arxaggelos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 στη γειτονιά μου -κέντρο/έκθεση/ΑΠΘ- έσκασαν μύτη οι πρώτοι κανονικοί ποδηλατόδρομοι (όχι η κοροϊδία στην παραλία που το βάφτισαν έργο υποδομής, κι εγώ ήξερα να τραβήξω δύο γραμμές μπογιά σε 15 μέτρα άπλα τσιμέντου και να πω ότι "έφτιαξα πδηλατόδρομο"). Είναι μια καλή αρχή πιστεύετε, ή απλά θα είναι η χαρά του βιαστικού ντελιβερά, δηλαδή θα καταλήξουν να είναι και επικίνδυνοι για τους ποδηλάτες επειδή σαν νοοτροπία συγκοινωνιών είμαστε στη νεολιθική εποχή? περιμένω γνώμες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_Sage Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 φίλε δεν ειμαι απο την πανεμορφη Θεσσαλονικη αλλα μπορω να σου απαντησω σαν Ελληνας.... Ολα ειναι στο χερι μας... αν προστατευσιυμε και θωρακισουμε τον ποδηλατοδρομο απο τον πονηρίδη τον Ελληνα που θα τον χρησιμοποιησει για αλλο λογο τοτε οχι μονο θα τον χαρουμε εμεις αλλα ετοιμαζουμε και ενα καλυτερο μελλον για τα παιδια μας.... ειναι καθαρα στο χερι μας... αν πχ δω ντιλιβερά να ανεβαινει ποδηλατοδρομο εννοειται πως θα τον καρφωνα αστυνομια κτλπ ειτε καποιο μηχανακι πολιτη ή κατι αλλο στο χερι μας ειναι η αλλαγη να αποδοσει καρπούς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
De@th L0rd Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Πλακωμα στα μπουνίδια ολοι οι παρευρισκόμενοι ποδηλάτες το ντελιβερά η τον αυτοκινητιστή.Ακόμα και τους πεζούς.Μόνο έτσι θα προστατευτούν οι ποδηλατόδρομοι.Οτιδήποτε άλλο είναι ημίμετρο. Αλλά βέβαια επειδή υπόλοιποι είναι κατά 99% στα @@ τους, θα έχουμε αντίστοιχα και @@ ποδηλατόδρομους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Έχουμε ποδηλατόδρομο στη Θεσσαλονίκη και δεν το ξέρω; Α θα λέτε μάλλον τα 40 εκατοστά ταρτάν που είναι στην άκρη του δρόμου και το χρησιμοποιούν κάποιοι για να πηγαίνουν με το μηχανάκι τους πιο γρήγορα ( ακόμα και αντίθετα στο ρεύμα [ναι το είδα και αυτό] ) και κάποιοι που νομίζουν ότι είναι προέκταση των διαδρόμων του Καυτατζογλίου για να τρέχουν. Ναι είναι μια αρχή δεν λέω, αλλά όσοι έχουν ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού ( πχ Vienna, Berlin ) γνωρίζουν καλά πως είναι οι σωστοί ποδηλατόδρομοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Καμιά φώτο δεν έχουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Garnele Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Γαμώ, περιμένω την άφιξη του καινούριου και γαμάτου ποδηλάτου μου για να τους εγκαινιάσω. Προφανώς και είναι κάτι, από τη στιγμή που δε θα χρειάζεται στο εξής να πηγαίνει κανείς από το δρόμο σαν την κοτούλα περιμένοντας από που θα του έρθει. Βασική προϋπόθεση να μάθουν να οδηγούν και οι ποδηλάτες. Τώρα εξυπνάδες περί 40 εκατοστών ταρταν στην άκρη του δρόμου, την πολυσηζητημένη ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ και λοιπά πανέξυπνα σχόλια μου φαίνονται αστεία, αφού έγινε ποδηλατόδρομος αργά ή γρήγορα θα μάθουμε πώς είναι να ζεις με ποδηλατόδρομο και να τηρείς τους κανόνες του, όπως ακριβώς έμαθαν οι γιαγιάδες να περιμένουν στο Ιπποκράτειο με χαρτάκι για τη σειρά τους. Άσε που πιστεύω ότι δεν είναι ιδέα μου και στην παραλία έχουν διορθωθεί κατά πολύ τα πάντα. Ας ελπίζουμε σε ένα μακρύ/βαρύ χειμώνα με λιγότερους ανθρώπους ακόμα (για περπάτημα και γενικά) =ρ Λούσι κάνε σερτς κανένα συνδυασμό με το νομάρχη, στάνταρ θα έχει. Αν δε βρεις πες να βγάλω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
