Προς το περιεχόμενο

Eγκατάσταση δευτερου σκληρού στο pc

mariner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλημέρα στην παρέα...

Ψάχνωντας στο φόρουμ έπεσα πάνω σε αυτό το θέμα και προτίμησα να γράψω εδώ παρα να ανοίξω ένα καινούργιο...

Πριν λίγες μέρες αγόρασα 2 σκληρούς sata WD RE3 εναν 250αρι κ εναν 1 τέρα για τον υπολογιστή μου.

Τους τοποθέτησα και τους συνέδεσα, έγκαταστησα στον 250αρι τα windows (xp) και πήγα στο My computer - Manage - disk managment ώστε να κάνω format στον 1 τερα αλλα δεν μου τον βγάζει καθόλου στις μονάδες αποθήκευσης...μου δείχνει μόνο τον 250αρι και το dvd...

στα bios τον δείχνει κανονικά όπως και στο device managment.

Tι πρόβλημα μπορεί να υπάρχει?

Επίσης παρατήρησα ότι τα windows φορτώνουνε ελεινά αργά (εως και 5 λεπτά μέχρι να μπεί) σε σχέση με πρίν (το πολύ σε 30 δεύτερα) που είχα ide σκληρό άξιο και αυτό απορείας....

Όλα όσα έχει ο υπολογιστής είναι συμβατα μεταξύ τους (δεν τίθετε θέμα αντισυμβατότητας) και είναι προιόν ολοκληρωτικής αναβάθμισης του καλοκαιριού που μας πέρασε...

ASUS P5K-E/WIFI-AP

INTEL PENTIUM DUAL CORE E6500 2.93GHZ LGA775 - 1066 FSB

OCZ 2GB (2X1GB) 1066 MHZ PLATINUM EDITION

ASUS EN9600GT/DI/512MD3 CUDA 512MB

WESTERN DIGITAL 250GB WD2502ABYS RE3 SATA2

WESTERN DIGITAL 1TB WD1002FBYS RE3 SATA2

Δημοσ.

θα το κάνω αν και όπως είπα στα bios τον δείχνει τον 1 τερα κανονικά όπως και στο device managment.

επίσης τα windows σερνονται για να φωρτοσουνε και με προβληματίζει παρα πολυ αυτο....

(εψαξα κ βρήκα στο ίντερνετ κάτι για τζαμπερακια η για πρόβλημα με sata drivers κλπ...λες να ισχύει κατι τέτοιο?)

Δημοσ.

COOLERMASTER 500W (η 600 δεν θυμαμαι καλα...)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:10 ----------

βασικά μόλις μπήκα στο σάιτ της asus και δεν λέει για sata II αλλα σκέτο sata...λές να είναι αυτό το πρόβλημα?

http://asus.com/product.aspx?P_ID=0e9NyGEDLjtBRtyB&templete=2

Δημοσ.

οκ θα ξανατσεκαρω τα καλώδια καλού κακού αν και αν ηαν εκει το πρόβλημα δεν θα τον εδειχνε στα windows στο device managment...το οτι τα windows θελουνε 4-5 λεπτα να φορτωσουνε αυτό λες να έχει να κάνει κάτι?

Δημοσ.

Kαλημέρα...άλλαξα τα καλώδια ρεύματος και sata δοκιμασα διάφορες αλχημείες και πάλι το ίδιο...τα bios και τα windows στο device manager βλέπουνε και τους 2 κανονικά αλλά μόνο ο 250αρης φαίνετε στο disk managment (οπου πάω για την διαμόρφωση)

Επίσης δοκίμασα να αφήσω πάνω μόνο τον 1 τέρα και να δοκιμάσω να του βάλω τα windows και στο στάδιο της εγκατάστασης που είναι να του τα κάνω install μου λέει set up cannot access this drive.

Ο δίσκος είναι ολοκαίνουργιος και αγορασμένος μόλις 3 μέρες απο το eshop...λέτε να παίζει πρόβλημα με τον δίσκο?

Και αν είναι αυτό γιατί τα windows(xp pro) που είναι εγκατεστημένα στον 250αρη κάνουνε εως και 7 λεπτά (χρονομετρημένα) για να μπουταρουνε (ακόμα και όταν δεν είναι συνδεδεμένος ο 1 τέρα πάνω...) ?

Καμία βοήθεια κανείς??????????

Δημοσ.

...πρόχειρα θα σου έλεγα να πας τον 1Τ πίσω να τον τσεκάρουν (ή αν έχεις πρόσβαση σε άλλο μηχάνημα να τον δοκιμάσεις εσύ για να μην "μπλέκεις"),,,,είναι όμως και το 5λεπτο του 250άρη που είπες....

Τον IDE τον έχεις πάντα;

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Αυτη την στιγμή το μηχάνημα έχει πάνω τα συγκεκριμενα:

ASUS P5K-E/WIFI-AP

INTEL PENTIUM DUAL CORE E6500 2.93GHZ LGA775 - 1066 FSB

OCZ 2GB (2X1GB) 1066 MHZ PLATINUM EDITION

ASUS EN9600GT/DI/512MD3 CUDA 512MB

ΝEC DVD RW

WESTERN DIGITAL 250GB WD2502ABYS RE3 SATA2

WESTERN DIGITAL 1TB WD1002FBYS RE3 SATA2

τίποτα άλλο...είχα έναν ide wd 80αρι ο οποίος δούλευε μια χαρά και ταχύτητατα (οσο αφορά το λογισμικο) απο εκεί κ πέρα κόλλησα ένα malware και αποφάσισα να αναβαθμίσω και τους σκληρούς μια και είχα κάνει back up όλα τα δεδομενα 1 εβδομαδα πριν για καλή μου τύχη..αλλα τελικά ίσως να μην είχα τόσο τύχη... :(

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει....όποια γνώμη και βοήθεια ευπρόσδεκτη παιδιά...έχω απελπιστεί...

Δημοσ.

...καν' του, όρισε να μπουτάρει από 'κει, και μετά βάλε τον 250άρη πάνω και δες αν συνεχίζει να θέλει 5' να ανοίξουν τα win (του IDE)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Tελικά είχε πρόβλημα ο ίδιος ο σκληρός τον έστειλα πίσω και θα μου τον αντικαταστήσουνε...ενημερωτικά ο σκληρός ήταν WD 1TB RE 3.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές όλους σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...