Προς το περιεχόμενο

Autocrop fails

w4tt4n4b3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και όμως η απαρχή του μπλεξίματος έχει βαθύτερες ρίζες. O υπολογιστής έχει στα documents and settings ένα φάκελο administrator και ένα φάκελο με το όνομα μου που είναι και αυτός admin...

Είχα βάλει πριν καιρό το cd των windows να κάνει repair και αυτό εκανε εγκατάσταση του λειτουργικού χωρίς όμως να σβηστούν οι παλιοί φάκελοι του Administrator...

Στο Administrator λοιπόν βλέπω ότι έχει και εκει LocalSettings/ApplicationData/Staxrip...

Στο control panel όμως υπάρχει μόνο ο admin λογαριασμός με το ονομά μου, τον άλλο τον είχα σβήσει από εκεί αλλά δε με είχε αφήσει να κάνω delete τα Document and Settings αρχεία του Administrator...

Με βλέπω να πηγαίνω για φορμάτ και Windows 7 64...

Ψιλομπάχαλο η κατάσταση! Format και στήσιμο Windows 7 (σωστό όμως αυτήν την φορά, το οποίο προϋποθέτει εκτός των άλλων και εργασία με Limited User Account όταν δεν υπάρχει λόγος για κάτι περισσότερο) ακούγεται καλή ως ιδέα, αλλά μέχρι τότε δοκίμασε αυτό που πρότεινα στο αμέσως προηγούμενο post μου.

Για τα υπόλοιπα ερωτήματα: Τί προσπαθείς ακριβώς να καταφέρεις και ποιες είναι οι απαιτήσεις από την τελική μορφή που θέλεις να πάρεις; Μείωση του μεγέθους σε MB/GB του αρχικού encoding; Δυνατότητα αναπαραγωγής σε συγκεκριμένη hardware συσκευή; Βάσει αυτών θα πρέπει να οδηγηθείς στις αποφάσεις σου για το τελικό format, την ανάλυση και τα φίλτρα που θα χρησιμοποιηθούν. Αν π.χ. θέλεις να μπορείς να αναπαράγεις το υλικό σε κάποιο standalone player (π.χ. WD HD-TV ή EGREAT NMT) και το υλικό που βγάζει στη μέγιστη ποιότητα ο Η.264 hardware encoder που χρησιμοποιείς αναπαράγεται σωστά σε τέτοια μηχανήματα, γιατί να μπεις καν στη διαδικασία για reencoding; Άσε το όπως είναι. Αν πάλι θέλεις να μικρύνεις οπωσδήποτε σε μέγεθος τις εγγραφές σου, θα πρέπει να καταλήξεις σε ένα video format και τί μέσο bitrate είσαι διατεθειμένος να αφιερώσεις, ώστε να δεις που κυμαίνονται οι επιλογές σου και πόσο καλές ισορροπίες ανάλυσης/bitrate/φίλτρων μπορείς να επιτύχεις. Σε τέτοια ερωτήματα δεν είναι εύκολο να δοθεί μία all-wise και πανταχού αρμόζουσα απάντηση! Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για να κάνεις τις δικές σου δοκιμές και στο φινάλε να δεις ποιο σετ ρυθμίσεων φαίνεται καλύτερα στο δικό σου μάτι, αναπαραγόμενο στο δικό σου εξοπλισμό.

Από τα παραπάνω, νομίζω πως η απάντηση που θα έδινα αν πιεζόμουν για κάτι τέτοιο είναι προφανής: Θα άφηνα το υλικό όσο μπορούσα αναλλοίωτο, όπως βγαίνει από τον hardware encoder. Αν έπρεπε να μειώσω τις απαιτήσεις σε αποθηκευτικό χώρο, θα προσπαθούσα να παίξω με τις ρυθμίσεις του driver της συσκευής, μειώνοντας καταρχάς το bitrate και αν αυτό δεν αρκούσε, και την ανάλυση.

Δημοσ.

Όταν εκανα επαναεγκατάσταση του avisynth και του staxrip είχα καθαρίσει registry και το local settings/Staxrip του δικού μου φακέλου... αλλά υπάρχει και ο φάκελος administrator...

Για τα 7 προτείνεις 64; Το λέω μιας και έχω x4 επεξεργαστή και 4 gb ram...

Θα κοιτάξω βέβαια τις συμβατότητες με τις συσκευές, leadtek winfast 3200 και με το hd pvr...

To ζητούμενο είναι συμπίεση του όγκου του αρχείου χωρίς μεγάλες απώλειες και encoding σε εύλογο χρόνο...

Από 1080i όταν κάνω encoding σε 720p πετυχαίνω καλή ποιότητα εικόνας σε πολύ μικρό όγκο...

Επίσης ακόμα και αν η πηγή μου είναι SD 720x576 το αποτέλεσμα είναι καλύτερο αν μετατρέψω το upscaled 1080i ή 720p σε 576 από το να κάνω cap σε μαξιμουμ bitrate απευθείας σε 576...

