Προς το περιεχόμενο

Ποδηλατόδρομοι στη Θεσσαλονίκη

arxaggelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χθές βράδυ πάντως στους ποδηλατόδρομους κοντά στο λιμάνι (Απέναντι απ'το kissfish κτλ) ήταν κανονικότα όλοι παρκαρισμένοι πάνω τους... Στα μεγαλοπρεπέστατα @@ τους με λίγα λόγια.

Σήμερα όμως δεν είχε ούτε μισό αυτοκίνητο.... Μόνο κάτι κάδους (wtf) επιμελώς παρατημένους απο τους σχετικούς υπαλλήλους μέσα στον ποδηλατόδρομο...

Μάλλον χθές έπεσε γράψιμο και σήμερα έπεσε σύρμα...

Η στρατού επίσης ήταν άψογη.. Γενικά το βλέπω να λειτουργεί και μ'αρέσει :-)

Άντε και κάνα μηχανάκι παραπάνω τώρα και κάνα μετρό/λεωφορείο και θα έχουμε και γ@μώ τα κέντρα λέμε...

Αν πεζοδρομηθεί και η Λ.Νίκης, όπως λέγεται εδώ και τόσα χρόνια, θα έχουμε ξεφύγει επίπεδο.

Ξέρω οτι απο φέτος ξεκινάει και η ανάπλαση και του άλλου μισού της Παραλίας... (φωκάς-Κρατικό)

Ε αν κάνουν και κάνα υπόγειο πάρκινγκ οι γ@μημένοι... σε 2-3 σημεία του κέντρου... Ίσα που δεν βαράω την μετανάστευση που σκαρώνω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 187
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

ανάπλαση του άλλου μισού της παραλίας; Το καλό που τους θέλω, μην αγγίξουν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, θα τους βάζω γκαζάκια μέχρι να πεθάνω.

Πάντως σαν πιό απαισιόδοξος - ρεαλιστής, πιστεύω πως σε λίγο καιρό ο ποδηλατόδρομος θα είναι άλλο ένα αποτυχημένο εγχείρημα. Η αστυνόμευση ποτέ δεν κρατάει πολύ.

Μπάι δε γουέη, την Τετάρτη το πρωί ήταν παρκαρισμένο ένα ωραιότατο μπατσικό στον ποδηλατόδρομο στο τέλος της Πολυτεχνείου, κάτω από τα δικαστήρια. Θα το έβγαζα φωτό αλλά έπρεπε να κάνω τρελή τσαρλατανιά με το μηχανάκι για να σταματήσω εγκαίρως. Γνωστά γουρούνια θα μου πεις, τι να περίμενες άλλο...

Σωστο το πρωτο αλλά το δευτερο παλι δεν το καταλαβαινω. Ο αερας μεσα στο αυτοκινητο προερχεται απο εξω, ενας αερας εξω που ειναι γεματο ρυπους, ακομα λοιπον και αν κλεισουν το παραθυρο ο αερας που θα αναπνεουν παραμενει ο ιδιος με τον εξωτερικο.

Ή τα αυτοκινητα εχουν καποιου ειδους φιλτρα οπου φιλτραρουν τον εξωτερικο αερα απο ρυπογονες ουσιες?

Επιλέγεις την ανακύκλωση αέρα και δεν μπαίνει νέος αέρας από τους αεραγωγούς μπροστά στο παρμπρίζ. Αλλά και χωρίς αυτό, δεν συγκρίνεται να είσαι μέσα με κλειστά/μισόκλειστα παράθυρα με το να είσαι με την μάπα χωμένη στην εξάτμιση του μπροστινού, όπως είναι όλοι οι δικυκλιστές. Μπορείς να βάλεις χειρουργική μάσκα, αλλά μόνο οι Γιαπωνέζοι δεν δείχνουν γραφικοί όταν το κάνουν αυτό....:whistle:

ανάπλαση του άλλου μισού της παραλίας; Το καλό που τους θέλω, μην αγγίξουν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, θα τους βάζω γκαζάκια μέχρι να πεθάνω.

Πάντως σαν πιό απαισιόδοξος - ρεαλιστής, πιστεύω πως σε λίγο καιρό ο ποδηλατόδρομος θα είναι άλλο ένα αποτυχημένο εγχείρημα. Η αστυνόμευση ποτέ δεν κρατάει πολύ.

Μπάι δε γουέη, την Τετάρτη το πρωί ήταν παρκαρισμένο ένα ωραιότατο μπατσικό στον ποδηλατόδρομο στο τέλος της Πολυτεχνείου, κάτω από τα δικαστήρια. Θα το έβγαζα φωτό αλλά έπρεπε να κάνω τρελή τσαρλατανιά με το μηχανάκι για να σταματήσω εγκαίρως. Γνωστά γουρούνια θα μου πεις, τι να περίμενες άλλο...

Κοίτα...

Οι λεωφορειόδρομοι π.χ. λειτούργησαν.. Δεν ξέρω αν θυμάσαι πως ήταν τον πρώτο καιρό αλλα τώρα μόνο κάτι ταρίφες κάνουνε ταρζανιές..

