Προς το περιεχόμενο

Σπάσιμο οθόνης 3GS - Κάλυψη Εγγύησης?

morrissey

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Χτες το βράδυ μου έπεσε το iphone στο πάτωμα και γεμισε ραγίσματα όλη η οθόνη. Λειτουργεί κανονικά και η αφή του αλλα το τζαμάκι εχει καταστραφει. Πήγα τωρα το πρωί απο το Oteshop που το είχα παρει να τους το δώσω πιστεύοντας οτι καλύπτεται απο την εγγύηση αλλά και ο ίδιος δεν γνώριζε τι γίνεται με τα iphone και θεώρησε οτι δεν καλύπτεται απο την εγγύηση. Με ψάξιμο μου είπε οτι ο γερμανός αναλαμβάνει το service αλλα οτι και πάλι δεν καλύπτεται και οτι μπορει να στοιχησει 200 - 300ε. Δεν τους το άφησα. Το πήρα μηπως βρω καποια άκρη μονος μου.

Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω να με βοηθήσει?

Ευχαριστώ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αφού σου έχει πέσει κάτω, δεν καλύπτεται από την εγγύηση. Δεν πρόκειται για αστοχία υλικού ή κατασκευαστικό λάθος αλλά για ατύχημα.

Δημοσ.

Τα νεότερα που έχω αφού μιλησα με Γερμανό είναι πως στοιχίζει 215ε με τη πληρωμή να γίνεται τώρα που θα παραδώσω τη συσκευή και διαβάζοντας σε forum είδα ότι σου στέλνουν νέα συσκευή. Δλδ και ένα κουμπί να χάλαγε πάλι ίδιο θα ήταν το κόστος.

Σκέφτηκα με 50ε να έπερνα το ανταλλακτικό απο το ebay αλλα σκέφτομαι πως αν κάτι πάει σταβά ή δεν κάτσει καλά και εκτός εγγύησης θα έχω βγεί και τα 215ε μπορεί να γίνουν διπλάσια για αλλαγή συσκευής...Οπότε λέω να προχωρήσω κανονικά. για να δουμε...

Δημοσ.

Μπορείς να βρεις ανταλακτικο φθηνά , μιας και η οθόνη είναι άλλο κομμάτι από το γυαλί μπροστά. Η διαδικασία αλλαγής είναι επικίνδυνη και πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή Και σίγουρα χάνεις την εγγύηση. Εάν έχεις τα λευτα πήγενε Γερμανο , αλλιώς υπάρχουν λεπτομερεστατα Video στο Youtube που σου δείχνουν πως γίνεται

Δημοσ.

Σπασίματα και χτυπήματα - γρατζουνιές δεν έχουν εγγύηση.

Επίσης αν πας κάποια συσκευή χτυπημένη , οποιαδήποτε βλάβη της την βγάζουν εκτός εγγύησης (εκτός ίσως της μπαταρίας) , ως υπαίτιο του χτυπήματος.

Και έχουν δίκιο.

Αν θέλεις συσκευή με εγγύηση πτώσης, πάρε μία από αυτές που βγαίνουν κατά καιρούς με τέτοια βιομηχανικά χαρακτηριστικά.

Ειδικά τα iphones παθαίνουν αρκετές τέτοιες ζημιές λόγω του λεπτού προφίλ τους, που τα καθιστά ευάλωτα σε πτώσεις - στρεβλώσεις.

Οι οθόνες τους ραγίζουν ακόμα και όταν τα στουμπώνουμε σε τσέπες και τσάντες (πολλές οθόνες έχουν σπάσει από τέτοιες στρεβλώσεις).

Επίσης, το iphone δεν είναι τραντζιστοράκι της δεκαετίας του 80 για να το μαστορέψουμε.

Για να ανοίξει κάποιος το iphone πρέπει να έχει αρκετές γνώσεις πάνω στη συγκεκριμένη συσκευή, σίγουρα αν το κάνει για πρώτη φορά θα του κάνει ζημιά στο πλαστικό και στην εφαρμογή των πλαστικών τουλάχιστον , σίγουρα χάνει και την εγγύηση, και αντί για 200 ευρώ το πιο πιθανό είναι να το πετάξει και να πληρώσει για να πάρει άλλο.

