antreas_patra Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Είναι λογικο να δουλευει σε τοσο μεγαλη συχνοτητα ο cpu χωρις να εχω πειραξει τπτ απο το bios και χωρις να εχω ανοιξει καποια εφαρμογη? το συστημα μου m/b: GA-P55-Ud3,cpu: i5-750 , HD3850 256mb, 4gb ram
pantelisgeor Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Ναι λογικό είναι. Ο ι5 κάνει overclock από μόνος του στα 3 ή 3.2 GHz στον ένα πυρήνα με το μεγαλύτερο φορτίο νομίζω όταν ζοριστεί. Ονομάζεται turbo mode αν θυμάμαι καλά
antreas_patra Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 ναι αλλα τι τον ζοριζει? δεν ειναι οτι το κανει που και που ετσι ειναι σε ηρεμια και παει εως 3.2GHz αν ανοιξω εστω κ ενα νεο παραθυρο.
grimpr Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Σε χαλάει δλδ αυτόματα η CPU να κάνει Boost τις επιδόσεις της, αστραπιαία και δυναμικά; Συν ότι την χαραμίζεις με τα XP. [ame] [/ame]
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 turbo mode ftw, άψογο feature... πράγματι το χαντακώνεις το PC με τα XP
antreas_patra Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 χαλαρωστε παιδια γνωριζω πως με xp δεν παιρνω πολλα,αλλα ειναι στα αμεσα σχεδια μου να βαλλω win7 64 και να αλλαξω και gpu Τεσπα στο θεμα, απλα νομιζα πως θα δουλευε σε κατασταση ηρεμιας στα 2.7GH περιπου και πως μονο οταν θα χρειαζοταν θα πηγαινε στα 3-3,2GHz. Φυσικα και ειμαι ευχαριστημενος που δουλευει συνεχως σε τοσο μεγαλες συχνοτητες απλα ηθελα να ειμαι σιγουρος πως ολα ειναι φυσιολογικα και πως οι θερμοκρασιες ειναι καλες. ( τις παρατηρησατε; ειναι μεσα στα normal επιπεδα?) θα ηθελα αν μπορει καποιος να μου προτεινει καποιο προγραμμα ετσι ωστε να δω τον cpu σε full load και να σας παραθεσω φωτο με θερμοκρασιες, να μου πειτε και αν ειναι καλες
phanispal Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Με stock ψύξη είσαι; Για cpu stress, τρέξε Linpack (OCCT).
antreas_patra Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 ναι με stock ειμαι και με το κουτι cooler master centrum 590. τρεχω το προγραμμα και σας παραθετω αποτελεσματα σε λιγο
antreas_patra Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 μολις τελειωσε το cpu stress. Δεν εχω καταλαβει κατι μαλλον... Γιατι σε full load τρεχει στα 2.667GHz και σε idle στα 3 με 3,2GHz ? περιμενα να συμβαινει ακριβως το αντιθετο με τις θερμολρασιες ειμαι οκ?
phanispal Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Ρίχνει τον πολλαπλασιαστή, γι' αυτό.. Από θερμοκρασίες είσαι μια χαρά, το Linpack "τσουρουφλίζει"τον επεξεργαστή. (Παίζεις και με <1V βέβαια) Αυτό το 13.82V δεν κατάλαβα εγώ, αλλά μάλλον είναι λάθος ένδειξη του OCCT.
antreas_patra Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά. επειδή όπως θα καταλάβατε δεν γνωρίζω και πολλά φοβόμουν πώς κάτι πήγαινε στραβά με τις ρυθμίσεις στο bios , αλλά τώρα οι απορίες μου λύθηκαν
phanispal Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ρίχνει τον πολλαπλασιαστή σε full load συνθήκες..
alexis333 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ρίχνει τον πολλαπλασιαστή σε full load συνθήκες.. Παιζει να ειναι ιδιοτροπια σε σχεση του προγραμματους αυτου και της χρησης turbo mode και speedstep μαζι. Καπου ειχα διαβασει ενα μικρο θεματακι δε θυμαμαι απο που και δεν ειμαι σιγουρος 100% πως ειναι αυτο. edit Το βρηκα http://forum.oktabit.gr/content/review-intel-core-i7-860-vs-core-i5-750 Φτάνουμε αισίως στα πασίγνωστα 3D benchmarks της Futuremark.Ξεκινούμε με το -παλιό- 3DMark 03, το οποίο αρέσκεται στην... συχνότητα του επεξεργαστή και όχι στον αριθμό των πυρήνων του. Βάση συχνότητας λοιπόν προκύπτουν οι διαφορές και εδώ παρατηρούμε -για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο review- πως το Turbo boost... μας κόβει επιδόσεις, αντί να μας προσφέρει. Στην περίπτωση του i7 860 δεν συμβαίνει σε τόσο μεγάλο βαθμό, αλλά συμβαίνει. Όπως εξηγήσαμε και στο review του i5 750, αυτό συμβαίνει γιατί η ενεργοποίηση του Turbo boost γίνεται παράλληλα με αυτή του Speedstep. Έτσι λοιπόν, έχουμε περιπτώσεις που το σύστημα "αυθαιρετεί" κατεβάζοντας τη συχνότητα του επεξεργαστή, θεωρώντας πως δεν την έχουμε ανάγκη. Ωραιο review και στα ελληνικα btw Mε την απενεργοποιηση του speedstep νομιζω δε θα το κανει αλλο πια.Αν και δε το εχω δοκιμασει στο δικο μου. Μπορει ο φιλος να το δοκιμασει και να μας πει αν θελει.
grimpr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Καμία ιδιοτροπία. o i5 750 λειτουργεί κανονικά και σύμφωνα με τα specs με το OCCT το οποίο είναι full multithreaded με πολύ υψηλά loads στην CPU . Δεν έχετε καταλάβει ακόμη την λειτουργία του Turbo Mode, τον Power Controller στους i5/i7 που το οδηγεί και τον σκοπό της ύπαρξης του. O i5 750 σε stock defaults, είναι ένας Quad στα 2.6GHZ και Single/Dualcore ανάλογα την εφαρμογή, στα 3.2GHZ. Όποιος κάνει Disable to Turbo Mode, δεν ξέρει τι του γίνετε. [ame] [/ame]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.