Η απαγόρευση του πάρκινγκ στην Νίκης πρωινά και μέχρι τις 6-7 το απόγευμα επίσης λειτουργεί (κάτι που φαινόταν τρομερά απίθανο)

Γενικά όλα τα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους.

Ακόμα και το πάρκινγκ στην Αγ.Δημητρίου σε μεγάλο βαθμό απαγορεύτηκε..

Σε πολλά στενά γύρω απο την Ευζώνων μπήκαν κολωνάκια και ισχύουν οι μονοί/ζυγοί μήνες για παρκάρισμα...

Έγινε και επεκτάθηκε ο ποδηλατόδρομος και πλέον είναι και επίσημα στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους.

Η καινούρια παραλία είναι υπέροχη και προσωπικά γουστάρω άπειρα το τρέξιμο εκεί ή και απογευματινές βόλτες για μπλα μπλα..

Τώρα έγινε σχέδιο που ξεκινάει λογικά απο φέτος και θα γίνει και ΟΛΗ η υπόλοιπη παραλία όπως απο το μέγαρο μέχρι τον Φωκά.

Με θεματικά πάρκα, ΠΑΛΙ πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, αλλα ανακαινισμένο φυσικά, και τέτοια όμορφα. Με λίγα λόγια θα τελειώνει και η ιστορία με τους πρεζέμπορες στον Αλέκο και γενικά θα φύγει πολλή σαβούρα απο εκεί.

Θα πήξουμε για κάνα χειμώνα αλλα το αποτέλεσμα σίγουρα θα αξίζει..

Γενικά "αισθητικά" και "πολιτιστικά" έχουμε τρομερή εξέλιξη τα τελευταία χρόνια άσχετα αν δεν θέλουμε να το παραδεχόμαστε και να γκρινιάζουμε.

ΠΙΣΤΕΥΩ πως όσο νεότερες οι γενιές, τόσο πιο πολιτισμένες οι νοοτροπίες...

Είμαστε σε καλό δρόμο..

Για να σε προλάβω, ΟΧΙ δεν ψηφίζω κανέναν πού$τη :P

Λοιπόν, η καλύτερη ώρα για ποδήλατο είναι αυτή!!! Κρέντιτς στους πεζούς που έμαθαν που να περπατάνε επιτέλους και μόνο κάτι βαλκάνιοι τουρίστες μπερδεύονταν λιγουλάκι δεν πειράζει όμως, κι αυτούς τους αγαπάμε γιατί είναι όμορφοι και ενισχύουν την οικονομία της πόλης (πχιουκ). Θάνατος στους ποδηλάτες με ακουστικά και σ' εκείνους που θέλουν να πηγαίνουν παράλληλα με το παρεάκι τους και πιάνουν όλο τον ποδηλατόδρομο και σταρχιδιατουςολα.

Ωραία ήταν, μου έλειψε το ποδήλατο στην πόλη. :o

Η Θεσσαλονίκη πρέπει να είναι μια ασφαλέστατη πόλη, εδώ για να βγεις τέτοια ώρα για ποδήλατο πρέπει απαραιτήτως να πάρεις μαζί σου ένα χαρτάκι που να γράφει "Κλέψτε/Βιάστε/Σκοτώστε με" και να το κολλήσεις στη πλάτη σου.

Ας δούμε πώς είναι η κατάσταση στο θέμα ποδήλατο σε μερικές πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής.

Τα θέματα όλα προέρχονται από το ποδηλατικό φόρουμ cyclist-friends.

(Αυτές είναι μόνο μερικές πόλεις που βρήκα με μια γρήγορη αναζήτηση. Φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλα θέματα αντίστοιχα.)

Ευρώπη

ΗΠΑ

Διαβάστε αυτά τα θέματα και μετά βγείτε μια βόλτα στις Ελληνικές πόλεις για να νιώσετε πόσο τυχεροί είναι όλοι οι Έλληνες που ζούνε στις τελειότερες πόλεις του κόσμου :P:lol:

Στην Αθήνα παλεύουμε για το κομμάτι Εκάλη-Ψυχικό.

Στα Μελίσσια είναι το γνωστό πλέον ζήτημα. Στη Νέα Ερυθραία έχουμε τους τραμπούκους καταστηματάρχες...

Γενικά από παντού αντιδράσεις. Τόσα χρόνια που ο κάθε Ελληνάρας παρκάρει όπου γουστάρει, δε λέει τίποτα. Τώρα που του μειώνουν κάποιες θέσεις πάρκινγκ, του κακοφαίνεται.

Α ρε Ελληναριό... Λες και πριν γίνουν ποδηλατόδρομοι παρκάρατε όλοι νόμιμα και σεβόσασταν τους πεζούς.

Είμαστε gtp λαός τελικά...

Πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να βάζουμε κάποιες προτεραιότητες στο τι είναι χρήσιμο και τι οχι.