Η Sony εδώ και κάποια χρόνια έχει πολιτική αντικατάστασης για οποισδήποτε βλάβη.

Εντός και εκτός εγγύησης.

Εκτός εγγύησης έχει μια στάνταρτ χρέωση για αντικατάσταση αν θυμάμαι καλά , ανεξαρτήτως βλάβης.

Τα στέλνουν έξω και τους στέλνουν πίσω άλλη συσκευή (δεν βάζει κανείς χέρι στην αντιπροσωπία). Το ίδιο ισχύει και για τα PS κλπ.

Λογικό είναι αφού είναι τα πάντα τόσο συμπυκνωμένα εκεί μέσα που είναι σχεδόν αδύνατο να βάλεις χέρι χωρίς να κάνεις κάποια έστω και μικρή ζημιά.

Αν θες να πειραματιστείς μόνος σου, να έχεις στο μυαλό σου ότι πιθανότατα μετά το σκάλισμα θα το πετάξεις και θα πάρεις άλλο.

Επίσης, η οθόνη αφής δεν είναι ένα απλό γυαλί όπως λέει ο φίλος, αλλά 2 πολύ ευαίσθητες συσκευές σε μία.

Είναι 1 οθόνη υγρών κρυστάλλων και 1 οθόνη-μεμβράνη αφής ενωμένες (κολλημένες).

Προφανώς έχει ραγίσει η οθόνη υγρών κρυστάλλων στην περίπτωση σου, και η οθόνη αφής δεν έχει πάθει ζημιά.

Είναι μεγάλη μανούρα η αντικατάσταση τους και χρειάζεται και εργαλεία και γνώσεις.

Άσε που μπορεί να έχουν σπάσει και άλλα εξαρτήματα εσωτερικά και να χρειάζεται αντικατάσταση έτσι κι αλλιώς.

Αν δεν θες να στο φτιάξουν (αντικατάσταση) , και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις έτσι όπως είναι , θα σου πρότεινα να περιμένεις την επόμενη επιδότηση για να πάρεις καινούργιο.

Δημοσ.

Θα είχα βάλει τα κλάματα λέμε :cry:

Αντίστοιχα είχα τσακίσει ένα qtek9000 (το οποίο το είχα πάρει 950 ευρώ και είχε κλείσει 1 χρόνο περίπου ).

μου έπεσε και έσπασε η βάση που κρατάει τα δύο κομάτια μεταξύ τους. Κρεμόταν από την καλωδιοταινία το πάνω κομάτι.

Πήγα να το παίξω μάγκας κι εγώ , και το άνοιξα,

αλλά τελικά το έστειλα για φτιάξιμο για να μην το διαλύσω τελείως.

Παίζει ακόμα...

Δημοσ.

Φαινεται οτι στα 3gs αυξησαν την ταριφα απο 195 ευρω που ηταν στα 3g στα 215 ευρω....Φιλε μου οτι και να χαλασει δεν επισκευαζεται και αυτη ειναι η ταριφα για αντικατασταση....Λυση να το φτιαξεις αλλου θελει πολυ ψαξιμο γιατι θα δωσεις δεν ξερω ποσα αλλα θα εχεις ενα κινητο χωρις εγγυηση. Οποτε το νταβατζιλικι των 215 ευρω ισως ειναι αναποφευκτο.Η εγγυηση θα ανανεωθει για ενα χρονο ακομα απο την επισκευη του κινητου.

Δημοσ.

Αν ειναι το τζαμι παραγειλετο απο e-bay ειναι πανευκολο να το αλλαξεις 2 βιδουλες εχει στο κατω σημειο.

Στοιχιζει περιπου 25$ (ολο το κιτ βαση, κατσαβιδια κλπ)δηλ. λιγοτερο απο 20 euro + μεταφορικα.

