w4tt4n4b3 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Χρησιμοποιώ εδώ και καιρό το staxrip χωρίς κανένα πρόβλημα απολύτως, μέχρι που σήμερα όταν πήγα να φορτώσω ένα .ts αρχείο μετά το demux μου βγάζει μήνυμα "Staxrip creashed. Could not find E:\....\AutoCrop.log file"... Αν απενεργοποιήσω το autocrop την ώρα που φορτώνω το αρχείο δεν υπάρχει πρόβλημα. Κατεβάζω την beta έκδοση 1.1.1.8 που δε χρειάζεται εγκατάσταση. Φορτώνω το ts αρχείο και βγαίνει πάλι μήνυμα "Autocrop failed"... Σκέφτομαι να ακολουθησω εναλλακτικό μονοπάτι. Κάνω demux στο .ts αρχείο με το tsmuxer και φορτώνω το αρχείο που προκύπτει στο dgavs index. Επιλέγω save and demux και το dga αρχειο που προκύπτει πάω να το προσθέσω στο AVS script creator του megui. Αυτό το έχω κάνει πάρα πολλές φορές χωρίς κανένα ποτέ πρόβλημα. Τώρα πλέον το AVS script creator tool του megui δε φορτώνει το dga αρχείο για να φτιαχτεί το .avs script... Έχετε καμιά ιδέα; Έχω απεγκαταστήσει το Avisynth και το εγκατέστησα ξανά αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει... Καμιά ιδέα;
parsifal Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Ελληνικοί χαρακτήρες στο path εργασίας... ;
w4tt4n4b3 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δεν υπάρχουν πουθενά ελληνικοί χαρακτήρες... επειδή έχω πέσει με τα μούτρα στα ξένα φόρουμ ξέχασα να συμπληρώσω το αρχικό μου post. Παρακάτω είναι τα στοιχεία ενός από τα ts αρχεία στα οποία παρουσιάζεται το πρόβλημα. Format : MPEG-TS File size : 8.49 GiB Duration : 1h 39mn Overall bit rate : 12.2 Mbps Maximum Overall bit rate : 18.0 Mbps Video ID : 4113 (0x1011) Menu ID : 1 (0x1) Format : AVC Format/Info : Advanced Video Codec Format profile : [email protected] Format settings, CABAC : Yes Format settings, ReFrames : 4 frames Duration : 5s 640ms Bit rate : 11.0 Mbps Width : 1 920 pixels Height : 1 080 pixels Display aspect ratio : 16/9 Frame rate : 25.000 fps Resolution : 24 bits Colorimetry : 4:2:0 Scan type : Interlaced Scan order : Top Field First Bits/(Pixel*Frame) : 0.211 Stream size : 7.36 MiB (0%) Audio ID : 4352 (0x1100) Menu ID : 1 (0x1) Format : AC-3 Format/Info : Audio Coding 3 Duration : 1h 39mn Bit rate mode : Constant Bit rate : 384 Kbps Channel(s) : 2 channels Channel positions : L R Sampling rate : 48.0 KHz Video delay : -120ms Stream size : 274 MiB (3%) Επισυνάπτω το crash.rip αρχείο που δημιουργείται μετά την εμφάνιση του μηνύματος σφάλματος. Το έκανα txt για να μπορεί να επισυναφθεί εδώ. Βεβαια δεν ξέρω αν θα μπορέσεις να βγάλεις άκρη. Το περίεργο είναι ότι το πρόβλημα αυτό εμφανίσθηκε την κυριακή το μεσημέρι όταν έριξα ένα .ts αρχείο 720x576i. Κατι παίζει με 576 ανάλυση και AVC... σαν να μην ειναι συμβατά αυτά τα 2... Το περίεργο είναι ότι το αρχείο που βλέπεις παραπάνω είναι 1080i. Όταν το ρίξω στο staxrip έχοντας απενεργοποιήσει το autocrop μου το εμφανίζει σαν 720x576... Στην επαναγκατάσταση του Staxrip και του Avisynth, εβαλα στο DocumentsandSettings/Al/LocalSettings/Applications/Staxrip ένα φάκελο με avisynth plugins. Σκεφτομαι να επαναφέρω το φάκελο με