Προς το περιεχόμενο

Γινεται να εχει καει το τροφοδοτικο και η μητρικη και να...

madpkar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γιατί δεν πράττεις όπως προστάζει (:P) ο washcloud και βιάζεσαι για αγορά μητρικής;

βιαζομαι αδερφε γιατι δεν εψω την τεχνογνωσια να κανω αυτα που προσταζει ο washcloud...αν θελει καποιος να βοηθησει κ να τα κανει αυτα κ να παρει τα 30 που θα εδινα στον Πλαισιατζη πολυ ευχαριστως!Παγκρατι Αθηνα οσοι πιστοι προσελθουν

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:20 ----------

Η συγγεκριμενη μητρικη που σου προτεινα υποστηριζει και pentium 4 :-)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522741

Στο πλαισιο μου ειπαν οτι οι τεχνικοι δεν ειναι βεβαιοι κ μονο στην πραξη μπορουν να το δουν..κ αν δεν κανει να αλλαξω κ επεξεργαστη επιτοπου...ημαρτον θελω να ξεμπερδευω!

Δημοσ.

Δηλαδη δεν εμπιστευεσαι το επισημο site της Αsus και στηριζεσαι σε οτι σου λεει ο (καθε) πλαισιατζης;

Δες και μονος σου:

http://support.asus.com/cpusupport/cpu_support_right_master.aspx?type=1&name=P5KPL-AM&SLanguage=en-us (οι επεξεργαστες που υποστηριζει η μητρικη σου)

Δημοσ.

Σαν επιλογη η συγκεκριμενη ειναι πολυ καλη και οικονομικη....και το πιο βασικο οπως ειπαν και οι προηγουμενοι συμβατη με το συστημα σου..

Αλλα καλυτερα ειναι να δοκιμασεις πρωτα ενα τροφοδωτικο μηπως και γλειτωσεις τα εξοδα της μητρικης

Δημοσ.
Δηλαδη δεν εμπιστευεσαι το επισημο site της Αsus και στηριζεσαι σε οτι σου λεει ο (καθε) πλαισιατζης;

Δες και μονος σου:

http://support.asus.com/cpusupport/cpu_support_right_master.aspx?type=1&name=P5KPL-AM&SLanguage=en-us (οι επεξεργαστες που υποστηριζει η μητρικη σου)

Pabou ευχαριστω για τη βοηθεια αν και απο οτι διαβασα στα link δεν ειναι η ASUS P5KPL-AM SE που υποστηριζει τον επεξεργαστη μου αλλα η ASUS P5KPL-AM..σωστα τα λεω γιατι το link που εχεις βαλει ειναι για την δευτερη?

Δημοσ.

εγώ γιατί νομίζω ότι αυτή του e-shop τον υποστηρίζει; -->

P4-630 (3.0E GHz, 800 FSB, L2:2MB, EM64T, HT)

(από το λινκ στη σελίδα του e-shop)

Δημοσ.
Ο πόνος ο δικός σου μεγάλος, και ο σταρχιδισμός κάποιον άλλων μεγαλύτερος...

Άκου 'κει δηλαδή "εχει καει κ μερος της μητρικής με αποτέλεσμα να μην βλεπει τα usb κ μου ειπε να το πετάξω"...

Με μπερδεύει βέβαια το "το" - αλλά υποθέτω ότι αναφερόταν στο pc - και γι' αυτό να υποθέσω ότι είναι από παλιούτσικο έως παμπαλιούτσικο;;

Αλλιώς εκτός από πρόβλημα ηλεκτρικής εγκατάστασης (απουσία καβατζόμπριζας), πιθανό τροφοδοτικού ("αρπαγμένο"), ανάπηρης μητρικής (ψόφιες USB), έχεις και πρόβλημα διατύπωσης...