Μαζι με οθονη εχει 113 euro και αυτο το ξερω γιατι εχω ενα φιλο που δε το προσεχει και εχει αλλαξει οθονη 3 φορες.

Στο κατω κατω δεν εχεις να χασεις και τπτ γιατι 215 για ενα τζαμι ειναι τρελο ποσο και δεν ειναι αναγκη να ακους το καθε μαλακα.

Δημοσ.
Αν ειναι το τζαμι παραγειλετο απο e-bay ειναι πανευκολο να το αλλαξεις 2 βιδουλες εχει στο κατω σημειο.

Στοιχιζει περιπου 25$ (ολο το κιτ βαση, κατσαβιδια κλπ)δηλ. λιγοτερο απο 20 euro + μεταφορικα.

Μαζι με οθονη εχει 113 euro και αυτο το ξερω γιατι εχω ενα φιλο που δε το προσεχει και εχει αλλαξει οθονη 3 φορες.

Στο κατω κατω δεν εχεις να χασεις και τπτ γιατι 215 για ενα τζαμι ειναι τρελο ποσο και δεν ειναι αναγκη να ακους το καθε μαλακα.

Το ανταλλακτικό είναι όντως αυτό που έδειξες αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο να το αλλάξεις... Για παράδειγμα το άνοιγμα του κινητού είναι μεν με δύο βιδούλες αλλά πρέπει να γίνει με βεντούζα και σιγά-σιγά ώστε να μην χαλάσουν τα κουμπώματα των καλωδίων της οθόνης με το LogicBoard.

Επίσης, επειδή το τζάμι+digitizer είναι κολλημένο στην οθόνη, για να τα χωρίσουμε θα πρέπει η κόλλα να λιώσει σιγά-σιγά με πιστολάκι μαλλιών ή παρόμοια συσκευή, αλλά με πολύ προσοχή ώστε η θερμότητα να μην καταστρέψει τους σένσορες που βρίσκονται αριστερά στο ακουστικό.... Μετά η κόλληση του καινούργιου τζαμιού+digitizer στην οθόνη θα πρέπει να γίνει με ειδικά αυτοκόλλητα και όχι με Logo ώστε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά ή μελλοντικά να μπορεί να ξαναξεκολλήσει.... Και πάντα πριν ακουμπήσουμε το εσωτερικό του iPhone έχουμε ''ξεφορτιστεί'' ηλεκτροστατικά, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να κάψουμε το LogicBoard....

Και μετά υπάρχει το ρίσκο αν το ανταλλακτικό που θα παραγγείλεις είναι ποιοτικό ή όχι και πόσο βέβαια θα σου κρατήσει στο χρόνο...

Η αλλαγή είναι εύκολη για κάποιον που έχει κάποιες γνώσεις.... άμα δεν το γνωρίζεις το άθλημα, καλύτερα να τα δώσεις τα 215 ευρώ και να πας στα σίγουρα.... :-)

Δημοσ.
Το ανταλλακτικό είναι όντως αυτό που έδειξες αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο να το αλλάξεις... Για παράδειγμα το άνοιγμα του κινητού είναι μεν με δύο βιδούλες αλλά πρέπει να γίνει με βεντούζα και σιγά-σιγά ώστε να μην χαλάσουν τα κουμπώματα των καλωδίων της οθόνης με το LogicBoard.

Επίσης, επειδή το τζάμι+digitizer είναι κολλημένο στην οθόνη, για να τα χωρίσουμε θα πρέπει η κόλλα να λιώσει σιγά-σιγά με πιστολάκι μαλλιών ή παρόμοια συσκευή, αλλά με πολύ προσοχή ώστε η θερμότητα να μην καταστρέψει τους σένσορες που βρίσκονται αριστερά στο ακουστικό.... Μετά η κόλληση του καινούργιου τζαμιού+digitizer στην οθόνη θα πρέπει να γίνει με ειδικά αυτοκόλλητα και όχι με Logo ώστε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά ή μελλοντικά να μπορεί να ξαναξεκολλήσει.... Και πάντα πριν ακουμπήσουμε το εσωτερικό του iPhone έχουμε ''ξεφορτιστεί'' ηλεκτροστατικά, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να κάψουμε το LogicBoard....