τα plugins στο φάκελο ProgramFiles/Avisynth αν και δε νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα... Προηγουμένως στο παρακάτω αρχείο μου έβγαζε πάλι πρόβλημα με το autocrop... Format : MPEG-TS File size : 4.04 GiB Duration : 1h 52mn Overall bit rate : 5 133 Kbps Maximum Overall bit rate : 18.0 Mbps Video ID : 4113 (0x1011) Menu ID : 1 (0x1) Format : AVC Format/Info : Advanced Video Codec Format profile : [email protected] Format settings, CABAC : Yes Format settings, ReFrames : 4 frames Duration : 1h 52mn Bit rate : 4 393 Kbps Width : 720 pixels Height : 576 pixels Display aspect ratio : 4/3 Frame rate : 25.000 fps Standard : PAL Resolution : 24 bits Colorimetry : 4:2:0 Scan type : Interlaced Scan order : Top Field First Bits/(Pixel*Frame) : 0.424 Stream size : 3.46 GiB (86%) Audio ID : 4352 (0x1100) Menu ID : 1 (0x1) Format : AC-3 Format/Info : Audio Coding 3 Duration : 1h 52mn Bit rate mode : Constant Bit rate : 384 Kbps Channel(s) : 2 channels Channel positions : L R Sampling rate : 48.0 KHz Video delay : -120ms Stream size : 310 MiB (7%) Έκανα restart και μετά το πήρε χωρίς πρόβλημα... Last but not least που λένε και οι Αγγλοι. Σε ευχαριστώ και το εννοώ γιατί έχω ανεβάσει το θέμα στο doom9 που υποτίθεται ότι είναι ειδικοί σε αυτά τα θέματα και δεν έχω πάρει ούτε μια απάντηση, όχι απλώς λύση αλλά ούτε μια απορία, να με βοηθήσει να βρω την αιτία του προβλήματος...
parsifal Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Στην επαναγκατάσταση του Staxrip και του Avisynth, εβαλα στο DocumentsandSettings/Al/LocalSettings/Applications/Staxrip ένα φάκελο με avisynth plugins. Σκεφτομαι να επαναφέρω το φάκελο με τα plugins στο φάκελο ProgramFiles/Avisynth αν και δε νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα... Όχι, πιθανότατα δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Η μόνη διαφορά που κάνει το path των plugins είναι αν για το κάθε εξωτερικό plugin που χρησιμοποιείς χρειάζεται ή όχι αντίστοιχη εντολή LoadPlugin στην αρχή του script (όσα τοποθετούνται στον υποκατάλογο Plugins του καταλόγου εγκατάστασης του Avisynth φορτώνονται χωρίς την ανάγκη προσθήκης της εντολής). Τα προβλήματα πάντως με το λάθος reporting των τεχνικών χαρακτηριστικών του TS παραπέμπουν στον κώδικα του DGAVCIndex και/ή του DGAVCDecode plugin...
w4tt4n4b3 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Τα προβλήματα πάντως με το λάθος reporting των τεχνικών χαρακτηριστικών του TS παραπέμπουν στον κώδικα του DGAVCIndex και/ή του DGAVCDecode plugin... Ξέχασα να αναφέρω το εξής το οποίο μόλις τώρα μου θύμισες. Παλιότερα ανοιγα το tsmuxer έκανα demux μετά το φόρτωνα στο DGAVCindex και πετούσα το dga αρχείο στο avs script creator για το crop... Λοιπόν τώρα όταν ακολουθώ τη μέθοδο αυτή στα προβληματικά αρχεία, δεν το φορτώνει το dga αρχείο στο avs script creator. Αρα το πρόβλημα είναι του DGAVCindex σε σχέση με τα συγκεκριμένα ts αρχεία ή γενικοτερο πρόβλημα; Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τι άλλαξε και παρουσιάζεται το πρόβλημα ενώ πριν δεν παρουσιαζόταν...
