foufoutakos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Καλημέρα σε όλους .Θέλω να μεταφέρω τα βιντεάκια μου ,τα οποία είναι αποθηκευμένα σε κασσετούλες minidv .Η κάμερά μου ,έχει έξοδο dv και ,με το αντίστοιχο καλώδιο ,την έχω συνδέσει με την αντίστοιχη είσοδο dv του laptop μου .Από εκεί και πέρα ,πως γίνεται η διαδικασία ?Χρειάζεται κάποιο software ,ώστε να εξασφαλίσω την αρτιότητα της ποιότητας ,μετά τη μεταφορά ?Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο προγραμματάκι ,και αν υπάρχει και κανά tutorial ,για να μην κάνω λάθη .Α ,η κάμερα είναι sony ,αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη στα προγράμματά της .Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
disqualified Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 το κανεις ανετα με το windows movie maker που εχεις ηδη. Ειναι πανευκολο και θα το καταλαβεις απο μονος σου. Αν αποφασισεις να το περασεις σε DV format να ξερεις οτι ο ογκος του αρχειου θα ειναι της ταξης πανω απο 10GB για μια ωρα ταινιας. Μετα μπορεις να το περασει σε DVD ή να το μετατρεψεις σε αλλη μορφη αρχειου. Απλα συνδεσε το καλωδιο στη θυρα firewire του pc σου Υπαρχουν ηδη θεματα για αυτο που ρωτας εδω στο forum.
foufoutakos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 σ'ευχαριστώ για τη γρήγορη απόκριση ,θα κοιτάξω για παρόμοια θέματα ,όπως μου παρατήρησες .έλα που δε το έχω το movie maker ,χρησιμοποιώ xp και απότι θυμάμαι ,είχα κάνει επιλεκτική εγκατάσταση ,δλδ δεν έχω το συγκεκριμένο πρόγραμμα ,ούτε καν το cd για να το προσθέσω τώρα .υπάρχει κάποιο άλλο software του εμπορίου ?δεν κατάλαβα αυτό με το dv format..δλδ ,σε τι άλλη μορφή θα μπορούσα να το περάσω?τελικά ,ποιά είναι η ποιοτικότερη?αν έχει απαντηθεί ηδη στο forum ,μη το ξαναγράφεις ,εντάξει .
disqualified Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 http://download.cnet.com/Windows-Movie-Maker-Windows-XP/3000-13631_4-10165075.html το movie maker προσφερεται ελευθερα Η ποιοτικοτερη ειναι το dv format. Μπορεις να το περασεις κατ ευθειαν σε mpeg.
micos000 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Και το VirtualDUB κάνει capture. Δοκίμασε και το DVIO. Από εκεί και πέρα, όλα τα προγράμματα που είναι για Video Editing, όπως Adobe Premiere, Pinnacle Studio, Sony Vegas, Ulead Video Studio κτλ έχουν τέτοια δυνατότητα.
parsifal Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δες και το WinDV. Σχετικό HOWTO για το συγκεκριμένο και για το DVIO υπάρχει στην ενότητα Guides του doom9.org: Transfer from Camcorder to PC
foufoutakos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά ,σας ευχαριστώ όλους...τελικά εντάξει ,βρήκα άκρη με το movie maker .βέβαια ,το αρχείο είναι πολύ μεγάλο ,αλλά με το κατάλληλο κόψιμο σκηνών ,πιστεύω θα έρθει στα ίσα του!Να ρωτήσω τώρα για κανα προγραμματάκι πρακτικό που να κάνει κατευθείαν edit τα mpeg ?Καλύτερα ,να μην ασχοληθώ με μετατροπή σε avi h x264 ,γιατί δεν ξέρω πως να το κάνω καλά και με ποιό πρόγραμμα πρέπει ,και θα τα μπουρδουκλώσω και θα χάσω πολύ σε ποιότητα...
disqualified Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 αν κοιταξεις καλα θα δεις οτι το αρχειο σου ειναι ηδη avi, εφ οσον το εχεις σωσει σε DV format. Στην ουσια δε χρειαζεσαι καποιο αλλο προγραμματακι, το movie maker σου δινει πολλες δυνατοτητες για την τελικη μορφη του video
disqualified Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 αν ειναι παντως να κρατησεις το υλικο σε pc σε καμια περιπτωση δεν συμφερει να το αφησεις σε αυτη τη μορφη
user12 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δες και το WinDV. Σχετικό HOWTO για το συγκεκριμένο και για το DVIO υπάρχει στην ενότητα Guides του doom9.org: Transfer from Camcorder to PC Καποιο freeware προγραματακι για encoding των windv αρχειων σε mpeg για να παιζει σε dvd player?
parsifal Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Γράφοντας σκέτο "mpeg" και "dvd player", υποθέτω εννοείς DVD-Video που χρησιμοποιεί MPEG-2 κωδικοποίηση. Δες στο Insomnia Wiki το άρθρο «Με ποιο πρόγραμμα;» όπου υπάρχει παράγραφος για προγράμματα μετατροπής από διάφορες μορφές video σε DVD-Video δισκάκια που παίζουν σε όλα τα επιτραπέζια DVD players.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.