Προς το περιεχόμενο

Ποια διανομή για το κατεβαστήρι μου

GeorgeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Mπορεις παντα να κανεις εγκατασταση οτι θελεις και απο την στιγμη που εχεις ορεξη για πειραματισμους,δεν υπαρχει λογος να μην το κανεις.Αν και σου προτεινα πρωτος νομιζω το sabayon(αυτο χρησιμοποιω),ξαναλεω πως ειναι αρκετα"¨ετοιματζιδικη"διανομη και αν οπως ειπες θελεις να μαθεις,με εγκατασταση debian ή slackware και στην συνεχεια εγκατασταση των τελευταιων-ισως unstable-προγραμματων που θελεις οπως και του τελευταιου kernel,θα μαθεις περισσοτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators

Χμμ ολα καλα με τις περισσοτερες διανομες.

Δυστυχως ομως δεν μπορω να εγκαταστησω τη Sabayon.

Βαζω το DVD που εγραψα απο το ISO, κανει boot, μου βγαζει τα Options και..... τιποτα. Οταν παταω Enter σε οποιοδηποτε απο αυτα, απλα αναβει το λαμπακι του DVD-ROM και ακουγεται να φορτωνει κατι, αλλα δεν κανει τιποτα. Η μονη επιλογη που δουλευει ειναι η "Boot from 1st hard disk". Τι να κανω?

Αρχικα δοκιμαζω να το ξανακατεβασω απο http (και οχι bit torrent οπως την προηγουμενη φορα), και να το ξαναγραψω και βλεπουμε...

• Moderators

Λοιπον, ας κανω μια ενημερωση στο thread εδω.

Προσπαθησα να βαλω αρκετες διανομες, αλλα ΟΛΕΣ ειτε βγαζανε artifacts, ειτε κολλαγανε στην εκκινηση, ειτε δεν εγκαθιστονταν καν.

Με το που εβαλα Nvidia Καρτουλα (9500GT), σαν απο θαυμα ολα δουλευουν ρολοι.

Εβαλα λοιπον Sabayon 5 με KDE, ολες οι συσκευες δουλευουν μια χαρα (απο τη vga μεχρι το bluetooth και τη webcam).

Ελαβα ολες τις απαιτουμενες ενημερωσεις, καθως και αρκετα πολυ χρησιμα προγραμματακια απο το αρθρο μας στο wiki "Με ποιο προγραμμα? Linux Version".

Επισης, με τη χρηση του FEBE εκανα backup και επιτυχες restore σε περιβαλλον Linux του προφιλ μου.

Να πω ακομη πως πλεον το συστημα αποκρινεται ΠΟΛΥ καλυτερα απ οτι μετα απο μερικους μηνες κατα τους οποιους ειχε "φουσκωσει" η εγκατασταση των Windows, ενω παραλληλα παιζουν χωρις προβλημα τα HD 720p αρχεια, ενω "παραλιγο" να παιζαν και τα 1080p, αλλα υποθετω οτι καπου εδω φτανουμε στα ορια του τον Athlon X2 5050 Energy Efficient.

Ας κανω και μερικες ερωτησουλες:

1) (FIXED) Πώς στο καλο ανοιγουμε αρχεια torrent με το Ktorrent? Γιατι το Deluge κανει τη δουλεια του μεν, το Ktorrent ομως ειχε πολλες περισσοτερες επιλογες (θα ψαξω ομως τι γινεται και με τα plugins του Deluge).

2) (FIXED) Γιατι οταν εισαγω συσκευες με FAT συστημα αρχειων, δεν μπορω να δω ελληνικους χαρακτηρες στα filenames?

3) (FIXED) Εκανα το λαθος και εγκατεστησα το λειτουργικο στα Αγγλικα. Φυσικα με καποιες ρυθμισεις μπορω ανετα και να βλεπω ελληνικα και να γραφω, αλλα μήπως θα μπορουσα να περασω ελληνικα Language packs όπου αυτα υποστηριζονται/υπαρχουν? (π.χ. για τον Firefox σιγουρα υπαρχουν).

4) Γιατι στο aMSN και το EMESENE (και στα δυο μπορω να κανω conferencing με τη webcam btw), ενεργοποιωντας και ρυθμιζοντας την επιλογη να φαινεται το τραγουδι που ακουω, ειτε δεν φαινεται, ειτε φαινονται οσα τραγουδια τους αρεσει? :P

Ευχαριστω πολυ :-)

Απο τουδε και στο εξης ειμαι Linux User στα-παντα-ολα εκτος απο παιχνιδια (αλλο PC απασχολειται με αυτο :-D)

Ποιον/ποιους drivers δοκιμασες για την ati?

Ενα hint για το 2

Βρες με ποιες παραμετρους κανει το kde mount το fat32 με το pmount. Για gnome ξερω να σου πω, για kde οχι.

