outlaw star Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 καλησπέρα σε όλους τους καμένους του o/c forum:-)..έχω την vapor-x 4890 και ήθελα να δω πόσο μπορεί να ανέβει..δυστηχώς το ati tool δε παίζει με που το ανοίγω κρασάρει(αλήθεια αυτό έχει να κάνει με τους drivers ή με την κάρτα?αν βάλω μια πιο παλιά έκδοση του catalyst υπάρχει περίπτωση να παίξει?)..έτσι είδα ότι πολλοί προτείνουν το furmark....αλλά επειδή δεν το έχω ξαναχρησιμοποιήσει αν θέλετε και μπορείτε πείτε μου στο περίπου τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω...τα artifacts που θα δω είναι τόσο εμφανή όσο με το ati tool ή θα πάθω μυωπία μένοντας σα το χωροφύλακα στα 5 εκατοστά απο την οθόνη για να τα παρατηρήσω?ευχαριστώ
phanispal Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δοκίμασε με το RivaTuner. Μη σε απασχολεί που είναι για nVIDIA, μια χαρά δουλειά κάνει και στις ATi. Τα artifacts είναι αρκετά εμφανή, θα τα διακρίνεις όταν σκασομυτίσουν.
p_under Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δοκίμασε με το RivaTuner. Μη σε απασχολεί που είναι για nVIDIA, μια χαρά δουλειά κάνει και στις ATi. Τα artifacts είναι αρκετά εμφανή, θα τα διακρίνεις όταν σκασομυτίσουν. + 1
outlaw star Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δοκίμασε με το RivaTuner. Μη σε απασχολεί που είναι για nVIDIA, μια χαρά δουλειά κάνει και στις ATi. Τα artifacts είναι αρκετά εμφανή, θα τα διακρίνεις όταν σκασομυτίσουν. αμ δε...μου βγάζει no addtitioanl information available οπότε ούτε θερμοκρασίες μπορώ να δω ούτε να πειράξω τα ρολόγια...αλλά αυτό δε με ενοχλεί τα πειράζω απο τον catalyst...έχει το riva tuner επιλογή για να στρεσσάρεις τη gpu?πάντως εδώ δε βοηθάει καν
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Το Furmark ειναι πανευκολο στην λειτουργια, δοκιμασε το. Το Ριβα πραγματικα δεν εχω δει να εχει επιλογη στρεσαρισματος της vga, μονο Monitoring και overclocking. Δοκιμασε και το OCCT GPU test...
outlaw star Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Το Furmark ειναι πανευκολο στην λειτουργια, δοκιμασε το. Το Ριβα πραγματικα δεν εχω δει να εχει επιλογη στρεσαρισματος της vga, μονο Monitoring και overclocking. Δοκιμασε και το OCCT GPU test... το occt το είχα ξεχάσει σωστός!σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις σας!θα επανέλθω με αποτελέσματα ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:57 ---------- λοιπόν κάνοντας 5λεπτα τεστ με το occt μόνο για τη gpu(τη μνήμη δε την υποστηρίζει λόγω cuda δηλαδή nvidia) σταθερός είμαι στα 915 απο τα 870..περίμενα κάτι παραπάνω για να πω την αλήθεια αλλά anyway είμαι γνωστός γκαντέμης...για τη μνήμη να υποθέσω ότι όταν την αυξήσω πάνω απο όσο αντέχει θα δω κάτι σα χιόνια στα παιχνίδια ή artifacts?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Απo vga temp πως παμε? Πιο πανω απο τα 915 τι σου κανει? (μονο 5 λεπτα τεστ?)