De@th L0rd Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Γαμώ, περιμένω την άφιξη του καινούριου και γαμάτου ποδηλάτου μου για να τους εγκαινιάσω. Προφανώς και είναι κάτι, από τη στιγμή που δε θα χρειάζεται στο εξής να πηγαίνει κανείς από το δρόμο σαν την κοτούλα περιμένοντας από που θα του έρθει. Βασική προϋπόθεση να μάθουν να οδηγούν και οι ποδηλάτες.Τώρα εξυπνάδες περί 40 εκατοστών ταρταν στην άκρη του δρόμου, την πολυσηζητημένη ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ και λοιπά πανέξυπνα σχόλια μου φαίνονται αστεία, αφού έγινε ποδηλατόδρομος αργά ή γρήγορα θα μάθουμε πώς είναι να ζεις με ποδηλατόδρομο και να τηρείς τους κανόνες του, όπως ακριβώς έμαθαν οι γιαγιάδες να περιμένουν στο Ιπποκράτειο με χαρτάκι για τη σειρά τους. Άσε που πιστεύω ότι δεν είναι ιδέα μου και στην παραλία έχουν διορθωθεί κατά πολύ τα πάντα. Ας ελπίζουμε σε ένα μακρύ/βαρύ χειμώνα με λιγότερους ανθρώπους ακόμα (για περπάτημα και γενικά) =ρ Λούσι κάνε σερτς κανένα συνδυασμό με το νομάρχη, στάνταρ θα έχει. Αν δε βρεις πες να βγάλω. Μακάρι να ήταν έτσι οπως τα λες αλλά δυστυχώς κ ο νόμος του καπνίσματος που είναι "πιο σοβαρός" δεν τηρείται στα περισσότερα μαγαζιά κ ειδικά σε οτι έχει να κάνει με φοιτητοκαγκουρόμαζα. Τέσπα επειδή είναι offtopic, To ζήτημα είναι να συμμετέχουν ενεργά ΟΛΟΙ οι χρήστες του ποδηλατοδρόμου ωστε να τηρούνται οι κανόνες.Απλά το θέμα είναι οτι το μεγαλύτερο ποσοστό δε θα θέλει "Να χαλάσει τη ζαχαρένια του" επιπλήτοντας τον παραβάτη κ εν δυναμει να τσακωθεί άγρια κ τελικά ο καθένας θα κάνει οτι του γουστάρει: Πεζοί να χαζεύουν τη θέα μιλώντας στο κινητό μες τη μέση,Μηχανάκια που αποφεύγουν τη κίνηση,αυτοκίνητα που παρκάρουν πάνω στις εισόδους-εξόδους.Το έχουμε ξαναζήσει το παραμύθι.Και ειδικά θεσσαλονίκη που είναι όλοι πολλοί πιο ελαστικοί,ανεκτικοί και στ@στές.Εγώ πάντως περιμένω για μια ακόμη φορά το ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ.Αυτό που μας καταστρέφει καθημερινά σα λαό είναι η υπέρμετρη ανοχή.Όταν μάθουμε να ξεκολάμε από το καβούκι μας και να ρίχνουμε μπινελίκια ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ,και όχι να τα πρήζουμε μόνο σε φίλους,γνωστούς κ φόρουμ θα γίνουμε καλύτεροι.Ειλικρινά επειδή η πρόσφατη συνάντηση με στ@στή με έφερε στο σημείο να τον πλακώσω στα χαστούκια,επειδή βλέπω πως μόνο έτσι κατάλαβε τι εννούσα μάλλον αυτό ζητάνε.Να τους το αρνηθούμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Garnele Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Ο νόμος του καπνίσματος δεν τηρείται ούτε στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Αυστρία και στη Γερμανία (που όλοι λένε ουάου τηρούν τους νόμους και πόσο γαμάτοι είναι τέλος πάντων-που είναι αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) οι ίδιοι οι καταστηματάρχες μηνύουν το κράτος γιατί έχασαν πελατεία, και γενικότερα ξεκολλάτε με το κάπνισμα, αλλού ισχύει, αλλού όχι, είναι και εκτός θέματος και καμία σύγκριση) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Τι φωτό να έχεις...70 εκατοστό δρόμου στην άκρη των περισσότερων κεντρικών οδών, με μπορντό πίσσα και πλαστικά διαχωριστικά στην άκρη. Προσωπικά το βλέπω σαν ένα μεγάλο βήμα και μακάρι να λειτουργήσουν