασικό είναι ότι στην ανάγκη βολεύεσαι :P

:-D

(...πρέπει να έχω "τρομάξει" κόσμο με τα "σεντόνια", ε; :P)

Ναι ρε μαν, no worries. Και 'γω δεν διαφωνώ με όσα έγραψες, και τώρα, αλλά και πριν.

Όπως ΚΑΙ εγώ "πιάστηκα" από κάτι που έλεγες στο προηγούμενο, κι έγραψα ό,τι έγραψα.

Για την ακρίβεια ήθελα κι εγώ πριν να πω για το "αγκάθι" των "μικρών" παραγωγών, αλλά τελικά το άφησα - και καλά έκανες που το τόνισες. Όμως, ούτε οι μικρές αυτές δε νομίζω να καταστραφούν από το download - πάντα βασίζονταν άλλωστε στους σινεμάδες, στα φεστιβάλ, στις επιχορηγήσεις κτλ, και όχι στα dvd. Και στο σινεμά θα πας για να ΧΑΡΕΙΣ μια ταινία - ακόμα κι αν την έχεις ήδη δει, έτσι δεν είναι; Και το ξαναλέω : προκειμένου να έχουμε πατάτες, καλύτερα να λιγοστέψει η πίτα. Βαρέθηκα ο κάθε σαλταρισμένος να γυρίζει ταινία ή να πιάνει μικρόφωνο. Ε ας μείνουν "στην τέχνη" αυτοί που θα την κάνουν και σε καμαρούλα μια σταλιά. Παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό, το "summer angels". Γιατί να κάνουν φράγκα αυτά τα τσουλιά; Ας παίξουν σε καθαρό πορνό, ή ας πάνε να γίνουν γαζώτριες. Γιατί να τις πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι (που τα 'χουν), τους οποίους πληρώνω εγώ;

Παραδέχομαι πως αυτοί τραβάνε το πιο μεγάλο ζόρι, αλλά στην τελική μου φαίνεται πως θα εξυπηρετηθεί η ποιότητα :P

Βασικά αυτό που ήθελα να πω για τους μικρούς -και δε το παρουσίασα σωστά- είναι το γεγονός ότι από τη μία φαίνεται πως τα p2p τους βλάπτουν περισσότερο αλλά στην τελική μάλλον τους βοηθάνε. Ευτυχώς με έσωσε ο status postάροντας τα λόγια του παραγωγού.

Τώρα αυτό που λες για τη πίτα και ότι γεμίσαμε με διάφορους περίεργος, ισχύει κατά κάποιο τρόπο. Από την άλλη υπάρχει και ένα γνωμικό που λέει περίπου ότι "το σινεμά θα γίνει τέχνη όταν θα μπορούν να το κάνουν όλοι" ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Βασικά εμένα δε με πειράζει να γυρίζει ο καθένας ταινίες αμφιβόλου ποιότητας ("ποιότητα" δεν είναι μόνο ο Tarkovsky) και να τις παρουσιάζει ως τέχνη, άλλωστε ο καθένας αντιλαμβάνεται την τέχνη διαφορετικά. Απλά δε γίνεται να έχει και την απαίτηση να πλουτίσει από μια αρπαχτή. Τώρα βέβαια, δε ξέρεις και τι μέσο έχει ο καθένας. :o

Τέλος, δεν λέω "μην αγοράζετε". Όποιος θέλει να ενισχύει, δικαίωμά του είναι. Κι εγώ επιλεκτικά θα ενισχύσω κάποιον που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γουστάρω.

Αυτό στο οποίο είμ' ενάντιος, ειν' αυτό που βγαίνουν κάποιοι και λένε "μην κατεβάζετε απλήρωτα, κάνετε κακό", το οποίο το θεωρώ (μετά απ' όσα είπα) στοιχειωδώς ηλίθιο όταν μιλάμε για άτομα σαν εσένα κι εμένα...

Κατάλαβα τι εννοούσες με το τσάμπα ftw απλά το συνέχισα γιατί κι εγώ βρίσκω άτοπη τη λογική "μη κατεβάζετε, είναι παράνομο και κακό". Δηλαδή για να το λέει κάποιος αυτό φαντάζομαι ότι έχει υποστεί άπειρη πλύση εγκεφάλου και δε ξέρει πως λειτουργούν κάποια βασικά πράματα. Στην τελική με ποιους είναι, με αυτούς που τον βλέπουν μόνο σαν ευρώ με πόδια;

Επεξ/σία από slipknot
Δημοσ.

Sorry για τη σφήνα.

[...] Γιατί κοριτσάκι μου να θες να γίνεις ντε και καλά σούπερ-σταρ, επειδή το ταλέντο σου συνοψίζεται στις βυζάρες σου; [...]

Φυσικά.

Συνεχίστε.

Δημοσ.

...αχ αυτές οι σφήνες σου

......κοριτσάκι :P

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:08 ----------

μπδγ, σου βρήκα avatar (παλιά προσφιλής συνήθεια) :

boobsb.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...