Τεσπα γενικώς μια ιδέα φλου τα λες...Είπες "Το μονο που δεν λειτουργει ειναι όλες" οι USB...Δηλαδή; Λειτουργούν ΚΑΠΟΙΕΣ; Έτσι το εννοείς; Ή ότι "δεν λειτουργεί ΚΑΜΜΙΑ";

(κι αν δηλαδή εννοείς δεν κάηκαν ΟΛΕΣ, τί ζόρι τραβάει ο πλαισιατζής, και σου λέει να πετάξεις ολόκληρο μηχάνημα; Ή μήπως το είπε γιατί ίσως είναι παμπάλαιο; Ή δεν αναφερόταν τελικά στο pc όλο, αλλά πχ στο τροφοδοτικό; Κι αν αναφερόταν στο pc όντως, γιατί να μη σου πει να πάρεις μια PCI USB controller card; Για να μη "χαραμίσεις"...7.5 € και να τα...επενδύσεις σε νέο pc;

Aπορίες...απορίες....

Για λύσε καμμία)

Το θέμα μητρική πάντως, το λύσαμε : δουλεύει, κι ΑΝ δεν έχεις καθόλου USB, με μια καρτούλα "πάμφθηνη", έκλεισε τελείως.

Όσο περί τροφοδοτικού, ενώ καλά σου τα λέει αρχικά ο liopyr [--> πιθανή υπολειτουργία του τροφοδοτικού, άρα το καλύτερο/οικονομικότερο που έχεις να κάνεις είναι είτε να το ανοίξεις να το δεις αν φαίνεται κάτι σκασμένο/καμμένο (με προσοχή όμως, βγάζοντας πρώτα το καλώδιο του ρεύματος, και αποφορτίζοντάς το πατώντας συνεχώς το power button του υπολογιστή για κανένα λεπτό, ξέρεις, κλικ-κλικ-κλικ, και αφήνοντας το εκτός υπολογιστή για καμμιά ώρα πριν το ανοίξεις - και παρ' ολ΄αυτά μη βάλεις χέρι μέσα του, απλά οπτικά έλεγξό τό, γιατί αν δεν γίνει καλή αποφόρτιση κουβαλάει "πολύ ρεύμα" στους πυκνωτές του, ακόμα κι αν δεν το έχεις συνδεδεμένο στον υπολογιστή/στην μπρίζα) μιας και αν είχες γνωστό γι' αυτή τη δουλειά, ούτε στο Πλαίσιο θα έτρεχες, αλλά ούτε και εδώ θα ρώταγες], μετά σου λέει "πριν πετάξεις την μητρική όμως"...Μα γιατί να μην τον κάνουμε να ξεχάσει την ιδέα του να την πετάξει σε κάθε περίπτωση, αφού δουλεύει; Αν έχει "από κάπου να φοβάται", είναι από το τροφοδοτικό, το οποίο στη "χειρότερη" το αλλάζει χωρίς να το ελέγξει καν, με ένα "της σειράς", ακόμα κι από αγγελία από εδώ μέσα, με πόσο, 10, 20, ΤΡΙΑΝΤΑ €; Δεν κόβω να χρειάζεται παραπάνω από 400-500 Watts το παλληκάρι...(δε μου κάνει για gamer κτλ, και πάω ένα στοίχημα ότι είναι "αρχαίο" το μηχάνημα...)

...Τέλος άφησα το ότι "του μύρισε" τ' αλλουνού...

Ωραία.

Είτε το Πλαίσιο εκπαιδεύει τεχνικούς να κάνουν διαγνώσεις, όπως οι Γάλλοι γουρούνια για να βγάζουν τρούφες - είτε σα να μην πολυσκοτίστηκαν στο Πλαίσιο...(κι αναρωτιέμαι υπό ποίο πλαίσιο έγινε αυτός ο έλεγχος...Επί πληρωμή; )

Ποιός δηλαδή μου λέει εμένα ότι δεν του μύρισε η μητρική-"oι USB" ; Δεν θα έπρεπε να ανοιχτεί και οπτικά να διαπιστωθεί κάψιμο στο τροφοδοτικό;

Τεσπα τεσπα.

"Κι αν αναφερόταν στο pc όντως, γιατί να μη σου πει να πάρεις μια PCI USB controller card; Για να μη "χαραμίσεις"...7.5 € και να τα...επενδύσεις σε νέο pc;"

Αυτο εκανα κ σωθηκα!!!Όλα δουλευουν ρολόι απλα φοβαμαι ακομα καμια έκρηξη το τροφοδοτικό δεν μυριζει τιποτα..καμμενο..