και να μην τους πηδήξουν οι γνωστοί άγνωστοι. Χθές βράδυ πάντως στους ποδηλατόδρομους κοντά στο λιμάνι (Απέναντι απ'το kissfish κτλ) ήταν κανονικότα όλοι παρκαρισμένοι πάνω τους... Στα μεγαλοπρεπέστατα @@ τους με λίγα λόγια. Πιστεύω πως αυτοί στη Στρατού θα ψιλολειτουργήσουν γιατί ούτως η άλλως έχει εκεί το δημαρχείο/δεν πάρκερναν ποτέ/έχει πάντα αστυνομία οπότε κάποιος θα το σκεφτεί δύο φορές. Το θέμα είναι οτι ακυρώνουν άπειρες θέσεις πάρκινγκ οπότε το πράγμα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο στην εφαρμογή. Εμένα στα φρύδια μου έχω μηχανάκι Χρειάζεται όμως αστυνόμευση/ρουφιανιά και γενικά τρόπο ώστε να χωνέψει ο κάθε αρούγκαλος οτι δέν περνάνε οι μαγκιές του. Είναι κάτι που ευαγγελιζόμουν εδώ και κάνα χρόνο και είχα όλους τους πρωτόγονους γνωστούς μου να έχουν την μίρλα και την λογική "να κάνουν κάνα σοβαρό έργο και όχι αυτά" και τέτοια... Κοντόφθαλμή παραλογική. Ένα μεγάλο κωλοδάχτυλο προς αυτούς. Ευχαριστώ. Υ.γ: Προχθές στη Σοφούλη μπροστά απο κεντρικό εστιατόριο ένας κωλόβλαχος, παρόλες τις ειδοποιήσεις απο διερχόμενους ποδηλάτες κτλ ανέβασε Ολόκληρο το αυτοκίνητο επάνω και το άφησε μπροστά στην πόρτα του μαγαζιού φράζοντας ολόκληρο το πεζοδρόμιο. Απο το context φάνηκε οτι το μαγαζί ήταν δικό του (τεμενάδες απο τους υπαλλήλους). Ενθουσιάστηκα που είδα τα τηλέφωνα των γύρω να παίρνουν φωτιά και την αστυνομία να έρχεται σε 5 λεπτά. ΤΣΑΤΙΣΤΗΚΑ που ο νεαρός κατα τα άλλα αστνμκς μόνο που δεν του είπε συγγνώμη που τον έγραφε... Αυτά.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Γαμώ, περιμένω την άφιξη του καινούριου και γαμάτου ποδηλάτου μου για να τους εγκαινιάσω. Προφανώς και είναι κάτι, από τη στιγμή που δε θα χρειάζεται στο εξής να πηγαίνει κανείς από το δρόμο σαν την κοτούλα περιμένοντας από που θα του έρθει. Βασική προϋπόθεση να μάθουν να οδηγούν και οι ποδηλάτες.Τώρα εξυπνάδες περί 40 εκατοστών ταρταν στην άκρη του δρόμου, την πολυσηζητημένη ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ και λοιπά πανέξυπνα σχόλια μου φαίνονται αστεία, αφού έγινε ποδηλατόδρομος αργά ή γρήγορα θα μάθουμε πώς είναι να ζεις με ποδηλατόδρομο και να τηρείς τους κανόνες του, όπως ακριβώς έμαθαν οι γιαγιάδες να περιμένουν στο Ιπποκράτειο με χαρτάκι για τη σειρά τους. Άσε που πιστεύω ότι δεν είναι ιδέα μου και στην παραλία έχουν διορθωθεί κατά πολύ τα πάντα. Ας ελπίζουμε σε ένα μακρύ/βαρύ χειμώνα με λιγότερους ανθρώπους ακόμα (για περπάτημα και γενικά) =ρ Λούσι κάνε σερτς κανένα συνδυασμό με το νομάρχη, στάνταρ θα έχει. Αν δε βρεις πες να βγάλω. Ζείς στην Θεσσαλονίκη φίλε μου; Έχεις δει πως είναι ο δήθεν ( i wanna be ) ποδηλατόδρομος; Έχεις δεί πως είναι στο εξωτερικό οι ποδηλατόδρομοι; Έχεις δεις πως εμείς οι Έλληνες χρησιμοποιούμε τον ποδηλατόδρομο στη Θεσσαλονίκη και πως τον χρησιμοποιούν στο εξωτερικό οι ξένοι. Τα περί "πανέξυπνα σχόλια" σχόλια αλλού. Γιατί αυτά που λέω δεν απέχουν καθόλου από την πραγματικότητα. Αλλά αυτά μας αξίζουν, τέτοια ζώα είμαστε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 αφού έγινε ποδηλατόδρομος αργά ή γρήγορα θα μάθουμε πώς είναι να ζεις με ποδηλατόδρομο και να τηρείς τους κανόνες του, Fingers crossed... