Προς το περιεχόμενο

Απορίες για mkv,HD DivX και Hard&Soft-cored ενσωμάτωση υποτίτλων σε mkv?

george69

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας φίλοι μου,

Χθες παρήγγειλα για τη μητέρα μου την νέα LCD τηλεόραση LG- 32SL8000, στην οποία αναγράφεται (στην πρόσοψη) ότι υποστηρίζει HD DivX (αυτονόητα-πιστεύω, από τη θύρα USB).Γι’αυτό δράττομαι της ευκαιρίας να σας θέσω μερικά ερωτήματα:

1. Τί είναι τα αρχεία HD DivX? Είναι μήπως οι γνωστές σε όλους μας "ματριόσκες" (δηλ.mkv) ή είναι άλλα ή/και άλλα αρχεία που χαρακτηρίζονται HD DivX?

2. Επειδή μέχρι τώρα δεν έχω ασχοληθεί με HD εικόνα, παρά μόνο με DivX από θύρα USB, λόγω του ότι δεν έχω την κατάλληλη τηλεόραση και κατάλληλο media player (που υποστηρίζει HD φορμάτ, όπως είναι τα mkv), όταν κατεβάζουμε ένα αρχείο mkv, αυτό εμπεριέχει τους υπότιτλους ή πρέπει να τους βάλω ξεχωριστά από αρχείο *.srt ?

3. Εάν σε ένα αρχείο mkv πρέπει να ενσωματώσω υπότιτλους ξεχωριστά, αυτό (ερώτηση) μπορεί να γίνει με δύο τρόπους- ενσωμάτωση hardcored (όπως με το AVIRecomp για τα DivX) και softcored (όπως με το AVIAddXSubs για τα DivX)?? Ή όχι??

Και εάν ναί, με ποιά προγράμματα κάνουμε τις αντίστοιχες ενσωματώσεις υποτίτλων σε mkv?

4. Εάν σε ένα USB Stick βάλουμε ένα αρχείο mkv με τους αντίστοιχους υπότιτλους σε αρχείο *.srt και με το ίδιο ακριβώς όνομα-τα δύο αρχεία και το εισάγουμε μέσω της θύρας USB σε κάποιο BD-Player ή DVD-PLayer ή Media Player (που υποστηρίζουν αναπαραγωγή mkv- εννοείται..) ή στο PC μας, θα τους διαβάσει τους υπότιτλους χωρίς ενσωμάτωση, όπως συμβαίνει με τα Xvid/ DivX?

Πιστεύω να έγιναν κατανοητές οι ερωτήσεις μου….

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!;)

Δημοσ.
1. Τί είναι τα αρχεία HD DivX? Είναι μήπως οι γνωστές σε όλους μας "ματριόσκες" (δηλ.mkv) ή είναι άλλα ή/και άλλα αρχεία που χαρακτηρίζονται HD DivX?
Το HD DivX εχει σαν επισημο container το Matroska (.mkv). Λογικα δε νομιζω να υπαρχει προβλημα με αλλα container formats. Αλλα προσοχη. Αλλο το container format (.avi, .wmv, .mkv κτλ) και αλλο ο codec (divx, xvid, h264/x264 κτλ). Και απο οτι βλεπω η τηλεοραση δεν υποστηριζει αλλους codec περα απο τον DivX.

2. Επειδή μέχρι τώρα δεν έχω ασχοληθεί με HD εικόνα, παρά μόνο με DivX από θύρα USB, λόγω του ότι δεν έχω την κατάλληλη τηλεόραση και κατάλληλο media player (που υποστηρίζει HD φορμάτ, όπως είναι τα mkv), όταν κατεβάζουμε ένα αρχείο mkv, αυτό εμπεριέχει τους υπότιτλους ή πρέπει να τους βάλω ξεχωριστά από αρχείο *.srt ?