Μια pci usb ήταν σουπερ λύση!! Το πλαίσιο στην τελευατια επικοινωνια μου πριν παω (ευτυχώς) να παρω την pci ήταν πως ακόμα κ αν η ASUS λεει πως ειναι συμβατή η μητρικη με P4 συνήθως δεν δουλευει !!!!

Εν κατακλείδι ..... washcloud εδωσες ρεστα..

πλαισιο πηρες τα @@@ μου

Σας ευχαριστώ ολους κ ελπιζω να μην γινει το big bam στο κουτι μου..ως τοτε byeeeee

Δημοσ.

...μάλλον δεν το είχα γράψει, αλλά έχω έναν ταλαιπωρημένο P3 δίπλα μου, που εκτός όλως των άλλων που τραβάει, του είχα τινάξει στον αέρα κάτι τρανζιστοράκια μια μέρα μ' ένα βραχυκύκλωμα που προκάλεσα λόγω βλακείας με ένα προβληματικό USB καλώδιο που δεν επιδιόρθωνα, κι έκτοτε οι 2 του USB 1.0 ψόφησαν. Ε πήρα κι εγώ μια USB 2.0 κάρτα με 5 παρακαλώ ports (με NEC τσιπάκι -ξέχασα να στο τονίσω αυτό, απλά είπα για την πιο φτηνή, κι οι με NEC πάνε κοντά στη διπλή τιμή- κι όχι με VIA...χμ. Ελπίζω το ένστικτο να σε οδήγησε σωστά, για να μην έχεις τις συνήθεις ασυμβατότητες των VIA...), και χρόνια τώρα όλα μια χαρά, μιας και παρ' όλους τους φόβους μου η μητρική δεν είχε πάθει κάτι άλλο.

Βέβαια εσύ έχεις κι ένα "ύποπτο" τροφοδοτικό στην πλάτη του P4. Kαλό θα ήταν να τσεκαριζόταν από κάποιον πάντως - έστω κι από 'σενα. Το ξαναλέω, δεν είναι μεγάλη δουλειά: άνοιξέ το (τηρώντας τα "μέτρα αφαλείας" που είχα γράψει με πορτοκαλί), κι απλά έλεγξέ το οπτικά. Αν δεν δεις κάτι εμφανές, μάλλον είναι οκ. Το θέμα είναι να δεις κάτι, αν δεις. Μην υπάρχει δλδ κάτι που φαίνεται, κι εσύ απλά το αγνοείς. Η όλη φάση δε θα σου πάρει παραπάνω από τέταρτο - απλά πρόσεχε όταν το βαζο-βγάζεις στο κουτί, μην ρημάξεις καμμιά ψύκτρα, μη αποσυνδέσεις τπτ καλωδιοταινίες δίσκων, μνήμες, κτλ...

Δε φουλ τζάμπα μόντυ. Στη χειρότερη, πάρε ένα φτηνιάρικο και άλλαξέ το χωρίς ελέγχους.

Βάλε ένα προγραμματάκι και δες τις τάσεις που βγάζει, όπως το speedfan. Να όπως εδώ, κάτω-κάτω

speed-fan.jpg

Αν δεις καμμιά χαμηλή τιμή, πχ στα 12V να λέει 11.5, είναι ένδειξη για έλεγχο. Δεν αντικαθιστά βέβαια μια μέτρηση με πολύμετρο, αλλά κάτι είναι κι αυτό - αν έχεις σε καμμιά απ' τις τιμές του καμμιά τρελλή πτώση, να την δεις, είναι το θέμα, και να κινητοποιηθείς -γιατί και πάλι δε σημαίνει ότι τα πάντα εντός του πάνε ρολόι, αν οι τιμές δείχνουν οκ.

Αν ψοφήσει τελικά η μητρική δε θα σου κάνει κι άλλες ζημιές (σε hardware έστω επίπεδο), το τροφοδοτικό όμως μπορεί.