Να σημειώσω ότι πριν από λίγο φόρτωσα .ts αρχείο 720p στο staxrip και όλα έγιναν κανονικά.

Κάτι πρέπει να παίζει με το 576 του hd pvr και το .ts αρχείο που προκύπτει...

ΘΑ δω μήπως βάλω κανέναν ανανεωμενο driver ή να επαναφέρω κάποιον παλιότερο...

Σε ευχαριστώ, parsifal...

Δημοσ.

Parsifal, σου έχω ένα κουίζ για δυνατούς χρήστες...

Θα σου παραθέσω τα στοιχεία 2 αρχείων από τη media info και θέλω να μου πεις αν βλέπεις κάποια ουσιαστική διαφορά...

General

ID : 0

Format : MPEG-TS

File size : 57.0 MiB

Duration : 59s 760ms

Overall bit rate : 8 008 Kbps

Maximum Overall bit rate : 18.0 Mbps

Video

ID : 4113 (0x1011)

Menu ID : 1 (0x1)

Format : AVC

Format/Info : Advanced Video Codec

Format profile : [email protected]

Format settings, CABAC : Yes

Format settings, ReFrames : 4 frames

Duration : 59s 760ms

Bit rate : 7 068 Kbps

Width : 720 pixels

Height : 576 pixels

Display aspect ratio : 4/3

Frame rate : 25.000 fps

Standard : PAL

Resolution : 24 bits

Colorimetry : 4:2:0

Scan type : Interlaced

Scan order : Top Field First

Bits/(Pixel*Frame) : 0.682

Stream size : 50.4 MiB (88%)

Audio

ID : 4352 (0x1100)

Format : AC-3

Format/Info : Audio Coding 3

Duration : 59s 744ms

Bit rate mode : Constant

Bit rate : 384 Kbps

Channel(s) : 2 channels

Channel positions : L R

Sampling rate : 48.0 KHz

Video delay : -120ms

Stream size : 2.73 MiB (5%)

Και το δεύτερο

General

ID : 0

Format : MPEG-TS

File size : 66.0 MiB

Duration : 1mn 0s

Overall bit rate : 9 190 Kbps

Maximum Overall bit rate : 18.0 Mbps

Video

ID : 4113 (0x1011)

Format : AVC

Format/Info : Advanced Video Codec

Format profile : [email protected]

Format settings, CABAC : Yes

Format settings, ReFrames : 4 frames

Bit rate : 8 168 Kbps

Width : 720 pixels

Height : 576 pixels

Display aspect ratio : 4/3

Frame rate : 25.000 fps

Standard : PAL

Resolution : 24 bits

Colorimetry : 4:2:0

Scan type : Interlaced

Scan order : Top Field First

Bits/(Pixel*Frame) : 0.788

Stream size : 58.6 MiB (89%)

Audio

ID : 4352 (0x1100)

Format : AC-3

Format/Info : Audio Coding 3

Bit rate mode : Constant

Bit rate : 384 Kbps

Channel(s) : 2 channels

Channel positions : L R

Sampling rate : 48.0 KHz

Video delay : -120ms

Stream size : 2.76 MiB (4%)

Δημοσ.

>[parsifal@celeron tmp]$ diff report1.txt report2.txt -U 0
--- report1.txt 2009-10-13 01:17:16.000000000 +0300
+++ report2.txt 2009-10-13 01:17:22.000000000 +0300
@@ -5,3 +5,3 @@
-File size : 57.0 MiB
-Duration : 59s 760ms
-Overall bit rate : 8 008 Kbps
+File size : 66.0 MiB
+Duration : 1mn 0s
+Overall bit rate : 9 190 Kbps
@@ -18,2 +18,2 @@
-Duration : 59s 760ms
-Bit rate : 7 068 Kbps
+Bit rate : 8 168 Kbps
@@ -29,2 +29,2 @@
-Bits/(Pixel*Frame) : 0.682
-Stream size : 50.4 MiB (88%)
+Bits/(Pixel*Frame) : 0.788
+Stream size : 58.6 MiB (89%)
@@ -37 +37 @@
-Duration : 59s 744ms
@@ -44 +44 @@
-Stream size : 2.73 MiB (5%)
+Stream size : 2.76 MiB (4%)

Όχι, καμμία ουσιαστική διαφορά. Το 2ο αρχείο είναι κατά 6 frames (0.24sec) μεγαλύτερο από το πρώτο και έχει κατά 1Mbps περίπου μεγαλύτερο video bitrate. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά τους είναι ίδια, σύμφωνα με το MediaInfo.

Δημοσ.

Έχουν άλλη μία διαφορά που δεν μπορείς να την ξέρεις. Και τα 2 είναι 576 μόνο που το ένα προέρχεται από το sd κανάλι και το άλλο από το hd...