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι Σιέννα ή Φλωρεντία για να πεζοδρομηθεί το κέντρο της και να πηγαίνουν βόλτες οι τουρίστες... γιατί πολύ απλά δεν έχει και πολλά αξιοθέατα.

Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν ήδη καταπονημένες επιχειρήσεις αλλά και εργαζόμενοι οι οποίοι πλήττονται απο τέτοιου είδους μέτρα.

Αλλά φυσικά κανένας νομάρχης ή υπουργός δεν μένει στο κέντρο για να τα δει αυτά... αυτοί έχουν εγγυημένο παρκινγκ όπου θέλουν :rolleyes:

Ποιος ο λόγος της ύπαρξης των ποδηλατόδρομων? Για να κινείται κάποιος απο τον λευκό πύργο ώς το λιμάνι? Οι αποστάσεις στο κέντρο της πόλης είναι αρκετά μικρές που καλύπτονται άνετα με τα πόδια.

Ίσα ίσα judas, αν έχω την άνεση να πάρω ποδήλατο στο κέντρο, σημαίνει ότι πάω γρήγορα και χωρίς άγχος πάρκινγκ, οπότε θα το σκεφτώ λιγότερο, άρ αθεωρητικά η "καλή" κίνηση στο κέντρο αυξάνεται, και μαζί της η κίνηση στα καταστήματα. Και δεν είπε κανείς να πεζοδρομηθεί όλο το κέντρο wtf! άλλο πεζόδρομοσ, άλλο ποδηλατόδρομος.

Και κάποιες αποστάσεις δεν καλύπτονται εύκολα, γιατί η πόλη είνα μακρόστενη (το ότι δεν έχουμε εκμεταλλευτεί ακόμη το απίστευτο θαλάσσιο μέτωπο είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία). Αν μένεις Μαρτίου (δεν βάζω και πιό κάτω, φαντάσου) και δουλεύεις Βενιζέλου να σε δω να το περπατάς χώμα μετά τη δουλειά. Με το ποδήλατο όμως είναι μια ευθέια που την κάνεις σε 5'.

Το μόνο που κατάφεραν οι ποδηλατοδρομοι είναι να αυξήσουν τρελά την κίνηση και να μειώσουν τις θέσεις παρκινγκ. Σε κάποιους μεγάλους δρόμους να το καταλάβω να τους κάνουν άλλα σε κάποιους δρόμους που τα πρωινά ήδη ήταν τίγκα πάνε και μου φτιάχνουν ποδηλατόδρομο και από τις 2 πλευρές του δρόμου !!! Δρόμοι μιας κατεύθυνσης έχουν και δεξία και αριστερά ποδηλατόδρομους βλέπε Δωδεκανησου - Κουντουριώτου κ.α. Εκεί που ήταν παρκαρισμένοι δεξιά και αριστερά του δρόμου τώρα απλά παρκάρουν ακόμα πιο έξω. Δεν είμαι κατά των ποδηλατοδρόμων άλλα να γίνονται με κάποιο σχεδιασμό και όχι έτσι επειδή είδαμε ότι και οι άλλες χώρες έχουν άρα ως Ευρωπαίοι και εμείς να κάνουμε

Και ναι κάποιοι μένουμε στην άλλη άκρη της πόλης και για να πάμε στην δουλειά μας θέλουμε 2 και 3 λεωφορεία με ΜΜΕ και κάνουμε τον διπλάσιο χρόνο απ’ότι με το αμάξι

Και ναι κάποιοι μένουμε στην άλλη άκρη της πόλης και για να πάμε στην δουλειά μας θέλουμε 2 και 3 λεωφορεία με ΜΜΕ και κάνουμε τον διπλάσιο χρόνο απ’ότι με το αμάξι

Με ποδήλατο το έχεις δοκιμάσει? :-) :-)

Πριν φτιαχτούν οι ποδηλατόδρομοι δλδ όλοι πάρκαραν νόμιμα; Σέβονταν τους πεζούς και τα ΑΜΕΑ;

Όλοι υπέρ των ποδηλατόδρομων είναι, όλοι παρκάρουν νόμιμα τελικά....

Ας μη λέμε τη μισή αλήθεια παιδιά.

Να πείτε... ναι είμαι υπέρ των ποδηλατόδρομων αρκεί να μην περνά από δρόμους που περνάω ή παρκάρω εγώ, ή έξω από το σπίτι μου κτλ κτλ.

Για δοκίμασε να πας με ποδήλατο Εύοσμο – Praktiker Ιανουάριο μήνα με βροχή και κρύο

Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά για αυτήν τη διαδρομή δεν χρειάζεται καν να πας από το κέντρο!! Η διαδρομή που περιγράφεις δεν επηρεάζεται σε τίποτε από τους ποδηλατόδρομους, οι οποίοι είναι στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης.

Ο περιφερειακός δεν έχει και δεν χρειάζεται ποδηλατόδρομο. Αν τον αποφεύγεις (όπως εγώ) επειδή ως γνωστόν είναι αποστολή αυτοκτονίας στο μεγαλύτερο μήκος του, άλλου παπά ευαγγέλιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...