Δημοσ.
...μάλλον δεν το είχα γράψει, αλλά έχω έναν ταλαιπωρημένο P3 δίπλα μου, που εκτός όλως των άλλων που τραβάει, του είχα τινάξει στον αέρα κάτι τρανζιστοράκια μια μέρα μ' ένα βραχυκύκλωμα που προκάλεσα λόγω βλακείας με ένα προβληματικό USB καλώδιο που δεν επιδιόρθωνα, κι έκτοτε οι 2 του USB 1.0 ψόφησαν. Ε πήρα κι εγώ μια USB 2.0 κάρτα με 5 παρακαλώ ports (με NEC τσιπάκι -ξέχασα να στο τονίσω αυτό, απλά είπα για την πιο φτηνή, κι οι με NEC πάνε κοντά στη διπλή τιμή- κι όχι με VIA...χμ. Ελπίζω το ένστικτο να σε οδήγησε σωστά, για να μην έχεις τις συνήθεις ασυμβατότητες των VIA...), και χρόνια τώρα όλα μια χαρά, μιας και παρ' όλους τους φόβους μου η μητρική δεν είχε πάθει κάτι άλλο.

Βέβαια εσύ έχεις κι ένα "ύποπτο" τροφοδοτικό στην πλάτη του P4. Kαλό θα ήταν να τσεκαριζόταν από κάποιον πάντως - έστω κι από 'σενα. Το ξαναλέω, δεν είναι μεγάλη δουλειά: άνοιξέ το (τηρώντας τα "μέτρα αφαλείας" που είχα γράψει με πορτοκαλί), κι απλά έλεγξέ το οπτικά. Αν δεν δεις κάτι εμφανές, μάλλον είναι οκ. Το θέμα είναι να δεις κάτι, αν δεις. Μην υπάρχει δλδ κάτι που φαίνεται, κι εσύ απλά το αγνοείς. Η όλη φάση δε θα σου πάρει παραπάνω από τέταρτο - απλά πρόσεχε όταν το βαζο-βγάζεις στο κουτί, μην ρημάξεις καμμιά ψύκτρα, μη αποσυνδέσεις τπτ καλωδιοταινίες δίσκων, μνήμες, κτλ...

Δε φουλ τζάμπα μόντυ. Στη χειρότερη, πάρε ένα φτηνιάρικο και άλλαξέ το χωρίς ελέγχους.

Βάλε ένα προγραμματάκι και δες τις τάσεις που βγάζει, όπως το speedfan. Να όπως εδώ, κάτω-κάτω

speed-fan.jpg

Αν δεις καμμιά χαμηλή τιμή, πχ στα 12V να λέει 11.5, είναι ένδειξη για έλεγχο. Δεν αντικαθιστά βέβαια μια μέτρηση με πολύμετρο, αλλά κάτι είναι κι αυτό - αν έχεις σε καμμιά απ' τις τιμές του καμμιά τρελλή πτώση, να την δεις, είναι το θέμα, και να κινητοποιηθείς -γιατί και πάλι δε σημαίνει ότι τα πάντα εντός του πάνε ρολόι, αν οι τιμές δείχνουν οκ.

Αν ψοφήσει τελικά η μητρική δε θα σου κάνει κι άλλες ζημιές (σε hardware έστω επίπεδο), το τροφοδοτικό όμως μπορεί.

ΤΟ τροφοδοτικό θέλει αρκετή προσοχή και στο άνοιγμα του γιατί έχει στα πηνία του παραμένουν τάσεις ..Προσοχή γιατί μπορεί να σε ταρακουνήσει άσχημα το ρεύμα που έχει...Πάντως το τροφοδοτικό μπορεί να σου προξενήσει και άλλα προβλήματα σίγουρα.Ζωντανό παράδειγμα εγώ...Δεν έδωσα σημασία σε μια μικρή μυρωδιά του τροφοδοτικού και μετά από λίγες μέρες έβλεπα από το τζάμι που είχε στο πλάι το case να βγάζουν καπνούς και πυροτεχνήματα,,,μνήμες ,,κάρτα γραφικών,,επεξεργαστής και μητρική .....Δεν λέω εντυπωσιακό ήταν αλλά έκλαψα τους 2 σκληρούς μου με αρκέτα gb σε photo kai mp3...

