Προς το περιεχόμενο

Γινεται να εχει καει το τροφοδοτικο και η μητρικη και να...

madpkar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπορω να δουλεψω στον υπολογιστη??

Προχθές επιβάρυνα την ιδια πρίζα με την 9 η συσκευη ,εναν αποκωδικοποιητη που αγορασα..κ αφου αρχισε να μου μυριζει κατι το οποιο δεν μπορεσα να εντοπισω..ο υπολογιστηε εκανε απειρα reboot ωσπου υστερα απο ωρα ανοιξε κ σταθεροποιηθηκε οπως κ τωρα που σας γραφω αυτο..

Το μονο που δεν λειτουργει ειναι όλες οι θυρες usb

Πηγα λοιπον στο Πλαισιο κ μου ειπαν οτι εχει καει το τροφοδοτικό κ μυριζει(εμένα δεν μου μυριζει πια..)και εχει καει κ μερος της μητρικής με αποτέλεσμα να μην βλεπει τα usb κ μου ειπε να το πετάξω..

Τι να κάνω???

Με συγχωρειτε για το μεγαλο μυνημα αλλα μεγάλος ειναι κ ο πονος μου...

Δημοσ.

Εγγύηση δεν έχει;

Ναι, είναι πιθανό πάντως να έφαγε ζόρι το τροφοδοτικό και να υπολειτουργεί.

Πριν πετάξεις την μητρική όμως, δοκίμασε με ένα δανεικό, γιατί οι πιθανότητες να μην έχει πρόβλημα (και) αυτή, δεν είναι λίγες.

Δημοσ.

Αν πήγες το pc στο Πλαίσιο και οι τεχνικοί βάλανε άλλο τροφοδοτικό και είδαν πως δεν κάνει reboot, τότε το πρόβλημα υπάρχει στο τροφοδοτικό και στις usb θύρες της μητρικής. Αν δεν το πιάσανε το pc αλλά από την περιγραφή σου έγινε η "γνωμάτευση" τότε όπως λέει ο liopyr δοκίμασε με ένα άλλο. Η μυρωδιά πάντως σημαίνει πως κάτι "άρπαξε". Ρίξε μια προσεκτική ματιά στις κολήσεις της μητρικής μήπως κάποια είναι μαυρισμένη, βγάλε τις μνήμες και κοίταξε αν έχουν μαυρίσει στο μέρος που κουμπώνει στη μητρική και κοίταξε και ta slots της RAM μήπως είναι μαυρισμένα. Μπορεί να έγινε κάποιο βραχυκύκλωμα. Αν έχεις κουράγιο και έχει περάσει η εγγύηση του τροφοδοτικού, άνοιξέ το και δες μήπως εκεί κανένας πυκνωτής αν άνοιξε ή κανένα καλώδιο "άρπαξε". Μου έχει τύχει να ανοίξω τροφοδοτικό και να δω καλώδιο που έλιωσε.

Δημοσ.
μπορω να δουλεψω στον υπολογιστη??

Προχθές επιβάρυνα την ιδια πρίζα με την 9 η συσκευη ,εναν αποκωδικοποιητη που αγορασα..κ αφου αρχισε να μου μυριζει κατι το οποιο δεν μπορεσα να εντοπισω..ο υπολογιστηε εκανε απειρα reboot ωσπου υστερα απο ωρα ανοιξε κ σταθεροποιηθηκε οπως κ τωρα που σας γραφω αυτο..

Το μονο που δεν λειτουργει ειναι όλες οι θυρες usb

Πηγα λοιπον στο Πλαισιο κ μου ειπαν οτι εχει καει το τροφοδοτικό κ μυριζει(εμένα δεν μου μυριζει πια..)και εχει καει κ μερος της μητρικής με αποτέλεσμα να μην βλεπει τα usb κ μου ειπε να το πετάξω..

Τι να κάνω???

Με συγχωρειτε για το μεγαλο μυνημα αλλα μεγάλος ειναι κ ο πονος μου...

Ο πόνος ο δικός σου μεγάλος, και ο σταρχιδισμός κάποιον άλλων μεγαλύτερος...

Άκου 'κει δηλαδή "εχει καει κ μερος της μητρικής με αποτέλεσμα να μην βλεπει τα usb κ μου ειπε να το πετάξω"...