3) Θα χρειαστεις το πακετο kde-l10n-el εγκατεστημενο και μετα να αλλαξεις τα περι γλωσσας απο το systemsettings > Regional and Language.

• Moderators

Δοκιμασα να ξαναβαλω καποιες συσκευες με FAT, και διαπιστωσα οτι εχει λυθει το προβλημα απο μονο του (καποιο update ισως?)

3) Fixed και thanks :-)

Μα δεν μπορουσα να δοκιμασω με κανεναν διαφορετικο driver στις ATI, πλην των default της καθε διανομης, καθως σε καμια διανομη δε μπορουσα να δουλεψω στο desktop μετα την εγκατασταση (και όπου μπορουσε αυτη να πραγματοποιηθει).

Και μια ακομη ερωτηση: Ειναι φυσιολογικο να χρησιμοποιουνται ετσι για "πλακα" περιπου 2GB ram? (απο τα 3,2 διαθεσιμα - 32bit εκδοση γαρ).

Και μια ακομη ερωτηση: Ειναι φυσιολογικο να χρησιμοποιουνται ετσι για "πλακα" περιπου 2GB ram? (απο τα 3,2 διαθεσιμα - 32bit εκδοση γαρ).

Το sabayon ειναι απο τις πιο "βαριες" διανομες. Για την ακριβεια δεν μπορω να φανταστω κατι βαρυτερο (απο τις διανομες που εχω δει).

Μαλλον επηρεαστηκες στην επιλογη σου απο το artwork (το οποιο ειναι εξαιρετικο) αλλα νομιζω υπηρχαν καλυτερες επιλογες με kde (βλ. Arch, Mandriva). Απλα μην βιαστεις να σχηματισεις γνωμη για το linux απο το sabayon. Δεν ειναι και οτι πιο αντιπροσωπευτικο.

• Moderators
καλώς ήρθες GeorgeMan !

.

Ευχαριστω!! B)

Fixed και το (1) με το Ktorrent, απλα επρεπε να βρω σε ποιο dir ειναι αποθηκευμενα τα προγραμματα :lol:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:49 ----------

Το sabayon ειναι απο τις πιο "βαριες" διανομες. Για την ακριβεια δεν μπορω να φανταστω κατι βαρυτερο (απο τις διανομες που εχω δει).

Μαλλον επηρεαστηκες στην επιλογη σου απο το artwork (το οποιο ειναι εξαιρετικο) αλλα νομιζω υπηρχαν καλυτερες επιλογες με kde (βλ. Arch, Mandriva). Απλα μην βιαστεις να σχηματισεις γνωμη για το linux απο το sabayon. Δεν ειναι και οτι πιο αντιπροσωπευτικο.

Το συστημα ομως αποκρινεται αρκετα καλα, ηδη ειπα αρκετα καλυτερα απο μια μη φρεσκια εγκατασταση windows.

Οχι οτι εχω προβλημα να χρησιμοποιειται η ραμ, απλα δε ξερω πως ακριβως γινεται η διαχειριση της στο Λινουξ.

Ποια ειναι η τελειταια εκδοση που δωκημασες?? Γιατι η 4.0,ας πουμε, με την 5.0 ειναι μερα με την νυχτα πραγματικα!!!

Τωρα εγω εχω ~600 Mb με compiz+firefox(29 tabs!!!)+deluge+kmess.

• Moderators

Χμμμ ενα "kio_thumbnail" μου καιει 994ΜΒ απο τη ραμ. Was ist das? :P Μαλλον επειδη αντιγραφω τα αρχεια απο εναν NTFS δισκο του pcιου σε εξωτερικο, προκειμενου μετα να τον διαμορφωσω σε ext4 θα ειναι... Ειναι περι τα 590GB απο αυτον τον δισκο μονο :P

Hi all of you :-)

Οχι οτι εχω προβλημα να χρησιμοποιειται η ραμ, απλα δε ξερω πως ακριβως γινεται η διαχειριση της στο Λινουξ.

κονσόλα και γράψε free -m

η διαθέσιμη μνήμη του συστήματος περιλαμβάνει την ελεύθερη μνήμη, την cached μνήμη και την μνήμη που έχει κατανεμηθεί για τους buffers

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2546048&highlight=free#post2546048

αν θες πληροφοριες για το συστημα σου εγκατεστησε το kinfocenter

• Moderators
κονσόλα και γράψε free -m

η διαθέσιμη μνήμη του συστήματος περιλαμβάνει την ελεύθερη μνήμη, την cached μνήμη και την μνήμη που έχει κατανεμηθεί για τους buffers

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2546048&highlight=free#post2546048

αν θες πληροφοριες για το συστημα σου εγκατεστησε το kinfo

Και απο κονσολα τα ιδια με τον "Εποπτη Συστηματος" λεει.

Το kinfo ηταν ηδη εγκατεστημενο, και στη καρτελα "μνημη", λεει και εκει τα ιδια :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...