Προς το περιεχόμενο

Μισθωμένη Γραμμή

sting

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Αν και παρακολουθώ καιρό τώρα το forum είναι το πρώτο μου post, καθώς χρειάζομαι τη βοήθεια σας.

Έχω μία μικρή επιχείρηση με ένα συνεργάτη και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη λύση μίας μισθωμένης γραμμής για υπηρεσίες internet καθώς οι ADSL γραμμές που χρησιμοποιούμε δεν καλύπτουν πλέον τις ανάγκες μας και είναι πολύ ασταθής.

Έγιναν οι σχετικές ερωτήσεις σε παρόχους και μας ανέφεραν ότι στη τοποθεσία που είμαστε δεν γίνεται να καταλήξει οπτική ίνα λόγω μεγάλης απόστασης από τη δικής τους γραμμή.

Μου ανέφεραν όμως ότι μπορούν να καταλήξουν στο κτήριο με Χ.21 ή G.703.

και ρωτάω τώρα εγώ που είμαι άσχετος.

Τι είναι αυτό? οεο?:o

Πρόκειτε για χαλκό?

Είναι αξιόπιστό?

Χρειάζετε ειδικός εξοπλισμός?

Παρακαλώ όσοι ξέρουν επί του θέματος ας ενημερώσουν γιατί είναι μεγάλο το κόστος και φοβάμαι μην καταλήξουμε χειρότερα.

Ρωτάω τη δική σας γνώμη γιατί οι άλλοι να πουλήσουν θέλουν, οπότε μπορεί να μου πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Φίλε μου δουλέυουμε ήδη με πολλαπλές ADSL και δε μας καλύπτουν.Το πρόβλημα μας δεν είναι η χωρητικότητα αλλά ο χρόνος απόκρισης. Επομένως ξεχνάμε και το δορυφορικό γιατί από έγκυρες πηγές έμαθα ότι έχει τραγικούς χρόνους και είναι ασταθές.

Από χωρητικότητα δε χρειαζόμαστε πάνω από 2Μ.

Οπότε η μισθωμένη είναι μάλλον μονόδρομος.

Το θέμα είναι αφού δεν καταλήγει ίνα, τι είναι αυτό που μου ανέφεραν ότι μπορούν να παραδόσουν και αν είναι αξιόπιστο.

Δημοσ.
Με τι ασχολείστε και δεν σας καλύπτει το ADSL;

Λογικά συνδέοντας 3χ24 γραμμές, έχεις τα 2Μ upload εγγυημένα.

Η απάντηση έχει δωθεί ήδη..Τα μισθωμένα κυκλώματα έχουν μηδενική καθυστέρηση απόκρισης και 100 % (όσο μπορεί αυτό να λεχθεί) ευστάθεια (σε σχέση με adsl που δεν προσφέρουν εγγυημένη ευστάθεια)

Το πρόβλημα μας δεν είναι η χωρητικότητα αλλά ο χρόνος απόκρισης.
Δημοσ.

Ακριβώς όπως τα λέει ο φίλος laskos

Το πρόβλημα είναι στους χρόνους απόκρισης και τη σταθερότητα της γραμμής.

Η εφαρμογές που εκτελούμε είναι real time και για αυτό απαιτούν όσο το δυνατόν μικρότερο latency.

Μετά από πολύ ψάξιμο καταλήξαμε ότι η μόνη λύση είναι η μισθωμένη γραμμή.

Σημειωτέο δε ότι χρησιμοποιούμε ήδη όπως είπα πολλές adsl παράλληλα με πολύ καλό management αλλά δεν επαρκούν

Το θέμα είναι απλά η επιλογή του τύπου του μισθωμένου καθώς όπως προείπα δεν γίνεται με ίνα.

Συγνώμη που επανέρχομαι απλά επειδή δε καταλαβαίνω τι είναι οι λύσεις που μου πρότειναν (χ.21 G.703) θέλω βοήθεια επ αυτού.

Είναι χαλκός? Τι εξοπλισμό χρειάζετε? Μου τον παρέχει ο πάροχος μέχρι το κτήριο και εγώ παραλαμβάνω απλά μέσω ETHERNET?

Έψαξα σε google και λοιπά αλλά δε βρίσκω σαφή απάντηση για το αν πρόκειτε κυρίως για γραμμές τηλεφωνίας ή είναι κατάλληλες για internet.

Αυτό είναι το πρόβλημα μου καθώς δε γνωρίζω απο τεχνολογίες SDH κλπ.

Δημοσ.