Με μπερδεύει βέβαια το "το" - αλλά υποθέτω ότι αναφερόταν στο pc - και γι' αυτό να υποθέσω ότι είναι από παλιούτσικο έως παμπαλιούτσικο;;

Αλλιώς εκτός από πρόβλημα ηλεκτρικής εγκατάστασης (απουσία καβατζόμπριζας), πιθανό τροφοδοτικού ("αρπαγμένο"), ανάπηρης μητρικής (ψόφιες USB), έχεις και πρόβλημα διατύπωσης...

Τεσπα γενικώς μια ιδέα φλου τα λες...Είπες "Το μονο που δεν λειτουργει ειναι όλες" οι USB...Δηλαδή; Λειτουργούν ΚΑΠΟΙΕΣ; Έτσι το εννοείς; Ή ότι "δεν λειτουργεί ΚΑΜΜΙΑ";

(κι αν δηλαδή εννοείς δεν κάηκαν ΟΛΕΣ, τί ζόρι τραβάει ο πλαισιατζής, και σου λέει να πετάξεις ολόκληρο μηχάνημα; Ή μήπως το είπε γιατί ίσως είναι παμπάλαιο; Ή δεν αναφερόταν τελικά στο pc όλο, αλλά πχ στο τροφοδοτικό; Κι αν αναφερόταν στο pc όντως, γιατί να μη σου πει να πάρεις μια PCI USB controller card; Για να μη "χαραμίσεις"...7.5 € και να τα...επενδύσεις σε νέο pc;

Aπορίες...απορίες....

Για λύσε καμμία)

Το θέμα μητρική πάντως, το λύσαμε : δουλεύει, κι ΑΝ δεν έχεις καθόλου USB, με μια καρτούλα "πάμφθηνη", έκλεισε τελείως.

Όσο περί τροφοδοτικού, ενώ καλά σου τα λέει αρχικά ο liopyr [--> πιθανή υπολειτουργία του τροφοδοτικού, άρα το καλύτερο/οικονομικότερο που έχεις να κάνεις είναι είτε να το ανοίξεις να το δεις αν φαίνεται κάτι σκασμένο/καμμένο (με προσοχή όμως, βγάζοντας πρώτα το καλώδιο του ρεύματος, και αποφορτίζοντάς το πατώντας συνεχώς το power button του υπολογιστή για κανένα λεπτό, ξέρεις, κλικ-κλικ-κλικ, και αφήνοντας το εκτός υπολογιστή για καμμιά ώρα πριν το ανοίξεις - και παρ' ολ΄αυτά μη βάλεις χέρι μέσα του, απλά οπτικά έλεγξό τό, γιατί αν δεν γίνει καλή αποφόρτιση κουβαλάει "πολύ ρεύμα" στους πυκνωτές του, ακόμα κι αν δεν το έχεις συνδεδεμένο στον υπολογιστή/στην μπρίζα) μιας και αν είχες γνωστό γι' αυτή τη δουλειά, ούτε στο Πλαίσιο θα έτρεχες, αλλά ούτε και εδώ θα ρώταγες], μετά σου λέει "πριν πετάξεις την μητρική όμως"...Μα γιατί να μην τον κάνουμε να ξεχάσει την ιδέα του να την πετάξει σε κάθε περίπτωση, αφού δουλεύει; Αν έχει "από κάπου να φοβάται", είναι από το τροφοδοτικό, το οποίο στη "χειρότερη" το αλλάζει χωρίς να το ελέγξει καν, με ένα "της σειράς", ακόμα κι από αγγελία από εδώ μέσα, με πόσο, 10, 20, ΤΡΙΑΝΤΑ €; Δεν κόβω να χρειάζεται παραπάνω από 400-500 Watts το παλληκάρι...(δε μου κάνει για gamer κτλ, και πάω ένα στοίχημα ότι είναι "αρχαίο" το μηχάνημα...)

...Τέλος άφησα το ότι "του μύρισε" τ' αλλουνού...

Ωραία.

Είτε το Πλαίσιο εκπαιδεύει τεχνικούς να κάνουν διαγνώσεις, όπως οι Γάλλοι γουρούνια για να βγάζουν τρούφες - είτε σα να μην πολυσκοτίστηκαν στο Πλαίσιο...(κι αναρωτιέμαι υπό ποίο πλαίσιο έγινε αυτός ο έλεγχος...Επί πληρωμή; )

Ποιός δηλαδή μου λέει εμένα ότι δεν του μύρισε η μητρική-"oι USB" ; Δεν θα έπρεπε να ανοιχτεί και οπτικά να διαπιστωθεί κάψιμο στο τροφοδοτικό;

Τεσπα τεσπα.

