Antwni Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Είναι κακό να μετατρέψεις το φλασάκι μου από το Fat32 σε NTFS??? Έχει επιπτώσεις??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
arbaden Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Οχι ησα ησα ειναι καλυτερα γιτι με fat32 δεν μπορεισ να κανεισ επεικοληση σε αρχειο που ειναι πανω απο 4gb Αλλα αν το κανεις ntfs δεν θα λειτουργει σε αλλα λειτουργικα εκτος των Windows!
sukalas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Έχω ένα data traveler 4gb Καi δε γίνεται να το φορμάρω σε ntfs μου πετάει error.Το ίδιο στα 8gb γίνεται κανονικά.Είναι πρόβλημα του flashακίου?
firewalker Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Αν τα μετατρέπετε σε NTFS απενεργοποιήστε το journal. fsutil usn deletejournal /d [drive letter]:
firewalker Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 τί είναι το journal? Journal στο filesystem είναι μια διαδικασία κατά την οποία πριν γίνουν οποιεσδήποτε αλλαγές στο filesystem όπως π.χ. η διαγραφή ενός αρχείου, αυτές γράφονται σε ένα log (λέγε με Journal) και μετά γίνονται οι πραγματικές αλλαγές. Αυτό γίνεται γιατί αν το σύστημα crash-άρει όσο γίνονται οι αλλαγές, μπορεί να γίνει corrupt το filesystem και κατ' επέκταση να χαθούν αρχεία. Με το journal, αν το σύστημα crashare όσο γίνονται οι αλλαγές, μετά την επαναφορά του σε operational κατάσταση, διαβάζει το Journal που είχε γράψει πρίν το crash και κάνει τις αλλαγές που έπρεπε να κάνει χωρίς να χάνονται αρχεία. Αυτό χοντρικά είναι η quick and dirty 5-λεπτη εξήγηση του journal για περισσότερες πληροφορίες πρέπει να ξέρεις 2-3 πραγματάκια για το I/O του UNIX και πώς γίνονται οι αλλαγές σε inodes σε physical drives.Όσο για τις πληροφορίες που ζητάς στα ελληνικά δεν νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω, μόνο στα αγγλικά ξέρω μερικά sites. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες ρώτα... http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=144983 http://en.wikipedia.org/wiki/Journaling_file_system
washcloud Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Έχω ένα data traveler 4gb Καi δε γίνεται να το φορμάρω σε ntfs μου πετάει error.Το ίδιο στα 8gb γίνεται κανονικά.Είναι πρόβλημα του flashακίου? Σε FAT δλδ το ΚΑΝΕΙ το φορμάτ; πριν βιαστείς να πεις ναι, το δοκίμασες πρόσφατα; Με ποιό πρόγραμα ΔΕΝ στο φορμάρει σε NTFS; fire, ο λόγος της απενεργοποίησης, ποίος ;
liopyr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 O λόγος φορμαρίσματός του σε ntfs από την στιγμή που είναι <=4Gb να ρωτήσω εγώ, ποιος;
washcloud Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 (δεν έχω ιδέα τί θα σου απαντήσει ο sukalas αλλά) ...στους δίσκους τουλάχιστον, αξιοποιεί καλύτερα τη χωρητικότητα λόγω file compression, έχει μικρότερο slack -αν και δεν είμαι σίγουρος τί γίνεται στα 4GB- είναι πιο σταθερό, και γενικά "αποδοτικότερο"
accipio Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Έχω διαβάσει (αν δεν κάνω λάθος, εδώ στο Ινσόμνια) ότι το NTFS στα usb φλασάκια δεν προτείνεται γιατί φθείρονται πιο γρήγορα. Αληθεύει αυτό; Και μήπως απενεργοποιώντας το journal μειώνεται η φθορά;
firewalker Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 fire, ο λόγος της απενεργοποίησης, ποίος ; Μειώνει τις εγγραφές που γίνονται στο chip αυξάνοντας έτσι τον χρόνο ζωής της μνήμης flash.
sukalas Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Σε FAT δλδ το ΚΑΝΕΙ το φορμάτ; πριν βιαστείς να πεις ναι, το δοκίμασες πρόσφατα; Με ποιό πρόγραμα ΔΕΝ στο φορμάρει σε NTFS; Δε σε πιάνω..Ναι προφανώς και γίνεται , το χρησιμοποιώ συχνά κιόλας γιατι το delete all αργεί.Των windows..Δεξί κλικ format.. Στα 8gb γίνεται στα 4gb όχι.Παιζει και να είναι ελαττωματικό. liopyr κανένας σημαντικός απλά ήθελα να περάσω windows sto flash και έχω την εντύπωση πως κάνει "καλύτερη" και πιο ασφαλή διαχείριση αρχείων με ntfs.
washcloud Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μειώνει τις εγγραφές που γίνονται στο chip αυξάνοντας έτσι τον χρόνο ζωής της μνήμης flash. ...Α. Ντάνκε μεσιέ. (και χάου δε φακ το απενεργοποιεί κανείς αυτό; ) Δε σε πιάνω..Ναι προφανώς και γίνεται , το χρησιμοποιώ συχνά κιόλας γιατι το delete all αργεί.Των windows..Δεξί κλικ format..Στα 8gb γίνεται στα 4gb όχι.Παιζει και να είναι ελαττωματικό. liopyr κανένας σημαντικός απλά ήθελα να περάσω windows sto flash και έχω την εντύπωση πως κάνει "καλύτερη" και πιο ασφαλή διαχείριση αρχείων με ntfs. ...να υποθέσω πως δε μιλάμε για ΧΡ τότε ε... Διότι Vista και 7 τα έχω δει μόνο ζωγραφιστά - οπότε μάλλον αυτά φορμάρουν και σε NTFS ε ; Η δε εντύπωσή σου περί του NTFS vs FAT, είναι σωστή, όπως έγραψα και πιο πάνω... Κι αφού τα windows σου κάνουν το κορόιδο, δοκίμασε πχ το HP USB Disk Storage Format Tool. Με αυτό κάνω δουλειά εγώ στα ΧΡ, και σε φλασάκι 512 ΜΒ.
firewalker Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 ...Α.Ντάνκε μεσιέ. (και χάου δε φακ το απενεργοποιεί κανείς αυτό; ) Με την παρακάτω εντολή από γραμμή εντολών. fsutil usn deletejournal /d [drive letter]:
angmar Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δείτε και αυτό που ξέθαψε ο nske σχετικά με την απενεργοποίηση του ntfs journal.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.