Δημοσ.
ΤΟ τροφοδοτικό θέλει αρκετή προσοχή και στο άνοιγμα του γιατί έχει στα πηνία του παραμένουν τάσεις ..Προσοχή γιατί μπορεί να σε ταρακουνήσει άσχημα το ρεύμα που έχει...Πάντως το τροφοδοτικό μπορεί να σου προξενήσει και άλλα προβλήματα σίγουρα.Ζωντανό παράδειγμα εγώ...Δεν έδωσα σημασία σε μια μικρή μυρωδιά του τροφοδοτικού και μετά από λίγες μέρες έβλεπα από το τζάμι που είχε στο πλάι το case να βγάζουν καπνούς και πυροτεχνήματα,,,μνήμες ,,κάρτα γραφικών,,επεξεργαστής και μητρική .....Δεν λέω εντυπωσιακό ήταν αλλά έκλαψα τους 2 σκληρούς μου με αρκέτα gb σε photo kai mp3...

Όσο περί τροφοδοτικού, ενώ καλά σου τα λέει αρχικά ο liopyr [--> πιθανή υπολειτουργία του τροφοδοτικού, άρα το καλύτερο/οικονομικότερο που έχεις να κάνεις είναι είτε να το ανοίξεις να το δεις αν φαίνεται κάτι σκασμένο/καμμένο (με προσοχή όμως, βγάζοντας πρώτα το καλώδιο του ρεύματος, και αποφορτίζοντάς το πατώντας συνεχώς το power button του υπολογιστή για κανένα λεπτό, ξέρεις, κλικ-κλικ-κλικ, και αφήνοντας το εκτός υπολογιστή για καμμιά ώρα πριν το ανοίξεις - και παρ' ολ΄αυτά μη βάλεις χέρι μέσα του, απλά οπτικά έλεγξό τό, γιατί αν δεν γίνει καλή αποφόρτιση κουβαλάει "πολύ ρεύμα" στους πυκνωτές του, ακόμα κι αν δεν το έχεις συνδεδεμένο στον υπολογιστή/στην μπρίζα) μιας και αν είχες γνωστό γι' αυτή τη δουλειά, ούτε στο Πλαίσιο θα έτρεχες, αλλά ούτε και εδώ θα ρώταγες]

Πάντως, πρώτα θα έπαιρνα ένα τροφοδοτικό εγώ, και ει δυνατόν θα έβρισκα να δανειστώ ένα, να το δοκιμάσω, μπας και φταίει ΜΟΝΟ αυτό, και ΜΕΤΑ θα προχωρούσα ΚΑΙ σε αγορά μητρικής.

....η τελευταία παίζει να είναι οκ - όσο βέβαια και το να είναι σακατεμένη και να μην αντέξει για πολύ. Αν δεν ζορίζεσαι οικονομικά, οκ πάρε άλλη. Αν όμως ζορίζεσαι, ασ' την πάνω κι όσο αντέξει. Ζημιά σε άλλο hardware (δίσκοι, που είναι και αυτό που μας καίει και πιο πολύ), δεν θα σου κάνει αυτή - απλά αν είναι θα πεθάνει ήσυχα-ήσυχα.

razzea1.jpg

Δημοσ.

δυστυχως τα προβληματα δεν εχουν τελειωμο...τα ταλευταια posts τα διαβαζω απο αλλο pc μιας κ ο δικός μου δεν ξανανοιξε πια παρα μονο εκανε προσπάθειες να κανει boot κ στην καλυτερη εφτανα στο λογοτυπο των windows κ εκει...εκλεινε..αποφασισα λοιπόν να βγάλω κ να πεταξω το τροφοδοτικό ο ελεγχος ακομα κ ο οπτικός με τοση βρωμα ηταν δυσκολος..εχω καταξενερωσει..τωρα θα ψαξω για τροφοδοτικο..αλλα ενας θεος ξερει αν θα μπορέσω να το τοποθετήσω..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ...