οπως σωστα εγραψες τα πρωτόκολλα G.703 και Χ21 ειναι τεχνολογιας TDM (time devision multiplexing) και αυτο που προσφερουν καλυτερα απο τις λυσεις ethernet ειναι quality of service στο οποιο περιλαμβανετε και ο καλυτερος χρονος αποκρισης. Τωρα οσον αφορα τον τροπο υλοποιησης αυτων των υπηρεσιων υπαρχουν τρεις 1) μεσω χαλκου με χρηση SHDSL 2) ασυρματα μεσω μικροκυματικης ζευξης ή LMDS και 3) μεσω οπτικης ινας. Η σειρα που τα εγραψα δεν ειναι τυχαια μια και αν προσεξεις τα εχω βαλει με σειρα κοστους για τον παροχο. Το ποιο πιθανο ειναι να σου παρεχουν την υπηρεσια μεσω χαλκου εφοσον εχουν αντιστοιχο εξοπλισμο στο κεντρο του ΟΤΕ της περιοχης. Αυτο που θα πρεπει να γνωριζεις και δεν θα στο πουν εκτος και αν προκυψει τελικα το προβλημα ειναι οτι επειδη και το SHDSL εξαρτατε απο την ποιοτητα και την αποσταση του χαλκου πιθανον να μην μπορεσουν να σου παραδωσουν την υπηρεσια στον χρονο που θα σου υποσχεθουν αρχικα. Σε περιπτωση που το ενα ζευγαρι χαλκου δεν μπορει να εξυπηρετησει την επιθυμητη ταχυτητα γινετε παραγγελια 2 νεων ζευγαριων σε αλλη θεση στο μηχανημα ωστε να γινει bonding των χαλκων και αυτο χρειαζετε 20-30 ημερες περισσοτερο οταν συμβει. Εφοσον ομως εισαι κοντα στο κεντρο του ΟΤΕ (μεχρι 1300 μετρα) και γενικα ο χαλκος που ερχετε στο κτιριο ειναι καλος τοτε οι πιθανοτητες να συμβει το παραπανω ειναι μικρη. Εσυ απο την πλευρα σου φροντισε να μαθεις αν εχει το κτιριο τουλαχιστον 2 ελευθερα ζευγαρια προς τον ΟΤΕ και φυσικα αλλα τοσα απο την εισαγωγη του ΟΤΕ στπ κτιριο προς τον χωρο που θα εγκατασταθουν τα μηχανηματα. Οσον αφορα τον εξοπλισμο ο παροχος θα σου παρεχει το SHDSL CPE για οσο καιρο ειναι ενεργη η υπηρεσια και εφοσον το επιθυμεις με εξτρα χρεωση μπορει να σου παρεχει και τον αντιστοιχο router με Χ21 interface (που προτιματε σε αυτες τις περιπτωσεις απο το Ε1 λογω κοστους). Οπως καταλαβες εσυ την υπηρεσια δεν θα την παρεις σε ethernet interface οποτε θα πρεπει να εχεις router ειτε με Χ21 ειτε με Ε1 (G.703) interface για να μπορεσεις να συνδεσεις πανω του τα switch ή τα PC σου. Ελπιζω να σε κατατοπισα σχετικα.

Δημοσ.

Φίλε μου geoal είσαι ο σωτήρας μου :-):-):-)

Είσαι κατατοπιστικότατος.

Τώρα όσον αφορά αυτά που γράφεις ανακεφαλαιώνω ώς εξής.

Εφόσον ο πάροχος επιβεβαίωσε ότι μπορεί να παραδόσει τότε έχει εξοπλισμό στο κέντρο του ΟΤΕ που ανήκω.

Για ασυρματικό δε με ενδιαφέρει, ίνα είπαν δεν παίζει άρα μιλάμε για χαλκό.

Ο πάροχος δίνει τον τερματικό εξοπλισμό αλλά εγώ χρειάζομαι router με αντίστοιχη διεπαφή.

Οι διεπαφές που προτείνουν κάνουν και για internet και δεν είναι απλά τηλεφωνίας.

Το θέμα είναι κατά πόσο είναι καλής ποιότητα ο χαλκός καθώς απ' ότι κατάλαβα δε μπαίνει καινούργιος χαλκός αλλά παίζουν στον χαλκό του OTE. Επομένς μπορεί και πάλι να έχω προβλήματα στην υπηρεσία.

Σωστά τα κατάλαβα? :o:o

Αν τύχει και κάτι άλλο θα ξαναποστάρω γιατί βλέπω το κατέχεις;);):lol:

Ευχαριστώ

Δημοσ.

ναι φιλε μου σωστα τα καταλαβες ολα. Απλα μαθε οπως σου ειπα για τα ελευθερα ζευγαρια απο τον ΟΤΕ στην εισαγωγη του κτιριου γιατι αν δεν εχει τοτε θα σου ζητησουν να διακοψεις καποιο τηλεφωνο και αν χρειαστει και δευτερο ζευγαρι θα σου ζητησουν και δευτερο. Γενικα ο χαλκος σε αυτες τις υπηρεσιες εφοσον ειναι σε καλη κατασταση δεν παρουσιαζει προβληματα εκτος και αν υπαρχει καποιο προβλημα με υγρασια σε καφαο ή καποιο βραχυκυκλωμα στο υπογειο δικτυο. Επισης επειδη προκειτε για TDM υπηρεσιες το packet loss φαινετε αμεσως στο router σου οποτε και φροντιζουν να το φτιαξουν. Οι υπηρεσιες αυτες δεν εχουν καμια σχεση με τις αντιστοιχες του ADSL και φυσικα η επικοινωνια γινετε με αλλα τμηματα οπου απαντουν στα τηλεφωνα αμεσα και δεν περιμενεις με τις ωρες. Φυσικα αυτο δικαιολογητε και απο το κοστος ετσι.

