E-SURFER Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 διαθέτω εκατό και εικόνες jpg και θέλω να τις κάνω ένα αρχείο. Πως μπορώ να το κάνω; Δοκίμασα με Irfanview και μου κολλλάει... Όταν μάλιστα το Output είναι σε αρχείο jpg το irfanview μου λέει πως ξεπέρασα το pixel limit. Για να γίνω ποιό συγκεκριμένος είναι φωτογραφίες από παλιό βιβλίο και θέλω να τις ενώσω σε μία εικόνα παρά να τις κάνω ένα αρχείο pdf (quality loss). Γνωρίζει κάποιος;
macabre_sunsets Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 So it appears the maximum dimensions for a jpeg are 65535 pixels wide by 65535 pixels tall. Άμα έχεις 100 εικόνες, τότε κάθε εικόνα σου θα πρέπει να έχει το μέγιστο 655px ύψος (ή 1300px εαν βάζεις μια σελίδα δίπλα από την άλλη). Οι εικόνες που έχεις τι διαστάσεις έχουνε? Για σκέψου καλύτερα την λύση του PDF, με κάποιο πρόγραμμα που να μην επιφέρει quality loss (δεν ξέρω και πόσο είναι αυτό, με ποιό πρόγραμμα δοκίμασες και εαν είναι δεδομένο το quality loss). Πάντως τόσα e-book κυκλοφορούν, δεν νομίζω να τα έχουν κάνει PDF στην τύχη.
vag3d Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 διαθέτω εκατό και εικόνες jpg και θέλω να τις κάνω ένα αρχείο. Πως μπορώ να το κάνω; Δοκίμασα με Irfanview και μου κολλλάει... Όταν μάλιστα το Output είναι σε αρχείο jpg το irfanview μου λέει πως ξεπέρασα το pixel limit. Για να γίνω ποιό συγκεκριμένος είναι φωτογραφίες από παλιό βιβλίο και θέλω να τις ενώσω σε μία εικόνα παρά να τις κάνω ένα αρχείο pdf (quality loss). Γνωρίζει κάποιος; Δεν σε συμφέρει να το κάνεις αυτό... και για τόσες φωτογραφίες δεν μας λές και το μέγεθος της κάθε μίας (αν και απο ότι κατάλαβα, έχεις σκανάρει τα φύλλα και τα έχεις σε TIFF, οπότε σκούρα τα πράγματα...δεν θα μπορέσει το Computer σου να σηκώσει το "βάρος") (προφανώς θα τα σκάναρες σε 200 ή 300 dpi or something...) Καλύτερα να έχεις την κάθε σελίδα σαν ένα αρχείο εικόνας όπως είναι τώρα. Άλλος τρόπος είναι να κάνεις OCR και να μετατρέψεις το κείμενο σε πραγματικό κείμενο και όπου έχει εικόνα να την τοποθετήσεις μέσα εσύ ξανά (το κάνουν και αυτόματα τα OCR προγράμματα βέβαια αυτό).
E-SURFER Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δεν σε συμφέρει να το κάνεις αυτό... και για τόσες φωτογραφίες δεν μας λές και το μέγεθος της κάθε μίας (αν και απο ότι κατάλαβα, έχεις σκανάρει τα φύλλα και τα έχεις σε TIFF, οπότε σκούρα τα πράγματα...δεν θα μπορέσει το Computer σου να σηκώσει το "βάρος") (προφανώς θα τα σκάναρες σε 200 ή 300 dpi or something...)Καλύτερα να έχεις την κάθε σελίδα σαν ένα αρχείο εικόνας όπως είναι τώρα. Άλλος τρόπος είναι να κάνεις OCR και να μετατρέψεις το κείμενο σε πραγματικό κείμενο και όπου έχει εικόνα να την τοποθετήσεις μέσα εσύ ξανά (το κάνουν και αυτόματα τα OCR προγράμματα βέβαια αυτό). 181MB alltogether. Περίπου 2mb η κάθε φωτογραφία ξεχωριστά. Δεν έχω σκανάρη τα φύλα. Τα έχω φωτογραφήση για την ακρίβεια και τα αρχεία είναι σε μορφή jpg (Μόνο αυτό το format υποστηρίζει η φωτογραφική μου). 180χ180 dpi για την ακρίβεια (επισυνάπτω και τα αντίστοιχα properties σε εικόνα). Όσον αφορά το OCR... Με αφήνη αδιάφορο... Too much hassle... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