Δημοσ.
δυστυχως τα προβληματα δεν εχουν τελειωμο...τα ταλευταια posts τα διαβαζω απο αλλο pc μιας κ ο δικός μου δεν ξανανοιξε πια παρα μονο εκανε προσπάθειες να κανει boot κ στην καλυτερη εφτανα στο λογοτυπο των windows κ εκει...εκλεινε..αποφασισα λοιπόν να βγάλω κ να πεταξω το τροφοδοτικό ο ελεγχος ακομα κ ο οπτικός με τοση βρωμα ηταν δυσκολος..εχω καταξενερωσει..τωρα θα ψαξω για τροφοδοτικο..αλλα ενας θεος ξερει αν θα μπορέσω να το τοποθετήσω..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ...

...το ν' ανοίξεις το τροφοδοτικό, οκ ΕΙΝΑΙ μία κουβέντα - αν και αν κάνεις όπως αναλυτικά είπα, τα δύσκολα γίνονται εύκολα.

Το να αντικαταστήσεις το παλιό όμως, είναι άλλη ιστορία : είναι αμαρτία να σκάσεις έστω και τα 30 που σου ζήτησε ο πλαισιωμένος, μιας και δεν είναι πολύ πιο δύσκολο (και κα-θό-λου επικίνδυνο - "επικίνδυνο" είναι μόνο όταν είναι ανοιχτό) από την αλλαγή μίας λάμπας, θέλει απλά μια ελάχιστη προσοχή στο βάλε-βγάλε, για να μη χτυπήσεις κάτι στο εσωτερικό του υπολογιστή. Τα βγαλσίματα των καλωδίων που πάνε σε μητρική και συσκευές, είναι αστεία "δουλειά".

Αν παρ' ολ' αυτά επιμένεις πως 30€ δεν έχουν ψυχή, προτείνω να μη βιαστείς και τόσο.

Υπάρχει και μία περίπτωση να είναι (και) η μητρική σου με πρόβλημα. Κι αν πληρώσεις "εργατικά", καλύτερα είναι να πληρώσεις μια κι έξω, αλλιώς αν είναι θέμα μητρικής και όχι τροφοδοτικού, θα τα ξαναπληρώσεις (εκτός κι αν πας στον τύπο του Πλαισίου που "γνωρίζεστε", και του πεις να δοκιμάσει με ένα τροφοδοτικό επάνω πως πάει, κι αν είναι αυτό, το αλλάζει και βλέπει πάλι πως πάει, κι αν είναι ΚΑΙ η μητρική, αλλάζει κι αυτήν. Αυτή που έχει το Πλαίσιο δε νομίζω να υπάρχει περίπτωση να μην κάνει. Άλλωστε σου είχε πει για "εργατικά" θέλει για όλα 30. Και να του εξηγηθείς, αν ζορίζεσαι οικονομικά. Υπάρχει έτσι μία...περίπτωση να μην αλλάξει "για το χαβαλέ" το τροφοδοτικό -πράγμα που το κάνουν παντού, μερικές φορές...- αν δεν φταίει αυτό. Ένα "σε παρακαλώ μόνο, άλλαξε μόνο ότι είναι απαραίτητο, γιατί οικονομικά ζορίζομαι", αρκεί, και ίσως το υπολογίσει. Το μόνο που θα χρειαστεί έτσι να κάνει, θα είναι πρώτα να βάλει ένα διαπιστωμένα λειτουργικό τροφοδοτικό επάνω, να δει πώς πάει με τη μητρική σου, κι αν έχει πρόβλημα, μετά με τη νέα μητρική να δοκιμάσει πως πάει με το ΠΑΛΙΟ τροφοδοτικό. Απλά θα χρειαστεί να το κρατήσει εκεί πχ καμμιά μέρα, ή από νωρίς μέχρι αργά, να το αφήσει ανοιχτό, να δει πως πάει.

Οπότε γενικώς μη βιάζεσαι. Όπως ίσως βιαστικά πήρες την USB card...