parsifal Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Αν φτιάξεις μόνος σου ένα απλό Avisynth script που απλά να φορτώνει το video με την AVCSource, έχεις κανονικό preview σε κάποιον video player (π.χ. MPC-HC) ή όχι... ;
w4tt4n4b3 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Άνοιξα το notepad και έγραψα AVCSource("E:\2009_10_12_9_0_12.TS") το έσωσα ως .avs. To ρίχνω στο mpc ο κέρσορας τρέχει αλλά βγάζει κάτι κόκκινα γράμματα... κοινώς δεν παίζει το βίντεο... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:32 ---------- To μήνυμα στο MPC είναι: AVCSource:The input file is not a DGA project file (E:\Test.avs, line 1) Μήπως έκανα κάποιο λάθος στη δημιουργία του script;
parsifal Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Στην AVCSource φορτώνεις το TS αντί του index file που παρήγαγε το DGAVCIndex (το DGA file δηλαδή).
w4tt4n4b3 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Αρα εννοείς να πετάξω το .ts στο DGAVC index και το dga που θα προκύψει αυτο να βάλω σαν path στο .avs αρχείο... Ερωτημα τώρα... σε ποιο από όλα τα dgavc index να φορτώσω το ts... Ένα υπάρχει στο φάκελο του megui, ένα στο Applications του Staxrip στα Local Setings... Να υποθέσω ότι δεν παίζει ρολο έτσι; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:48 ---------- Λοιπόν δοκίμασα δύο dga αρχεία. Το ένα βγήκε από .ts 1080i και το άλλο από .ts 576i... Το 576i το έπαιξε καλά η MPC εννοώ το .avs αρχείο. Στο 1080i πήγαινε διακεκομμένα αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι 1080 και αυτή τη στιγμή ήδη κάνω encoding σε κάποιο αρχείο άλλο και η cpu είναι στο 80-90%...
parsifal Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Αρα εννοείς να πετάξω το .ts στο DGAVC index και το dga που θα προκύψει αυτο να βάλω σαν path στο .avs αρχείο... Ναι. Ερωτημα τώρα... σε ποιο από όλα τα dgavc index να φορτώσω το ts...Ένα υπάρχει στο φάκελο του megui, ένα στο Applications του Staxrip στα Local Setings... Να υποθέσω ότι δεν παίζει ρολο έτσι; Σε οποιοδήποτε αντιστοιχεί στην πιο πρόσφατη έκδοση Γενικά, καλό είναι να συμβαδίζουν οι εκδόσεις του DGAVCIndex και του DGAVCDecode plugin που χρησιμοποιείς για να φορτώσεις το DGA στο Avisynth. Εξάλλου, διανέμονται ως κοινό πακέτο και έτσι δεν είναι δύσκολο να έχεις πάντα την τελευταία έκδοση και των δύο. Στο 1080i πήγαινε διακεκομμένα αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι 1080 και αυτή τη στιγμή ήδη κάνω encoding σε κάποιο αρχείο άλλο και η cpu είναι στο 80-90%... Είναι πολύ πιθανό. Να επισημάνω ότι υπάρχει και το εμπορικό DGAVCDecNV που χρησιμοποιεί υπάρχουσα nVIDIA VGA για την αποκωδικοποίηση του bitstream.
w4tt4n4b3 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Ναι. Σε οποιοδήποτε αντιστοιχεί στην πιο πρόσφατη έκδοση Γενικά, καλό είναι να συμβαδίζουν οι εκδόσεις του DGAVCIndex και του DGAVCDecode plugin που χρησιμοποιείς για να φορτώσεις το DGA στο Avisynth. Εξάλλου, διανέμονται ως κοινό πακέτο και έτσι δεν είναι δύσκολο να έχεις πάντα την τελευταία έκδοση και των δύο. Είναι πολύ πιθανό. Να επισημάνω ότι υπάρχει και το εμπορικό DGAVCDecNV που χρησιμοποιεί υπάρχουσα nVIDIA VGA για την αποκωδικοποίηση του bitstream. Στο LocalSettings/ApplicationData/Staxrip/Applications έχω το DGAVC index 1.0.9. Και στο φάκελο με τα avisynth plugins που τα έχω και αυτά στο Αpplications/Avisynth plugins έχω το dgavcdecomb.dll 1.0.9 έκδοσης
w4tt4n4b3 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Ερώτηση. Το DGAVC index.exe μπαίνει στο φάκελο με τα Applications ως ξεχωριστος φάκελος ενώ το dgavcdecomb.dll μπαίνει στο Avisynth plugins φάκελο, σωστά; Ρωτάω γιατί στο πακέτο είναι μαζί. Ενα πρόβλημα με το Staxrip είναι ότι παλιά ό,τι χρειαζόταν πατούσες download μέσα από το πρόγραμμα και το κατέβαζε. Τώρα βγάζει ή download fail ή ότι δεν μπορεί να κάνει unpack όταν πας να ανοίξεις υπάρχον zip αρχείο...
