NullScan Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Πλέον έχει. http://www.slackware.org/faq/do_faq.php?faq=distro#3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Λύνει και dependencies; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Αλήθεια, το slackware έχει package manager ή πρέπει να εγκαθιστάς τα πάντα από source code; (δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ μου ) Έχει package manager, όμως: Χωρίς dependency resolution επίσημα.Ο χρήστης είτε θα βρίσκει ο ίδιος τι dependencies έχει ένα πακέτο και θα τα εγκαθιστά, είτε θα χρησιμοποιήσει κάποιο ανεπίσημο εργαλείο όπως το swaret ή το slapt-get, σε συνδυασμό με πακέτα που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο τρόπο αναφοράς dependencies.. Τα επίσημα πακέτα αν και είναι πολύ προσεγμένα και σταθερότατα, είναι λίγα και όχι σε bleeding-edge εκδόσεις.Για πολλές εφαρμογές, το πιθανότερο είναι ότι ο χρήστης είτε θα χρησιμοποιεί πακέτα χωρίς εγγυημένη ποιότητα, από ανεπίσημα repositories όπως το linux-packages.net, είτε θα κάνει compile τα δικά του πακέτα από source code. Η τριβή με τα πακέτα και το compile μπορεί να φαίνεται βάρβαρο πράγμα, από την άλλη όμως η εμπειρία που προσφέρει είναι πολύτιμη στην επίλυση πολλών προβλημάτων, ανεξαρτήτως διανομής. Το πλεονέκτημα του Slackware είναι ότι σου παρέχει ένα βασικό σύστημα, με στοιχειώδη εργαλεία, χωρίς αυτοματισμούς το οποίο γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους είναι δομικά απλό, σταθερό και αξιόπιστο. Όταν θέλεις να κατανοήσεις κάτι, η δομική απλότητα και η σταθερότητα είναι ο,τι σημαντικότερο: επιτρέπει να αναλύσεις εύκολα το σύνολο στα μέρη, αποκτώντας σαφή εικόνα της λειτουργίας κάθε μέρους, χωρίς να ανησυχείς μήπως χάσεις το έδαφος κάτω απ' τα πόδια σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Κατάλαβα, άρα είναι ανάλογα τις ανάγκες του καθενός. Προσωπικά έχοντας συνηθίσει την ευκολία του apt, δύσκολα θα πήγαινα αλλού! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Να αρχισω το ποστ μου λεγοντας οτι δεν με θεωρω αρχαριο χρηστη (ξερω τι ειναι northbridge και ποια η λειτουργια της, και ναι ξερω τι ειναι filesystem και οτι χρειαζεται στο λινουξ να εχω μια διαδρομη / με ext3 ή ext4 συστημα αρχειων για τη βασικη εγκατασταση, καθως επισης και ενα swap, ενω καλο θα ειναι να υπαρχει και σε ξεχωριστο dir το /home για να μη χανω τα αρχεια μου καθε φορα και ξερω να τα διαχειριζομαι αυτα κιολας... ξερω τι ειναι IP και πώς λειτουργουν τα δικυακο-τετοια. Να αυτοεξυπηρετηθω σε αυτα μπορω). Απλα με θεωρω εντελως αχρηστο σε ο,τι εχει να κανει με το λινουξ αυτο-καθευατο Επισης να ευχαριστησω τον DIMITRISG για την πολυτιμοτατη βοηθεια οταν ειχα ασχοληθει με το Mandriva. Παμε στην ουσια λοιπον: Δεν εχω προβλημα να ασχοληθω, μιας και υπαρχουν πολλα pc στο σπιτι οποτε και προβλημα να παρουσιαστει μπορω να το ψαξω/διαβασω επ αυτου στα αλλα pcια. Ωστοσο εχω ενα θεματακι με τη γραμμη εντολων μιας και απεξανεκαθεν () ειμαι χρηστης Windows... Δηλαδη οταν επεφτε με την Ati ο X server (ή οπως αλλιως λεγοταν αυτο) στο Mandriva, χωρις τον DimitrisG δεν υπηρχε περιπτωση να καταφερω να το επαναφερω απο το τερματικο μονος μου. Με τα Mandriva ηταν και η μονη επιτυχης φορα που ειχα ασχοληθει, ολες τις αλλες κολλαγε στην εγκατασταση... μια εφταιγαν οι τοτε καρτες γραφικων, μια οτι ειχα δισκους και sata και ide (τοτε), μια ενας θεος ξερει, μια ο ηχος δεν μας εκανε το χατιρι.... Οσο για τις διανομες που λετε "δυσκολη", "πανδυσκολη" κτλ, δεν φοβαμαι καποια Μονο ισως τη Slackware γιατι οπουδηποτε κι αν διαβασω μιλανε για τις"δυσκολιες" της. Το gnome, kde κτλ, δεν ειναι γραφικα περιβαλλοντα? Γιατι να μη μπορω να εκτελεσω καποια εφαρμογη που ειναι για kde στο gnome ας πουμε? Τελος να συνοψισω λεγοντας οτι η μονη μου φοβια ειναι η γραμμη εντολων τελεια παυλα. Γιαυτο και θα ηθελα να μπορω να κανω αρκετες εργασιες χωρις αυτην, τουλαχιστον σε πρωτη φαση. Εκτος αν υπαρχει καπου καποιο guide για εντολες για τη καθε διανομη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μπορεις να εκτελεσεις ολες τις εφαρμογες σε οποιοδηποτε DE, με μοναδικη εξαιρεση αυτες που απαιτουν να τρεχει το ιδιο το DE απο κατω προκειμενου να δουλεψουν, πχ τα plasmoids του kde4 τρεχουν μονο σε kde4. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Τελος να συνοψισω λεγοντας οτι η μονη μου φοβια ειναι η γραμμη εντολων τελεια παυλα. Μα όλη η μαγεία είναι η γραμμή εντολών ... Και πως γίνεται να μην φοβάσαι καμία διανομή εαν φοβάσαι την γραμμή εντολών? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μαγεια ειναι ναι, αρκει να ξερεις τι κανεις Οταν ηξερα τι εκανα ηταν καλουλα οντως, οταν δεν ηξερα δε μ αρεσε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Να αρχισω το ποστ μου λεγοντας οτι δεν με θεωρω αρχαριο χρηστη [...'] Απλα με θεωρω εντελως αχρηστο σε ο,τι εχει να κανει με το λινουξ αυτο-καθευατο Κι εγώ αρχάριο στο Linux εννοούσα Τελος να συνοψισω λεγοντας οτι η μονη μου φοβια ειναι η γραμμη εντολων τελεια παυλα. Γιαυτο και θα ηθελα να μπορω να κανω αρκετες εργασιες χωρις αυτην, τουλαχιστον σε πρωτη φαση. Εκτος αν υπαρχει καπου καποιο guide για εντολες για τη καθε διανομη. Αν θέλεις να αποφύγεις την κονσόλα απόκλεισε σίγουρα τα: Slackware, Arch, Gentoo. Αλλά μην βιαστείς να αυτοπεριοριστείς: το shell και τα εργαλεία του δεν είναι τίποτα τρομερό και δε ξέρω ούτε έναν που να εξοικειώθηκε μαζί τους και στη συνέχεια να μην τα προτιμούσε για πάρα πολλές δουλειές! Πληροφορίες και παραδείγματα για τις διάφορες εντολές υπάρχουν φυσικά, απλά μην περιμένεις να τα βρεις εξ' αρχής συγκεντρωμένα κάπου γιατί οι εντολές είναι αμέτρητες και οι περισσότερες έχουν πολύ συγκεκριμένη χρησιμότητα. Κανείς δεν ξεκινάει με αφετηρία να μάθει "όλες" τις εντολές, απλά για κάθε πράγμα που συναντάει βρίσκει τι σχετικές εντολές υπάρχουν και διαβάζει οδηγίες για τις δυνατότητες και τη σύνταξή τους. Το documentation κάθε διανομής καλύπτει τις distribution-specific εντολές, κάθε εντολή κατά κανόνα συνοδεύεται από man page με αναλυτικό reference, η λογική του shell, δηλαδή του περιβάλλοντος κάτω από το οποίο εκτελούνται οι εντολές είναι επίσης απλή. Πραγματικά, αρκεί απλά να ανοίξεις μία κονσόλα και να διαβάσεις κάποιο σύντομο intro και ένα cheat-sheet με βασικές εντολές για να πάρεις μπρος. Μα όλη η μαγεία είναι η γραμμή εντολών ... Και πως γίνεται να μην φοβάσαι καμία διανομή εαν φοβάσαι την γραμμή εντολών? Αν κάποιος έχει στο νου του το άθλιο command line των Windows, είναι λογικό να μην τον τρελαίνει η ιδέα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Βρηκα αυτο http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=284313 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas_g Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Εγώ ήμουν εντελώς αρχάριος όταν ξεκίνησα με Slackware. Τι είναι partition και τι είναι filesystem τότε το έμαθα. Εχει δικαιο ο nske!!!! Αμα εχεις χρονο και πολυ ορεξη για διαβασμα και πειραματισμους το Slackware ειναι πολυ καλη επιλογη!!! Εκει ομως δεν θα μπορεσεις να αποφυγεις την κονσολιτσα!!!!Αλλα στο τελος θα δεις οτι δεν ειναι και τιποτα!!! Κατα τα αλλα Sabayon, Sabayon!!!!! :o:o:o:o:o:o:X:p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Fedora Fedora Fedora !!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Καρδίτσα, Καρδίτσα καλά, άντε: Debian, debian!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Καρδίτσα, Καρδίτσα Που το θυμήθηκες αυτό... http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=217456 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=272993 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Κατεβηκαν: Slackware 13 Kubuntu 9.04 Mint 7 Debian 5.03 Arch 2009.8 Sabayon 5 KDE Την παλευω να βρω και Mandriva 2009 KDE σε bit torrent μορφη. Θα περιμενω και Mandriva 2010 και (k)ubuntu 9.10 και μαλλον και openSUSE 11.2 2 ερωτησεις: Με δισκους σε ext3 ή 4, θα μπορω τα δεδομενα τους να τα μοιραζω σε PC με windows? Tα bookmarks/addons/passwords απο το Firefox των Windows μπορω να τα περασω καπως σε αυτον του Λινουξ? Τωρα πρεπει να βρω εξωτερικο δισκο να αποθηκευσω τα δεδομενα πριν μετατρεψω τους δισκους σε ext... Επισης πρεπει να βρω καποια passive nvidia με DVI. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.