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι πως το μυνημα μου ηταν καπως βιαστικο κ αφησα καποιες αποριες

Washcloud λοιπον γινομαι πιο αναλυτικος απο ποτέ...

Ειναι στα αληθεια καπως παλιουτσικος ο υπολογιστης αλλα δεν θεωρω οτι ηρθε η ωρα να τον βαψω μπλε κ να τον ριξω στη θαλασσα

Συγκεκριμενα :M/b P5 ASUS P5GD2-X(I915P,s775),CPU INTEL P4(S775)/64BIT 630 (3,0 gHZ),RAM 2χ512 DDR-2 DIMM 4200-533//Λειτουργικο Windows Xp sp3

Το "το" washcloud οπως πολυ καλα καταλαβες πηγαινει σε ολο τον υπολογιστή.

"Επισης το μόνο που δεν δουλευει ειναι ολες οι usb.." καπως ασαφης κ εδω..οκ αν κ αυτο το καταλαβες... δεν δουλευει λοιπον καμια usb...με αποτελεσμα να μην εχω πια scanner,εκτυπωτη,εξωτερικο σκληρο και Modem (το οποιο φυσικα συνδεσα με ethernet)..το παραδοξο ειναι οτι ενα φωτιστικο usb που ειχα συνδεδεμενο συνεχιζει να δουλευει κανονικα..κ επισης ο εξωτερικος σκληρος δειχνει να παιρνει ρευμα αλλα σε καμια περιπτωση δεν γινεται ορατος στα windows

Αφησα λιγο χρονο να περασει πριν ξαναγραψω ωστε να δω κατα ποσο παραμενει σταθερος ο υπολογιστης

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:55 ----------

κ δυστυχως δεν παραμενει κ πολυ σταθερος,περιπου ανα μιση ωρα κολλανε ολα δεν μπορω να κουνησω ουτε mouse..κ ακουγεται ενα βουητο που μου θυμισε την προηγουμενη μητρικη στο παλιο μου pc που κ αυτη πηγε ακλαφτη..

Μονο με επανεκκινηση συνερχεται ...

"Το θέμα μητρική πάντως, το λύσαμε : δουλεύει, κι ΑΝ δεν έχεις καθόλου USB, με μια καρτούλα "πάμφθηνη", έκλεισε τελείως."

Washcloud εδω θα ηθελα ναινεις λιγο πιο αναλυτικος

Ευχαριστω για το ενδιαφερον

Υ.γ Βρηκα στο e-bay μεταχειρισμενη ιδια μητρικη (40€)με αυτην που εχω..κ σκεφτομαι να αγορασω κ ενα τροφοδοτικο(40€) κ να τα παω στον Πλαισιατζη να μου τα βαλει με 30€ που μου ζητησε..Συμφωνειτε με αυτη τη λυση??

Δημοσ.

Φιλε εμενα μου εχει συμβει να υπολειτουργει επι μια βδομαδα το τροφοδοτικο (ξερω ζωο που δεν ειχα καταλαβει κατι και η μυρωδια μου φαινοταν φυσιολογικη) , να καιγεται το τροφοδοτικο μετα απο ΕΚΡΗΞΗ μεσα στο κουτι και τελικα η μονη απωλεια να ειναι μια καμμενη θυρα ΣΑΤΑ στην μητρικη !!!!(εκτος απο το τροφοδοτικο).

Αν ειναι καλη μαρκα η μητρικη εχει πολλες πιθανοτητες να ειναι ενταξει! (εμενα ηταν ASUS).

Δημοσ.

Washcloud εδω θα ηθελα ναινεις λιγο πιο αναλυτικος

Ευχαριστω για το ενδιαφερον

Υ.γ Βρηκα στο e-bay μεταχειρισμενη ιδια μητρικη (40€)με αυτην που εχω..κ σκεφτομαι να αγορασω κ ενα τροφοδοτικο(40€) κ να τα παω στον Πλαισιατζη να μου τα βαλει με 30€ που μου ζητησε..Συμφωνειτε με αυτη τη λυση??

.....?