E-SURFER Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω τι θες... πες τι δεν κατάλαβες να το διευκρινήσω... Προφανώς ίσως και να μην είμαι αρκετά κατατοπιστικός... Ευχαριστώ ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:57 ---------- Άμα έχεις 100 εικόνες, τότε κάθε εικόνα σου θα πρέπει να έχει το μέγιστο 655px ύψος (ή 1300px εαν βάζεις μια σελίδα δίπλα από την άλλη).Οι εικόνες που έχεις τι διαστάσεις έχουνε? Για σκέψου καλύτερα την λύση του PDF, με κάποιο πρόγραμμα που να μην επιφέρει quality loss (δεν ξέρω και πόσο είναι αυτό, με ποιό πρόγραμμα δοκίμασες και εαν είναι δεδομένο το quality loss). Πάντως τόσα e-book κυκλοφορούν, δεν νομίζω να τα έχουν κάνει PDF στην τύχη. Ναι συμφωνώ πως σε jpg output οι εικόνες θα ήτανε εξαιρετικά μικρές. Για αυτό το output φόρματ δεν θα είναι jpg αλλά κάτι άλλο... πχ tiff. Αυτό ρυθμίζεται εύκολα με το irfanview. Απλά, μου κολλάει!!!! Τα περισσότερα ebooks δεν είναι κατασκευασμένα απο φωτογραφίες΄αλλά από text επεξεργάσιμο... Οπότε αρχίζοντας απο εκεί καταλήγω στο ότι για κάθε παρέμβαση που κάνεις σε ένα jpg υπάρχει και quality loss. Για τον λόγο αυτό προτιμώ και την λύση του merging. Απλά, θα αντιστρέψω τον συλλογισμό σου και θα σου πω επίσης πως δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότερες φωτογραφίες που κυκλοφορούν, είναι σε μορφή αρχείων φωτογραφιών και όχι σε αρχεία ηλεκτρονικού χαρτιού, pdf). ευχαριστώ
parsifal Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Πώς προσπαθείς να ενώσεις τις εικόνες στο IrfanView; Από το μενού Image > Create Panorama image... κάνοντάς τες stack horizontally/vertically; Αν σε ενδιαφέρει απλά το output να είναι ένα αρχείο (και όχι μία ενιαία εικόνα), μπορείς κάλλιστα να καταφύγεις στη λύση των multipage TIFFs: View > Multipage images > Create Multipage TIF...
E-SURFER Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Πώς προσπαθείς να ενώσεις τις εικόνες στο IrfanView; Από το μενού Image > Create Panorama image... κάνοντάς τες stack horizontally/vertically; Αν σε ενδιαφέρει απλά το output να είναι ένα αρχείο (και όχι μία ενιαία εικόνα), μπορείς κάλλιστα να καταφύγεις στη λύση των multipage TIFFs: View > Multipage images > Create Multipage TIF... Ναι. Αυτό ακριβώς έκανα (creat panorama image - vertical stack) Tι εννοείς ένα αρχείο και όχι μια ενιαία εικόνα; Multipage Tiff? Δεν το κατάλαβα αυτό. Πανταχού παρόν είσαι Parsifal!!! Πως τα προλαβαίνεις; Ευχαριστώ
parsifal Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Tι εννοείς ένα αρχείο και όχι μια ενιαία εικόνα; Multipage Tiff? Δεν το κατάλαβα αυτό. Όταν λες ότι το output θέλεις να είναι ένα αρχείο, δε διευκρινίζεις αν θέλεις όοολα τα JPEG σου να ενωθούν σε ένα (τεράστιο) ενιαίο κολλάζ ή αν είναι απλά διαχειριστικό το θέμα και δε θέλεις να βλέπεις πολλά διαφορετικά αρχεία στον file manager του λειτουργικού σου. Αν είμαστε στη 2η περίπτωση, υπάρχει και η λύση των Multipage formats. Δηλαδή ένα αρχείο πάλι, αλλά κάθε εικόνα από τις πολλές που το απαρτίζουν έχουν τη μορφή «σελίδας». Ορισμένοι image viewers (μεταξύ αυτών φυσικά και ο IrfanView) μπορούν να πλοηγούνται από σελίδα σε σελίδα με κάποιο shortcut ή κλικ σε κουμπί του GUI. Αυτή η λύση λύνει μερικά τεχνικά θέματα όπως ο περιορισμός ανάλυσης στον οποίον προσέκρουσες με τα JPEG. Αλλά ακόμη κι αν δεν υπήρχε περιορισμός, το memory usage θα ήταν τεράστιο όταν ένας viewer προσπαθούσε να προβάλλει μία τόσο μεγάλης ανάλυσης εικόνα. Με multipage format, γλυτώνεις αυτά τα δύο προβλήματα.
