Etherovamon Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Καλημέρα, παιδιά. Θα ήθελα τα φώτα σας ως προς την αναζήτηση ενός λογισμικού που να συμπιέζει αυτόματα δύο ή τρεις ταινίες dvd και να τις καίει σε ένα άλλο δισκάκι πάλι όμως σε μορφή dvd (με τα κατάλληλα μενού τίτλων), ώστε να προβάλλονται σε dvd player. Συνήθως συναντώ προγράμματα που κάνουν μόνο το ένα (π.χ. από dvd σε avi) ή μόνο το άλλο (δύο ή περισσότερα αρχεία avi σε ένα dvd-βλέπε convertxtodvd). Τονίζω ξανά πως θέλω δύο ή τρεις ταινίες dvd σε ένα δισκάκι 4,7 gb πάλι όμως σε μορφή dvd και αυτά με μια εντολή. Φυσικά η συμπίεση να είναι η μέγιστη δυνατή δίχως τρανταχτά δυσάρεστα αποτελέσματα σε εικόνα και ήχο. Θα με διευκόλυνε επίσης στο πρόγραμμα αυτό να υπάρχουν ήδη οι κατάλληλες ρυθμίσεις ώστε να μην μπερδευτώ με τις πολλές επιλογές και τα codecs. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
sarakinos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Αν και έχω να ασχοληθώ καιρό με το άθλημα : Μπορείς να κάνεις .avi όλα σου τα dvd και με το convertx2dvd να τα κάνεις ένα με μενού κτλ...ίσως είναι λίγο χρονοβόρο αλλά δεν ξέρω αν γίνεται με κάποιο πρόγραμμα ποιο αυτοματοποιημένα..
parsifal Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Αν παει μέσω AVI, χάνει και από άποψη απαιτούμενου χρόνου και από άποψη ποιότητας. Δεν έχω υπόψη μου κάποιο τόσο αυτοματοποιημένο πρόγραμμα σε freeware, οι ενέργειες που απαιτούνται εμπλέκουν πολλά διαφορετικά πράγματα που δεν τα έχω συναντήσει σε ένα all-in-one πακέτο. Σε εμπορικά, νομίζω η λειτουργία Merge του DVDFab Platinum κάνει αυτήν τη δουλειά, ίσως και οι ανταγωνιστές του (CloneDVD και σία) να έχουν ενσωματώσει κάτι αντίστοιχο.
Bspus Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Εχε υποψη σου οτι αμα βαλεις 2 (ποσο μαλλον 3) ταινιες dvd σε ενα δισκακι 4.7GB, η ποιοτητα θα πεσει δραματικα σε οποιαδηποτε περιπτωση. Αν παει μέσω AVI, χάνει και από άποψη απαιτούμενου χρόνου και από άποψη ποιότητας. Θα μπορουσε να δημιουργησει για την καθε ταινια ενα προσωρινο avi με single pass, στην ιδια αναλυση και 100% quality (δηλαδη την ελαχιστη δυνατη απωλεια ποιοτητας). Δεν αποκλειεται το μεγεθος να ειναι σχεδον το ιδιο με το original dvd. Επισης τρωει λιγοτερο χρονο στην κωδικοποιηση καθως ειναι single pass Μετα παιρνει τα avi και τα φτιαχνει με το convertxtodvd. Δεν πιστευω οτι το τελικο αποτελεσμα θα ειναι κατωτερο απο το αν εκανε κατευθειαν απο dvd se dvd. Δηλαδη θα βγει το ιδιο χαλια οπως και να χει!
parsifal Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Θα μπορουσε να δημιουργησει για την καθε ταινια ενα προσωρινο avi με single pass, στην ιδια αναλυση και 100% quality (δηλαδη την ελαχιστη δυνατη απωλεια ποιοτητας). Δεν αποκλειεται το μεγεθος να ειναι σχεδον το ιδιο με το original dvd. Επισης τρωει λιγοτερο χρονο στην κωδικοποιηση καθως ειναι single pass Μετα παιρνει τα avi και τα φτιαχνει με το convertxtodvd. Χρήση proxy AVI έχει νόημα μόνο στην περίπτωση που θα χρησιμοποιήσεις κάποιον lossless codec. Το οποίο μπορεί μεν να οδηγεί σε μηδενική απώλεια ποιότητας και πολύ πιο γρήγορη διαδικασία encoding από ότι με κάποιον lossy, αλλά οδηγεί σε τεράστια filesizes. Και ούτως ή άλλως, είναι overkill για κάποιον που ζητά όσο το δυνατόν πιο αυτοματοποιημένη διαδικασία. Δεν πιστευω οτι το τελικο αποτελεσμα θα ειναι κατωτερο απο το αν εκανε κατευθειαν απο dvd se dvd. Δηλαδη θα βγει το ιδιο χαλια οπως και να χει! Θα είναι κατώτερο, αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Τώρα πολύ ή λίγο, αυτό είναι άλλο θέμα. Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ με αυτό που έγραψες στην αρχή του post σου: Η απαίτηση για στρίμωγμα δύο και τριών feature films σε ένα DVD-5 δισκάκι είναι κόλαφος για την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος και κάνει οποιαδήποτε συζήτηση σχετική με διατήρηση ποιότητας λιγάκι φαιδρή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.