tsiliman Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα! Θέλω να παρακολουθήσω έναν ανοιχτό χώρο, με μια, ή και περισσότερες, αν είναι απαραίτητο, κάμερες. Η κοντυνότερη πηγή ρεύματος αλλά και πρόσβασης στο internet (κοινώς, υπολογιστής με router), είναι γύρω στα 6 μέτρα. Με τα ηλεκτρολογικα/ηλεκτρονικά τα πάω σχετικά καλά. Από κάμερες όμως δεν ξέρω. Έχω διαβάσει ότι υπάρχουν κάμερες με ip, ethernet, ftp κλπ κλπ. Μεμονωμένα, ξέρω τους όρους, όχι όμως και τι εφαρμογή έχουν στη συγκεκριμένη περίπτωση. Παράδειγμα: Μπορώ να συνδέσω την κάμερα με ένα router, και το βίντεο να "ανεβαίνει" σε έναν απομακρυσμένο server, χωρίς να χρειάζεται να έχω ανοιχτό το pc μου? Οποιεσδήποτε προτάσεις ιδέες και παρατηρήσεις είναι καλοδεχούμενες! Ευχαριστώ
demosdem Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα!Θέλω να παρακολουθήσω έναν ανοιχτό χώρο, με μια, ή και περισσότερες, αν είναι απαραίτητο, κάμερες. Η κοντυνότερη πηγή ρεύματος αλλά και πρόσβασης στο internet (κοινώς, υπολογιστής με router), είναι γύρω στα 6 μέτρα. Με τα ηλεκτρολογικα/ηλεκτρονικά τα πάω σχετικά καλά. Από κάμερες όμως δεν ξέρω. Έχω διαβάσει ότι υπάρχουν κάμερες με ip, ethernet, ftp κλπ κλπ. Μεμονωμένα, ξέρω τους όρους, όχι όμως και τι εφαρμογή έχουν στη συγκεκριμένη περίπτωση. Παράδειγμα: Μπορώ να συνδέσω την κάμερα με ένα router, και το βίντεο να "ανεβαίνει" σε έναν απομακρυσμένο server, χωρίς να χρειάζεται να έχω ανοιχτό το pc μου? Οποιεσδήποτε προτάσεις ιδέες και παρατηρήσεις είναι καλοδεχούμενες! Ευχαριστώ Βρήκα αυτό και έχει και κατάλογο με κάμερες ρίξε ματιά εκεί. Δικτυακές κάμερες στην αιχμή της τεχνολογίας, προσιτές από άποψη κόστους. Η εγκατάστασή τους είναι απλή (συνδέονται στο modem/router) και ο ενσωματωμένος web server δίνει τη δυνατότητα επίβλεψης από οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο, χρησιμοποιώντας έναν κοινό internet browser όπως ο Microsoft Internet Explorer. http://www.diamantonis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=65&lang=el
pp6210 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 αν και δεν είμai ειδικός, να σου πω οτι με ρουτερ on line και με ip (ή wifi) κάμερα γίνεται αυτό που ζητάς - φαντάζομαι τα 6 μέτρα δεν είναι πρόβλημα για καλώδιο αν θα είναι φανερή η κάμερα. Το οτι γίνεται το ξέρω γιατί είχα ρωτήσει λεπτομερώς φίλο που ήξερε όταν έψαχνα λύση για την baby sitter, περισσότερες λεπτομέρειες όμως δεν ξέρω γιατί τελικά δεν το προχώρησα (αφού δεν βρήκα babysitter!)
andreasl Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δεν ανέφερες καθόλου τι θέλεις να παρακολουθήσεις. Εδώ τίθεται θέμα δεοντολογίας αλλά και νομιμότητας. Ψάξε πρώτα να σιγουρευτείς ότι είναι νόμιμο αυτό που θέλεις να κάνεις και δεν καταπατεί τα προσωπικά δικαιώματα κανενός, απόδειξε το, και μετά συζητάμε για τα τεχνικά του θέματος.
tsiliman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δεν ανέφερες καθόλου τι θέλεις να παρακολουθήσεις. Εδώ τίθεται θέμα δεοντολογίας αλλά και νομιμότητας. Ψάξε πρώτα να σιγουρευτείς ότι είναι νόμιμο αυτό που θέλεις να κάνεις και δεν καταπατεί τα προσωπικά δικαιώματα κανενός, απόδειξε το, και μετά συζητάμε για τα τεχνικά του θέματος. Την πυλωτή της πολυκατοικίας που μένω θέλω να παρακολουθώ. Και αυτό γιατί την τελευταία 5ετία μας έχουν αλλάξει τα φώτα. Έχουν ανοίξει τα μισά διαμερίσματα, και έχουν σπάσει τρία αυτοκίνητα. Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο. Ούτε ξέρω σε ποιόν πρέπει να απευθυνθώ για να μάθω αν τελικά είναι. Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις εσύ? Ευχαριστώ! Και ξέρεις κάτι. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μάλλον δεν είναι νόμιμο. Αλλά ούτε αυτοί που μας έχουν ριμάξει είναι νόμιμοι. Εσύ τι θα έκανες στη θέση μου? Υ.Γ "Μήπως τελικά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα?"
Moderators Gi0 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Για ριξε μια ματια σε αντιστοιχο topic που ειχα ανοιξει εδω
pp6210 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 το αναμενόμενο αποτέλεσμα δεν αξίζει τα έξοδα... δες το ΡΜ που σου έστειλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.