outlaw star Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Απo vga temp πως παμε?Πιο πανω απο τα 915 τι σου κανει? (μονο 5 λεπτα τεστ?) πετάει errors και βλέπω artifacts θερμoκρασίες 87 max πραγματικά αποδοτικό το σύστημα της vapor-x(5 λεπτά στο occt)..να το αφήσω παραπάνω?ή να δοκιμάσω και με furmark?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Κανε και ενα στρες τεστ για θερμοκρασιες με το φουρμαρκ... 87 σα πολλοι δεν ειναι? Εμενα η 4870 1GB overclocked με την Thermalright T-Rad² και 2 ανεμιστηρια 9ρια silent πανω να βαρανε δε θυμαμαι να ξεπερασε ποτε τους 70 βαθμους...
outlaw star Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Κανε και ενα στρες τεστ για θερμοκρασιες με το φουρμαρκ...87 σα πολλοι δεν ειναι? Εμενα η 4870 1GB overclocked με την Thermalright T-Rad² και 2 ανεμιστηρια 9ρια silent πανω να βαρανε δε θυμαμαι να ξεπερασε ποτε τους 70 βαθμους... γενικά απο όσο έχω δει οι 4890 βαράνε θερμοκρασίες...νομίζω ότι για vga και occt είναι normal.. θα κάνω κκαι furmark και επιστρέφω...ρε με τι ασχολούμαστε ξημερώματα δευτέρας!!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Oντως, γιαυτο και λεω να βαλω καμια ταινιουλα! Θα ξαναδω το θρεντ αυριο, σοου καλη συνεχεια
outlaw star Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 λοιπόν 12 λεπτά furmark με stability test,xtreme burning mode,1280x1024(ανάλυση της οθόνης μου) και 8χmsaa απο όσο είδα τουλάχιστον δε πρέπει να πέταξε artifact...ρολόγια απο 870/1050 σε 915/1100(gpu/memory)...max θερμοκρασία 72 βαθμούς καμία σχέση με occt...ότι παρατηρήσεις και συμβουλές έχεις george ευπρόσδεκτες και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σου βραδυάτικα
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Χμμμ τοση διαφορά το OCCT απο το Furmark? Μπας και μετρανε αλλιως τη θερμοκρασια ή τη βλεπεις με τριτο προγραμμα (π.χ. Εβερεστ)? Με τσιγκλισες τωρα να τεσταρω και τα δικα μου αυριο...! Παντως αν εμφανιστουν Artis σε παιχνιδι, θα το καταλαβεις. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Καλο βραδυ!
outlaw star Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Χμμμ τοση διαφορά το OCCT απο το Furmark? Μπας και μετρανε αλλιως τη θερμοκρασια ή τη βλεπεις με τριτο προγραμμα (π.χ. Εβερεστ)? Με τσιγκλισες τωρα να τεσταρω και τα δικα μου αυριο...! Παντως αν εμφανιστουν Artis σε παιχνιδι, θα το καταλαβεις. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Καλο βραδυ! και όμως...τη θερμοκρασία στο occt τη μέτραγα μέσω του catalyst...στο furmark μέσω του ίδιου του προγράμματος αφού σου βγάζει ταυτόχρονα γράφημα με τις θερμοκρασίες ενώ κάνεις το τεστ αλλά και του catalyst και συμφωνούσαν ...για τα artifacts ναι συνήθως τα βλέπεις..απλά έφαγε κάτι παγώματα το gears of wars καθώς έπαιζα τα οποία θέλω να πιστεύω ότι οφείλονται στο γεγονός ότι είχα χρονίσει πιο ψηλά τον πυρήνα απο όσο άντεχε..αύριο θα ξαναδώ...αλλά τόσο μπανανοκομμάτι γαμώ τη γκαντεμιά μου..ούτε καν 950 ο πυρήνας...και δεν είναι και το reference pcb για να χρησιμοποιήσω το softvolt mod...τουλάχιστον είναι πραγματικά αθόρυβη..καλό βράδυ και σε σένα και θα περιμένω νέα απο τα benchmarks
phanispal Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Όντως τα κολλήματα οφείλονται στο ότι είχες χρονίσει πιο ψηλά τον πυρήνα. Με τις μνήμες θα έβλεπες απλά artifacts.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.