parsifal Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 To εκτελέσιμο του DGAVCIndex μπαίνει οπουδήποτε θέλεις εσύ, χρησιμεύει μόνο για τη δημιουργία του DGA index και δεν επηρεάζει τη διαδικασία decoding στο Avisynth. Τα Avisynth plugins που περιέχονται στο πακέτο ομοίως μπαίνουν οπουδήποτε θέλεις εσύ (οπότε τα φορτώνεις στο script με την LoadPlugin) είτε στον υποφάκελο plugins του Avisynth (οπότε δεν χρειάζεται LoadPlugin). Με το StaxRip δεν έχω εμπειρία και δε μπορώ να βοηθήσω στο autoupdate του. Αν χρειαζόταν να μαντέψω, θα έλεγα ότι ίσως εχει να κάνει με τα user permissions και ίσως χρειάζεται να τρέξεις το πρόγραμμα ως Administrator για να κάνει updates (και άρα να γράψει στον κατάλογο εγκατάστασης του προγράμματος). Λες όμως πως το πρόγραμμα χρησιμοποιεί τον κατάλογο Local Settings του Windows account, οπότε εκεί δε θα έπρεπε να υπάρχει θέμα permissions. Προτείνω απεγκατάσταση, καθάρισμα όλων των υπολειμμάτων του (Registry, Local Settings) και επανεγκατάστασή του.
w4tt4n4b3 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Και όμως η απαρχή του μπλεξίματος έχει βαθύτερες ρίζες. O υπολογιστής έχει στα documents and settings ένα φάκελο administrator και ένα φάκελο με το όνομα μου που είναι και αυτός admin... Είχα βάλει πριν καιρό το cd των windows να κάνει repair και αυτό εκανε εγκατάσταση του λειτουργικού χωρίς όμως να σβηστούν οι παλιοί φάκελοι του Administrator... Στο Administrator λοιπόν βλέπω ότι έχει και εκει LocalSettings/ApplicationData/Staxrip... Στο control panel όμως υπάρχει μόνο ο admin λογαριασμός με το ονομά μου, τον άλλο τον είχα σβήσει από εκεί αλλά δε με είχε αφήσει να κάνω delete τα Document and Settings αρχεία του Administrator... Με βλέπω να πηγαίνω για φορμάτ και Windows 7 64... Να σε ρωτήσω άλλα 2 πράγματα. Έχω επιλογή .ts αρχείο 1280χ720p (50fps) να το κάνω 720χ576 στα 25fps. Στο avs αρχείο προσθέτω SelectEven() το capping γίνεται με hardware encoder h264 avc Επίσης εναλλακτικά μπορώ να χρησιμοποιήσω τον ίδιο hardware encoder για να γράψει στα 720χ576i πάλι h264 avc Άλλη εναλλακτική είναι σε mpeg 2 και hardware encoder αυτή τη φορά της κάρτας της LEadtek Υπάρχει και το virtual dub αλλά θυμάσαι ότι εκεί είχαμε κάτι άλλα θέματα με ghosting κτλ... Εγώ προτιμώ την πρώτη μέθοδο αλλά η μεταβαση από 50fps σε 25 είναι λίγο εμφανής στο τελικό αρχείο... Ποια θα πρότεινες εσύ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.