Μπορείς να μου πεις γιατί αυτό που προέρχεται από το SD κανάλι βγάζει μήνυμα για autcrop fail ενώ στο άλλο δε βγάζει τίποτα;

Βάζω επίσης στοίχημα ότι το ts που προέρχεται από το sd κανάλι αν το ρίξω στο ts muxer και μετά στο DGAVC index μόλις πάω να φορτώσω το dga αρχείο στο AVS script creator δε θα το φορτώσει...

Λέω να κάνουμε ένα πείραμα. Να κάνω και για τα 2 ένα dga αρχείο και από αυτό να φτιάξω ένα avs script και να τα πετάξω στο MPC να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί η θεωρία μου...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:50 ----------

Η θεωρία μου επιβεβαιώθηκε εν μέρει. Δηλαδή, το avs script creator φόρτωσε και τα 2 dga αρχεία αλλά στο staxrip το avs που προήλθε από το dga που βγήκε από το SD κανάλι δεν το φόρτωσε, έβγαλε staxrip could not find autocrop.log file.

Το άλλο dga αρχείο το φόρτωσε...

Το avs αρχείο από το hd κανάλι το φόρτωσε στο MPC ενώ το avs από το sd βγάζει μήνυμα

could not open one of the input files... Εικόνα δε φαίνεται αλλά ακούγεται ο ήχος. Σαν να ανοίγει το αρχείου του ήχου.

To staxrip δημιουργεί κάτι autocrop.avs και source avs αρχεία για το dga που δε φορτώνει, να στα ανεβάσω εδώ να τα δεις;

Δημοσ.

Αν τα Avisynth scripts που δοκίμασες να φορτώσεις στον MPC είναι της απλής μορφής που πρότεινα στο post #6 και δεν περιέχουν κάποια άλλη εντολή πλην της AVCSource, τότε είναι προφανές ότι το πρόβλημα βρίσκεται στη λειτουργία του DGAVCDec. Θα πρότεινα να επικοινωνήσεις στο forum του doom9 με τον developer (neuron2) και συγκεκριμένα να κάνεις το bug reporting σε αυτό το thread: DGAVCDec 1.0.9

Δημοσ.

Τα avs ειχαν μόνο avs source...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:04 ----------

Πρέπει το bug να το τρίψω στα μούτρα τους και ειδικά στου neuron2...

Αν δεν ήσουν εσύ τώρα ακόμα θα ψαχνόμουν...

Δημοσ.

Δεν είσαι δίκαιος! Γράφει ο neuron2 στο opening post του doom9 thread που λίνκαρα πιο πάνω:

I have created an Avisynth source filter for AVC/H.264 streams. I would appreciate feedback and suggestions for the most important features to add. At this point it is fast and reliable but limited in functionality. I need your guidance to prioritize future work. I also ask to be notified about any streams that are problematic with DGAVCDec[/b'].

Και φτιάξε ένα MediaFire account, γιατί θα το χρειαστείς απ' ο,τι φαίνεται για να ανεβάσεις τα samples που θα σου ζητήσει... :-)

Δημοσ.

Τα ξαναέφτιαξα τα avs με το avcsource και παίζουν και τα 2 χωρίς ήχο. Αλλά το ένα δε φορτώνει στο Staxrip..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:33 ----------

Δεν είσαι δίκαιος! Γράφει ο neuron2 στο opening post του doom9 thread που λίνκαρα πιο πάνω:

Και φτιάξε ένα MediaFire account, γιατί θα το χρειαστείς απ' ο,τι φαίνεται για να ανεβάσεις τα samples που θα σου ζητήσει... :-)

Την αναφορά στον neuron2 την έκανα γιατί ενώ έβαλα από την αρχή media info στοιχεία και εξέθεσα το πρόβλημα δεν έπαιρνα απάντηση και μετά από κάποιες ώρες πρόσθεσα άλλο 1 post και αμέσως μου την έπεσε...

Μου πρότεινες να κάνω εκκαθάριση... δηλαδή να σβήσω το φάκελο administrator από το documents and settings και από τον κάθο ανακύκλωσης; Και μετά να κάνω registry clean με το tuneups;

Μήπως πρέπει να κάνω register στη registry τα dll αρχεία από το avisynth plugin;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:44 ----------

Εντάξει λέω βλακείες... το αν το κανάλι είναι sd ή hd δεν παίζει ρόλο... πώς μπορεί αυτό να επηρεάζει από τη στιγμή που και τα 2 αρχεία είναι 576i...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:50 ----------

Πρέπει κάποια στιγμή να κάνω ένα φορμάτ κανονικό και να τα ξαναπεράσω όλα από την αρχή.

Απλά πρέπει να ελέγξω τις συμβατότητες των 7 χ64 με την Leadtek κάρτα και το usb h264 encoder... ή έστω να ξαναπεράσω τα Xp pro 32 sp3 που έχω.

Να σε ρωτήσω off topic, κάθε φορά που γίνεται κάποιο φορμάτ ο δίσκος επηρεάζεται σε κάτι ως προς τις δυνατότητές του; Είχα διαβάσει κάπου ότι γίνεται πιο αργός...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...