...αν γίνω πιο αναλυτικός, την ΕΠΟΜΕΝΗ φορά ο liopyr ΔΕΝ θα προλάβει το καλώδιο του φορτιστή...

(ξέρει αυτός τί λέω :-))

Σε τί να γίνω πιο αναλυτικός; Μέχρι και λινκ σου έδωσα για την πιο φτηνή PCI USB controller card που μπορείς να βρεις, αν το ζήτημά σου είναι μόνο οι "ανύπαρκτες" πλέον USB θύρες. Δεν κατάλαβα τί δεν κατάλαβες...

Πάντως, πρώτα θα έπαιρνα ένα τροφοδοτικό εγώ, και ει δυνατόν θα έβρισκα να δανειστώ ένα, να το δοκιμάσω, μπας και φταίει ΜΟΝΟ αυτό, και ΜΕΤΑ θα προχωρούσα ΚΑΙ σε αγορά μητρικής.

....η τελευταία παίζει να είναι οκ - όσο βέβαια και το να είναι σακατεμένη και να μην αντέξει για πολύ. Αν δεν ζορίζεσαι οικονομικά, οκ πάρε άλλη. Αν όμως ζορίζεσαι, ασ' την πάνω κι όσο αντέξει. Ζημιά σε άλλο hardware (δίσκοι, που είναι και αυτό που μας καίει και πιο πολύ), δεν θα σου κάνει αυτή - απλά αν είναι θα πεθάνει ήσυχα-ήσυχα.

Επίσης, το να βάλεις πάνω νέο τροφοδοτικό, είναι κλαίν μάιν. Η μητρική ίσως ζορίζει κάααααααπως - και κυρίως ο επεξεργαστής, κι ακόμα καλύτερα η ψύκτρα- αλλά 30 γιούργια δε θα τα έδινα ούτε για να μου θεραπεύσει καρκίνο ο τεχνικός. Είναι βέβαια "μέση" τιμή (υπάρχουν και χειρότερα : 40 και 50 ΧΑΛΑΡΑ ζητάνε, γιατί τόση είναι η επίσημη ελάχιστη χρέωση με την ώρα), αλλά αν μπορείς να βρεις κανέναν πχ φοιτητή πχ να στα αλλάξει με 10, 15, άντε 20€ και κανέναν φραπέ και κανένα homemade sandwitch (στο σπίτι σου κι όλας, άρα δε θα κουβαλάς και δε θα κουβαλιέσαι), καν' το.

Αν βέβαια σε παίρνει να μην το δεις τόσο φραγκοφονιάδικα, πλαισίωσε τον πλαισιατζή με τα 30, κι ας πάει στο καλό.

* 40 € από ε-μπεεεεη, αναρωτιέμαι αν αξίζει όμως. Βάλε και τα μεταφορικά, βάλε και καμμιά πιθανή απάτη......ξέρω 'γω;

Καλύτερα ψάξου πρώτα στην ενδοχώρα (έχουμε και 'δω αγγελίες, btw), και ίσως πιο φτηνά τη βρεις, και καλύτερα χέρι με χέρι η αγορά, παρά ταχυδρομείο με ταχυδρομείο...

Δημοσ.

Γιατι να παρεις αναγκαστικα την ιδια;

Δες και καμια αλλη:

π.χ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-P5KPL-AM-SE-s775-DDR2-VGA-G31.htm

Δημοσ.
Γιατι να παρεις αναγκαστικα την ιδια;

Δες και καμια αλλη:

π.χ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-P5KPL-AM-SE-s775-DDR2-VGA-G31.htm

Γιατι δυστυχώς νομιζω πως αυτες οι μητρικές που κυκλοφορούν τώρα δεν υποστηριζουν..τον επεξεργαστη μου INTEL P4(S775)/64BIT 630 (3,0 gHZ), …μακάρι να ηξερα ποιες μητρικες τον υποστηριζουν...ωστε να ειχα κ εγγυηση που φυσικα απο το e-bay..δεν θα παιζει..

Α και παρεπιμπτοντως ο τυπος που πουλαει την μητρικη μου, λεει πως ειναι "reconditoned but fully functional"

Αν ξερετε καποια μητρικη που κυκλοφορει κ μπορει να υποστηριξει τον επεξεργαστη μου ευχαριστως την ακουω..αλλωστε η δημοπρασια ληγει σε 2 μερες κ δεν εχω κανει ακομα προσφορα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...