Arcanaloth Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Έψαξα μερικά παρόμοια θέματα, αλλά δεν βρήκα λύση για το πρόβλημα μου και όλα ήταν 5-6 ετών. Λοιπόν, έχω στον υπολογιστή 2 σκληρούς δίσκους, δουλεύανε κανονικά μέχρι πρότινος. Ο ένας, ο παλιός, είναι 80gb και έχει μέσα μόνο το λειτουργικό σύστημα (Win XP, sp3) και ο καινούργιος 400gb και έχει μέσα μόνο ταινίες, mp3 κτλ. Εκεί που όλα δουλεύανε μια χαρά, ξαφνικά κρασάρει και μόλις πάω να κάνω restart βγάζει το κλασικό, ενοχλητικό μήνυμα. Πάλεψα από δω, από κει, τίποτα. Τώρα, το θέμα είναι πως αποσυνδέοντας τον νέο δίσκο, αυτόν με τις ταινίες κτλ. μέσα μόνο, το pc άνοιξε κανονικά και δουλεύει μια χαρά. Μόλις πάω να τον συνδέσω, πάλι τα ίδια. Πώς γίνεται αυτό; Από τη στιγμή που το λειτουργικό και τα πάντα είναι στον παλιό δίσκο και αυτός δουλεύει μια χαρά, πού κολλάει το μηχάνημα και μόλις βάζω τον 2ο σκληρό δεν ανοίγει; Format λυπάμαι να κάνω, γιατί είναι τίγκα ο σκληρός και δεν θέλω να χάσω τόσο υλικό. Από την άλλη, έχω την υποψία ότι ο νέος σκληρός, αυτός που δημιουργεί και το πρόβλημα, πρέπει να έχει bad sectors και μάλιστα αρκετά. Τί μπορώ να κάνω; Καμιά ιδέα;
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Το πιθανότερο είναι να έχει αλλάξει το Boot Sequence (ή Boot Order) και να προσπαθεί να κάνει boot απ' τον 400άρη όταν είναι και οι 2 συνδεδεμένοι. Ψάξ' το και μας λες.
vasi Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 μπορείς να το διορθώσεις με μια live έκδοση linoux
Arcanaloth Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Η σειρά boot είναι η σωστή, ήταν το πρώτο που κοίταξα. Όντως, το λειτουργικό linux δουλεύει μια χαρά και "βλέπει" και τους δύο σκληρούς κανονικά, και αυτό το δοκίμασα, αλλά δεν είμαστε για αλλαγές τώρα στα γεράματα.
Hal9000 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 http://www.insomnia.gr/forum/search.php?searchid=3365097
parsifal Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 http://www.insomnia.gr/forum/search.php?do=process&titleonly=1&query=ntldr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.