Εξαρταται καθαρα απο αυτον που το ανεβασε. Συνηθως εγω απο εκει που κατεβαζω ταινιες εχει και υποτιτλους, ειτε σαν εξωτερικο αρχειο (τις περισσοτερες φορες) ειτε περιεχονται στο mkv (προσοχη παλι, το mkv δεν εχει συνηθως ενσωματωμενους τους υποτιτλους πανω στο stream του βιντεο, απλα τους περιεχει).

3. Εάν σε ένα αρχείο mkv πρέπει να ενσωματώσω υπότιτλους ξεχωριστά, αυτό (ερώτηση) μπορεί να γίνει με δύο τρόπους- ενσωμάτωση hardcored (όπως με το AVIRecomp για τα DivX) και softcored (όπως με το AVIAddXSubs για τα DivX)?? Ή όχι??

Και εάν ναί, με ποιά προγράμματα κάνουμε τις αντίστοιχες ενσωματώσεις σε mkv?

Και με τους 2 τροπους γινεται, αλλα ο πιο σωστος, αξιοπιστος και γρηγορος τροπος ειναι να τους προσθεσεις στο container αντι να τους "γραψεις" πανω στο stream του video. Για αυτο αλλωστε και προτιμαται το mkv γιατι δινει αυτη τη δυνατοτητα (και με το avi γινεται αλλα το θεωρω ταρζανια).

Για αυτο το σκοπο στο mkv υπαρχει το εργαλειο mkvtoolnix, τρεχει σε Mac, Windows και Linux. Εγω το τρεχω σε Linux και ειναι πολυ καλο.

4. Εάν σε ένα USB Stick βάλουμε ένα αρχείο mkv με τους αντίστοιχους υπότιτλους σε αρχείο *.srt και με το ίδιο ακριβώς όνομα-τα δύο αρχεία και το εισάγουμε μέσω της θύρας USB σε κάποιο BD-Player ή DVD-PLayer ή Media Player (που υποστηρίζουν αναπαραγωγή mkv- εννοείται..) ή στο PC μας, θα τους διαβάσει τους υπότιτλους χωρίς ενσωμάτωση, όπως συμβαίνει με τα Xvid/ DivX?

Εξαρταται απο το κατασκευαστη παντα. Σε DVD-player συνανταται πιο σπανια, σε BD-Player δεν το νομιζω, σε Media Player συνηθως υποστηριζεται (τουλαχιστον δεν εχω δει καποιον σοβαρο Media Player να μην εχει τετοια δυνατοτητα).

Οτιδηποτε αλλο χρειαστεις στη διαθεση σου :)

Δημοσ.

Όπως γράφω και στο αρχικό μου ποστ πρόκειται για την νέα LCD τηλεόραση LG- 32SL8000, στην οποία αναγράφεται (στην πρόσοψη) ότι υποστηρίζει HD DivX!

Ρωτάω συκεκριμένα για hardcored ενσωμάτωση πάνω σε mkv (όπως με το AVIRecomp για τα DivX), επειδή δεν νομίζω από τη θύρα USB της τηλεόρασης να μπορεί να διαβάσει τους υπότιτλους από ξεχωριστό streaming (όπως πιστεύω ότι δεν θα διαβάζει ούτε απλά DivX με ενσωμάτωση μέσω AVIAddXSubs), παρά μόνο εάν είναι ενσωματωμένοι πάνω στο streaming του video..

Γι' αυτό ρωτάω...;)

Δημοσ.
Όπως γράφω και στο αρχικό μου ποστ πρόκειται για την νέα LCD τηλεόραση LG- 32SL8000, στην οποία αναγράφεται (στην πρόσοψη) ότι υποστηρίζει HD DivX!

Ρωτάω συκεκριμένα για hardcored ενσωμάτωση πάνω σε mkv (όπως με το AVIRecomp για τα DivX), επειδή δεν νομίζω από τη θύρα USB της τηλεόρασης να μπορεί να διαβάσει τους υπότιτλους από ξεχωριστό streaming (όπως πιστεύω ότι δεν θα διαβάζει ούτε απλά DivX με ενσωμάτωση μέσω AVIAddXSubs), παρά μόνο εάν είναι ενσωματωμένοι πάνω στο streaming του video..