Δημοσ.

Επι της ουσίας εσύ χρειάζεσαι έναν router που θα παραλαμβάνει το κύκλωμα από το DTE.Τα υπόλοιπα κανονικά δεν πρέπει να σε ααπασχολούν.

Προτίμησε cisco.Ένας 1841 με την αντίστοιχη wic πρέπει να σε καλύπτει.

Δημοσ.

Αυτή την στιγμή κάνω ping στο google και έχω 81msec average.

Δεδομένου ότι είμαι στην επαρχία και η συνδεσμολογία είναι ADSL->Wireless bridge->laptop νομίζω είναι αρκετά καλά.

Πόσο ελπίζεις να είναι το latency με μισθωμένη γραμμή;

Για τι εφαρμογή το χρειάζεσαι;

http://www.patapsco.co.uk/Products/TDM/V35_X21_TDM_over_IP_V35_over_Ethernet.html

Latency

The total end-to-end latency experienced between two X21/V.35 devices using PacketBands is made up of four elements:

Processing Delay

Τransmit Delay

Jitter

Τransit Delay

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=19266

Εδώ αναφέρει κάποιος ότι με τους ίδιους server, ενώ κάποιες στιγμές έχει 15-30msec, όταν ανοίγουν πολλά connections μπορεί να φτάσει για λίγο και τα 700msec. Και να σκεφτείς ότι έχει cisco router.

Δημοσ.

Αυτό που επισημαίνει ο StavrosD είναι πολύ σωστό. Αν χρειαζόσουν τη μισθωμένη για επικοινωνία μεταξύ κάποιων endpoints που ανήκουν στην επιχείρησή σου (π.χ. να επικοινωνούν δύο εφαρμογές που τρέχουν σε δύο διαφορετικά [1] υποκαταστήματα), τότε ίσως αξίζει το επιπλέον (και βαρβάτο) έξοδο. Αλλά για το roundtrip των πακέτων και το download/upload rate που θα έχεις από/προς προορισμούς του διεθνούς Internet:

να προχωρήσουμε στη λύση μίας μισθωμένης γραμμής για υπηρεσίες internet

δε θα έχεις καμμία εγγύηση. Πέραν του δεδομένου ότι θα «βγαίνεις» εξωτερικό μέσω ξεχωριστών κυκλωμάτων που νοικιάζει ο πάροχος ειδικά για τους πελάτες μισθωμένων και σίγουρα με καλύτερα contention ratios από τους «παρακατιανούς» ADSLάδες. Το άλλο άκρο όμως; Πόσο απέχει σε hops και σε εκατοντάδες/χιλιάδες χιλιομέτρων και τί routers μεσολαβούν;

[1] Αλλά εγχώρια, πάντα

Δημοσ.

προς StavrosD. Η λυση της Patapsco που αναφερεις ειναι TDM over IP η οποια δεν ειναι καθαρη TDM υπηρεσια και φυσικα εχει τα προβληματα της. Τωρα για το αν ο φιλος μας θα δει οντως διαφορα σε σχεση με τις adsl για εφαρμογες internet αυτο ειναι αλλη κουβεντα και εξαρτατε απο το τι ακριβως εφαρμογη χρησιμοποιει. Παντως σε γενικες γραμμες ενα κερδος της ταξης των 60ms θα το εχει σε σχεση με τις adsl που για καποιες εφαρμογες ειναι πολυ σημαντικο.

Δημοσ.

Εγώ πάντος επειδή έχει τύχει να δουλέψω και σε μισθωμένη (σε οπτική μαλιστα η οποία ερχότανε ως πάνω...μιλάμε πάντα για κτίρια δημοσίου) πιστέυω πως δεν αξίζει.Επειδή δεν μας λές τι ακριβώς θέλεις να κάνεις..τσέκαρε μήπως θα σε βοηθούσε και καμιά υπηρεσία σαν αυτή...http://www.akamai.com/

Δημοσ.

Αρχικά ευχαριστώ πολύ όλους για τήν βοήθεια σας.

Η εφαρμογή που θα τρέχει είναι multimedia σε real time. Δυστυχώς δε μπορώ να πώ πολλά επ' αυτού.

Τελικά μετά από συζήτηση αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε φιλοξενεία κάποιων servers στο εξωτερικό για να τρέχει από εκεί η υπηρεσία.

Τελικά το αποτέλεσμα θα δείξει.

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...