Και μετά υπάρχει το ρίσκο αν το ανταλλακτικό που θα παραγγείλεις είναι ποιοτικό ή όχι και πόσο βέβαια θα σου κρατήσει στο χρόνο...

Η αλλαγή είναι εύκολη για κάποιον που έχει κάποιες γνώσεις.... άμα δεν το γνωρίζεις το άθλημα, καλύτερα να τα δώσεις τα 215 ευρώ και να πας στα σίγουρα.... :-)

Πωπω Kpartsi ανατρίχιασα... :ο) Σα να έκανες εγχειριση σε ανθρωπο και εξηγούσες αναλυτικότατα τι πρέπει να κάνεις και τι όχι...Τρομερή ανάλυση!

Οπως και να έχει, αποφάσισα να το πάω στο Γερμανό το μεσημέρι και να τελειώνω. Σίγουρα θα μου έρχοταν πολυ οικονομικότερα απο ebay αλλα βλέποντας και τα video αλλαγής τζαμίου και διαβάζοντας και την προηγούμενη περιγραφή σίγουρα δεν είναι κ το πιο εύκολο πράγμα για μένα.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας στο thread αλλα και μέσω pm που θέλησαν να με βοηθήσουν μερικά παιδιά.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλα αυτό που συμπέρανα απο όλη αυτή την ιστορία είναι πως αν υπήρχε Apple hellas και apple stores αυτό δε θα συνέβαινε... Και πάλι δε θα καλυπτόταν απο την εγγύηση τέτοια βλάβη αλλα τουλάχιστον απλά θα μου αλλάζαν το τζάμι με μια λογική τιμη και όχι πλήρης αντικατάσταση της συσκευης.

Οποτε τωρα αναγκαστικά και μία rubber θηκη για αποφυγή τετοιων περισταστικών ( ή bubble wrap και τύλιγμα με μονοτική μαύρη, χοντρή να μήν παίρνει ανάσα) :-):-):devil::-):-)

Δημοσ.

Σιγα ρε σεις τι διαλο γραμματα ειναι?!!

Λιγο προσοχη θελει απλα, το internet ειναι γεματο Videos και το kit εκτος απο τα κατσαβιδακια εχει και ειδικους εξωλκείς για να ξεκολαει ευκολα χωρις προβλημα.Στα πρωτα iphone 2G ηταν γερα κολημενο (και παλι ομως εβγαινε) στα 3G & 3GS βγαινει πολυ πιο ευκολα.

Και στη τελικη ας παρουμε και το nightmare session εσπασες την οθονη την παραγγελνεις 113 euro περιπου και μπαινει για πλακα (δεν εχει να ξεκολησεις τπτ)

Ακου 215euro το δικο μου το αγορασα 175euro στο κουτι 15 ημερες το ειχε ο ανθρωπος με την αποδειξη και την εγγυηση (μεταξυ μας η εγγυηση ειμαι του κολου τα 9μερα)

Εσυ κατσε να σε κανει πανταλονι ο Γερμανος

Τι διαλο, γραμματα ειναι??!!

Δημοσ.

Δε καταλαβα επειδη εσυ πιαστηκες κοροιδο (ΑΡΧΙΚΟΡΟΙΔΟ για τη ακριβεια) και σε καναν μεροκαματο πρεπει ντε και καλα να τους κανουν ολους??!!

Εμπειρια εχω απο το θεμα δεν ειναι και δυσκολο λιγο προσοχη θελει, τωρα αν τρεμουν τα χερια σου δε σου φταιει κανεις αν σπασεις την οθονη, αλλα και να τη σπασεις (χειροτερη περιπτωση) εχει 113euro και μπαινει πανευκολα.

Δε τα εχω παρει μ΄αυτον που ποσταρε αλλα με τους πονηρους που του προτεινουν να πληρωσει 215 euro

Δε ξαναποσταρω στο συγκεκριμενο post

E.O.F

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...