(μια πρόταση έκανα, για να δείξω ότι λύσεις υπάρχουν. Δεν είπες καν "οκ θα πάρω μία τέτοια", να πούμε και ποιά να πάρεις...Απλά το λέω για να τονίσω το "μη βιάζεσαι" - κι αν ΕΧΕΙΣ λόγους να βιάζεσαι, πες το κι αυτό, να το ξέρουμε να το χειριστούμε ανάλογα...)

Την οποία θα έπρεπε να πάρεις ΑΦΟΥ διαπιστωθεί πρώτα πως το pc είναι οκ κτλ...

Στο πλαίσιο του "μη βιάζεσαι", τέτοια ώρα με τη μία μπορώ να σκεφτώ και έστω 2 πράμματα να δοκιμάσεις πριν τον τεχνικό :

Nα δκιμάσεις να μπεις σε safe mode των windows - η ακόμα να κανονίσεις ώστε να μη μπουτάρει καν λειτουργικό (τρόποι υπάρχουν διάφοροι : πατάς το pause break στο πληκτρολόγιο με το που ανοίξει το pc, ή αποσυνδέεις το ρεύμα του δίσκου, ή αλλάζεις τη σειρά boot στο BIOS κτλ..). Αν το pc ΔΕΝ σβύνει έτσι, τότε ίσως έχεις θέμα με το δίσκο, ή με το λειτουργικό ή ξερωγω, και φυσικά δε λέει γι' αυτό να πετάξεις λεφτά σε μητρική, τροφοδοτικό, εργατικά κτλ...

Επίσης εδώ που φτάσαμε, "κάνε καλού κακού κι ένα reset το BIOS"

που λέει κι ένας γνωστός

Ενημέρωνε όμως πριν από τις κινήσεις σου.

Κι αν απλά έχεις αγανακτήσει, κι αν σε παίρνει να τα σκάσεις, όσα κι αν προκύψουν, είναι ο λιγότερο σόφρων τρόπος βέβαια, αλλά πάνε ναι σε τεχνικό. Κι αν δεν υπάρχει λόγος που δεν ξέρουμε, ΠΑΝΕ στο Πλαίσιο σ' εκείνον τον τύπο. Γιατί αλλού παίζει (χαλαρά) να σε γδύσουν ακόμα περισσότερο, από τα 30 που σου είχε πει...

Ε κι αν δε σε νοιάζουν τόσο πια τα €, και απλά δε θες να δεις τις φάτσες στο Πλαίσιο, πάνε στο πρώτο συνοικιακό μαγαζί που θα βρεις.

Δημοσ.

Καλύτερα δανείσου κανένα παλιό τροφοδοτικό απο κάποιον φίλο σου ή από κανένα insomniac.

Γιατί δεν αξίζει τον κόπο να δώσεις 30 ευρώ (τουλάχιστον) για τροφοδοτικό και μετά να ανακαλύψεις οτι φταίει και η μητρική και να δώσεις ακόμη ένα 50άρι + τοποθέτηση μητρικής (άλλο 30άρι με 50άρι).

Και όλα αυτά για ένα παλιό pc, την στιγμή που μπορείς να πάρεις με κάνα 160 ευρώ νέο budget pc.

Δημοσ.

Mπα έχει πει δεν παίζει γνωστός - και ζορίζεται και να το αλλάξει/δοκιμάσει/τοποθετήσει μόνος...

Με 30 (εργατικά) τεχνικός του είπε του βάζει μητρική/τροφοδοτικό. Αν τον ψήσει να τσεκάρει μήπως και δε χρειάζεται κάτι απ' τα 2 (διότι φαίνεται να έχει στο νου να βάλει "ντε και καλά" ο τεχνικός και τα δύο), τότε τη βγάζει με 70-80.

Low end οκ - θέλει και στήσιμο όμως, οπότε χαλαρά παίζει στα 200(+) (σύμφωνα με τα 160 που είπες δηλαδή)

Είναι (πάντα) το πόσο βαθειά θέλει και μπορεί να βάλει κανείς το χέρι στην τσέπη στην τελική...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...