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:59 ---------- Ζείς στην Θεσσαλονίκη φίλε μου; Έχεις δει πως είναι ο δήθεν ( i wanna be ) ποδηλατόδρομος; Έχεις δεί πως είναι στο εξωτερικό οι ποδηλατόδρομοι; Έχεις δεις πως εμείς οι Έλληνες χρησιμοποιούμε τον ποδηλατόδρομο στη Θεσσαλονίκη και πως των χρησιμοποιούν στο εξωτερικό οι ξένοι. Τα περί "πανέξυπνα σχόλια" σχόλια αλλού. Γιατί αυτά που λέω δεν απέχουν καθόλου από την πραγματικότητα. Οι εν λόγω ποδηλατόδρομοι έγιναν μέσα στην εβδομάδα. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν κάν την ύπαρξη τους ακόμα. Πώς να δούμε πως τους χρησιμοποιούν οι δικοί μας; Απο την κόκκινη λωρίδα στην παραλία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kosmasgr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Το πιθανότερο είναι να δούμε να ξηλωθούν τα κολονάκια παρά ποδήλατα Καλημέρα klain Φραπεδάκι δεν παίζει ? Οι ποδηλατοδρόμοι στην Κω που ήμουν εκτός οδοστρώματος Καλή πατέντα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Garnele Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Εντάξει, με συγχωρείς που έθιξα το Σχόλιό σου, αλήθεια, τον έχω δει τον ποδηλατόδρομο τον έχω πιάσει και τον έχω χαϊδέψει κιόλας ΦΙΛΕ ΜΟΥ Whiteyez, μία φορά μάλιστα έπεσα και από το ποδήλατο και τον είδα από πολύ κοντά, τον ΜΥΡΙΣΑ, πραγματικά αμφιβάλλω αν τον έχεις δει από τόσο κοντά κι εσύ. Χμου, μέτρο σύγκρισης με Βιέννη δεν υπάρχει σίγουρα, αλλά δεν είμαστε βιεννέζοι δυστυχώς, ούτε βερολινέζοι, και γενικά ένα ένα τα βήματα, εγώ αλήθεια ελπίζω σε φαρδύτερους ποδηλατόδρομους μελλοντικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Fingers crossed... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:59 ---------- Οι εν λόγω ποδηλατόδρομοι έγιναν μέσα στην εβδομάδα. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν κάν την ύπαρξη τους ακόμα. Πώς να δούμε πως τους χρησιμοποιούν οι δικοί μας; Απο την κόκκινη λωρίδα στην παραλία; Μπροστά στο Καυτατζόγλειο (Αγίου Δημητρίου δλδ) έχει αρκετό καιρό που φτιάχτηκαν, και έχω δει πολύ καλά πως το χρησιμοποιούν. Το πιθανότερο είναι να δούμε να ξηλωθούν τα κολονάκια παρά ποδήλατα Καλημέρα klain Φραπεδάκι δεν παίζει ? Κολονάκια έχουν είδη ξηλωθεί. Εντάξει, με συγχωρείς που έθιξα το Σχόλιό σου, αλήθεια, τον έχω δει τον ποδηλατόδρομο τον έχω πιάσει και τον έχω χαϊδέψει κιόλας ΦΙΛΕ ΜΟΥ Whiteyez, μία φορά μάλιστα έπεσα και από το ποδήλατο και τον είδα από πολύ κοντά, πραγματικά αμφιβάλλω αν τον έχεις δει από τόσο κοντά κι εσύ.Χμου, μέτρο σύγκρισης με Βιέννη δεν υπάρχει σίγουρα, αλλά δεν είμαστε βιεννέζοι δυστυχώς, ούτε βερολινέζοι, και γενικά ένα ένα τα βήματα, εγώ αλήθεια ελπίζω σε φαρδύτερους ποδηλατόδρομους μελλοντικά. Μια χαρά τον έχω δεί απο κοντά. Το πέσιμο σου θα μπορούσε να είχε χειρότερο αποτέλεσμα μιας και ακριβώς δίπλα σου περνάν αυτοκίνητα που οδηγούν Έλληνες αν δεν το έχεις καταλάβει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Πάντως για να σας δώσω έτσι ένα χιντ παιδιά, εμάς εδώ κάτω που δεν είχαμε μεγαλέξανδρο βέβαια, μας πήρε ΧΡΟΝΙΑ να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι ένας λεωφορειόδρομος. Ακόμα δηλαδή κάποιοι έχουν πρόβλημα να το αντιληφθούν και χαλάνε και το φλας τους οι άνθρωποι, αλλά εντάξει, που θα πάει, μέχρι να πέσει ο καπιταλισμός και να αναστραφούν οι μαγνητικοί πόλοι, θα έχουμε μάθει! Καλορίζικο το νέο πάρκινγκ ε, τουλάχιστον τώρα θα περπατάτε ανετότερα στο πεζοδρόμιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.