Γι' αυτό ρωτάω...;)

Για hardcored ενσωματωση μπορεις να δοκιμασεις το Media Coder που ειναι δωρεαν.

Αλλα δε νομιζω η τηλεοραση σου να υποστηριζει το Matroska και να μην υποστηριζει τους υποτιτλους που περιεχονται μεσα σε ενα mkv.

Δοκιμασε το mkvtoolnix να δεις αν παιζει γιατι και χρονο θα γλιτωσεις απο μια hardcored ενσωματωση (μιλαμε για ωρες, οχι μερικα λεπτα αν απλως πεταξεις τους υποτιτλους σε ενα mkv) και πιο σωστη δουλεια θα κανεις ;)

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

γεια σας! ηθελα να ρωτησω αν ξερετε αν υπαρχει διαφοορα στην ποιοτητα μεταξυ του να βλεπω αρχεια .mkv στην tv μεσω usb stick ή μεσω laptop.? δηλαδη χανει σε εικονα ή ηχο μεσω του usb, γιατι διαβασα οτι η tv παιζει μονο AC-3 κι οχι dts. κατι τετοιο :S

Δημοσ.
γεια σας! ηθελα να ρωτησω αν ξερετε αν υπαρχει διαφοορα στην ποιοτητα μεταξυ του να βλεπω αρχεια .mkv στην tv μεσω usb stick ή μεσω laptop.? δηλαδη χανει σε εικονα ή ηχο μεσω του usb, γιατι διαβασα οτι η tv παιζει μονο AC-3 κι οχι dts. κατι τετοιο :S

Η ποιότητα δεν επηρεάζεται από το μέσω αναπαραγωγής αλλά από την ικανότητα αναπαραγωγής του player και από το τι decoder χρησιμοποιεί.

Αν η tv έχει καλό hardware decoder δεν θα υπάρχει πρόβλημα από το usb της.

Η αναπαραγωγή ήχου dts είναι άλλο θέμα.

Το laptop θα κάνει downmix μέσω software. Αν η tv δεν έχει τέτοια υποστήριξη ή αν κάνει μόνο passthrough τον dts ήχο τότε δεν θα μπορείς να ακούσεις τον ήχο από mkv με dts ήχο.

Θα μπορείς βέβαια να κάνει μια μετατροπή το dts σε ac3 με το δωρεάν popcorn audio converter και να λυθεί το θέμα.

Δημοσ.
Η ποιότητα δεν επηρεάζεται από το μέσω αναπαραγωγής αλλά από την ικανότητα αναπαραγωγής του player και από το τι decoder χρησιμοποιεί.

Αν η tv έχει καλό hardware decoder δεν θα υπάρχει πρόβλημα από το usb της.

Η αναπαραγωγή ήχου dts είναι άλλο θέμα.

Το laptop θα κάνει downmix μέσω software. Αν η tv δεν έχει τέτοια υποστήριξη ή αν κάνει μόνο passthrough τον dts ήχο τότε δεν θα μπορείς να ακούσεις τον ήχο από mkv με dts ήχο.

Θα μπορείς βέβαια να κάνει μια μετατροπή το dts σε ac3 με το δωρεάν popcorn audio converter και να λυθεί το θέμα.

ευχαριστω! το επαιξα και με τους 2 τροπους και παρατηρησα οτι μεσω usb δεν μπορει να παει πολυ δυνατα ο ηχος. κι ας το παω full στην tv. μεσω laptop ακουγετε και πιο δυνατα και καλυτερα. ειναι το προβλημα που μου ανεφερες? δηλαδη να το μετατρεπω πρωτα απο dts σε ac3?

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές ο DTS ήχος είναι σε χαμηλότερες στάθμες από τον AC3.

Δες στο menu της τηλεόρασης αν έχει κάποια επιλογή για προενίσχυση ήχου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...