E-SURFER Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 ενδιαφέρον πολύ όλα αυτά... θα επανέλθω. Καλημέρα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:56 ---------- για να διευκρινήσω λοιπόν θα πω πως δεν με ενδιαφέρει τόσο ένα ενιαίο κολάζ όσο να βλέπω τις εικόνες του βιβλίου στην σωστή σειρά και σε ένα αρχείο (οπότε το θέμα θεωρώ πως ναι είναι διαχειριστικό). Α) τι είναι ο file manager; τΙ είναι το GUI; Γ)Πρέπει οι jpg μου να γίνουν converted σε tiff πρωτού μπω στην διαδικασία multipage tiff creation? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:57 ---------- για να διευκρινήσω λοιπόν θα πω πως δεν με ενδιαφέρει τόσο ένα ενιαίο κολάζ όσο να βλέπω τις εικόνες του βιβλίου στην σωστή σειρά και σε ένα αρχείο (οπότε το θέμα θεωρώ πως ναι είναι διαχειριστικό). Α) τι είναι ο file manager; τΙ είναι το GUI; Γ)Πρέπει οι "jpg" μου να γίνουν "converted" σε "tiff" πρωτού μπω στην διαδικασία "multipage tiff creation"; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:59 ---------- MOD σε παρακαλώ σβήσε την τελευταία μου απάντηση (double entry). Ευχαριστώ και συγνώμη για την ταλαιπωρία.
parsifal Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 για να διευκρινήσω λοιπόν θα πω πως δεν με ενδιαφέρει τόσο ένα ενιαίο κολάζ όσο να βλέπω τις εικόνες του βιβλίου στην σωστή σειρά και σε ένα αρχείο (οπότε το θέμα θεωρώ πως ναι είναι διαχειριστικό). Η σειρά προβολής καθορίζεται από τη σειρά με την οποία τις κάνεις add στο σχετικό παραθυράκι του IrfanView. Α) τι είναι ο file manager; τΙ είναι το GUI; Γ)Πρέπει οι jpg μου να γίνουν converted σε tiff πρωτού μπω στην διαδικασία multipage tiff creation? A. Οποιοδήποτε πρόγραμμα για διαχείριση αρχείων: Ο File Explorer που παρέχουν τα Windows, Total Commander, Directory Opus κ.ά. Β. Το γραφικό περιβάλλον (ή αλλιώς: διεπαφή/interface) ενός software Γ. Όχι, δεν χρειάζεται
E-SURFER Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Η σειρά προβολής καθορίζεται από τη σειρά με την οποία τις κάνεις add στο σχετικό παραθυράκι του IrfanView. A. Οποιοδήποτε πρόγραμμα για διαχείριση αρχείων: Ο File Explorer που παρέχουν τα Windows, Total Commander, Directory Opus κ.ά. Β. Το γραφικό περιβάλλον (ή αλλιώς: διεπαφή/interface) ενός software Γ. Όχι, δεν χρειάζεται ευχαριστώ για τις πληροφορίες πάντως. ελπίζω να μην σε κούρασα. Θα τα δοκιμάσο και θα επανέλθω να σου πω πως πήγε... Ευχαριστώ
Crizzt Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μπορεις επισης να μαζεψεις τις φωτος σε φορματ cbz/cbr και μετα τις βλεπεις με καποιο comic book reader (Comical, κλπ). Η διαδικασια περιγραφεται εδω και εδω το Comical
E-SURFER Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μπορεις επισης να μαζεψεις τις φωτος σε φορματ cbz/cbr και μετα τις βλεπεις με καποιο comic book reader (Comical, κλπ). Η διαδικασια περιγραφεται εδω και εδω το Comical πολυ ενδιαφέρον και ίσως και να είναι καλύτερη λύση τελικά... ευχαριστώ.
E-SURFER Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Η σειρά προβολής καθορίζεται από τη σειρά με την οποία τις κάνεις add στο σχετικό παραθυράκι του IrfanView. A. Οποιοδήποτε πρόγραμμα για διαχείριση αρχείων: Ο File Explorer που παρέχουν τα Windows, Total Commander, Directory Opus κ.ά. Β. Το γραφικό περιβάλλον (ή αλλιώς: διεπαφή/interface) ενός software Γ. Όχι, δεν χρειάζεται Φίλε Parsifal, Μόλις τελείωσα την διαδικασία. Όλα πήγαν καλά πλην όμως έχω τα εξή προβλήματα: 1) Αρκετός χρόνος για να δημιουργηθεί το αρχείο (μισή ώρα λέω...) 2) Πολύ μεγάλο (Aπό τα 181mb να παώ στα 2 και Gb είναι κάπως υπερβολικό νομίζω...) 3) το αρχείο χώρεσε μόνο 87 από τις 103 φωτογραφίες και το έκανα μάλιστα δύο φορές (μήπως δεν τις έβαλα όλες μέσα αρχικά) αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο!!!! Επισυνάπτω δύο φωτογραφίες για να γίνω ακόμα ποιό κατατοπιστικός: 1) properties αρχείου tif output 2) Properties φακέλου με τις original photos Περιμένω νέα σου... Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.