Μέλας Κύων Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Χαιρετώ , χρησιμοποιώ το ΧΑΜΡΡ για windows έκδοση 1.7.2 κι ενώ μέσω mysql σε περιβάλλον dos μπορώ και καταχωρω εγγραφές σε ελληνικά εν τούτοις όταν κάνω έξοδο των εγγραφών σε php ιστοσελίδα μου βγάζει αλαμπουρνέζικα - ακαταλαβίστικα. Επαιξα μεσω phpmyadmin με κωδικοσελίδες utf-8 , greek κλπ αλλά τίποτα. Ακόμη και μέσα απο τη myqsl με εντολη charset προσπαθησα να κάνω κάτι αλλά τζίφος. Κάτι μου είχαν πει για κάποιο ini αρχείο που καταχωρούμε παραμέτρους για mysql. Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει για να λύσω το πρόβλημα;
Uberalles_gr Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Καταρχάς, την βάση σου ορίζεις το collation greek_bin ! Το config για την βάση σου με την σελίδα .php είναι το εξής : > $dbhost = 'localhost'; $dbname = 'test'; $dbuser = '****'; $dbpass = '****'; $link = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass); $select_db=mysql_select_db($dbname); mysql_query('set character set greek',$link); mysql_query("SET NAMES 'greek'",$link); και μέσα στην σελίδα .php ορίζεις σαν charset Ελληνική ISO (charset=iso-8859-7). Δοκίμασε το και πες μας ! Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις εάν χρησιμοποιήσεις και utf-8
Μέλας Κύων Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 το παραπάνω config με τον κώδικα το καταχωρώ σε μια σελίδα php που ορίζει τους κωδικούς μου ή σε κάποιο αρχείο config τύπου ini;
Uberalles_gr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Ο κώδικας είναι ο τρόπος για να συνδέσεις την βάση σου με την σελίδα .php που τρέχεις. Έτσι ή το βάζεις τον κώδικα μέσα στην .php σελίδα ή το κάνεις ξεχωριστά σε ένα αρχειάκι π.χ. config.php και μέσα στην .php που θα τρέξεις θα την κάνεις include το config.php με τον τρόπο include("config.php");
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.